Zamrzání PC
Zdravim, občas se mi stane že pc přestane fungovat (prostě monitor se chova jako by pc bylo vypnute) a větrak graficke karty se rozjede uplně na plno (proto jsem to umistil do tohohle fora, pokud je chyba jinde tak se omlouvam). Grafickou kartu mam: ati saphire hd 4850 1GB ddr3 vapor.
Se sestavou mi pomahali lidi odtud ze světa hardawe takže celkově by to mělo byt v pořadku. Netuši někdo v čem by mohl byt problem, opravdu nutně potřebuju naprosto stabilni pc...
Dik
Se sestavou mi pomahali lidi odtud ze světa hardawe takže celkově by to mělo byt v pořadku. Netuši někdo v čem by mohl byt problem, opravdu nutně potřebuju naprosto stabilni pc...
Dik
Kdy se Ti to stane? Při hraní hry, při prohlížení internetu, kdykoli?
Jaký máš teploty na procesoru a grafice (pokud nevíš, jak je změřit, stáhni si everest).
Jakou máš přesně sestavu?
Když ten PC restartuješ, rozběhne se normálně?
Jaký máš teploty na procesoru a grafice (pokud nevíš, jak je změřit, stáhni si everest).
Jakou máš přesně sestavu?
Když ten PC restartuješ, rozběhne se normálně?
1, No když se to stalo poprve tak jsem si řikal že je možne že byl nějak přehraty nebo tak, protože běžel +- cely den (což by to určitě neomlouvalo) Ale dnes se to stalo po par hodinach s minimem spuštěnych aplikaci (žadne naročne nepouživam: prohližeč, hudba, videa, poker klienty)
2, kde to v tom everestu najdu? jinak na grafiku jsem si i šahl když jsem se dival jestli se tak šileně roztoči chladič procesoru nebo graficke karty a nějak extra nežhavila.
3, Mělo by to byt tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
4, Ano zcela bez problemu....jenom pro mě ma občas každa vteřina cenu zlata natož minuta dvě. (online poker)
2, kde to v tom everestu najdu? jinak na grafiku jsem si i šahl když jsem se dival jestli se tak šileně roztoči chladič procesoru nebo graficke karty a nějak extra nežhavila.
3, Mělo by to byt tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
4, Ano zcela bez problemu....jenom pro mě ma občas každa vteřina cenu zlata natož minuta dvě. (online poker)
Teploty v Evereste nájdeš pod Počítač - Senzory ...
Keď dôjde k zamrznutiu - pomáha iba resetovacie alebo vypínacie tlačidlo?
Keď dôjde k zamrznutiu - pomáha iba resetovacie alebo vypínacie tlačidlo?
Nedělal jsi náhodou nějaký kejkle s přetaktovánim, nebo odemikánim jader procesoru?
Jinak bych pro začátek asi zkusi pomocí goldmemory zkontrolovat paměť.
Jinak bych pro začátek asi zkusi pomocí goldmemory zkontrolovat paměť.
Ja sem měl podobný problém s grafickou kartou od nvidia 6600 GT (uz je to par let :D).
Problem byl (na 95%) v tom, že karta podporovala něco jako automatické taktování podle potřeby. Hned sem to nabušil na max, protože mi nedošlo co se může stát. Pár měsíců krása šlapala jak divoká a pak to začalo. Restarty PC, obraz se začal při náročných aplikacích všeljak mazat atd. a nakonec oděšla do křemíkového nebe.
Myslím si, že problém bude v nějakém taktování. Bude se ti přehřívat grafika nebo otestuj RAMky - ty sou záludné.
Problem byl (na 95%) v tom, že karta podporovala něco jako automatické taktování podle potřeby. Hned sem to nabušil na max, protože mi nedošlo co se může stát. Pár měsíců krása šlapala jak divoká a pak to začalo. Restarty PC, obraz se začal při náročných aplikacích všeljak mazat atd. a nakonec oděšla do křemíkového nebe.
Myslím si, že problém bude v nějakém taktování. Bude se ti přehřívat grafika nebo otestuj RAMky - ty sou záludné.
všechno nizko, procesor nejvyš a to 80°
Vypinaci tlačitko jsem nezkoušel, jen restart.
Nedělal jsem nic, na vykonu mi nijak moc nezaleži, jen na te stabilitě tzn bych na tyhle věci určitě nešahal.
goldmemory...stahl jsem to ale nějak se mi to nedaři rozjet nevim jak udělat aby to bralo ten image diskety.
Vypinaci tlačitko jsem nezkoušel, jen restart.
Nedělal jsem nic, na vykonu mi nijak moc nezaleži, jen na te stabilitě tzn bych na tyhle věci určitě nešahal.
goldmemory...stahl jsem to ale nějak se mi to nedaři rozjet nevim jak udělat aby to bralo ten image diskety.
weeman: Problém bude těžko s přetaktovánim grafiky, když se mu to zhusta děje ve 2D módu....
Prosim, mysli trochu, než napíšeš něco do diskuse, třetí příspěvek co od Tebe během pár minut čtu a imho v každym je blbost.
ja.tomas: Procesor na 80° je poměrně dost nad rozumnej limit. To asi bude ten problém. Zkus přemontovat chladič na procesoru.
Prosim, mysli trochu, než napíšeš něco do diskuse, třetí příspěvek co od Tebe během pár minut čtu a imho v každym je blbost.
ja.tomas: Procesor na 80° je poměrně dost nad rozumnej limit. To asi bude ten problém. Zkus přemontovat chladič na procesoru.
jj, je to možne...koupil jsem si nějaky lepši chladič ale nebyl kompatibilni se zakladovkou takže tam mam boxovany. Dik
edit: http://s1.imgupload.cz/img/66727/UforJ/teploty.JPG takže se lidi shodnete že problem bude važně v tomhle jop? : )
edit: http://s1.imgupload.cz/img/66727/UforJ/teploty.JPG takže se lidi shodnete že problem bude važně v tomhle jop? : )
[quote=ja.tomas;305142]jj, je to možne...koupil jsem si nějaky lepši chladič ale nebyl kompatibilni se zakladovkou takže tam mam boxovany. Dik
edit: http://s1.imgupload.cz/img/66727/UforJ/teploty.JPG takže se lidi shodnete že problem bude važně v tomhle jop? : )[/quote]
kdyz jsi zkousel kompatibilitu noveho chladice, sundaval jsi boxovany? jestli ano, nanesl jsi novou teplovodivou pastu? neni box chladic prilis zaneseny prachem? doporucuji sundat, vyfoukat, nanest novou pastu a znovu kouknout na teploty,kazdopadne tim nic nezkazis, prave naopak:thumb
edit: http://s1.imgupload.cz/img/66727/UforJ/teploty.JPG takže se lidi shodnete že problem bude važně v tomhle jop? : )[/quote]
kdyz jsi zkousel kompatibilitu noveho chladice, sundaval jsi boxovany? jestli ano, nanesl jsi novou teplovodivou pastu? neni box chladic prilis zaneseny prachem? doporucuji sundat, vyfoukat, nanest novou pastu a znovu kouknout na teploty,kazdopadne tim nic nezkazis, prave naopak:thumb
Zajimavy je, ze jadra to ukazuje vsechny tri na 40° - ale teplota CPU 80° - coz je u tech modernich uz sakra kriticky a bude se to sekat...
Tomu tedy dost dobre nerozumim, ale primlouvam se za naneseni nove vrstvy pasty a poradne usazeni chladice - snad ten box nema gumu vespod?
Tomu tedy dost dobre nerozumim, ale primlouvam se za naneseni nove vrstvy pasty a poradne usazeni chladice - snad ten box nema gumu vespod?
[quote=Logout;304547]weeman: Problém bude těžko s přetaktovánim grafiky, když se mu to zhusta děje ve 2D módu....
ja.tomas: Procesor na 80° je poměrně dost nad rozumnej limit. To asi bude ten problém. Zkus přemontovat chladič na procesoru.[/quote]
Velice se ti omlouvam, ze se snazim prispet nejakym poznatkem. Ja sem nepsal nic o tom, ze se mu to deje tehdy a tehdy. Ja sem jenom poukazal na to kdy se to delo na mem PC. A to z toho duvodu, aby se mel od ceho odpichnout. Taky sem psal neco o RAMkach.
Prosim, radeji prispivej do diskuze. Dekuji ti.
ja.tomas: Procesor na 80° je poměrně dost nad rozumnej limit. To asi bude ten problém. Zkus přemontovat chladič na procesoru.[/quote]
Velice se ti omlouvam, ze se snazim prispet nejakym poznatkem. Ja sem nepsal nic o tom, ze se mu to deje tehdy a tehdy. Ja sem jenom poukazal na to kdy se to delo na mem PC. A to z toho duvodu, aby se mel od ceho odpichnout. Taky sem psal neco o RAMkach.
Prosim, radeji prispivej do diskuze. Dekuji ti.
K tomu prepastovaniu treba dodat, ze najprv je nutne zbavit procesor aj chladic zbytkov starej zapecenej pasty, aby chladic lepsie dosadol na kontaktnu plochu CPU.
Taktiez by som sa pozrel do BIOSu, ci nema nastavenu nizku kriticku teplotu cpu.
Bodlo by odfotit vnutrajsok skrine, aby sme videli a odhadli, ci je dostatocne vetranie. Ten Everest ukazuje divne teploty.
Taktiez by som sa pozrel do BIOSu, ci nema nastavenu nizku kriticku teplotu cpu.
Bodlo by odfotit vnutrajsok skrine, aby sme videli a odhadli, ci je dostatocne vetranie. Ten Everest ukazuje divne teploty.
Sorry nebyl jsem tu chvili....ja klidně investuju do noveho chladiče doporučili by jste mi nějaky ktery je už určitě kompatibilni s moji deskou? Pokud možno aby šel koupit v alfě ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) dik.
Nejdrive vem LIH (v nouzi slivovici, ale bacha aby te nekdo nekuchnul za svatokradez :D ) a poradne ocisti spodek chladice co mas, neni spatnej, jen spatne sedi na CPU. Pak ocisti PORADNE i CPU, nanes na oba TENKOU vrstvu teplovodive pasty (nejlip hranou kreditky zarovnej, poloz chladic na CPU, usadli ho (rotace doleva, doprava po cca 2°) a pak ho zkus oddelat. Pokud pujde lehce tak mas pasty moc. Pokud "nebude chtit" a bude se lepit, pak mas chladic konecne spravne usazen a v Everestu by mela byt jina teplota nez 80°C a padani by melo ustat.
Tolik teorie. Zeleny je strom zivota, cize hrrr na to, nemuzes pokazit to, co je pokazene. Muze byt jen hur, kdyz to neudelas...
Good luck! :thumb
Tolik teorie. Zeleny je strom zivota, cize hrrr na to, nemuzes pokazit to, co je pokazene. Muze byt jen hur, kdyz to neudelas...
Good luck! :thumb