je malinko narocnejsi (srovnal bych ho s NOD32 Antivirem) pri on demand, kde si veme az 70MB, na druhou stranu real-time ochrana nebere ani jedno cele MB (testovano na W7).. oproti treba Symantecu nebo AVG je to dost poznat...
nechtel jsem aby to vypadalo ze tu tlacim MSE, sam jsem byl skeptik a 6 let pouzivam NOD32, nicmene v poslednich nekolika tydnech me tento software opravdu presvedcuje..
instaloval jsem jej na nekolik netbooku (coz odpovida tomu tvojemu) a bezelo to umerne vykonu pc, zadne fofry, ale nebrzdilo to cely pocitac... NOD oproti tomu dokazal zamavat i s vykonnejsim PC (bavime se o verzi 3.x, novejsi 4ka uz umi pracovat s RAM pameti daleko efektivneji)...
Dalsi vyhoda nodu oproti napriklad zminenemu symantecu je administracni konzole .. jeste ted se osypu kdyz si vzpomenu co obnaselo rozchodit tu javovskou hruzu ktere symantec rikal serverova konzole pro spravu v siti ...brrr ... (je to tedy tak 4 roky stara zaleitost takze jak je na tom symantec ted netsuim)
Tak nevím, to zvíře co jsem posílal chytl NOD i AVG už minulý pátek a MSE ani teď s aktualizacemi z 12.11. 10:19 :-(
Pro zajímavost přikládám zase výstup z virustotal, i když už nejsou výsledky od 9.11 aktualizovány.
Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 12-11-2009 v 20:19
me teda MSE "nasel" vira i pri plne kontrole jen kdyz se valel na disku - angry ip scanner...
Jo to jsem četl taky, že ti to například do mejlovýho klienta v pohodě stáhne šmejda a MSE ani nezareaguje, jedině když se ten soubor spustí nebo když se proskenuje složka ručně
Antivir beru hlavně jako prevenci. Pokud se opravdu MSE takto chová (netestoval jsem), je k ničemu.
Co říkáte na Norton 360 3.0 CZ SOP a jak se liší od Norton Internet Security 2010 CZ 3 User?
je to jiny produkt a jiny licencovani...
Osobne bych ti spis doporucil Kaspersky Internet Security. Jednak se nenas*re totalne do celyho systemu, je rychlejsi, nezere tolik vykonu a obvykle ma i presnejsi lepsi v detekci... Tady na foru maji produkty Symantecu radi 3 lidi, vetsina jede ze setrvacnosti a patriotismu na pro me prilis agresivnim nodu a zbytek ma rad bud Kasperskyho nebo zadarmo AVIRU.
http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=1160
jak muze nekdo hlasovat pro uplne tragicky avg netusim.
Souhlasím. Vyzkoušel jsem toho hodně, ale KIS2010 je z toho všeho podlě mě opravdu nejlepší. V balíku je snad všechno na co si uživatel vzpomene a co potřebuje, uživatelsky příjemné rozhraní, nezatěžuje systém, rychlý scan, najde skoro cokoli. A v porovnání třeba s tím Nortonem je podstatně levnější![]()
Teď zkouším COMODO Internet security a zatím maximální spokojenost jak s AV, tak FW...