Nedetetokován hardware
Dobrý den. Mám menší problém. Na starší PC s MB: MSI K8T Neo-V mi nějak nereaguje klávesnice ani myš. Zkoušel jsem resetovat BIOS, ale ani to nepomohlo. Deska je na PS2 a myš na USB, která taktéž nereaguje. Odzkoušel jsem v jiném PC, ale fungovalo normálně. Před posledním zapnutím jsem cítil zápach, jako když řešete plast, ze kterého je tvořena deska, graf. karta a jiné komponenty. Nejspíše se tam něc spálilo .Prosím o pomoc. Děkuji
No zkus si půjčit napájecí zdroj a vyzkoušej to s tím půjčeným. Taky se ti mohlo stát, že neznačkové zdroje vezmou sebou i do věčných lovišť základní desku. Ale než to budeš zkoušet zapojovat, odpoj si hdd jak datové i napájení, ať nepříjdeš i o data.
Tak zdroj nepomohl. Akorát je zajímavé, že když jsem napojil jinou klávesnici, tak to jede. Nebo takhle... Na tý původní ledky blikaly a byla neovládatelná. Ta druhá problikne jen 2 a apk zůstane svítit. Čím by to mohlo být?
[quote=pavelson;301933]Tak zdroj nepomohl. Akorát je zajímavé, že když jsem napojil jinou klávesnici, tak to jede. Nebo takhle... Na tý původní ledky blikaly a byla neovládatelná. Ta druhá problikne jen 2 a apk zůstane svítit. Čím by to mohlo být?[/quote]
Tady z toho neni známo, jestli ti ta klavesnice jde, nebo jen svití. Mozna by nebylo na skodu, jestli to je nejaka klavesnice co ma vice funkci nainstalovat ovladac. A jesre otestovat ruzne druhy mysi.
Tady z toho neni známo, jestli ti ta klavesnice jde, nebo jen svití. Mozna by nebylo na skodu, jestli to je nejaka klavesnice co ma vice funkci nainstalovat ovladac. A jesre otestovat ruzne druhy mysi.
No tím pádem je problém vyřešen, jednou jsem něco podbného měl, vyměnil jsem desku, nebo si kup klávesnici na usb. Ale stejně pokud ti blbne ps/2, tak bych raději měnil celou desku.
Ještě bych se chtěl zeptat. Jak zajistit PC dlouhou životnost a jak zjistit, jestli je 100% stabilní. Díky
[quote=pavelson;302046]Ještě bych se chtěl zeptat. Jak zajistit PC dlouhou životnost a jak zjistit, jestli je 100% stabilní. Díky[/quote]
Neda sa, a hlavne starsie MSI (nielen ony) uz mozu mat nafuknute kondiky na doske, takze koniec sa blizi.
To moze byt aj zdrojom nahodnej nestability.
Aj ked bratova MSi KT266pro2a sa dozila veku 7 rokov aj s 8mimi nafuknutymi kondikmi,
potom som ju vyhodil v ramci upgrade.
Neda sa, a hlavne starsie MSI (nielen ony) uz mozu mat nafuknute kondiky na doske, takze koniec sa blizi.
To moze byt aj zdrojom nahodnej nestability.
Aj ked bratova MSi KT266pro2a sa dozila veku 7 rokov aj s 8mimi nafuknutymi kondikmi,
potom som ju vyhodil v ramci upgrade.
Zas na ten MSI tak neplivejte - na dražší desky dávala i v pravěku nichicon kondíky, jednu takovou desku jsem měl doma. Na levnejch ale šmejdy byly - taky deska mojí ženy (já ji nekupoval, to ještě její děda za svobodna :-)) odešla a tu svojí (asi ještě o něco starší) jsem nedávno funkční poslal dál...
[quote=Logout;302120]Zas na ten MSI tak neplivejte - na dražší desky dávala i v pravěku nichicon kondíky, jednu takovou desku jsem měl doma. Na levnejch ale šmejdy byly - taky deska mojí ženy (já ji nekupoval, to ještě její děda za svobodna :-)) odešla a tu svojí (asi ještě o něco starší) jsem nedávno funkční poslal dál...[/quote]
Skusenosti nepustia, Take MSI 865 boli totalne "excelentne" kusy hw. Cca 200 reklamacii z 500 ks.
Na mojom sukromnom blackliste su MSI hned vedla vyrobkov Manli, inno3d, eurocase, kme, trust, canyon, prestigio, philips, acer, toshiba, renault, citroen, ... , necham to radsej tak, nechcem flame.
Skusenosti nepustia, Take MSI 865 boli totalne "excelentne" kusy hw. Cca 200 reklamacii z 500 ks.
Na mojom sukromnom blackliste su MSI hned vedla vyrobkov Manli, inno3d, eurocase, kme, trust, canyon, prestigio, philips, acer, toshiba, renault, citroen, ... , necham to radsej tak, nechcem flame.
[quote=kolecko;302130]
Na mojom sukromnom blackliste su MSI hned vedla vyrobkov Manli, inno3d, eurocase, kme, trust, canyon, prestigio, philips, acer, toshiba, renault, citroen, ... , necham to radsej tak, nechcem flame.[/quote]
Ale mám jednoho acer trevelmate 240 už 7let a ten zažil pekelné alotrie a stále šlape jak čert, i když jedno usb už moc nechce pracovat.
Na mojom sukromnom blackliste su MSI hned vedla vyrobkov Manli, inno3d, eurocase, kme, trust, canyon, prestigio, philips, acer, toshiba, renault, citroen, ... , necham to radsej tak, nechcem flame.[/quote]
Ale mám jednoho acer trevelmate 240 už 7let a ten zažil pekelné alotrie a stále šlape jak čert, i když jedno usb už moc nechce pracovat.
[quote=pavelson;301919]Dobrý den. Mám menší problém. Na starší PC s MB: MSI K8T Neo-V mi nějak nereaguje klávesnice ani myš. Zkoušel jsem resetovat BIOS, ale ani to nepomohlo. Deska je na PS2 a myš na USB, která taktéž nereaguje. Odzkoušel jsem v jiném PC, ale fungovalo normálně. Před posledním zapnutím jsem cítil zápach, jako když řešete plast, ze kterého je tvořena deska, graf. karta a jiné komponenty. Nejspíše se tam něc spálilo .Prosím o pomoc. Děkuji[/quote]
Dle toho že nejde PS/2 ani USB, bych hádal že shořel nějaký rezistor na desce. Opravit to jde, ale když už máš novou desku tak je to jedno.
Dle toho že nejde PS/2 ani USB, bych hádal že shořel nějaký rezistor na desce. Opravit to jde, ale když už máš novou desku tak je to jedno.
K tomu MSI - já nepopíram, že měli dost výrobků odflákntejch. Ale některý dražší výrobky (tenkrát to byla sice jedna z nejlevnějších, ale furt dost drahá deska) kupodivu dělaly kvalitně.
ALe k tématu
[quote]
Ještě bych se chtěl zeptat. Jak zajistit PC dlouhou životnost a jak zjistit, jestli je 100% stabilní. Díky
[/quote]
Životnost maximalizuješ nákupem kvalitních komponent (to nemusí znamenat drahejch) a tim, že jim zajistíš dostatečný chlazení (přehřívání snižuje životnost).
TO, že je PC stabilní zjistíš testama - doporučuju GoldMemory na paměti, ortos či podobný benchmarky na CPU a 3DMark na grafickou kartu. Pokud Ti pojedou každej několik hodin, nejlépe přes noc, bez chyby, považoval bych PC za stabilní.
ALe k tématu
[quote]
[/quote]
Životnost maximalizuješ nákupem kvalitních komponent (to nemusí znamenat drahejch) a tim, že jim zajistíš dostatečný chlazení (přehřívání snižuje životnost).
TO, že je PC stabilní zjistíš testama - doporučuju GoldMemory na paměti, ortos či podobný benchmarky na CPU a 3DMark na grafickou kartu. Pokud Ti pojedou každej několik hodin, nejlépe přes noc, bez chyby, považoval bych PC za stabilní.