Windows 7 vytuhnou při scanování analogových kanálů
Mám problém s TV tunerem. Mám Windows 7 64bit, tuner hauppauge HVR 3000. (poslední drivery atd..)
Windows vytuhnou úplně při scanování analogových kanálů.
V event vieweru nic není.
Dá se nějak zjistit co způsobí vytuhnutí?
Např. nějaký debugovací flag windows, který zapíše co se vlastně v systému děje?
Windows vytuhnou úplně při scanování analogových kanálů.
V event vieweru nic není.
Dá se nějak zjistit co způsobí vytuhnutí?
Např. nějaký debugovací flag windows, který zapíše co se vlastně v systému děje?
[quote=Logout;306670]No daj se vzít debugovací symboly windows, a program s nima ladit. Ale to je dost hardcore....[/quote]
To je na mě asi moc.
Když jsem si hrál se všemožnými nastaveními, tak jsem zjistil, že když vyberu stát pro který má tuner scanovat "argentinu" tak scanovaní projde, ale obraz je velmi špatný a jende to pouze pár kanálů. Když dám "česká republika", "německo", "rakousko" tak okamžitě vytuhnou celé win. To se mi zdá dost divné. Proč jeden stát projde a jiné ne?
To je na mě asi moc.
Když jsem si hrál se všemožnými nastaveními, tak jsem zjistil, že když vyberu stát pro který má tuner scanovat "argentinu" tak scanovaní projde, ale obraz je velmi špatný a jende to pouze pár kanálů. Když dám "česká republika", "německo", "rakousko" tak okamžitě vytuhnou celé win. To se mi zdá dost divné. Proč jeden stát projde a jiné ne?
A nezkoušel jsi alternativní software, např.: ChrisTV ?
Nechaj si zobrazovat vytazenie CPU, urcite bude na 100%.
Vraj pri pouziti CD vo verzii 1.2 nedochadza k problemom s analogovym tunerom http://www.hauppauge.co.uk/site/support/support_all.html?prod=12.
Vraj pri pouziti CD vo verzii 1.2 nedochadza k problemom s analogovym tunerom http://www.hauppauge.co.uk/site/support/support_all.html?prod=12.
Fóra jsem četl už i dříve, vytížení asi nic neřekne, vytuhnou totálně celé windows, úplně vše, ale zkusím to, už jsem zkoušel i ten nejnovější driver, vracel jsem se i k Win TV 6 a starším driverům,.Všechno jedno. Zkusím jinou aplikaci. Jinak to v media centru tuhne taky
No proč v různejch státech tuhne či netuhne je imho vcelku nasnadě - v každym státu scanuje jiný frekvence, takže v argentýně nescanuje zrovna tu, která dělá problémy.
Zkusil bych scanování s odpojenou anténou - čistě jestli to dělá jen kvůli nějakýmu určitýmu signálu, nebo jestli prostě padá jen tak. Ale k čemu to je dobrý vědět nevim :-)
Zkusil bych scanování s odpojenou anténou - čistě jestli to dělá jen kvůli nějakýmu určitýmu signálu, nebo jestli prostě padá jen tak. Ale k čemu to je dobrý vědět nevim :-)
Ja som si pre jeden DVB-T tuner musel robit konfigurak na scanovanie kanalov sam, lebo Slovensko v zozname nebolo a ziaden stat nemal scanovanie nasich kanalov. Neda sa frekvencia nastavit manualne? Nebude to aj tvoj pripad?
Takže chris TV vytuhne hned při startu scanu, task manager je tuhý taky.
Digitál mi problémy nedělal, akorát u nás chytnu prd. zlobí pouze analog.
Anténu odpojit zkusím.
Update: pozor Chris TV v sobě má Spyware
Provedl jsem restore tak uvidím. Jdu zkoumat dál.
Digitál mi problémy nedělal, akorát u nás chytnu prd. zlobí pouze analog.
Anténu odpojit zkusím.
Update: pozor Chris TV v sobě má Spyware
Provedl jsem restore tak uvidím. Jdu zkoumat dál.
V odkaze píšou spyware.
Tak jsem dostal systém do původního stavu, reupdatoval rolbacknuté drivery a jdu to prasit dál.
Tak jsem dostal systém do původního stavu, reupdatoval rolbacknuté drivery a jdu to prasit dál.
Hmm, ovladače od Hauppauge jsou opravdu občas všelijaký. Taky jsem míval větší úspěchy se staršíma ovladačema než s novějšíma (a novější wintv mi obraz ukazovala úplně nějak divně). Ale se staršíma zase byl problém, že neuměl úplně dobře ČR, muselo se myslím použít Polsko nebo tak něco.
Osobně používám teď mediaportal a moje hauppauge karta mi v něm funguje krásně (ovšem myslím že samozřejmě jede taky přes h.p. ovladače, je potřeba je mít nainstalovaný), nicméně mám zkušenost, že když mi nešly úplně dobře ladit kanály ve WinTV tak v mediaportalu to šlo bez problému, takže to asi nebude záviset stoprocentně úplně na ovladačích, ale i na implementaci sw ...
Osobně používám teď mediaportal a moje hauppauge karta mi v něm funguje krásně (ovšem myslím že samozřejmě jede taky přes h.p. ovladače, je potřeba je mít nainstalovaný), nicméně mám zkušenost, že když mi nešly úplně dobře ladit kanály ve WinTV tak v mediaportalu to šlo bez problému, takže to asi nebude záviset stoprocentně úplně na ovladačích, ale i na implementaci sw ...
[quote=Dojigiri;306778]...Osobně používám teď mediaportal a moje hauppauge karta mi v něm funguje krásně ...[/quote]
Mediaportal jsem ještě nezkoušel. Díky za tip, vyzkouším.
Mediaportal jsem ještě nezkoušel. Díky za tip, vyzkouším.
[quote=mstejska;306702]Update: pozor Chris TV v sobě má Spyware
Provedl jsem restore tak uvidím. Jdu zkoumat dál.[/quote]
Tak to jsem netušil :(
Provedl jsem restore tak uvidím. Jdu zkoumat dál.[/quote]
Tak to jsem netušil :(
[quote=kevin00;306887]Tak to jsem netušil :([/quote]
Tak příště budeš vědět. :)
Zkoušel jsem další TV Aplikaci: "GB-PVR" a výsledek? Zase vytuhnutí. :thumbdown
Teď instaluji Mediaportal.
...
Takže Mediaportal běží. Jako aplikace vypadá moc dobře. Signál DVB-T z Brna chytám nádherně čistě. Ale kvalita digitálního vysílání je o dost níže než u analogu. Je poznat vysoká komprese. Mám naladěno: Nova, Nova Cinema, Prima, Cool, TV Barandov, pak 4 programy od rakušáků.
Bohužel při ladění analogové TV padá i mediaportál. Ale aspoň sebou nebere celý systém.
Pokud uspěju, budu to hlásit
Tak příště budeš vědět. :)
Zkoušel jsem další TV Aplikaci: "GB-PVR" a výsledek? Zase vytuhnutí. :thumbdown
Teď instaluji Mediaportal.
...
Takže Mediaportal běží. Jako aplikace vypadá moc dobře. Signál DVB-T z Brna chytám nádherně čistě. Ale kvalita digitálního vysílání je o dost níže než u analogu. Je poznat vysoká komprese. Mám naladěno: Nova, Nova Cinema, Prima, Cool, TV Barandov, pak 4 programy od rakušáků.
Bohužel při ladění analogové TV padá i mediaportál. Ale aspoň sebou nebere celý systém.
Pokud uspěju, budu to hlásit
Pokračování:
Vyzkoušel jsem
Windows 7 64/32
Windows Vista 32
Windows XP
všechno čisté instalace, chování úplně stejně, vždy vztuhne system.
Včera jsem to zkoušel i u kámoše. Zastrčil kartu nainstaloval a jelo to.
Takže karta bude asi v pořádku.
Vyzkoušel jsem
Windows 7 64/32
Windows Vista 32
Windows XP
všechno čisté instalace, chování úplně stejně, vždy vztuhne system.
Včera jsem to zkoušel i u kámoše. Zastrčil kartu nainstaloval a jelo to.
Takže karta bude asi v pořádku.
párkárt jsem se s tím už potkal... prostě si tunner nepovídal tak jak měl ze základní deskou... takže řešení neexistovalo... možná ještě zkus updatovat BIOS desky....
Možná taky nějakej problém se sdílením IRQ - zkusit si pohrát s nastavením IRQ nebo zkusit v jiným PCI slotu (v manuálu desky taky bejvá, jaký sloty mají sdílený který IRQ, je fakt že TV kartu a zvukovku jsem se taky vždycky snažil podle manuálu desky dávat do takových slotů, který mají sdílených co nejmíň IRQ).
Zkoušel jsem to ve vedlejším PCI slotu. A dopadlo to stejně. Ještě tam zbývá jeden nevyzkoušený. Divné je že to nehlásí žadné konflikty a digitál a satelit ta karta chytne.
Update BIOSU mám poslední.
budu zkoušet dál
budu zkoušet dál
[quote=mstejska;315692]Zkoušel jsem to ve vedlejším PCI slotu. A dopadlo to stejně. Ještě tam zbývá jeden nevyzkoušený. Divné je že to nehlásí žadné konflikty a digitál a satelit ta karta chytne.
budu zkoušet dál[/quote]
A co takhle uvažovat o logice věci? Analog se vždy honil přes WDM ovladače, digitál přes BDA...
budu zkoušet dál[/quote]
A co takhle uvažovat o logice věci? Analog se vždy honil přes WDM ovladače, digitál přes BDA...