Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Wifi na notebooku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    8

    Zdravím, mám takovej problém koupil jsem Notebook ASUS K50IJ( wifi Atheros AR9285), doma mam wifi avšechno v poho abez problemu i pri signalu 1-2 čárky..Ale ve škole (ZČU) to zlobí, všechno nastaveny a třeba na chodběto běhá krásně,zajdu za roh do učebny kde vedle mesedí sjiným pc a všejim běhá bez problému tak já se nepřipojím ani za nic,a to signál je třeba 3-4 čárky občas plnej.Neřešil bych to kdyby to ostatnim neběhalo,tudíž je někdeproblem u mě,ale netuším kde..Díkyza každou radu..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Nainstaluj si program NetStumbler a změř sílu signálu v místech, kde máš problémy s připojením.
    Máš korektně nainstalované ovladače wifi síťové karty ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    8

    No protože mám W7 Ultimate,tak by si to melo všechno už dělatsamo,tzn předpokládám že ano aleruku do ohně za to nedám..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    V akom mode pracuje vysielac v skole (b/g/n)? Aky mod mas na karte nastaveny ty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    91

    Podle meho nazoru nezalezi (samozrejme ano, ale mozna ne v tomto pripade) na tom jestli b,g nebo n. Protoze "g" je zpetne kompatibilni s "b" (stejne frekvencni pasmo). A "n" pokud si dobre pamatuji se pouziva jen z duvodu rychlosti (blizsi info nevim).

    Ale urcite zkus zmerit uroven signalu jak nekdo pise. Ne vsechny notebooky maji stejne silny wifi prijimac.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Weeman Zobrazit příspěvek
    Podle meho nazoru nezalezi (samozrejme ano, ale mozna ne v tomto pripade) na tom jestli b,g nebo n. Protoze "g" je zpetne kompatibilni s "b" (stejne frekvencni pasmo). A "n" pokud si dobre pamatuji se pouziva jen z duvodu rychlosti (blizsi info nevim).
    Ale urcite zkus zmerit uroven signalu jak nekdo pise. Ne vsechny notebooky maji stejne silny wifi prijimac.
    tu nejde o rychlost, ale o kompatibilitu. Niektore zariadenia maju problem, pokial je nastaveny "mixmode" (je to vo vzajomnej kompatibilite roznych chipsetov). V tom pripade je vyhodnejsie nastavit natvrdo mod b, g, pripadne n.
    Preto mu to napriklad doma funguje lepsie aj pri nizsej urovni signalu. V skole moze mat to AP pouzity iny chipset. Nastavenie AP v skole neovplyvni, ale moze si prepnut wifi v notebooku len do modu b, pripadne g.

    Kukurelli, kontroloval si tie ovladace? Bud z kevinovho odkazu, alebo tu http://usa.asus.com/Product.aspx?P_I...specifications
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 22-10-2009 v 10:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    8

    no zkusim nejdriv ty ovladace, a pak nekdenajit ten mod..ale abych rek pravdu tak lovil jsem lecos,ale s wifi jsem do tyhle urovne neměl tu čest,takže nevim kde to najdu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    8

    tak,ovladače jsem dal novy a nic..takže ještě bych zkusil ten mod,ale at hledam jak hledamnikde jsem to ve vlastnostech nenasel..Kde mám hledat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    V spravcovi zariadeni.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: wifi_mode.PNG 
Zobrazení: 170 
Velikost: 111.9 KB 
ID: 13491  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    8

    o takve správci zařízení je jen modul n..A wifi placaneco o tom ze to je 802.11n..a stale to nebeha jakby melo..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    A nasiel si tam moznost nastavit wifi do modu b alebo g? Tak ako som daval ukazku v screene?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    8

    no budto jsem uplne blbej,nebo nevim ale hlasi se mi tam jen to n..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Daj sem screenshot.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    8

    tady je screen
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: plocha.jpg 
Zobrazení: 163 
Velikost: 284.7 KB 
ID: 13603  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pozri sa do "Vyber bezdratoveho rezimu"
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední