nejde kopírovat
zdravim, v pátek se mi zničeho nic vypnul noťas, naskočila modrá obrazovka a poté se nodal spustit windows. Počítač hledal a snažil se opravovat chybu a po půl hodině mi napsal že ,,chybu nelze opravit'' a nazdar. tak jsem ho nějakým (pro mne) zázračným způsobem vrátil do stavu cca 10 hodin před tímto errorem. (podle mého byl způsoben nějakou nevhodnou aktualizací či tak). Abych se dostal k problému: od té doby mám počítač značně zpomalený, trvá o mnoho déle než se otevřou nějaké programy, větrák mi jede na plný obrátky prakticky pořád a to i když se na počítači nic moc nedělá a co hlavně, tak mi nejde kopírovat, ať text, tak i různé soubory. Po označení kliknu pravým a dám ,,kopírovat'' (stejně tak je to i s ,,vyjmout'') a kliknutí jinam pravým bych rád dal ,,vložit'' ale tahle položka je šedivá-nefunkční. stejně tak je tomu i s ctrl+C a ctrl+V...
Budu moc vděčnej za každou radu, dík chlapi
Budu moc vděčnej za každou radu, dík chlapi
Podívej se v jakém módu jede disk, jestli náhodou není přepnutý na PIO. Ale ta chyba s kopírováním je divná. Bohužel, když nevíme co jsi s počítačem dělal, tak ti těžko poradíme. Nejrychlejší bude opravná instalace windows.
ten pád a následné znovu spuštění odpovídá tomu, že si windowsy obnovily registry tj. poslední známou konfiguraci....
nicméně to neřeší ten problém, že ti cosi vytěžuje počítač osobně tuším že vir
jede ti procesor na 100% a co bere jeho výkon
zkus se podívat do procesů ctrl+shift+esc
nicméně to neřeší ten problém, že ti cosi vytěžuje počítač osobně tuším že vir
jede ti procesor na 100% a co bere jeho výkon
zkus se podívat do procesů ctrl+shift+esc
Todle vypadá na reinstall. Evidentně máš nakonputej windows a to se zpravuje dost těžko a s pochybnym výsledkem.
Pro jistotu bych zkontroloval harddisk hdd regeneratorem.
Vir by taky moh působit část problémů, dej sem screenshot ze správce procesů...
Pro jistotu bych zkontroloval harddisk hdd regeneratorem.
Vir by taky moh působit část problémů, dej sem screenshot ze správce procesů...
hele tak pokoumej ten process co te tam zlobi ale podle mne se reinstallu oken nevyhnes a bylo by to i nejlepsi (zadny wokna nevydrzej vecen teda alespon mne)
a to zaručeně příjdu o všecko co v tom compu teďka mám, žejo, myslim tim videa, fotky, atd? moc se nevyznám, tak se radši ptám:-)
je to emailovej červ (http://www.prevx.com/filenames/719218854997124677-X1/QUUOXA.EXE.html) a nejspíš tam nebude jenom tohle. Můžeš zkusit stáhnout např. Malware Bytes Anti-Malware (http://www.malwarebytes.org/) a zkusit to s ním fixnout (zrovna včera se mi s ním podařilo odvirovat jeden počítač), co tam máš jinak za antivirus (jestli vůbec nějakej)?
Co se týká dat, to záleží jak máš rozdělený disky a kde jsou data nahraný, ale je možný přeinstalovat Windows i přes původní instalaci (bez formátu disku).
Co se týká dat, to záleží jak máš rozdělený disky a kde jsou data nahraný, ale je možný přeinstalovat Windows i přes původní instalaci (bez formátu disku).
[quote=maly_pivo;304250]a to zaručeně příjdu o všecko co v tom compu teďka mám, žejo, myslim tim videa, fotky, atd? moc se nevyznám, tak se radši ptám:-)[/quote]
ne neprides kdyz prestelujes jenom okna bez formatu stejne mas napadeny jenom okna ne vetsinou to tak je a ty treba nemas ext hdd nebo nekoho ke komu si to muzes zazalohovat
nebo budes cekat na tom notasu az ti ty okna ani nenabehnou jo pak uz asi prides o vse co mas na hdd pokud se ti nebude chcti vyndavat a schanet redukci do norm compu aby sis to mohl vyzalohovat
ne neprides kdyz prestelujes jenom okna bez formatu stejne mas napadeny jenom okna ne vetsinou to tak je a ty treba nemas ext hdd nebo nekoho ke komu si to muzes zazalohovat
nebo budes cekat na tom notasu az ti ty okna ani nenabehnou jo pak uz asi prides o vse co mas na hdd pokud se ti nebude chcti vyndavat a schanet redukci do norm compu aby sis to mohl vyzalohovat
Pokud ti nejdou kopirovat soubory a vyjmout soubory (proste nefunguje schranka) tak zkus vzit nejakej live linux nebo pouzit nejakej externi manager souboru treba Total Comander.
Nevim presne jestli mas stejny problem, ale na mem ntb s Vistama mi prestalo jit kopirovat soubory, prejmenovavat slozky (kdyz sem chtel dat prejmenovat napsalo mi to, ze slozka neexistuje). V Total Comanderu nebo v Linuxu bylo vse ok.
Sou to nacutnuty widle jak vino...
Nevim presne jestli mas stejny problem, ale na mem ntb s Vistama mi prestalo jit kopirovat soubory, prejmenovavat slozky (kdyz sem chtel dat prejmenovat napsalo mi to, ze slozka neexistuje). V Total Comanderu nebo v Linuxu bylo vse ok.
Sou to nacutnuty widle jak vino...
Abys pri reinstallu neprisel o vse je dobry si disk Acronisem rozdelit na C (pro Win) a D (pro data). Pak muzes reinstalovat jak vztekly a mnoho programu se dokonce da presvedcit, ze je nemusis reinstalovat. Namatkou Photoshop, Illustrator, Quark, Total Commander, Firefox (vcetne flash pluginu), Nero, PaintShop, Opera, Miranda, Dreamweaver, eMule, BSplayer, uTorrent... a tak by se dalo pokracovat. A temer vsechny hry :)
Cize reinstall pak neni takovy problem.
Pomoci TweakUI si zmen pozici slozky Dokumenty (ale treba i plochy - u nenapravitalnych slecinek, schopnych si ulozit Sims2 na plochu, nutnost... - ci MyPictures) na D:\Dokumenty a neprijdes ani o dokumenty.
S jedinou vyjimkou. Viry ktere nakazi i dokumenty. Tech je ale jako safranu...
PS. nez das reinstall, zkus jeste Dr.WEB CureIt 17MB aplikaci. Kdyz nepomuze... reinstall. Pokud se problem vrati, reinstall...
Cize reinstall pak neni takovy problem.
Pomoci TweakUI si zmen pozici slozky Dokumenty (ale treba i plochy - u nenapravitalnych slecinek, schopnych si ulozit Sims2 na plochu, nutnost... - ci MyPictures) na D:\Dokumenty a neprijdes ani o dokumenty.
S jedinou vyjimkou. Viry ktere nakazi i dokumenty. Tech je ale jako safranu...
PS. nez das reinstall, zkus jeste Dr.WEB CureIt 17MB aplikaci. Kdyz nepomuze... reinstall. Pokud se problem vrati, reinstall...