Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Konzultace teploty jádra procesoru

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tichman
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    62

    Zdravím, mám takový dotaz po delší době sem se opět podíval na teploty v everestu a příjde mi že teploty obou jader procesrou jsou oproti celkové teplotě procesoru nějak vysoké... viz. screen.. otázka ?? je to v pořádku nebo je to hodně ??
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 637 
Velikost: 110.0 KB 
ID: 13484  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Je to teplota v zatezi, nebo idle ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tichman
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Je to teplota v zatezi, nebo idle ?
    teplota je v idle
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    To je docela dost, ale může i špatně měřit deska. Podle otáček odhaduju, že máš box chladič, je to tak? Možná už je stará pasta, chtělo by to ji vyměnit a vůbec chladič vyčistit. A jaký je to procesor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tichman
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    To je docela dost, ale může i špatně měřit deska. Podle otáček odhaduju, že máš box chladič, je to tak? Možná už je stará pasta, chtělo by to ji vyměnit a vůbec chladič vyčistit. A jaký je to procesor?
    Odhaduješ správně je to box chladič. Ta pasta mě napadla taky. Chladič je čištěný asi před 3mi dny, Procesor: Athlon 64 X2 2600 MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    [quote=Tichman;305658]Odhaduješ správně je to box chladič. Ta pasta mě napadla taky. Chladič je čištěný asi před 3mi dny, Procesor: Athlon 64 X2 2600 MHz[/quote]

    Snad zhoda náhod, na teploty si se kouknul po dlhy dobe až dnes? a chladič si čistil ješte predtým? Když jo,, tak si ho asi zle usadil spet na IHS procesoru. Skus ho jeste jednou vyndat, rovnou muzes(mel by si) vymenit pastu na procesoru (prečti si neco otom napr. tu: [url]http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=35&t=17257[/url] ) a hlavne skontroluj, ci chladic doleha spravne na procesor...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tichman
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    62

    samotny chladič jsem nevyndaval čistil jsem to jenom vyfoukanim když byla přiležitost při montovani nove wi-fi tak když už sem to měl otevřený tak jsem všeck vyfoukal atd ale nesundaval jsem ho z procesoru
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Tichman Zobrazit příspěvek
    samotny chladič jsem nevyndaval čistil jsem to jenom vyfoukanim když byla přiležitost při montovani nove wi-fi tak když už sem to měl otevřený tak jsem všeck vyfoukal atd ale nesundaval jsem ho z procesoru
    No, ale prece jenom to asi bude chtit udelat
    Kup nejakou normalni teplovodivou pastu a chladic vyndej, ocisti (,nanes pastu) a znovu nasad ... pak napis, jestli se to zlepsilo, nebo ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    tak sem vedle jak ta jedle, skoušel si merit teplotu i v jinem programu? napr. Coretemp, taky otestuj teploty v Burnu (napr. pomoci utility Linx)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tichman
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    62

    dobře dobře zatím se s tím spokojim (při ohmatu chladiče mi nepřijde nějak extremně teplý/horký) a to mi na klid duše stačí a asi za tyden budu kupovat accelero na grafiku tak to vezmu i s tou pastou a přemážnu ten procák... jinak díky za rady potom dám vědět jestli se to s tou pastou zlepšilo nebo ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Ukazoval ti Everest predtým iné teploty jadier? ....Pretože mne ukazuje nezmyselných 10-17 °C .... Teplota CPU sa pritom zhoduje s údajom v biose ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tichman
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Ukazoval ti Everest predtým iné teploty jadier? ....Pretože mne ukazuje nezmyselných 10-17 °C .... Teplota CPU sa pritom zhoduje s údajom v biose ....
    na to co bylo předtím si jaksik už nerovzpomínám ale bios se mi shoduje s celkouv teplotou CPU co jež nějakých těch 42 +- právě proto jsem psal jestli nejsou ty teploty nějaké "fake"
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Podle mne sou zcela určite fake, když nemas problemi ze stabilitou v burnu, neni co rešit - IMHO, kdybi ty teploty byli fakt spravny, tak by si mel v burnu cez 100 stupnu...takže si z nas Everest opet vystrelil :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tichman
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    62

    ok tohle jsem potřeboval slyšet díky moc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    sranda ze mne everest este nikdy zle neukazoval
    vacsina ludi na everest "nadava" a ja mam s nim len super skusenosti a pouzivam ho na meranie teplot,reporty atd..
    no nic
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. konzultace zdroje
    Od hugostieglitz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-03-2011, 16:33
  2. Odemčení 4. jádra u procesoru AMD Athlon II X3 435
    Od smrdis12345 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-05-2010, 00:27
  3. konzultace sestavy (cca 18 tis)
    Od marcusm v sekci PC - archiv
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-04-2009, 15:42
  4. teploty procesoru - chyba?
    Od cefallu v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 02:21
  5. 4 jádra
    Od B.Gen.Jack.O.Neill v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-09-2007, 11:15