Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Problem z 4x modul RAM a 1066MHz

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    9

    Zdravim vas.

    K problemu


    Moc som to neriesil ale nejako mi to neda, aj ked nejde o nejaku fatalnu vec "premna" ale predsa "nemam rad ked nieco ide na default hodnotach a zvlast ked uz nieco musi ist na nizsich ako by malo" ... no mam 8GB ram 1066MHz ked sommal 2 kusky (4GB) slo to fajn na defaulne 1066Mhz no ked som dolozil dalsie 2 moduli na 8GB tak jednoducho na frekvencii 1066 to uz haluzilo ..sem tam padol system ... take super pi nemalo sancu prejst ... tak som to riesil a doriesil som to tak ze to ide vporiadku len ked idu vsetky moduli na 800MHz ... ako pohoda .. uz tak ficim ja neviem skoro rok alebo kolko ,, a dnes som si tak nato spomenul a rozmyslam - uz som odvtedy aj 2x cca bios upgradoval tak snad skusim to dat na tych 1066MHz no ale zrejme asi problem v biose nebude kedze po nabehnuti systemu hned hlaska ze prieskumnik prestal pracovat a explorer nenabehne ... ani rucnym spustenim cize jasne mi je ze to nadalej blbne ..... ak ma niekto nejaky postreh ktomu nech napise napajanie je nastavene vyrobcom 2.2V ide o moduli OCZ Platinum 2GB 1066Mhz doska ASUS M3N-HT Deluxe

    Osobne mam pocit ze ma stym problem MB ..

    Dik za postrehy ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Vcelku běžná věc, že 4moduly neběžej tak dobře jako dva. Sniž jim frekvenci napětí a CAS, aspoň nebudou tolik topit, výkonnostní rozdíl mezi 800 a 1066 je malinkej
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    De facto Endy, si mi ale asi odpovedel na muj problem, taky sem premýšlel o zapojeni 4x modulech DDR3 1600mhz a obaval sem se toho, zčim máš teď problem.

    Já bych skusil ale opačnej spusob, skus jim to napeti zvýšit malinko, taky skontroluj v jakym modu beži (či ganged alebo unganged)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    9

    Samozrejme ganged .. napetie som myslim viac ako 2,2V nedaval .. mozem skusit ale myslim ze to nebude mat ucitok... ako je mi jasne ze riesenie 4x RAM neni najidealnejsie no ..co narobim ,..ale ako vravim zaobidem sa v zdravi aj z 800Mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jojo, na 16cmfana bych nedával, ono i to 2.2V je "dost". Ale přepnout mezi ganged a unganged za pokus stojí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    9

    no skusit mzem ..akurad o tom nieco citam na zahranicnych forach ..len sa to trosku "protireci"jedny vravia tak druhy tak .. vramci co je lepsie pre system ,,... kedze ganged je 128bit a unganged 64bit cize znizim priepustnost ... no za vyskusanie nic nedam

    Edit: no tak Logout zda sa ze to tu mozno padlo na urodnu podu ... tak prv som len nastavil ungnged a zistil ze to bezi rovnez na 128bit ..zrejem kvoli 4 modulom tak som nato este nahosil 1066Mhz a som tu takze faza testovania .. co som narychlo pozrel tak testy v evereste a musim povedat ze vysledky rychlosti zapisu citanaia a latencie si dost polepsili ... takze uz len aby to bolo stabilne a bude to fajn ...hmmm no by som to na ten ganged nepovedal ... ale este nekricim hop kym som nepreskocil ... ale kazdopadne vdaka vyzera to nadejne ; )
    Naposledy upraveno uživatelem Endyamon: 24-10-2009 v 11:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Výkon bevá v obou režimech +- stejnej (v jednom se načítá z obou naráz 128bit, takže řadič má míň práce s řízenim, v druhym režimu sou tam dva kanály po 64bitech, takže je to flexibilnější, ale zas se řadič víc zapotí - takže nebejvá ve výsledku nějakej signifikantní rozdíl).
    Aspoň to tvrděj ve všech testech, co sem viděl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Jojo, na 16cmfana bych nedával, ono i to 2.2V je "dost". Ale přepnout mezi ganged a unganged za pokus stojí.
    Jak u kterejch OCZ - Platinumy se delaji jak v Low-Voltage tak s voltazi 2.1-2.3v. Ja mel podobnej problem tenkrat s prvnima Reaperama se zprovoznenim CL3 (psano 2.3v, ale na CL3 se rozjely az pri 2.4775v), pak i s Platinum (v domeni, ze jde o nejkvalitnejsi radu jako za dob AXP). U OCZ je holt v dnesnich dobach hodne koukat na voltaz, popr. vyhnout se tem VX (Voltage eXtended)

    edit: Jeste bych doporucil vypnout SLI-Ready Memory pri osazeni 4xDIMM, tenkrat mi to sem-tam padlo pri narocnejsi praci (nicmene jsem mel starej bios, to bylo na zacatku kdyz byly tyhle desky novy, dnes s 2704 muze byt situace jina)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 24-10-2009 v 13:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Je pravda, že některý paměti tak vysoký napětí zvládnou. Ale imho za těch pár Mhz ty potenciální problémy s přehříváním, životností ani spotřebou nestojí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Je pravda, že některý paměti tak vysoký napětí zvládnou. Ale imho za těch pár Mhz ty potenciální problémy s přehříváním, životností ani spotřebou nestojí.
    Na tech Reaperech se nedal udrzet prst ani pri defaultnich 1.8v, nemluve o 2.65v ktery jsem do nich palil - nutno rict, ze ten brutal chladic s heatpipou maji opravnene. Na druhou stranu podavali stejnej vykon jako Patrioty za tretinovou cenu a s mensi voltazi. Od jisty doby slo OCZ s kvalitou dolu, zacali pameti prebirat a nasekavat z nich dalsi a dalsi rady, v soucasny dobe se jim ani moc nechce pres jejich specifikaci, ale to by patrilo spis do jinyho threadu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    9

    Tak ... bohuzial pri hrach sa opet prejavovali nestandardne veci ...zacalo to po 5min hrani kde program prestal pracovat... pak mi pri dalsej hre zrazu padol 3D rezim na VGA a uz to slo slide show na 2D taktoch .. po restarte a spusteni dalsej hry GTA IV sa po chvili zacal cukat obraz a rozpadat .. panacik mal tiez zvlastne pohyby ruk atd po navrate na 800Mhz secko v normalu .. no snad ako tu pisete este voltaz nieco spravi ale nevsazim nato ..a ani asi uz do toho sprtat nebudem a pobezi to ako doteraz na tych 800Mhz ,,, BTW ..sli rezim nemam zapnuty... inak pecu kvalitne aj na 800Mhz 1.9V a to som len chytil krajnu ..o tych uprostred to ani nehovorim
    Naposledy upraveno uživatelem Endyamon: 24-10-2009 v 15:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Zkus fyzicky prohodit 2 moduly , znovu hodit ganged tak aby byli sprazene ty dva "starsi" a dva novejsi, GPU-Z ti ukaze vyrobni rady abys mel jistotu.

    Pak to chce posunout časování s tim ze se pokusis udrzet CAS a pridat pametem aktivni chlazeni, kdyz se udrzi stabilni rozumna teplota, tak muzes uvazovat o napeti na stalo na 2,3 V

    Meli by bezet stabilne, ale pravidelne kontroluj a cisti prach a ten aktiv, jinak se usmazej.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    On nebude problem s chlazenim, spis s kompatibilitou modulu pri osazeni 4xDIMM
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TPM Modul
    Od JuraS. v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-08-2013, 07:59
  2. Problémy s PC (HW/SW): kurzor + modul
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-10-2011, 14:09
  3. Socket 775: TPM Modul pro desku ASUS
    Od awas v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-08-2010, 10:04
  4. TPM Modul pro desku ASUS
    Od kjfriedo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 18:05