Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Jak přeinstalovat XPp

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    145

    Chtěl bych poradit jak přeinstalovat WinXPp. Poslední dobou při startu či restartu se občas systém nenabootuje, místo toho se objeví černá obrazovka s hlášením typu...zastaveno , aby nedošlo k poškození počítače, atd...
    Když jsem chtěl přeinstalovat systém, po vložení disku se objeví hlášení, že není nalezen soubor : D:\I386\WINNTUPG\netupgrd.dll a z tohoto důvodu není možné systém přeinstalovat (inovovat) Jako možnost je mi nabízena jen nová instalace. Když jsem disk otevřel v Průzkumníku, složka WINNTUPG na disku vůbec není, soubor netupgrd.dll není ani jinde umístěn. Stáhl jsem si ho proto z internetu a neúspěšně zkoušel systém i s tímto souborem přepálit na jiné CD. Proto bych chtěl poradit jak postupovat dál, nebo jestli je jedinou možností pouze nová instalace, na kterou si zrovna netroufám.
    Děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Zkus poprosit nějakého kamaráda, který ti udělá čistou instalaci se zálohováním důležitých dat. Takže s formatem disku... Není to zas, tak težký a za odpoledne je pc zase v pohodě se všema důležitýma věcma.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    63

    Já zas mám velký problém když spustím PC naběhne windows XP ale nějak divně protože nenaběhne např. u hodín sít a nejdou spustit programi normálně až když když zpustím např. medial player 10 pak se po 10sekundach spamatují a jdou normalně čím to může bít ???? a jak to mám odstranit ??????? prosím prosím moc

    když mám udělat přeistalaci sistemu musím zalohovat ovladače data programi (((( myslím to tak že např. udělám přeistalaci sistému a oni se znění jen windowsy XP a data a ovladače se neodstraní .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    145

    Díky za odpověď, ale provokuje k další otázce: Na začátku jsem nezmínil, že se jedná o notebook, tedy s těžko vymontovatelným HDD, abych to provedl v jiným počítači. Systém mi pochopitelně nedovolí naformátovat disk s operačním systémem. Šlo by nějakým nástrojem rozdělit jeden disk na dva diskové oddíly a následně na jeden nový (prázdný) systém nainstalovat? Nedojde potom při spouštění ke kolizy při naistalovaných dvou systémech? Případně jak potom vybrat která instalace se nabootuje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Myslím, že rozdělit disk bez formátu by měl umět O&O Defrag, ale nejsem si tím uplně jistý. Problém se dvěma systémy bych neviděl, při startu se zobrazí nabídka na jejich volbu. Co takhle si nejdůležitější věci vypálit nebo pokud jich je víc, tak si to přehrát přes síť do jiného pc?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele a8nr
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    184

    K prvnímu příspěvku: inovace je celkem k ničemu, jednou jsem si s ní celkem dlouho hrál (zapoměl jsem heslo administrátora), vůbec nic mi neopravila a stejně jsem nakonec musel udělat formát a čistou instalaci.
    Taky bych se zaměřil na odhalení příčiny oné chyby. Osobně jsem se s ní nesetkal a z tvého popisu toho nejde zrovna moc poznat. Zkusil bych protokolování při spuštění, možná by se z toho dalo něco vyčíst.
    Pro čarování s oddíly slouží Partition Magic, ale je nutné zálohovat, zálohovat, zálohovat. Já s ním ještě problémy neměl, ale kámoš už jo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    Citace Původně odesláno od a8nr
    K prvnímu příspěvku: inovace je celkem k ničemu, jednou jsem si s ní celkem dlouho hrál (zapoměl jsem heslo administrátora), vůbec nic mi neopravila a stejně jsem nakonec musel udělat formát a čistou instalaci.
    Taky bych se zaměřil na odhalení příčiny oné chyby. Osobně jsem se s ní nesetkal a z tvého popisu toho nejde zrovna moc poznat. Zkusil bych protokolování při spuštění, možná by se z toho dalo něco vyčíst.
    Pro čarování s oddíly slouží Partition Magic, ale je nutné zálohovat, zálohovat, zálohovat. Já s ním ještě problémy neměl, ale kámoš už jo.
    PM bych nedoporučoval, je zastaralej a furt háže chyby, mě dokonce odmítl rozdělit čistej disk, sehnal sem si Acronis Disk Director a je to o něčem jiným
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    taktez doporucuji cistou instalaci a vrele doporucuji udelat jeste pred tim memtest. http://www.memtest86.com/
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows XP: Nejde mi přeinstalovat WinXP
    Od Atti022 v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-06-2010, 18:22
  2. Jak přeinstalovat W XP bez licenčního štítku
    Od honzarejlek v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-06-2010, 11:32
  3. Jak preinstalovat konektory?
    Od Lukys v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-03-2010, 20:14
  4. Ovladače: nelze přeinstalovat ovladače ati 1950xtx
    Od prostelol v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-09-2009, 11:32
  5. Jak preinstalovat Visty XPckama?
    Od Georginek v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-06-2009, 13:48