Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vypinani NTB

Maximus12 (763)|16.10.2009 08:45
Hj, znamej me pritahl NTB at se mu na nej podivam, ze se mu samovolne po cca 15-30minutach vypina.
Tak prvni co me napadlo, zda neni probem v adapteru, zda funguje korektne, ale baterie se po jeho pripojeni nabiji. Dal me napadlo zda se neprehriva a zda funguje ventilatorek - tak sem to zkusil a foukal, sice lehce, ale jo - vzhledem k tomu ze je umisten na spodku NTB tak dobrej mazec. Tak jsem to pro jistotu rozdelal a profoukl vetrak. byl tam chuchvalec prachu tak asi tak. Pak jsem tam pustil zatezak z Everestu a pri plne zatezi na procaku bylo nejakych 68 stupnu, coz se me zdalo teda na hrane. nevim jak se pohybujou teploty presne. A i presto se to jednou vyplo nez dosla baterka, mel jsem to totiz zatim bez adapteru. Takze v pondeli este dalsi pokus, ale uz nevim s cim si tam hrat :) Za kazdej napad budu vdecnej :)

Jinak jedna se o NTB:

Fujitsu-Siemens
C2D T5200 1,6GHz
2GB RAM
integrovana grafika

Dikec
johny__g (6387)|16.10.2009 08:57
Sundával si i chladič a měnil pastu? Když ti to jelo na tu baterku, vypnul jsi šetřící funkce?
Maximus12 (763)|16.10.2009 09:02
[quote=johny__g;303302]Sundával si i chladič a měnil pastu? Když ti to jelo na tu baterku, vypnul jsi šetřící funkce?[/quote]

Do chladice jsem nelezl, jen sem profouk po odkryti ventilatorek a dalsi koutky kde byl nejaky prach - stlacenym vzduchem. Jj funkce sem vypnul.
xmarek (1676)|16.10.2009 09:16
Vyzkoušel bych nějakou tu Live Linux Distribuci pro vyloučení softwarové chyby.
Marenek (239)|16.10.2009 15:03
řeším pro známou podobný problém. starší toshiba satellite, po nějaké chvíli xp spadnou, problikne nepřečtitelná modrá smrt a restart. někdy xp ani nenaběhnou. slax nenabootuje vůbec (další jsem nezkusil). kousl se v textovém módu na "kernel panic".

testoval jsem memtestem (u slaxu) paměť, to jede a nepadá. ovšem jen na baterku. na zdroj to vypisuje chyby!

po čem jít?
xmarek (1676)|16.10.2009 15:09
[quote=Marenek;303394]řeším pro známou podobný problém. starší toshiba satellite, po nějaké chvíli xp spadnou, problikne nepřečtitelná modrá smrt a restart. někdy xp ani nenaběhnou. slax nenabootuje vůbec (další jsem nezkusil). kousl se v textovém módu na "kernel panic".

testoval jsem memtestem (u slaxu) paměť, to jede a nepadá. ovšem jen na baterku. na zdroj to vypisuje chyby!

po čem jít?[/quote]Kernel panik může mít souvislost s špatným výběrem jádra pro dané zařízení. Vyzkoušejte jinou distribuci (pokud možno novější). Pokud test vypisuje chyby při napájení ze zdroje může se jednat o závadu na desce (výměna stojí, co nový notebook) a nebo v lepším případě na paměťovém modulu. Ale notebook by se choval podobně asi i v chodu na baterii. :notsure

Každopádně závady na desce se většinou projevují nestabilitou systému apod.
Marenek (239)|3.11.2009 10:10
tak ten můj případ vypadá na nakrplej mainboard. takže noťas na vyhození :(