Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Pojede to stabilně ?????

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    63

    Ahoj mám kamaráda který má ASUS K8V-MX a CPU AMD Athlon 3000/754 a DDR Geil DIMM 1024MB DDR 400MHz (GE1GB3200BHSC) chce dostat věší tak CPU místo 3000 na 3200
    Já se ptám používá správnej program Clock Gen jak se dá nastavit aby při vypnutí PC a zapnutí PC jel na 3200 a ne 3000

    2 dokaže to PCU jest na takoví velký rozdíl frekvence 3000MHz 3200MHz a ta DDR taky prosím napište pravdu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a na jakou frekvenci se dá zvednout CPU bez problému aby stabilní
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 22-05-2009 v 19:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Začal bych asi tímto (sice starší, ale dobrý):
    http://www.pcarea.org/clanek.php?idclanek=52

    Z čehož plyne, že přetaktování z 3000+ na (třeba) 3200+ dosáhne pomocí zvednutí FSB v BIOSu, což tak zůstane i po opětovném zapnutí a vypnuít počítače.

    Taky 3000+ neoznačuje počet MHz, Athlon 64 3000+ doopravdy nemá 3GHz.

    Mezi 3000+ a 3200+ je minimální rozdíl, tak nevidím důvod, proč by to ten procesor neměl zvládnout, pamět to taky zvládne. Kolik dá nejvíc si musíš postupně otestovat.

    (Možná bych zvážil taky používání čárek a teček, protože kdyby si to měl normálně napsaný, tak ti na to odpoví 3x víc lidí...)

    EDIT: Spíš než, že to nedá cpu a ram to nedá mb...

    EDIT2: (Mluvím pravdu :lool:.)
    Naposledy upraveno uživatelem Perfect: 02-07-2006 v 09:18
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    63

    Já to vím ale AMD Athlon 3000 rozjede hry který mají min požadavky např. 2800MHZ
    A ten procesor AMD Athlon 3000/754 má skutečnou frekvenci 2000MHZ násobič 10x
    A ta ASUSKA K8V-MX to BIOS nepodporuje takže používá Clock Gen

    Prosím tě napišme jak se projeví nestabilní Windows XP když to přeženu např. 2000MHz na 2300MHz např. ten procesor to zvládne ale ne zvladnouto operační paměti. Prosím prosím
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Na té desce musí jít zvednout FSB...

    Na otestování stability použij programy Prime 95 a MemTest. Jinak to poznáš, že ti to bude padat nebo dělat něco co normálně nědělá. Ten Prime a MemTest jsou základ, potom to můžeš projet ještě párkrát v 3DMarku a nějakou hrou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    63

    Já jsem to zvedl na 2160MHz a pohodě např. Hra F.E.A.R je mu běží už nadherně,CALL OF DUTY 2 taky bez sekání plinuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Tak nejde zas tak o cpu, ale hlavně o grafiku.

    (Btw plynule...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    63

    grafiku má ti 4200 to je hrůza prý exituje 5x rychlejší za 2200kč je to pravda prosím když otom něco víš tak napiš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    No za 2200,- se dá sehnat bazarová 6600GT, což už je trošku jiná kategorie... (A to je to pro hodně lidí už lowend.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    63

    on žádným připadě nebere bazar on chce něco abi muto vydržejo aspon 1,3roku
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    A co my s tím? V prvním postu jsem ti psal, ať píšeš normálně. Přečti si nějakej test grafik. Imho za 2000,- jedině bazar, do AGP nemá cenu vrážet prachy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    z toho co tu ctu tak jsi asi v OC (a PC vubec) dost zacatecnik tak ti pro zacatek poradim par clanku, abys napred ziskal trochu prehledu. ono se v jedne vete spatne rika neco o cem by se dalo debatovat mesic. takze skus zacat tady:
    http://www.svethardware.cz/vybirame-procesor/11576
    http://www.svethardware.cz/prehled-procesoru/12217
    http://www.svethardware.cz/pretaktov...d-a-do-z/11923
    hodne z tech clanku sem cetl ale davno, nektere ne takze za obsah nerucim, nekde sem mozna strelil vedle, ale urcite ti neuskodi kdyz si je projdes. moc nehled na datum, nektere jsou stare ale plati porad. skus si projit ty clanky, a jak nebudes necemu rozumet se zeptej. bude to lepsi nez to tady tahat po par vetach v diskuzi.
    byt ja tebou tak se ted rozhodne do nejakeho OC nehrnu a napred neco pozjistuju. dej si taky bacha na rady znamych, nekteri "experti" po precteni dvou clanku vedi uplne vsechno, tem se vyhni.
    ja vim ze ja nepisu extra spisovne a bez hrubek, ale zopakni si cestinu
    GL
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    63

    Už od 2,7,2007 mám tenhle PC a nemá stím žadné problemy!!!
    Základní deska : Asus M2N32-SLI M2N32-SLI Deluxe/Wireless Ed - nForce 590 SLI
    Procesor : AMD Athlon 64 X2 4600+ (socket AM2) BOX
    Grafika:Asus EN7950GX2/2PHT 1024MB, PCI-E bez přetaktování není potřeba taktovat !!!!
    DDR: 4*1024MB/800MHz Corsair CL 3
    Zdroj : Chieftec CFT-500-A12S 500W
    DVD-RW
    1: LG H10L už jsem ji našel
    2: LG GSA-H20L
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Matajon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od koubi
    ...
    Dobře, to je sice pěkný, ale nevím co to má společného s tímhle threadem

    Citace Původně odesláno od koubi
    Už od 2,7,2007 mám tenhle PC a nemá stím žadné problemy!!!
    Mám = 1.osoba
    nemá = 3.osoba
    tak máš ho ty, nebo někdo jinej ?

    BTW:
    Bylo by možná lepší naučit se psát s interpunkcí, kdo to má po tobě číst ?
    Na konci oznamovací věty se píše JEDNA tečka, u otázky JEDEN otazník a u věty rozkazovací nebo zdůraznění něčeho pak JEDEN vykřičník
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Koubimu bych vážně doporučil nejdřív pročíst si nějaké informace o PC, tady na webu SHW je toho v článcích dost, takže čti, pomůže to. Taky toho nijak extra moc nevím, ale nejdřív informace hledám, pak se teprve ptám, když něčemu nerozumím. Je v pořádku, že jsi se zeptal, ale když Ti tady lidi napíšou, ať si přečteš články, udělej to. Jinak, to gesto se sestavou z 2.7.2007 snad nebylo důkazem toho, že jsi uražený, nebo ano?

    Jinak, "5x rychlejší grafika" než je GeForce4 Ti4200 za 2200,- Kč je zajímavý názor, každopádně tahle karta je dnes sice ještě stále použitelná, nicméně poze dostačující (i když já mám co říkat, když mám v druhém PC GeForce2 MX400 ). Pokud ta popisovaná sestava je kamaráda, tak je při nejmenším poněkud padlý na hlavu, když má Athlona64 3000+ s 1024MB RAM a k němu GF4 Ti4200 . Pokud je podmínkou AGP, potom by to chtělo aspoň nějakou GF6600, ale ta za 2200Kč asi nová nebude... Našel jsem Gigabyte GV-N66256DP (GeForce 6600 256MB DDR 128bit) za cca 2 800Kč ZDE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    Citace Původně odesláno od koubi
    Už od 2,7,2007 mám tenhle PC a nemá stím žadné problemy!!!
    Základní deska : Asus M2N32-SLI M2N32-SLI Deluxe/Wireless Ed - nForce 590 SLI
    Procesor : AMD Athlon 64 X2 4600+ (socket AM2) BOX
    Grafika:Asus EN7950GX2/2PHT 1024MB, PCI-E bez přetaktování není potřeba taktovat !!!!
    DDR: 4*1024MB/800MHz Corsair CL 3
    Zdroj : Chieftec CFT-500-A12S 500W
    DVD-RW
    1: LG H10L už jsem ji našel
    2: LG GSA-H20L
    on už byl rok 2007? tak to jsem dneska spal teda hodně dlouho
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7: Pojede Win 7 Home premium 64bit na této sestavě?
    Od marpie v sekci OS Windows
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-09-2014, 23:09
  2. DDR2: Pojede mi tato deska s těmito ram?
    Od DeNNI85 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-06-2012, 15:20
  3. BFBC2, jak pojede?
    Od Hunt3r v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 17:38
  4. Pojede HD5850 na těchto základních deskách?
    Od amidamaru95 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-03-2010, 07:44
  5. Sestavy, notebooky a PDA: Pojede tato sestava?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 23-04-2008, 15:49