Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Sestava na tvorbu 3D grafiky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    4

    Zdravím vespolek,

    chtěl bych poprosit o zhodnocení/úpravu a doporučení sestavy pro tvorbu 3D grafiky (Poser, 3DS Max), semtam možná nějakou tu starší hru nebo shlédnutí filmu. Strop 23000,- bez monitoru a dalšího příslušenství. Požadavek snad jen na 8GB paměti (DDR3) a procesor od Intelu

    Prozatím mnou namyšlená sestava:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...CB01SD904OXC01

    (ovšem v HW jsem se přestal orientovat tak před 6. lety)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Mně se ta sestava líbí, akorát tu grafárnu bych volil jinou, spíš 5750 než 4850 (vyšší výkon, menší spotřeba, DX11, od kterýho se v 3D grafice očekávají poměrně velké výsledky)
    Jo a Caviar Black si můžeš zrovna koupit 640GB ... nebo teď populární Samsung F3.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Určitě bych změnil zdroj, o Coolmaster zdrojích moc nevím, takže bych doporučil osvědčené: Podle mě by stačil levnější Seasonic EK 500W a nebo z luxusních bych doporučil Corsair Power Supply HX520 520W.

    Je potřeba ta grafika? Předpokládám, že se bude většinou flákat a 3D bude počítat procesor, tak buďto za podobné peníze úspornější HD4770 a nebo levnější a o dost slabší HD4670 (starší hry zvládne, nové s velkými problémy, záleží jaké máte rozlišení monitoru).

    S levnějším zdrojem a grafikou by pak zbylo na lepší procesor: Core i7-860. Pokud plánujete taktování, tak nezapomeňte na lepší chladič procesoru. Výborný je třeba Cooler Master Hyper 212 Plus (pozor, nevleze do užších skříní).
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 23-10-2009 v 13:02 Důvod: Doplněny linky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    4

    Děkuji vám oběma za rady, takže po drobných úpravách by to vypadalo takto:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...QA01OS701T4O01
    popř. změnit tedy disk -200Kč: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H1TZ000RM1 také nevypadá špatně.

    Sice o pár stovek dražší než je limit, ale dávám raději přednost kvalitnějším součástkám, i když grafická karta bude asi poměrně zahálet, ale kdo ví... Taktování neplánuju.

    Ještě bych měl dotaz ohledně skříně - našel jsem si také docela sympatickou a asi o tisícovku levnější: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40089000000M7O lze ji doporučit?
    Naposledy upraveno uživatelem Ratman: 24-10-2009 v 12:07 Důvod: Oprava překlepů :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od Ratman Zobrazit příspěvek
    Děkuji vám oběma za rady, takže po drobných úpravách by to vypadalo takto:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...QA01OS701T4O01
    popř. změnit tedy disk -200Kč: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H1TZ000RM1 také nevypadá špatně.
    Takhle bych to už nechal. Disky jsou to oba kvalitní, ale přikláněl bych se spíše k Samsungu F3

    Citace Původně odesláno od Ratman Zobrazit příspěvek
    Ještě bych měl dotaz ohledně skříně - našel jsem si také docela sympatickou a asi o tisícovku levnější: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40089000000M7O lze ji doporučit?
    Není to špatná skříň, ale je třeba počítat s tím, že ta tisícovka dolů se zákonitě projeví na vlastnostech a provedení skříně. Pokud tě ta tisícovka nahoru nebude tak tlačit, vzal bych tu lian-li
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    4

    Děkuju za názor, myslím, že tisícovka nahoru patu tlačit nebude, limit zas o tak moc překročen není

    Takže upraveno - nejspíše finále: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...S701T4O01RM101
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Na Maxe bych sel urcite do nVidie 260, 4770 je stejne slaba. Zdroj radeji Enermax
    edit: BTW Max uz ve finalnich Win7 nevykazuje problemy s OpenGL/Backburner? Nebo ze by jste prechazel na 2010?
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 24-10-2009 v 13:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    4

    Hmm, přiznávám se, že to je pro mne poměrně nová informace, neboť dění kolem těchto věcí až tak moc nesleduju. Budu muset raději projít a prověřit abych se nedočkal nemilých překvapení :-/
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ted si nejsem uplne jisty, zda ma problemy v OpenGL nebo D3D, ale v jednom ci druhem "mizely" polygony pri "shaded/shaded+txt" viewportech... Mozna bych volil i7 - pri stejne frekvenci ma krapet vetsi vykon v renderingu Jak je to s 2010 netusim, mam zapujcenou licenci (nutna na stahovani zaplat) pouze na Design 2009...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Mozna bych volil i7
    Nevím jak ty, ale já tam i7 vidím
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Nevím jak ty, ale já tam i7 vidím
    Ja uz ted taky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Takze problemy pretrvavaji i v 2010 a obavam se toho, ze DX11 na tom bude stejne jako DX10, viz. screeny
    edit: situace je stejna (jak pod 2009 tak 2010) i po nainstalovani SP1
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: dx9.png 
Zobrazení: 135 
Velikost: 234.8 KB 
ID: 13532   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: dx10.png 
Zobrazení: 113 
Velikost: 182.4 KB 
ID: 13533   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: OGL.png 
Zobrazení: 115 
Velikost: 213.4 KB 
ID: 13534  
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 26-10-2009 v 18:39
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Software na tvorbu her
    Od iLianik v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-09-2012, 10:28
  2. sw na tvorbu webu pro UJU
    Od Draken v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-02-2010, 20:59
  3. Program na tvorbu PDF
    Od slavick v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-03-2009, 13:38
  4. PC sestava na tvorbu videjí
    Od jim.133 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 07-07-2007, 17:43