Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: jaký procesor na hry?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    80

    dobrý den, potřeboval bych poradit jaký procesor vybrat.

    Mám desku ep31-ds3l rev.2.1, 2gb ram(dokoupim dalsi 2gb),saphire radeon hd4670 512mb ddr4 a starý p4 2,8ghz tak uvažuji o koupi něčeho lepšího,
    jde mi hlavně o hry a o celkové vylepšení do budoucna abych měl jistotu že nějakou dobu nebudu mít s hrami problém.
    i
    nvestoval bych do 3500. akorát nevím zda c2d či quad a jestli jsou podstatné rozdíly např c2d 2,8ghz oproti c2d 3,16ghz??

    předem velice děkuji za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    kte GK karte se neoplati podle mne vic jak 2k investovat...takze asi tenhle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450830981S0P9N
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No z těch levnějších rozhodně E5300 pokud není potřeba virtualizace (v budoucnu se dá využít na XP mód v W7) případně ten E6300.
    4-jádro se může hodit na GTA4 nebo některé strategie, ale s tou grafikou to nemá příliš smysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    nová revize e5300 už virtualizaci umí
    http://www.techenclave.com/cpu-mobo-...00-133583.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    80

    ok díky půjdu do toho 6300 a můžu se zeptat jaká grafika by byla podle vás optimální řešení na hry výměnou té mojí?děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Záleží co za hry hraješ. Já bych jako první koupil procesor. Tím se ti výkon zvedne dost výrazně, tvoje grafika stačí i na nové hry, když trochu snížíš detaily. Pokud ti to nebude stačit, uvažoval bych o nové grafice, ale záleží co máš za zdroj. Jako maximum bych to viděl na HD4850, nebo HD4770. Ale zjisti ten zdroj, aby to utáhl. Paměť bych pořizoval až nakonec, rozdíl mezi 2 a 4 GB není moc velký (u Win XP). A ještě - monitor máš jaký? Hlavně jaké rozlišení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    80

    no hry hraju spíše ty nejnovější, zatím jsem s žádnou hrou neměl problém co se týče sekání atd -crysis,cod 5, resident evil 5 i na nejvyšší rozlišení 1680/1200,tak se právě divím že je slabá.
    (teda až na nfs shift-to byla docela sekačka fps 10-20 ,ale to je si myslím právě na vině starý procák p4-2,8) tak jsem právě myslel že když k této grafice dokoupím nějaké lepší dvoujádro, tak nebudu mít s hrami nějaký čas problém

    jo a monitor 22" samsung, zdroj 350 fortron ale určitě bych šel do nějakého 500w fortrona ,ale jde mi o to zda to po novém procesoru(např c2d 6300)bude mít smysl koupit jinou grafiku když tím procesorem se dost zvýší výkon?abych pak nemusel k té nové grafice zas dokoupit lepší procák a tak pořád dokola

    jo a ještě jestli to dobře chápu nemá moc smysl kupovat 4gb ram pokud zatím nemám win7 že jo? díky za odpověď
    Naposledy upraveno uživatelem bregedon: 16-10-2009 v 11:13
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No, takže sis odpověděl sám - kup hlavně nový procesor a uvidíš. Ten e6300 by měl nakrmit i silnější grafiku, pokud ji budeš později pořizovat. K té by to chtělo i nový zdroj, ale zrovna Fortrona nevím. Není nejhorší ale josu i lepší za dobrou cenu. 2 GB RAM většině her stačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Ten e6300 by měl nakrmit i silnější grafiku, pokud ji budeš později pořizovat.
    vždyť e5300 je prakticky totožný cpu (rozdíl ve fsb)
    vyrobit z e5300 e6300 jde fakt snadno (fsb na 266 násobič na 10,5) a daj se ušetřit 3kila(ty bych přesunul do fondu na lepší chladič)
    a na tý desce nebude problém e5300 přetaktovat někam mezi 3,5-4GHz
    a e6300 jde přetaktovat velmi podobně
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    80

    ok díky za odpověď

    ajaj s OC nemám vůbec zkušenost ale když vyjde na stejno ten 5300 a 6300 tak proč nevzít ten 5300, nějak si s tím OC poradím

    děkuju moc za rady
    Naposledy upraveno uživatelem bregedon: 16-10-2009 v 12:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Ješte mi napadla jedna vec, když sem si čital tvuj prvni prispevek: ze to chceš mit do budoucna...

    tak když priplatiš 500kč (tj. dokupy 4000kč) budeš mít tohle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=QGZ01N5R01

    3- jadrovej BE procák, ze šanci ho odemknout a celkove líbovou desku - starých komponentu se zbavis lehko prodejem tu na v bazáru, co ty nato? a zainvestujes do lepši grafiky na vánoce a nebudeš se divit :-) Je to jen takovej návrh ale proste, musel sem ho tu napsat
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Vzal bych E5300, pretaktoval a uvidis jak ty hry poběžej. Proti P4 to je fakt drtivej rozdíl. Pokud nebude stačit, tak HD4770 můžeš koupit i bez výměny zdroje, protože ten novej procesor má menší spotřebu než ta P4.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od bregedon Zobrazit příspěvek
    dobrý den, potřeboval bych poradit jaký procesor vybrat.

    Mám desku ep31-ds3l rev.2.1, 2gb ram(dokoupim dalsi 2gb),saphire radeon hd4670 512mb ddr4 a starý p4 2,8ghz tak uvažuji o koupi něčeho lepšího,
    jde mi hlavně o hry a o celkové vylepšení do budoucna abych měl jistotu že nějakou dobu nebudu mít s hrami problém.
    i
    nvestoval bych do 3500. akorát nevím zda c2d či quad a jestli jsou podstatné rozdíly např c2d 2,8ghz oproti c2d 3,16ghz??

    předem velice děkuji za odpověď
    Do té desky dáš E6300 a máš upgrade hotový. Grafiku vůbec měnit nemusíš (sám mám tu stejnou - verzi Ultimate - a lze na ni zahrát cokoliv) a paměti taky ne. A za pár let to vyměníš rovnou všechno
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket 1156/1366: Jaký procesor?
    Od WAR8700 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-09-2014, 20:34
  2. Jaký procesor k MB?
    Od The lachiM v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-12-2012, 11:50
  3. Jaky procesor??
    Od Choobaka v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-10-2010, 21:55
  4. Jaky procesor na AM2?
    Od f3rd@ v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 11-04-2008, 00:16
  5. Jaky procesor? vol.2
    Od jagged v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-09-2006, 01:59