Problém s GF 9600 GT
Mam problem s touto GK .. Mam PC: Atlon X2 4400x , desku Gigabyte M61SME-S2L, 2GB DDR2, HDD 250 GB atd , zdroj 350 W micase, GF 9600 GT.
Grafika mi pri hrani nebo slozitem zobrazeni hazi artefakty ... plno malych pixelu ruzne barevnych na obrazovce ... a vubec nevim cim to muze byt. Ovladacu jsem zkousel plno a delalo mi to u kazdych.GK neni pretaktovana.... Jina GK ( Radeon 1650 Pro) jela v pohode. Prosim o radu v cem to muze byt :)
Grafika mi pri hrani nebo slozitem zobrazeni hazi artefakty ... plno malych pixelu ruzne barevnych na obrazovce ... a vubec nevim cim to muze byt. Ovladacu jsem zkousel plno a delalo mi to u kazdych.GK neni pretaktovana.... Jina GK ( Radeon 1650 Pro) jela v pohode. Prosim o radu v cem to muze byt :)
Zkusil bych silnejsi zdroj kvalitnejsi znacky. Pokud se nemylim tak 9600GT ma na krabici pozadavek 450w
Otestuj grafickou kartu pomocí FurMarku, zapni Stability Test + logování teploty a sleduj teplotu GPU. Máš možnost vyzkoušet graf. kartu v jiném počítači ? Poté bych také vyzkoušel jiný zdroj.
Tak program jsem zkusil .... max teplota byla 54 stupnu ... GK sem zkousel i v jinem PC s jinou zakladkou ale taky s 350W zdrojem ... a delal to samy. Myslite ze artefakty a padani grafiky muzou byt zpusobeny slabym zrojem???
[quote=REPLICATOR;305185]Tak program jsem zkusil .... max teplota byla 54 stupnu ... GK sem zkousel i v jinem PC s jinou zakladkou ale taky s 350W zdrojem ... a delal to samy. Myslite ze artefakty a padani grafiky muzou byt zpusobeny slabym zrojem???[/quote]
Artefakty se objevovaly i ve FurMarku ? Jak dlouho jsi nechal FurMark běžet ? Aby jsi mohl určit, jestli se nejedná o problém s přehříváním, měl by jsi nechat FurMark běžet min. hodinu.
Co je v druhém pc za grafickou kartu ?
Artefakty se objevovaly i ve FurMarku ? Jak dlouho jsi nechal FurMark běžet ? Aby jsi mohl určit, jestli se nejedná o problém s přehříváním, měl by jsi nechat FurMark běžet min. hodinu.
Co je v druhém pc za grafickou kartu ?
Prosim te kevine, evidentne je videt, ze karta nestiha krmit ramky (proto ty tupky a ne "roztrhny" polygony), teplotni cidla pokud vim tak na ramkach nejsou ;) X1950 zere min, takze je to nejspis zdrojem - dokud nevyzkousi v pc s lepsim zdrojem/lepsi zdroj ve svem pc tak se nikam nedoberem...
No ve furmarku to bordel nedela ale asi po 30 sekundach to spadne a napise to chybu ... Ovladac zobrazeni prestal odpovidat a byl obnoven ... a pri tom se parkrat problikne obrazovka a jak se program vypne tak je to zas ok .... Silnejsi zdroj zitra koupim ... Stejne by byl potreba Jinak diky za rady :)
Richmonde nech si své jasnovidecké teze, nejdříve je normální zkontrolovat samotnou kartu, poté pokračovat dále. O teplotních čidlech na pamětích graf. karty se tu nikdo mimo tebe nebavil. A kde jsi vzal grafickou kartu X1950, když jinou testovanou graf, kartou byla X1650 Pro :notsure
[quote=kevin00;305196]Richmonde nech si své jasnovidecké teze, nejdříve je normální zkontrolovat samotnou kartu, poté pokračovat dále. O teplotních čidlech na pamětích graf. karty se tu nikdo mimo tebe nebavil. A kde jsi vzal grafickou kartu X1950, když jinou testovanou graf, kartou byla X1650 Pro :notsure[/quote]
Ad teplotni cidla: ty ses zacal bavit o logovani teplot (coz je blbost, kdyz chyba vypada na ramky)
Ad 1950: preklep...
Ad teplotni cidla: ty ses zacal bavit o logovani teplot (coz je blbost, kdyz chyba vypada na ramky)
Ad 1950: preklep...
[quote=Richmond;305202]Ad teplotni cidla: ty ses zacal bavit o logovani teplot (coz je blbost, kdyz chyba vypada na ramky)[/quote]
Já se bavil o teplotě GPU ;)
Já se bavil o teplotě GPU ;)
[quote=kevin00;305203]Já se bavil o teplotě GPU ;)[/quote]
Coz je blbost, pac vysoka teplota gpu muze zapricinit "trhani" polygonu a ne teckovani :mistake
Coz je blbost, pac vysoka teplota gpu muze zapricinit "trhani" polygonu a ne teckovani :mistake
[quote=Richmond;305205]Coz je blbost, pac vysoka teplota gpu muze zapricinit "trhani" polygonu a ne teckovani :mistake[/quote]
vysoka teplota pamati moze sposobovat teckovani polygonov...
mne to robi na 4850 ked moc pretaktujem pamate...
ci to je teplota sa da mozno trosku primitivnym sposobom vyskusat..
ak mas bednu dole pod oknom vecer otvor okno a spusti furmark...mne takto v noci ochladi vzduch CPU o 9st a grafika cca 5
ak karta vydrzi dlhsie bezat moze to byt tim...
hovorim jedna sa o primitivny test ale za skusku to stoji
vysoka teplota pamati moze sposobovat teckovani polygonov...
mne to robi na 4850 ked moc pretaktujem pamate...
ci to je teplota sa da mozno trosku primitivnym sposobom vyskusat..
ak mas bednu dole pod oknom vecer otvor okno a spusti furmark...mne takto v noci ochladi vzduch CPU o 9st a grafika cca 5
ak karta vydrzi dlhsie bezat moze to byt tim...
hovorim jedna sa o primitivny test ale za skusku to stoji
[quote=hawkeye9898;305219]vysoka teplota pamati moze sposobovat teckovani polygonov...
mne to robi na 4850 ked moc pretaktujem pamate...[/quote]
Prosim te tak ustrelovani polygonu nebo teckovani? Si to laskave ujasni...
mne to robi na 4850 ked moc pretaktujem pamate...[/quote]
Prosim te tak ustrelovani polygonu nebo teckovani? Si to laskave ujasni...
[quote=Richmond;305221]Prosim te tak ustrelovani polygonu nebo teckovani? Si to laskave ujasni...[/quote]
pisem niekde o ustrelovani polygonov? reagoval som na teckovani..ze co moze sposobit teckovanie...a celkovo artefkaty a problemi co popisuje replicator by som pripisal vysokym teplotam RAM
edit: to k tomu teckovani mala byt len taka info pre kazdeho...sorry ze som teba dal ako citat
pisem niekde o ustrelovani polygonov? reagoval som na teckovani..ze co moze sposobit teckovanie...a celkovo artefkaty a problemi co popisuje replicator by som pripisal vysokym teplotam RAM
edit: to k tomu teckovani mala byt len taka info pre kazdeho...sorry ze som teba dal ako citat
Nehadejte se zbytecne.
Jeste jste mu mohli poradit, aby podtaktil grafiku a snizil tak naroky na zdroj - a bylo by to uz temer jiste, ze jde o zdroj, jako ze tomu take verim... Na druhou stranu je fakt, ze pokud by mu to jelo, a nekoupil by pak treba novy zdroj, tak by tu byl za mesic znovu, ze uz ma zase ten bugr na obrazovce, protoze ten zdroj bude graduelne odchazet...
Jeste jste mu mohli poradit, aby podtaktil grafiku a snizil tak naroky na zdroj - a bylo by to uz temer jiste, ze jde o zdroj, jako ze tomu take verim... Na druhou stranu je fakt, ze pokud by mu to jelo, a nekoupil by pak treba novy zdroj, tak by tu byl za mesic znovu, ze uz ma zase ten bugr na obrazovce, protoze ten zdroj bude graduelne odchazet...