Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 30

Téma: Víkendová diskuze: Vodní chlazení počítače

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    286

    Citace Původně odesláno od Vladimir Zobrazit příspěvek
    LOL, chlape ty sa vyznas! Az uchladis pc zostavu s 95W cpu a 120W grafickou na obycajnom pasivnom vzduchovom chladeni s tym ze budes mat v skrini len jeden jediny ventilator a to v zdroji (beziaci na 500rpm) tak budes mat moj vecny obdiv! Je ine ked stavias kancelarsky pc, ten nieje problem spravit pasivne chladeny, ale skus postavit takto vykonnu zostavu s jedinym ventilatorom.... ta zostava by sa uvarila vo vlastnej stave. Btw. spominal tu niekto TT?
    Zminoval jsi Zalman. Je sice kvalitnejsi nez TT ale porad je to spise set na ozdobu.
    A ty s tim uchladis onech 215w pasivne?
    Neuchladis. Tyhle pasivni sety jsou pro prumerne sestavy.
    Zpet k tem 215w tepla.
    Cpu resi Scythe Orochi. Strasna krava ale Quada da pasivne.
    Vga je horsi. Ale velkej freezer extreme pres kterej bude nasavat zdroj to by mohlo projit.
    Plus nejakej vetsi pasiv na chipset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od Woyta Zobrazit příspěvek
    A ty s tim uchladis onech 215w pasivne?
    Neuchladis. Tyhle pasivni sety jsou pro prumerne sestavy.
    Ano, uchladim.
    Citace Původně odesláno od Woyta Zobrazit příspěvek
    Zpet k tem 215w tepla. Cpu resi Scythe Orochi. Strasna krava ale Quada da pasivne. Vga je horsi. Ale velkej freezer extreme pres kterej bude nasavat zdroj to by mohlo projit. Plus nejakej vetsi pasiv na chipset.
    Toto nedas, vzduch v skrini sa ti zohreje nad 50 stupnov a scythe orchy ti je k nicomu. Jeden ventilator na 500rpm ti nestaci na odsavanie tepleho vzduchu. Prave to je to o com vravim, vodnik ti odvedie 80% tepla mimo skrine. A kedze je ten radiator riadne velky tak zvlada chladit aj pomerne vykonnu zostavu. A na tych zvysnych 20% tepla co ti vytvori HDD, zakladna doska, ramky atd. ti uz potom staci ten 500rpm ventilator. Na tvojom mieste by som Zalman a TT moc neporovnaval, je to dost rozdiel. A zase si nemysli ze ked sa jedna o all-in-one riesenie ktore aj dobre vyzera ze to je horsie ako tvoja skladacka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Citace Původně odesláno od Vladimir Zobrazit příspěvek
    Ano, uchladim.
    Tak schválně jestli to uchladíš bez čerpadla.
    To je totiž v tvém systému ten aktivní prvek
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    286

    Tohle neuchladis s pasivni vezi. Nebo snad chces rict ze je vykonejsi nez radiator Extreme II se 2 fany na 1000ot?
    Pretocene Toledo X2 topilo opravdu hodne + prumerna vga (x1950) a ve vysledku 55st v plne zatezi na cpu.
    (V tom testu na ktery se odkazujes je jen jednojadro a 46 v zatezi)
    Jeste se chces hadat o vykonu?
    Opravdu to chces prirovnavat k moji skladacce? (nehlede na to, ze tvuj set je vlastne take skladacka jen bylo vse v uhledne krabici)

    Ohledne te pasivni skrine. Slysel jsi nekdy o ventilacnich otvorech nebo o skrini Antec Sceleton?
    Pripadne teplo odves jinam pomoci HP.
    Vsechno jde. Jen se musi vymyslet jak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    S vodním chlazením ještě nemám žádné zkušenosti. Netaktuju a mám rád malou spotřebu, takže asi ještě u větru zůstanu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    wormsnake

    Jsem PC nadsenec a vzdy sem se snazil o maximalni OC (dnes to sice s modernimi CPU typu Intel Core i7 vazne neni nutne maj vykonu dost).Vodni chlazeni mam uz asi rok mozna dele. A sem s nim nadmiru spokojenej, udrzba meho vodniho chlazeni neni vubec slozita staci jen jednou z masic dva dolit do okruhu cca 50ml vody to neni tak moc presto ze mam expanzni nadobu primo na cerpadle a ma cca 250ml odsah.Takze udrzba je velice jednouducha a zvladne ji kazdy. Vodnika mam spis nez pro snizeni hlucnousti pro lepsi pretaktovani me CPU i7 920 sem pretaktoval z puvodnich 2660Mhz na 4200Mhz coz je uz hodne dobrej vysledek ktery bez vody v pc neni mozny!

    Muj vodnik:
    Pumpa Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP
    CPU Blok Thermalright XWB-1
    Chladic Skoda Felicia 1.6
    Vetrak 8x120mm nizkootackovy
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    3

    ja som vodu v živote nedolieval odkedy som opravil všetky trhlinky na expanze za 1,5 roku som nedolial ani mililiter je pravda že trochu klesla hladina ale moc nie asi 1cm. Ale pravidelne asi raz za rok by sa mali cistit bloky lebo po dvoch rokoch som tam mal dost svinstva. ale teraz som použil ako kvapalinu Teplonosná kvapalina Solaren EKO uvidím po roku ako to dopadne.
    Pár obrázkov mojej vody http://img11.imageshack.us/img11/1157/pa170525.jpg
    http://img115.imageshack.us/img115/8554/pa170536.jpg
    http://img251.imageshack.us/img251/2042/pa170537.jpg
    http://img158.imageshack.us/img158/6443/pa170538n.jpg
    http://img106.imageshack.us/img106/821/pa170539.jpg
    http://img200.imageshack.us/img200/708/pa170540.jpg
    http://img11.imageshack.us/img11/8513/pa170541.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    286

    To svinstvo je galvanicka koroze kterou zpusobuje kombinace hliniku a medi v okruhu.
    To se tyka i predchoziho prispevatele.

    EK Supreme v okruhu funguje jako dokonaly filtr. Vsechno chyti. Prvni 3 rozborky byli ve znameni ucpanych trysek. Ted po pul roce ani smitko. Takze ted uz jednou za cas vymenim vodu a pridam par kapek AC fluidu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    2



    vodne chladenie urcite ano, teraz som na i7 920 step d0 bez zvysenia napatia proc, a obmedzenia qpi ci inych spekulacii v biose a napatiach na 4300mhz. Takze som len na zaciatku a zacnem zhavit zelezo..(

    sklada sa z eheim aquasteram xt ultra, radiator 3 *120mm , expanska AC vanntank, "aquabox", 3.5, vsetko je na aquastream.de....

    mam problemy z odvzdusnenim lebo mam take specificke vyskove rozdelenie systemu,
    nafotim.. ale nemozem menit pozicie vo vodniku tak laborujem,nemozem dat cerpadlo na podlahu ,kable do usb a fanov nedociahnu z neho,nemam klasicku skrinku na pc..
    teploty hlasi eheim 30.2 v cerpadle, to by suhlasilo aj hmatom, thermal dioda uz vyssie 50 st. ale zas mi par programov bezi,
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Hanzales

    Já jedu taky na Reseratoru (V2) a přednost považuji právě v té tichosti, rovnajici se temer nule. Resp. v PC jsou tri 120mm vetraky vcetne toho ve zdroji a ty jedou tak na 800-900 otacek. PC netaktuju (není proč) a C2D na 2.4 a 8800GTX to uchladí slušně (v zátěži CPU 40 GPU 55-59 stupnu) Jedina udrzba je jednou za rok vymenit destilku a koupit novou smesku ;o) To uz mi prijde namahavejsi mnohem casteji cistit vrtule od prachu. Pokud clovek netaha PC co 14 dni na LAN party, je to podle mne idealni reseni. Vypinac vubec nevypinam. Pouze pokud jedu na delsi dobu pryc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    89

    Zdravím. Mojou chybou bola voľba... A to TT. Po roku sa kvapalina tak nejak zrazila, nebola cirkulácia a moj P4 mal 92stupňov... Odvtedy doska mala problém so snímačmi teploty a otáčok... Reklamáciou mi dali kvapalinu Zalmann a pohoda. Až do osudného kvapnutia cez špatný spoj, a VGA odišla do večných lovíšť. Potom som reklamoval aj dosku a na novú som vodníka radšej nedal. Ale s ním to bolo trošku iné chladenie. V skrini chladnejšie, ale teraz sa nebojím o komponenty. Teda ak vodník, tak poriadny.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od etis Zobrazit příspěvek
    Zdravím. Mojou chybou bola voľba... A to TT. Po roku sa kvapalina tak nejak zrazila, nebola cirkulácia a moj P4 mal 92stupňov... Odvtedy doska mala problém so snímačmi teploty a otáčok... Reklamáciou mi dali kvapalinu Zalmann a pohoda. Až do osudného kvapnutia cez špatný spoj, a VGA odišla do večných lovíšť. Potom som reklamoval aj dosku a na novú som vodníka radšej nedal. Ale s ním to bolo trošku iné chladenie. V skrini chladnejšie, ale teraz sa nebojím o komponenty. Teda ak vodník, tak poriadny.....
    AJ mne sa raz stalo ze mi kvapkala voda na grafiku ale vpohode to prežila mal som zalomenú hadicu a bola tam malá trhlinka a voda kvapkala kúsok od jadra na dáke smd ale asi sa stačila aj vypariť lebo mi tam zostal iba taký bieli flak nič tam nebolo vlhké
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček Avatar uživatele Sharker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    11

    Vodou chladim uz od zimy 2004/2005 , prvy blok bol myslim od galaxiho Vykonom na vtedajsi athlon XP 1700+@2200mhz ako tak postacoval. O par mesiacov neskor som zacal pokukavat po niecom vykonnejsiom co by dokazalo zrazit teploty o niekolko stupnov dole a presiel som na dalsi blok vyrobeny sikovnymi ceskymi rucickami tentokrat od Radka ktory okopcil Cascadu. Na tu dobu super vykon Ako tak isiel cas rozsiril som aj chladenie na grafiku ked som prechadzal z pasivnej R9200pro na x800GT odomknutu a pretaktovanu na uroven X800XT karticky Chladil som blokom od galaxiho ktory som neskor vemenil za blok od viscoolu ktory bol univerzalnejsi a siel pouzit aj na karty od NV tak ATI. To uz mi v PC lezala X1800 GTO IceQ3 Turbo ktoru som flashnutim X1800XT biosu o5 krasne odomkol a pretocil O dostatocne zivenie tejto karticky sa najprv staral Opteron144 pretoceny na 2900mhz, neskor ho zastupil Dvojjadrovy X2 4400+ o5 pretoceny na slusnych 2800 mhz. Chladil som ich Viscool-om V2 ktory som neskor pri upgrade na C2D e6600 vymenil za D-Tek Fuzion. Okrem grafik a procesorov som vodou chladil aj chipset blokom od galaxiho. Pump som vymenil hned niekolko, cele to zacalo akvariovym Eheimom Compact600 s homemade expou z plastovej dozicky ktory som neskor vymenil za Eheim1048 s plexi expou ( plexi trubka s plexi vyckom s O kruzkom a plexi spodkom s dvomi 0 kruzkami a dvomi 1/4 fitinkami.) zavesenou vzadu na case Spolu s kupou D-tek bloku z USA som kupil aj tygon hadice a dva Swiftech MCR-320QP radiatory ktorymi som nahradil uz dosluhujuce Opel kadet radiatory ktore chladili cpu. Neskor som rozdelil okruhy na dva, prvy bol pre cpu a chipset s Dtek Fuzionom, galaxiho chipset blokom a Swiftech MCP 655 pumpickou. Druhy okruh bol pre grafiku teda viscool gpu coler, eheim1048+ "nastrkovacia" eheim expa + "hebedo" radiator teda celomedeny radiator velkostou podobny "more" s riedkym rebrovanim ako na radiatore z kadeta teda take "hebedo" na cca 9 120-tiek
    A teraz k nehodam Musim si zaklopat nic hrozne ako ulomene rozky na x800 a x1900XT kartach sa mi nepodarilo urobit, akurat si spominam ze som par krat osprchoval okolie cpu a grafiku pod nim, no vsetky komponennty to kratkodobu sprchu po vysuseni prezili. Odvtedy vsetky spoje fixujem stahovacimi kvymi spojkami.
    A..... neda mi este nespomenut problemy pri mesani Al a Cu...
    Nerobte to.. predidete tak zbytocnym problemom s bordelom v okruhu pripadne az jeho takmer upchatim co sa mi podarilo ked som okruh dobreho pol roka nerozobral a na viscool blokoch sa mi zlupala ta "farba" a narastol tam neskutocny bordel. Nieco podobne sa stalo aj v okruhu s blokom od galaxiho a "Skoda" hlinikovymi radiatormi. Proste hlinik a med nejde dokopy. Nech su povrchove upravy ci prisady do vody akekolvek skor ci neskor sa vam to pomixuje a vznikne vam bordel
    Vode v PC zdar

    Neskor hodim nejake tie historicke fotky, ak by niekoho zaujimali....
    Naposledy upraveno uživatelem Sharker: 19-10-2009 v 01:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček Avatar uživatele Sharker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    11

    Viscool Blok uz s plexi topomEheim1048 a nasadzovacia expaViscool plexi cpu blok spolu s MCP655D-tek Fuzion & Swiftech MCP655 & galaxi GPU & uv reactive hadickyGalaxiho externa expa"Hebedo"2x MCR320-QP
    Mozte to spojit do jedneho prispevku
    Naposledy upraveno uživatelem Sharker: 19-10-2009 v 08:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    1

    Ja osobne som zacinal uplne od nuly co sa tyka vodneho chladenia. Vela som o tom nevedel a postupne viac menej na vlastnych chybach som isiel pomaly dopredu. Vodne chladenie som jednoducho chcel mat v pc ( ani nie kvoli chladeniu, ale skor to je nieco netradicne a zaujimave ). Osobne ako citam o uzivateloch vodnych setov tak sa velmi nestotoznujem s nazormi. Po skusenostiach s vodnym chladenim sa v terajsej dobe pri pohlade na vodny set musim smiat ( to je v 90% pripadoch )
    Moje skusenosti si mozte pozriet:
    Naposledy upraveno uživatelem NoSkill: 22-10-2009 v 15:31
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Víkendová diskuze: Údržba a čištění počítače
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 22-07-2013, 13:46
  2. Víkendová diskuze: Dojná kráva - počítače
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 23-09-2012, 20:45
  3. Víkendová diskuze: Řešíte spotřebu počítače?
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 19-04-2012, 14:51
  4. Víkendová diskuze: Optimální ochrana počítače
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 04-03-2010, 13:19
  5. Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 30-01-2009, 03:22