Zdravím Vás, v kancelárii máme laserovku s USB vstupom - v strede miestnosti. Pribudli tam 2 PC, nie sú v sieti, a chcem tlačiť aj z nich. Tahat káble cez koberce sa nedá a okolo stien je ďaleko. Neskúšali ste to cez Wi-fi, nejaký adaptér (napr. tp-link 321G), mám ho napr. v jednom vzdialenom PC na internet, v spojení s AP. Nedá sa takto pripojiť aj tlačiareň?
Tiskárnu takle podle mě nepřipojíš. Možná kdyby jsi pořídil wifi jedirect, tak by ti to mohlo fungovat. Tady je jeden pro HP
Nebo klasickej printserver a k tomu APčko. Ale nejdřřív bych vyzkoušel, že ta tiskárna přes printserver vůbec jede. Co je to za laserovku?
A myslite, ze by to neslo pres [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ?
Ale mozna je to blbost, temhle vecem az tak moc nerozumim :slug :mistake
Ale mozna je to blbost, temhle vecem az tak moc nerozumim :slug :mistake
Jo, šlo - je to asi nejlepší řešení. :-)
Jestli teda ta tiskárna je vůbec ochotná běžet přes printserver, některý nechtěj. Ale někdo tu nedávno HPčko přes printserver rozchodil, tak myslim, že je to hodně pravděpodobný.
Jestli teda ta tiskárna je vůbec ochotná běžet přes printserver, některý nechtěj. Ale někdo tu nedávno HPčko přes printserver rozchodil, tak myslim, že je to hodně pravděpodobný.
Salamandrove riesenie je asi najrozumnejsie. Len este treba zistit, ci je tlaciaren medzi podporovanymi. Aj keby priamo podporovana nebola, stale este je sanca, ze to bude fungovat. Ja som to vo firme riesil zakupenim takehoto printservera s tym, ze v pripade potreby mi ho predajca vymeni za iny model.
Je to Minolta BizHub 162.
Ale ak to riešenie malo byť drahšie ako nová laserovka, tak to nechám plávať.:-))
Ale ak to riešenie malo byť drahšie ako nová laserovka, tak to nechám plávať.:-))
Podla compatibility listu podporuje seriu BizHub 200, co su tiez GDI tlaciarne, takze teoreticky by to mohlo fungovat.
Este mi napada, ze vlastne BizHub 162 ma ethernet rozhranie, ci by k nej nestacilo len nejake AP.
Este mi napada, ze vlastne BizHub 162 ma ethernet rozhranie, ci by k nej nestacilo len nejake AP.
Jenže ethernet je optional - a karta stojí šest tisíc, sem to před chvílí hledal :-). Nicméně se Stano koukni, jeslti ste to nekoupili i s ethernetem - byla by tam síťová zásuvka.
[quote=Logout;304610]Jenže ethernet je optional [/quote]
sorry, prehliadol som to :)
ale ked ju maju v strede miestnosti, tak snad maju aj ethernet kartu ;)
sorry, prehliadol som to :)
ale ked ju maju v strede miestnosti, tak snad maju aj ethernet kartu ;)
Zdravim, chcem sa opytat... ak mam notebook (s WIFI samozrejme) a tlaciaren s WIFI, mozem tlacit bez pouzitia kabla, ze sa proste spoji NB s tlaciarnou prostrednictvom WIFI? Dakujem
[quote=kiwibibo;317040]Zdravim, chcem sa opytat... ak mam notebook (s WIFI samozrejme) a tlaciaren s WIFI, mozem tlacit bez pouzitia kabla, ze sa proste spoji NB s tlaciarnou prostrednictvom WIFI? Dakujem[/quote]
Ano, takhle by to melo fungovat
Ano, takhle by to melo fungovat
[quote=kiwibibo;317040]Zdravim, chcem sa opytat... ak mam notebook (s WIFI samozrejme) a tlaciaren s WIFI, mozem tlacit bez pouzitia kabla, ze sa proste spoji NB s tlaciarnou prostrednictvom WIFI? Dakujem[/quote]
Moze to fungovat, ale standardny sposob to nie je.
Spravne by mala byt tlaciaren cez wifi pripojena na router a nasledne nainstalovana na vsetkych PC v sieti ako sietova tlaciaren.
Z praktickeho hladiska je to tiez vyhodnejsie ako priame wifi pripojenie na tlaciaren, pretoze pokial by sa napriklad clovek pripajal notebookom na router cez wifi (wifi > router) kvoli internetu a potom by chcel cez wifi tlacit, tak by musel menit nastavenie wifi (wifi - tlaciaren).
Moze to fungovat, ale standardny sposob to nie je.
Spravne by mala byt tlaciaren cez wifi pripojena na router a nasledne nainstalovana na vsetkych PC v sieti ako sietova tlaciaren.
Z praktickeho hladiska je to tiez vyhodnejsie ako priame wifi pripojenie na tlaciaren, pretoze pokial by sa napriklad clovek pripajal notebookom na router cez wifi (wifi > router) kvoli internetu a potom by chcel cez wifi tlacit, tak by musel menit nastavenie wifi (wifi - tlaciaren).