Sekani pc.
Zdravim vás jelikož už sem opravdu v koncích obracím se se svými potížemi na vás.Mám týden stáre xpcka SP3 PC je kompletně čistý a bez virů,ale World of warcraft a jine hry mi zase lagují.De o to že mám už sice starší mašinku ale kámoši řikaj že wow de rozjet lip i na starsich.Moej konfigurace:AMD athlon 2000+ 1,66 GhZ,ATI Radeon 1650 series,2 x 512 mb RAM,a zakladovka ECS k7s6a.Pro lepší představu...no co vám to budu vysvětlovat podívejte se na to sami prostě fps jakž takž ale když se má něco načíst tak už je problem.
Tady to ani tak nejde vidět ale docela to kazí zážitek.
Tady to ani tak nejde vidět ale docela to kazí zážitek.
No, asi takhle. Lagy = výpadky (či značná duplikace) paketů, tedy problém v síti. Ty zřejmě myslíš kolísání FPS ve hře, což je něco zcela jiného. Nicméně k problému, WOW sice není nikterak náročnou hrou, avšak tvůj počítač je přecijen staršího data a je docela pochopitelné, že mu dělá hra značné problémy. Upřímě řečeno jsi tomu nepomohl ani relativně slušnou grafikou, neboť ji velmi omezuje procesor, který je pro takovouto kartu nedostatečný. Další věc, která může způsobovat problémy je kombinace grafiky a základní desky, byť se jedná o desku spolehlivou nárokům grafické karty již nemusí postačovat (a pravděpodobně nestačí), nemá totiž podporu pro AGP 8x. Další věcí jsou pomalé paměti, kdy při načítání nějakých objektů ve hře může dojít k "záškubu" protože prostě hardware není dost rychlý. Ono 1.6GHz před lety není to samé co 1.6GHz dnes, takže pokud máš problémy natolik vážné, že se hra nedá provozovat, pak zbývají pouze dvě řešení: (1) celkový upgrade - spíše koupě nového PC, nebo (2) hrát méně náročné hry či omezit jejich náročnost na minimum (rozlišení, detaily, kvalita zvuku, apod.)
No jo,ale jak mi chceš vysvětlit že sem asi před měsícem reinstalovával PC po havárii a wowko jelo 2x lépe a potom mi vypadl zvuk musel sem zase reinstal no a cele se to po...lo už se zase škube jak o závod.Chápu že to moje PC nedokáže rozjet upe plynule,ale viděl sem ho na wow makat mnohem lepe.Jo a na minimum hraju.
A nemuze to byt pripojenim? Vis jak, jake mas pripojeni, vubec? Treba na ADSL se mohli povesit dalsi klienti a uz ti pojede net hur... s lagy?
Já nevim internet mam od UPC přes modem rychlost 9192 kb/s
Chápejte lidičky nepotřebuju mít uplně plynulý hraní ale aby to bylo jako když sem to naposled přeinstaloval.s tim sme byl naprosto spokojenej.
jo a zapomněl sem podotknout že když spustit nějaký video z youtube třeba tak se prvních 5 s laguje a potom de OK tak jestli to neni nějaka příčina.
Chápejte lidičky nepotřebuju mít uplně plynulý hraní ale aby to bylo jako když sem to naposled přeinstaloval.s tim sme byl naprosto spokojenej.
jo a zapomněl sem podotknout že když spustit nějaký video z youtube třeba tak se prvních 5 s laguje a potom de OK tak jestli to neni nějaka příčina.
Me se ale ani to video nezda moc lagujici :(
Prvnich PET minut? Vetsina videji ma snad aj mene jak 5 min... ufff, to je divny. Co rika meric rychlosti treba na http://rychlost.cz ...?
Prvnich PET minut? Vetsina videji ma snad aj mene jak 5 min... ufff, to je divny. Co rika meric rychlosti treba na http://rychlost.cz ...?
5 sekund ne pět minut...ono to ani nevypadá když se koukáš na takový okínko ale já mam před sebou velkej monitor.
Download: 9 120,00 kbit/s (1 140,00 kB/s) 1 výborné
Upload: 1 047,04 kbit/s (130,88 kB/s) 1 výborné
Web odezva: 13.2ms15.3ms20.3ms 1 výborné
Stabilita: 88.1 % 2 velmi dobré
Download: 9 120,00 kbit/s (1 140,00 kB/s) 1 výborné
Upload: 1 047,04 kbit/s (130,88 kB/s) 1 výborné
Web odezva: 13.2ms15.3ms20.3ms 1 výborné
Stabilita: 88.1 % 2 velmi dobré
V tom případě, pokud se problém objevil skutečně až to reinstalaci, bych viděl problém právě tady. Překontroluj všechny ovladače, zda jsou nainstalovány skutečně v pořádku. Dále jsi zde neuvedl, což může mít zásadní vliv, zda jsi instaloval na úplně čistý formátovaný disk, nebo jen přeinstaloval systém bez důkladného vyčištění balastu. Pokud jsou všechny ovladače správně pak je zkus přesto všechny odebrat a nainstalovat znovu, pakliže nepomůže ani toto, budeš muset postupovat systémem pokus omyl, což je na dlouho.
Uplně celej čistej byl nainstaloval sem ovladače na grafiku ale zapoměl sem na zakladovku tak to nějak zkusim.
Projel sem PC Driver genius pro a stáhl ovladače (SIS Ide driver) na desku ale když to chci nainstalovat tak mi to hodí toto.
http://88.86.113.83/jpeg/708_Image00001.jpg
Jo a když byl v servisu tak prováděli 24h testy a řikali že když prostě tento pc splnuje požadavky...což u wow splnuje skoro i doporučené tak by to mělo šlapat ok.
Projel sem PC Driver genius pro a stáhl ovladače (SIS Ide driver) na desku ale když to chci nainstalovat tak mi to hodí toto.
http://88.86.113.83/jpeg/708_Image00001.jpg
Jo a když byl v servisu tak prováděli 24h testy a řikali že když prostě tento pc splnuje požadavky...což u wow splnuje skoro i doporučené tak by to mělo šlapat ok.
To vypadá, že je ten soubor poškozenej, zkus ho stáhnout znova z netu.
Ovladače na desku sou důležitý, dost často nastavuou různý latence sběrnic atd - to by mohlo způsobovat krátký záseky systému.
Ovladače na desku sou důležitý, dost často nastavuou různý latence sběrnic atd - to by mohlo způsobovat krátký záseky systému.
Logoute, při vší a veškeré úctě, četl jsi si tu hlášku na obrázku? Nejdou mu 16bitové aplikace. Pro Boha na čem (HW) a pod čím (OS) se to instaluje? To jsem se nedozvěděl. SiS mi něco říká, právě to z jednoho píši...
Takze k lagom:
- pri internetovej hre, sa neda vylucit, ze dany server je pretazeny, alebo je tam agregacia klientov a potom ak provider nema nejake QoS, kde bude urcite sluzby uprednostnovat, tak je samozrejme, ze nieco take bude takto fungovat.
Ak by to zalezalo iba na systeme:
- tak by bolo vhodne nastavit pevny swapak,
- neni nahodou zapnuty PIO rezim na disku, miesto DMA ? Pri PIO by to mohlo blbnut.
- vypnut v BIOSe Fast write.
- stiahnut nove ovladace z http://download.sis.com pre IDE a AGP. Skusit ine ovladace ku grafike.
- pri internetovej hre, sa neda vylucit, ze dany server je pretazeny, alebo je tam agregacia klientov a potom ak provider nema nejake QoS, kde bude urcite sluzby uprednostnovat, tak je samozrejme, ze nieco take bude takto fungovat.
Ak by to zalezalo iba na systeme:
- tak by bolo vhodne nastavit pevny swapak,
- neni nahodou zapnuty PIO rezim na disku, miesto DMA ? Pri PIO by to mohlo blbnut.
- vypnut v BIOSe Fast write.
- stiahnut nove ovladace z http://download.sis.com pre IDE a AGP. Skusit ine ovladace ku grafike.
Právě, že jsem to čet. Víš jak poznaj windowsy, že je program 32bitovej? Že má cosi na určitym místě exe hlavičky. No a když je hlavička poškozená, tak se to pak snaží spustit jako 16bitovej program a to samozřejmě nejde.
Nevylučuju, že je to něčim jinym, ale poškozený exáče todle dělaj vcelku pravidelně.
Nevylučuju, že je to něčim jinym, ale poškozený exáče todle dělaj vcelku pravidelně.
[quote=Logout;306305]Právě, že jsem to čet. Víš jak poznaj windowsy, že je program 32bitovej? Že má cosi na určitym místě exe hlavičky. No a když je hlavička poškozená, tak se to pak snaží spustit jako 16bitovej program a to samozřejmě nejde.
Nevylučuju, že je to něčim jinym, ale poškozený exáče todle dělaj vcelku pravidelně.[/quote]
Souhlas, ale kde jsi zjistil, respektive tazatel oznámil, co to vůbec je? (...za mrcha) :rolleyes::D Mě se zdá, ač nepostižen gamesími příznaky, že se pokouší o roubování něčeho na něco, co to nezvládá. To je má předběžná diagnosa.
Nevylučuju, že je to něčim jinym, ale poškozený exáče todle dělaj vcelku pravidelně.[/quote]
Souhlas, ale kde jsi zjistil, respektive tazatel oznámil, co to vůbec je? (...za mrcha) :rolleyes::D Mě se zdá, ač nepostižen gamesími příznaky, že se pokouší o roubování něčeho na něco, co to nezvládá. To je má předběžná diagnosa.
To je taky možný - je fakt, že ECS byla hodně obskurní fírma - ale ovladače pro 32biťák by někdo dělal s 16bit instalátorem???
V každym případě - když to stánhe z netu znova, tak se uvidí, buď to půjde aspoň spustit, nebo ne.
V každym případě - když to stánhe z netu znova, tak se uvidí, buď to půjde aspoň spustit, nebo ne.
No,tak sem to stáhl z jinýho zdroje a furt je to poškozený a na ofiko strankach to ani nemaj a to fast write sem zrušil tak uvidim no ale asi to nehelpne.
/OT
Musim se StD zastat, SIS dela bezva chipsety a jeste lepsi ovladace. Male a funguji jak male. Muj download server ma SIS chipset a jede klidne stabilne sakra dlouho i bez restartu - Windows 2000 server SP3:

Cize jaka obskurni firma?!
OT/
Ahanfouf - nemel jsi pri posledni verzi reinstallu systemu JINOU VERZI systemu? Treba XP SP 1.0a?
Ono od SP2 zavadi M$ v XP ruzne az hruzne modifikace. Asi nejvyznamnejsi jsou zmeny v dnsapi.dll, kde pribyli zadni vratka aby neslo v hostech zablokovat M$ servery a omezeni maximalne oteviranych konexi z 16 777 216 na 10 - aby se zlikvidovalo P2P stahovani.
Na tu druhe je patch zde: http://www.utorrent.cz/help/half-open.php
...na to prvni je jedinou volbou XP SP1.0a ... navrhoval jsem komusi pouzit jen to DLLko z SP1.0a na funkcni blokaci M$ spy-serveru, ale uz se neozval, jak to dopadlo.
Musim se StD zastat, SIS dela bezva chipsety a jeste lepsi ovladace. Male a funguji jak male. Muj download server ma SIS chipset a jede klidne stabilne sakra dlouho i bez restartu - Windows 2000 server SP3:

Cize jaka obskurni firma?!
OT/
Ahanfouf - nemel jsi pri posledni verzi reinstallu systemu JINOU VERZI systemu? Treba XP SP 1.0a?
Ono od SP2 zavadi M$ v XP ruzne az hruzne modifikace. Asi nejvyznamnejsi jsou zmeny v dnsapi.dll, kde pribyli zadni vratka aby neslo v hostech zablokovat M$ servery a omezeni maximalne oteviranych konexi z 16 777 216 na 10 - aby se zlikvidovalo P2P stahovani.
Na tu druhe je patch zde: http://www.utorrent.cz/help/half-open.php
...na to prvni je jedinou volbou XP SP1.0a ... navrhoval jsem komusi pouzit jen to DLLko z SP1.0a na funkcni blokaci M$ spy-serveru, ale uz se neozval, jak to dopadlo.
Jo někdy zkusim díki ale něco mi je divný hodil sem si rozlišení asi o tři výš a hra mi příde plynulejší no...trochu nechápu no:D
jo win byly vždycky SP 2 a vždycky sem upgradoval na SP 3
jo win byly vždycky SP 2 a vždycky sem upgradoval na SP 3
Obskurní firma byla ECS, ne SIS, ta měla sice lowend, ale některý čipsety byly (do kancelářskejch strojů) dle referencí (vlastní zkušenosti nemam) dobrá volba.
[quote=Logout;306584]Obskurní firma byla ECS, ne SIS,...[/quote]
[OT]Ono je to tak trochu jinak - "obskurní", tj. rozuměj s.r.o. jsou všechny. Takže je to jenom o tom kdo kdy otevřel krám a zase ho (slušně) zavřel. Zítra to může být někdo jiný. U mne to obskurní ECS (=jeho výrobek) kupodivu funguje stále. A SiS nedělal jenom čipsety, ale i slušné grafiky, které taky fungují dodnes (6876). Narozdíl od toho mainstreamového gamesáckého šmejdu, který je předurčen tak maximálně k jednoměsíčnímu provozu u nějakého pubescenta a k zahození. Takže asi tak. Potažmo je to i vysvětlení toho, co od toho tazatel očekává... Takže nejsem (tak moc) OT. Pokud někdo usoudí, že ano, tak mě smázněte. [/OT]
[OT]Ono je to tak trochu jinak - "obskurní", tj. rozuměj s.r.o. jsou všechny. Takže je to jenom o tom kdo kdy otevřel krám a zase ho (slušně) zavřel. Zítra to může být někdo jiný. U mne to obskurní ECS (=jeho výrobek) kupodivu funguje stále. A SiS nedělal jenom čipsety, ale i slušné grafiky, které taky fungují dodnes (6876). Narozdíl od toho mainstreamového gamesáckého šmejdu, který je předurčen tak maximálně k jednoměsíčnímu provozu u nějakého pubescenta a k zahození. Takže asi tak. Potažmo je to i vysvětlení toho, co od toho tazatel očekává... Takže nejsem (tak moc) OT. Pokud někdo usoudí, že ano, tak mě smázněte. [/OT]
[OT] Netvrdim, že ECS nevyráběla dobrý výrobky. Ale přecijenom byla to značka, se kterou bejvalo víc problémů. Taky ji dneska nevede v ČR snad žádnej eshop - protože ji díky tomu přestaly lidi kupovat. A teď to smažte :-) [/OT]
Tak, a teď k věci. Ten setup je opravdu 16bitovej. Teď sem si ho stáh. Takže varianta poškození souboru se stává nepravděpodobnější. Nicméně jestli máš totalcommander, tak v něm můžeš zkusit vytvořit soubor .sfv s kontrolnim součtem souboru. Na poslední řádce by měl mít todle:
[code]
SETUP.EXE 62937092
[code]
Mě ten setup jde normálně spustit, čili nekotroluje nějakej čipset - a exáč jen rozbalí samotnej instalátor, nejde o nic sofistikovanýho. Takže něco bude něco triviálního špatně. Vzhledem k tomu, že jde o 16bit program, tak asi závislosti na DLL to nebudou
(popravdě ani nevim, čim bych je u 16bit programu zjistil :-)).
To, že to je 16bit mě vede k myšlence, nemá problém s dlouhou cestou? Zkus obsah adresáře zkopírovat někam např. C:\temp a spustit tam.
Tak, a teď k věci. Ten setup je opravdu 16bitovej. Teď sem si ho stáh. Takže varianta poškození souboru se stává nepravděpodobnější. Nicméně jestli máš totalcommander, tak v něm můžeš zkusit vytvořit soubor .sfv s kontrolnim součtem souboru. Na poslední řádce by měl mít todle:
[code]
SETUP.EXE 62937092
[code]
Mě ten setup jde normálně spustit, čili nekotroluje nějakej čipset - a exáč jen rozbalí samotnej instalátor, nejde o nic sofistikovanýho. Takže něco bude něco triviálního špatně. Vzhledem k tomu, že jde o 16bit program, tak asi závislosti na DLL to nebudou
(popravdě ani nevim, čim bych je u 16bit programu zjistil :-)).
To, že to je 16bit mě vede k myšlence, nemá problém s dlouhou cestou? Zkus obsah adresáře zkopírovat někam např. C:\temp a spustit tam.
[quote=Logout;306613][---Tak, a teď k věci.--[/quote]
Upozorni na to tazatele, že se to týká jeho a ne mne a mých OT-keců (kde to pod W2K "kupodivu" normálně funguje as is...).
Upozorni na to tazatele, že se to týká jeho a ne mne a mých OT-keců (kde to pod W2K "kupodivu" normálně funguje as is...).
Tak už sem nainstaloval měl sem na výběr mezi Updatem a unnistallem dal sem update a Driver genius mi furt píše že to nemam no tak nevim ale asi to tam je něco sem instaloval ale žádna změna.Já už fakt nevim co s tim hraju bez addonů a kupodivu žádna změna...možná trochu měnší zatížení CPU.Jenom chci podoktnout že se sekaj i videa třeba na youtube,ale to neni tak hrozný to jenom sem tam tak po minutě...něco zasekne ale to mi ani tka nevadí jako ten wow prostě se mi to laguje na těch stejnech místech lagne to,já se vrátim a kousne to znova...a to sem zkoušel všechny dohlednosti :-((
Rozhodně tam máš nějakej binec, takže bych doporučil ty drivery odinstalovat (pomocí toho instalátoru), následně prohlídnout, jestli jsou opravdu odinstalovaný (aspoň v správci zařízení a v seznamu nainstalovanejch věcí) a kdyžtak je doodinstalovat silou,
pak CCleanerem vyčistit registry
a pak je tam zkusit znova nainstalovat.
PS: Čim to bylo, že nešly spustit? Tou cestou?
pak CCleanerem vyčistit registry
a pak je tam zkusit znova nainstalovat.
PS: Čim to bylo, že nešly spustit? Tou cestou?
Vzhledem k pohnuté minulosti dotčené instalace bych asi začal znovu od čistého ...
Nejdříve zkontroluj MBD jestli nejsou někde nafouklé kondenzátory, špína ve sbérnici, chybějící funkční (čerstvá) pasta mezi chipem/CPU a chladičem.
Neběžel pc se zaseknutým ventilátorem nebo upadlým chladičem?
je(nebo bylo) pc přetaktováno?
jsou správně nataktované sběrnice ?
dává zdroj správné napětí?
není někde upadlý nebo špatně (málo) vedoucí vodič/konektor ?
Určitě přijdeš na spoustu dalších tipů co by se dalo ještě zkontrolovat aby se vyloučil vliv hw, mnohé jsi určutě již prošel,
pokud je vše HW OK
Rozděl disk na logické disky.
Doporučuji dělat průběžně zálohy image ze systémového disku, aby bylo snazší se vrátit po chybě zpět.
Zapisuj si podniknuté kroky. co, jaká verse, s jakým úspěchem.
Využívej průběžně ve windows funkcionalitu "Bod návratu".
Pokud to běhalo dřív a nedošlo k chybě hw(!) musí to běhat zase.
Chce to jen o trošku více trpělivosti než jen pro běžnou instalaci...
Doporučuji začít windows se sp2 (udělej image)
přidat všechny ovladače výrobce: nejprve chipset, potom cpu, potom vga ,...,
video kodeky, otestovat video, síť, testnout nějaké video z Y-T nebo z iTV,(udělej image)
IE7
SP3
a potom další MSupdate.
pokud to bude OK můžeš na další log. disk zkusit třeba W7
Přeji spoustu trpělivosti a poté i zasloužené probděné bezesné noci ... :thumb
Nejdříve zkontroluj MBD jestli nejsou někde nafouklé kondenzátory, špína ve sbérnici, chybějící funkční (čerstvá) pasta mezi chipem/CPU a chladičem.
Neběžel pc se zaseknutým ventilátorem nebo upadlým chladičem?
je(nebo bylo) pc přetaktováno?
jsou správně nataktované sběrnice ?
dává zdroj správné napětí?
není někde upadlý nebo špatně (málo) vedoucí vodič/konektor ?
Určitě přijdeš na spoustu dalších tipů co by se dalo ještě zkontrolovat aby se vyloučil vliv hw, mnohé jsi určutě již prošel,
pokud je vše HW OK
Rozděl disk na logické disky.
Doporučuji dělat průběžně zálohy image ze systémového disku, aby bylo snazší se vrátit po chybě zpět.
Zapisuj si podniknuté kroky. co, jaká verse, s jakým úspěchem.
Využívej průběžně ve windows funkcionalitu "Bod návratu".
Pokud to běhalo dřív a nedošlo k chybě hw(!) musí to běhat zase.
Chce to jen o trošku více trpělivosti než jen pro běžnou instalaci...
Doporučuji začít windows se sp2 (udělej image)
video kodeky, otestovat video, síť, testnout nějaké video z Y-T nebo z iTV,(udělej image)
IE7
SP3
a potom další MSupdate.
Přeji spoustu trpělivosti a poté i zasloužené probděné bezesné noci ... :thumb
[quote=pinc;307046]...Doporučuji začít windows se sp2 (udělej image)
IE7
SP3
a potom další MSupdate.
Přeji spoustu trpělivosti a poté i zasloužené probděné bezesné noci ... :thumb[/quote]
Řekl bych, že jsi tam v tom svém postupu poněkud podcenil ochranu "preservativy" (firewall, antivir), bez toho, jak to připojí k webu má do 10 minut zase totéž svinstvo doma...
IE7
SP3
a potom další MSupdate.
Přeji spoustu trpělivosti a poté i zasloužené probděné bezesné noci ... :thumb[/quote]
Řekl bych, že jsi tam v tom svém postupu poněkud podcenil ochranu "preservativy" (firewall, antivir), bez toho, jak to připojí k webu má do 10 minut zase totéž svinstvo doma...
[quote=StD;307088]Řekl bych, že jsi tam v tom svém postupu poněkud podcenil ochranu "preservativy" (firewall, antivir), bez toho, jak to připojí k webu má do 10 minut zase totéž svinstvo doma...[/quote]
On už není MS pfw v SP2?
vím že není nejlepší ;-), ale než si tam sám dá lepší, tak s těmi updaty to bude po dobu instalace stačit.
On už není MS pfw v SP2?
vím že není nejlepší ;-), ale než si tam sám dá lepší, tak s těmi updaty to bude po dobu instalace stačit.
[quote=pinc;307169]...[/quote]
Ta "karikatura FW" možná, ale bez antiviru ani ránu. Zvláště když existují jedinci, kteří instalují programy obsahující "škodiváky" (vč. Trojanů) už v instalátorech...
Ta "karikatura FW" možná, ale bez antiviru ani ránu. Zvláště když existují jedinci, kteří instalují programy obsahující "škodiváky" (vč. Trojanů) už v instalátorech...
IMHO do aplikace záplat (možná jen pokud neinstaluješ W7, u nich to bude platit až tak za měsíc) je jediná bezpečná cesta - bejt za HW firewallem. Takže buď router s NAT, nebo aspoň windowsí sdílení internetu.
Obzvlášť XP stačej bejt za dvě minuty nakopnutý.
Obzvlášť XP stačej bejt za dvě minuty nakopnutý.
Takže HW můžeme vyloučit sam sem se na to kouknul a navíc mi nedávno dělali v servisu kontrolu a rovnou aj vyčistili prach.
Tak sem oddinstaloval ovladače aj registry vymazal nainstaloval čerstvě a furt mi to laguje,tak už nevim fakt.Někdy se mi kousne aj warcraft 3.
Tak sem oddinstaloval ovladače aj registry vymazal nainstaloval čerstvě a furt mi to laguje,tak už nevim fakt.Někdy se mi kousne aj warcraft 3.
Ahanfouf - asi budes muset zas na reinstall... Ja bych sel do XP SP1.0a a ani o tuk vys, ale ja jsem divnej takze si tam dej co uznas za vhodne :) Na Firewall bych zainvestoval do HW krabicky abych mel pokoj a basta s SP2 a SP3 ...
Mozna by nebylo na zavadu si tu instalaci zazalovat pomoci drive image a pak ji muzes znovu obnovit a zkusit a uvidis, jak to bude srovnatelne ci ne.
Mozna by nebylo na zavadu si tu instalaci zazalovat pomoci drive image a pak ji muzes znovu obnovit a zkusit a uvidis, jak to bude srovnatelne ci ne.
Nojo.ale já měl čerstvě nahozený windowsi,čerstvě nahozený ovladače a furt to dělalo takový krávoviny.Já nevim,nemůže to třeba bejt tim že mam všechny verze frameworku od 1.0 do 3.5 ale to je asi blbost.
a nebo možná zkusit přeinstalovat service pack,ale v přidat a odebrat programy ho nemam to je divný...
a nebo možná zkusit přeinstalovat service pack,ale v přidat a odebrat programy ho nemam to je divný...