Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problem se zvukovou kartou a prehravanim videa..

maarkii (292)|12.11.2009 14:55
Ted trochu mimo téma:TEČOU mě nervy od včerejška z neustálých výpadků wi-fi(doufám že je to tím a ne mým PC)
Testy rychlosti(když zrovna net připojení funguje) jsou všechny oznámkované 1!!
Ale připojení je dle mě značně nestabilní,z více jak 50% se mě nenačtou www stránky na poprvé.
Vypozoroval jsem při stahování z netu,že rychlost stahování lineárně klesá z cca 500kB/s na třeba až k 100kB/s,určitě ten z.urvenej systém poskytovatel má schválně nastavený zpomalování rychlosti.Ta rychlost takhle klesne během asi minuty.A to při stahování desítek MB...žádné videa,filmy.
Od včerejška připojení kleká úplně třeba na 5,10,20 minut,není možné se připojit na jakékoliv stránky www,takže výpadky na protistraně-připojovacích stránkách to nebudou.
Už mě nebaví ani chodit se koukat na půdu na wi-fi jednotku,zda není vypadlá vona.
Kuva od tý doby co to připojení převzal onyx,tak to stojí za houno a at svítí slunce nebo sněží,furth to mrzne.
maarkii (292)|13.11.2009 10:18
Tak se mě konečně podařilo stáhnout všechny drivery asrock VIA. http://www.asrock.com/MB/download.asp?Model=775Dual-880Pro&o=XP
Nestáhl jsem pouze SATA RAID Driver na 4.řádku-je potřeba také nainstalovat?
Díky nestabilnímu připojení k netu to byl porod,zvláště u těch 30.62MB asi na šestrát stahováno,neb jakmile byl krátký výpadek připojení hned se stahování zrušilo.
Zatím mám vše staženou pouze v PC.
StD (1963)|13.11.2009 10:33
[quote=maarkii;314022]Tak se mě konečně podařilo stáhnout všechny drivery asrock VIA. http://www.asrock.com/MB/download.asp?Model=775Dual-880Pro&o=XP
Nestáhl jsem pouze SATA RAID Driver na 4.řádku-je potřeba také nainstalovat?
Díky nestabilnímu připojení k netu to byl porod,zvláště u těch 30.62MB asi na šestrát stahováno,neb jakmile byl krátký výpadek připojení hned se stahování zrušilo.
Zatím mám vše staženou pouze v PC.[/quote]
No jelikož SATA RAID nepoužíváš, tak v zásadě nepotřebuješ instalovat ani tu pátou položku. Ještě se podívej, jakou verzi BIOSu máš, když už jsi tam.
A za druhé nám prozraď, co to je zač ten modem Conexant (typ), bylo u něj nějaké instalační CD? Já sice mám Conexanta v notebooku interního a drivery jsem nepotřeboval - byly už v OS, ale ty máš PCIkartu, ne?

EDIT: BIOS má v 1.20 (= 1. update) a už je tam 1.70...
mpitman (206)|13.11.2009 10:46
[quote=StD;314030]No jelikož SATA RAID nepoužíváš, tak v zásadě nepotřebuješ instalovat ani tu pátou položku. Ještě se podívej, jakou verzi BIOSu máš, když už jsi tam.
A za druhé nám prozraď, co to je zač ten modem Conexant (typ), bylo u něj nějaké instalační CD? Já sice mám Conexanta v notebooku interního a drivery jsem nepotřeboval - byly už v OS, ale ty máš PCIkartu, ne?[/quote]

Se vsim souhlasim, jen u toho Raidu si nejsem uplne jisty - muze to instalovat novejsi drivery pro raid controler, coz se muze hodit i jen pokud na nem ma clovek navesena zarizeni bez aktivovaneho Raidu. Aspon tak to bylo udelano, kdyz jsem driv mel VIA chipset s pridavnym (RAID) radicem pro disky. Na druhou stranu je mozne,ze drivery budou uz v tom balicku VIA all in one - kazdopadne nainstalovanim vseho nicemu neublizi. Za ten update Biosu bych se take primlouval, zvlast pokud tam ma nejakou vyrazne starsi verzi. Kazdopadne bych ale zacal s tim VIA all in one a pak ostatnimi drivery a pak teprve ten BIOS.
StD (1963)|13.11.2009 11:02
[quote=mpitman;314034]Se vsim souhlasim, jen u toho Raidu si nejsem uplne jisty - muze to instalovat novejsi drivery pro raid controler, coz se muze hodit i jen pokud na nem ma clovek navesena zarizeni bez aktivovaneho Raidu. Aspon tak to bylo udelano, kdyz jsem driv mel VIA chipset s pridavnym (RAID) radicem pro disky. Na druhou stranu je mozne,ze drivery budou uz v tom balicku VIA all in one - kazdopadne nainstalovanim vseho nicemu neublizi. Za ten update Biosu bych se take primlouval, zvlast pokud tam ma nejakou vyrazne starsi verzi. Kazdopadne bych ale zacal s tim VIA all in one a pak ostatnimi drivery a pak teprve ten BIOS.[/quote]
No to máš pravdu, že tím RAIDem nic nezkazí, ale řekl bych, že je to zbytečné. U své "domácí" DFI desky jsem to také nedával, přestože na ní původně RAID byl.
Ad ten BIOS - vzhledem k tomu, že má ty Windows "načaté", tak bych to raději případně flashoval z DOSu. Ale to až jako poslední.

K tomu postupu - první to VIA-all-in-one, pak případně ten modem, jestli drivery má, potom Audio a nakonec LAN - obvykle se to řídí tím pořadím, jak to má výrobce v Downloadu.
maarkii (292)|13.11.2009 11:30
ten 4v 1 jsem nainstaloval.
Modem je na klasickou tel.linku,takže nepotřebuji a je odinstalovaný a fyz. vyjmutý.
Nejde mě nainstalovat realtek,po rozkliknutí se objeví spousta ikonek a já nevím na kterou kliknout.viz.posílám obrázek
StD (1963)|13.11.2009 11:32
[quote=maarkii;314057]...já nevím na kterou kliknout.viz.posílám obrázek[/quote]

...ať koukám jak koukám, tak jsem slepý a nevidím. :stupid

Dej Edit a spravovat přílohy.
maarkii (292)|13.11.2009 11:36
obrázek
realtek.jpg
StD (1963)|13.11.2009 11:38
[quote=maarkii;314061]obrázek[/quote]
Když to máš v Exploreru, tak poklepej na Setup.
Já bych ale Průzkumníka zavřel a šel na to přes Start - Spustit - najít cestu k Setup.exe, kam jsi ten archiv rozbalil.

BTW: Přečti si taky Readme informace...
maarkii (292)|13.11.2009 11:49
realtek jsem rozbalil(já přetím klikal na jiný setup a divil se že to nejde)a nainstaloval celkem 60MB
ale co na mě vyjelo ted při rozbalení LAN,tam je snad 100ikonek a nedaří se...
StD (1963)|13.11.2009 11:58
[quote=maarkii;314068]...tam je snad 100ikonek a nedaří se...[/quote]
Tak si změň zobrazení místo přiblblých ikonek na podrobný seznam a hned uvidíš, které součásti jsou spustitelné (exe) - obvykle se jmenují setup nebo install.
maarkii (292)|13.11.2009 12:15
už jsem COSI LAN nainstaloval,proběhlo to ale během pár sekund(taky má ten LAN málo dat)
na fotu je to ta předposlední ikonka winsetup s tím CD

Už jsem resetoval celý PC a zvuk vůbec nenaběhl,vůbec žádný uvítací ton win XP ani lupání,NIC to už je asi třetí ten úplně bez zvuku audia,video se taky seká...
LAN.jpg
jan.cz (119)|13.11.2009 12:21
to nevidíš tu ikonku WINSETUP?... tohle je fakt na bednu,dám ti asi zase moudrou radu ale raději to odnes to servisu kde se v tom vyznají
maarkii (292)|13.11.2009 12:24
ale jo,vždyt píšu že ta instalce nějaká proběhla,jen rychlá v malém oknu-dlouhém obdélníku s grafem-čárou instlace.já jen že předešlé instalace byly ve více oknech...
StD (1963)|13.11.2009 12:29
[quote=maarkii;314078]už jsem COSI LAN nainstaloval,proběhlo to ale během pár sekund(taky má ten LAN málo dat)
na fotu je to ta předposlední ikonka winsetup s tím CD

Už jsem resetoval celý PC a zvuk vůbec nenaběhl,vůbec žádný uvítací ton win XP ani lupání,NIC to už je asi třetí ten úplně bez zvuku audia,video se taky seká...[/quote]

Proběhl u toho ovladače LAN nějaký dialog? Díval jsi se do Systemu - Hardware na to, jestli má síťovka ovladač OK?

Na kontrolu audia tam máš nástroje - jednak v nastavení ovladače, a druhak v Systemových informacích (Nástroj pro diagnostiku rozhraní DirectX).

Začlo se původně u HDD a teď je to "mateřinka o instalaci PC" a už jsme na páté straně - měl by jsi aktualizovat název threadu...
jan.cz (119)|13.11.2009 12:31
nádhera... a to si myslíš že každá instalace vypadá stejně???? instaloval si někdy nějáký hry? víc než jednu....??? vypadaly všechny instalace stejně....???? prostě buď to odnes do servisu nebo si kup konzoli třeba Xbox nebo PS3.... protože tohle sem fakt ještě neviděl... já osobně říkám že je blbej HDD, i když podle SMARTU se tváří že je OK
StD (1963)|13.11.2009 12:49
[quote=maarkii;314087]ale jo...[/quote]

Dej si toho BP, co tu plká, na Seznam ignorovaných a ty jeho bláboly neuvidíš... (Uživatelský panel - Seznam ignorovaných - přidat jméno - uložit nastavení) :thumb
mpitman (206)|13.11.2009 12:56
[quote=jan.cz;314093]nádhera... a to si myslíš že každá instalace vypadá stejně???? instaloval si někdy nějáký hry? víc než jednu....??? vypadaly všechny instalace stejně....???? prostě buď to odnes do servisu nebo si kup konzoli třeba Xbox nebo PS3.... protože tohle sem fakt ještě neviděl... já osobně říkám že je blbej HDD, i když podle SMARTU se tváří že je OK[/quote]

:-) ja bych to tak cerne nevidel i kdyz nektere dotazy jsou opravdu vtipne.

Pro maarkii:
Kazdopadne, pokud uz jsi to driv neudelal, poradil bych ti prekontrolovat, zda mas vse poradne docvakle, kabely k disku, grafiku, napajeci kabely atd - sice tim to asi nebude, ale jistota je jistota a mas to hned.

Dal bych se zeptal - Vyzkousel jsi uz uplne zakazani onboard zvukovky (jak jsem ti pred par stranami radil) a vyzkouseni, jestli pak video pojede bez trhani? Tim bys alespon otestoval, jestli to neni ciste tou zvukovkou. Bohuzel pokud i pak to nepojede, stale to muze byt nejakym odchazejicim HW (od zdroje pocinaje, pres desku az po disk, i kdyz zrovna na disk bych tedy nesazel).

Idealni, pro vylouceni SW chyby by bylo, kdyby jsi sehnal LiveCD nejake distribuce Linuxu a vyzkousel to s nim, pokud pak pojede vse jak ma, mas nabourany system, konflikt zarizeni nebo proste jen spatne nainstalovane ovladace. LiveCD bud muzes stahnout sam z netu (velikost se dost lisi, ale byva od 200-700MB a pak samozrejme i vice) nebo najdi nekoho, kdo to CD bude mit, nebo bude mit rychlejsi internet a stahne ti to.

Timhle postupem se nikam nedostanem. Takze bud to opravdu sver nekomu zkusenejsimu nebo alespon vyzkousej co jsem tu psal a dej vedet jak to dopadlo.
StD (1963)|13.11.2009 13:09
[quote=mpitman;314119]...Dal bych se zeptal - Vyzkousel jsi uz uplne zakazani onboard zvukovky (jak jsem ti pred par stranami radil) a vyzkouseni, jestli pak video pojede bez trhani? Tim bys alespon otestoval, jestli to neni ciste tou zvukovkou. Bohuzel pokud i pak to nepojede, stale to muze byt nejakym odchazejicim HW (od zdroje pocinaje, pres desku az po disk, i kdyz zrovna na disk bych tedy nesazel).
...[/quote]
Nebo v případě, že by byla po ruce PCI zvukovka to vyzkoušet s ní. Zapíná/vypíná se to na stránce Chipset Configuration v BIOSu.
jan.cz (119)|13.11.2009 13:19
[quote=StD;314112]Dej si toho BP, co tu plká, na Seznam ignorovaných a ty jeho bláboly neuvidíš... (Uživatelský panel - Seznam ignorovaných - přidat jméno - uložit nastavení) :thumb[/quote]

Vtipné.Z VLASTNÍ ZKUŠENOSTI mu radím že tohle mi dělal HDD, proto se vše poje**lo až po hodině či dvou protože na disku mezitím byla nějáká aktivita.... a že je maarkii lamka vhodná na konzoli to víme všichni....
maarkii (292)|13.11.2009 13:34
Dialog při instalaci LAN neproběhl,něj´kdy mě to vyhodilo ovladač ze správce a nabídlo aktualizaci on-line.Myslím že je to jen částečná aktualizace ovladače psalo to něco RIAD family eternet či co při instalaci.
Dle datumů a verzí ovladačů(aktualizací) stažených a v PC tam mám LAN ovladač pořád starý,jen asi aktualizovaný.
V Systému a Systémových informacích jsem žádný problém neobjevil,v seznamech vše označeno OK,žádné vykřičníky,otazníky žluté.
Testy Direct X jsem zkoušel přehrávat různné tony zvuku,samozřejmě nic a nic,žádný zvuk.
Nejhorší na tom je,že věřím tomu pokud bych provedl znovu reinstalaci WIN XP tak věřím tomu,že zvuk a video zase hodinu po zapnutí PC půjdou(ted 3dny nejde zvuk vubec-TICHO pořád)Což by mohlo odpovídat poškozenému HDD...
Nic,zkusím ještě co mi tu radíte,vypnout v BIOS zvukovou kartu...doufám že ji tam identifikuji????Mám zvukovku integrovanou v MB!!!
A kabely taky,sice jsem už zkoušel taky...ale...o kdyby

K tomu mám ještě vysoce nestabilní připojení netu,chvíli jde na 1.,chvíli se přeruší na 10-20minut,nebo co jsem ještě neviděl ,mě to omezí připojení jen na Seznam.cz či Centrum.cz,evidenteně zahlcený nějaký server -uzel poskytovatele a naprogramovaný pak při přehlcení na připojení jen Seznamu či Centra...k.uva a poskytovatel prej o žádných výpadcích neví,mám si pres vypojit(resetovat)AP point jednotku Wi fi,asi každou hodinu 2x,3x né,když to ní není,nesvítí tam dioda eror a navíc net naběhne vždy sám bez odpojení-resetování AP Wi fi jednotky
Technika je skvělá...ale jen když funguje...
StD (1963)|13.11.2009 13:43
Ta zvukovka ze zapíná vypíná (nebo je tam ještě Auto) na té straně Advanced/Chipset Configuration), co jsem ti psal - je to ta položka úplně dole (Onboard AC'97 Audio).

BTW, ještě mě tak napadlo, respektive nechce se mi znovu pročítat těch 5 stran, jestli se už někdo na to ptal tak úplně hloupě jako já - máš správně zapnuté reproduktory a repro samy o sobě mají zapnuté napájení? :)
maarkii (292)|13.11.2009 13:48
jan.cz... o dokonalosti dnešní pc a elektroniky svědčí to,jak dlouho je schopna bez problémů fungovat či spíše nefungovat...hlavně pamětová elektronika všeobecně více a více méně odolná a trvanlivá v řádech let,či dokonce desítek let se nemůže srovnávat ani s "primtivní" černou vinyl deskou či snad dokonce knížkami a zápisy do kamene...
Stačí zlomek sekundy a z našich pc a pamětových médií bude nepřečtetelný šrot...
v tomhle ohledu záznamu paměti nad námi tzv."primitvní" civilizace zvítězily navždy,neb po nás za tisíce let zůstanou jen smetiště šrotu...
jan.cz (119)|13.11.2009 13:51
[quote=maarkii;314145]Dialog při instalaci LAN neproběhl,něj´kdy mě to vyhodilo ovladač ze správce a nabídlo aktualizaci on-line.Myslím že je to jen částečná aktualizace ovladače psalo to něco RIAD family eternet či co při instalaci.
Dle datumů a verzí ovladačů(aktualizací) stažených a v PC tam mám LAN ovladač pořád starý,jen asi aktualizovaný.
V Systému a Systémových informacích jsem žádný problém neobjevil,v seznamech vše označeno OK,žádné vykřičníky,otazníky žluté.
Testy Direct X jsem zkoušel přehrávat různné tony zvuku,samozřejmě nic a nic,žádný zvuk.
Nejhorší na tom je,že věřím tomu pokud bych provedl znovu reinstalaci WIN XP tak věřím tomu,že zvuk a video zase hodinu po zapnutí PC půjdou(ted 3dny nejde zvuk vubec-TICHO pořád)Což by mohlo odpovídat poškozenému HDD...
Nic,zkusím ještě co mi tu radíte,vypnout v BIOS zvukovou kartu...doufám že ji tam identifikuji????Mám zvukovku integrovanou v MB!!!
A kabely taky,sice jsem už zkoušel taky...ale...o kdyby

K tomu mám ještě vysoce nestabilní připojení netu,chvíli jde na 1.,chvíli se přeruší na 10-20minut,nebo co jsem ještě neviděl ,mě to omezí připojení jen na Seznam.cz či Centrum.cz,evidenteně zahlcený nějaký server -uzel poskytovatele a naprogramovaný pak při přehlcení na připojení jen Seznamu či Centra...k.uva a poskytovatel prej o žádných výpadcích neví,mám si pres vypojit(resetovat)AP point jednotku Wi fi,asi každou hodinu 2x,3x né,když to ní není,nesvítí tam dioda eror a navíc net naběhne vždy sám bez odpojení-resetování AP Wi fi jednotky
Technika je skvělá...ale jen když funguje...[/quote]

jo to že je to disk o tom už tu básním pět stran, stálo mně to -3 reputační body ale hlavně že se pak příjde na to že jsem měl pravdu xD
StD (1963)|13.11.2009 13:55
[quote=maarkii;314154]jan.cz... o dokonalosti dnešní pc a elektroniky svědčí to,jak dlouho je schopna bez problémů fungovat či spíše nefungovat...hlavně pamětová elektronika všeobecně více a více méně odolná a trvanlivá v řádech let,či dokonce desítek let se nemůže srovnávat ani s "primtivní" černou vinyl deskou či snad dokonce knížkami a zápisy do kamene...
Stačí zlomek sekundy a z našich pc a pamětových médií bude nepřečtetelný šrot...
v tomhle ohledu záznamu paměti nad námi tzv."primitvní" civilizace zvítězily navždy,neb po nás za tisíce let zůstanou jen smetiště šrotu...[/quote]
Hele, nech toho OTéčkování mudrování, nebo ti dá moderátor za uši... raděj se věnuj svému problemu. Já jdu za chvíli domu a budu OFF.
pas!k (3765)|13.11.2009 13:55
Co s etu vlastne resi ? Jak dokonale smazat HDD uz asi ne ze?
maarkii (292)|13.11.2009 13:58
už jsi jako poradce Win při potížích asi pro hloupé emeričany... ))))))))))))))))))))))))))))
knoflík hlasitosti nemám stažený na min. a to ani v PC ovladače hlasitosti(navíc jsem v PC s ovladači hlasitosti nerejpal a zvuk(šum) šel ještě před 3 dny...
vidlici napájení 230V mám v zásuvce a jistič je nahoře... ))))))))))))))))))))))))))))))))))
a ve Strašicích nebydlím,aby mě tu řádil duch nebo spíše 13-ti letý kluk,žeeee....jako ve Strašicích.
Ted jsem se dožral,jestli náhodou tedy nemám třeba vadný sub a repro u PC a napojil je na výstup audio hi-fi věže...nemám repro fungují...samozřejmě,až tak hloupý emeričan nejsem... )))
mpitman (206)|13.11.2009 14:01
[quote=pas!k;314160]Co s etu vlastne resi ? Jak dokonale smazat HDD uz asi ne ze?[/quote]

markii byl puvodne skalopevne presvedcen, ze ma v PC vir a proto mu vzdy po nejakem case od instalace prestane jit zvukovka a seka se mu video. Tim take vznikl nazev threadu - chtel smazat HDD jeste lepe nez lowlevel formatem, aby tam ten vir uz nebyl... Ted se tu snazime prijit cim to ve skutecnosti je :-). StD uz tu pred chvili doporucoval zmenu nazvu threadu...
pas!k (3765)|13.11.2009 14:05
Prejmenovano nic lepsiho me nenapadlo :) Muzete pokracovat v badani..
mpitman (206)|13.11.2009 14:08
[quote=jan.cz;314156]jo to že je to disk o tom už tu básním pět stran, stálo mně to -3 reputační body ale hlavně že se pak příjde na to že jsem měl pravdu xD[/quote]

Rekl bych, ze ty -3 RP byly zaslouzene, kdyz poradne ani nectes prispevky. To ze to muze byt diskem byla pouha domenka tazatele vynucena tvymi hlaskami. Diskem to samozrejme byt take muze, ale jelikoz rady typu "hod disk z okna a kup si novy, to ti urcite pomuze" jako jsi tu par stran zpet daval ty, mu tu nikdo davat nebudeme, tak se snazime to vyresit a otestovat predne s tim co ma doma k dispozici a nestoji ho zadne penize. Ve vysledku by jsme mu take mohli poradit at hodi cely PC z okna, kdyz nefunguje a koupi si novy - verim, ze by to pomohlo :-) ale dobra rada to jak snad uznas neni....
StD (1963)|13.11.2009 14:13
[quote=maarkii;314162]už jsi jako poradce Win ...až tak hloupý emeričan nejsem... )))[/quote]

[OT]Nechci tě nijak podceňovat! Ale občas se dějí "věci", kterým člověk prostě nerozumí... Příklad: v práci mám scanner, který jsem v životě (8let) zvlášť tlačítkem ON/OFF nevypínal. Vždy vypínám ze sítě všechno odpojením od zásuvky. V pondělí jsem přišel ráno do práce a nešel po spuštění mašiny scanner. Tak jsem půl hodiny bádal čím pa to, až jsem zkusil zmáčknout button ON a ejhle... ono to šlo. Stačí jedna všetečná uklízečka nebo zvědavý šéf a problem "šotek" v jednomístné kanceláři je na světě. Jindy mi zase "iniciativně" vyměnili plný Magenta toner v tiskárně za prázdný apod.[/OT]
maarkii (292)|13.11.2009 14:36
Tak BIOS vypnutí zvukovky tam bohužel není jak píše...Advanced/Chipset Configuration), co jsem ti psal - je to ta položka úplně dole (Onboard AC'97 Audio).
Není to tam zkrátka to -Onboard AC'97 Audio ani nic podobného a to ani v jiných menu na advanced
Napadá mě zda nemám jen nějaký BIOS havarijní,ted si nevzpomenu na to anglické slovo co jsem dnes někde ve Win k BIOS viděl...nějaá základní verze či co...
jan.cz (119)|13.11.2009 14:39
[quote=mpitman;314169]Rekl bych, ze ty -3 RP byly zaslouzene, kdyz poradne ani nectes prispevky. To ze to muze byt diskem byla pouha domenka tazatele vynucena tvymi hlaskami. Diskem to samozrejme byt take muze, ale jelikoz rady typu "hod disk z okna a kup si novy, to ti urcite pomuze" jako jsi tu par stran zpet daval ty, mu tu nikdo davat nebudeme, tak se snazime to vyresit a otestovat predne s tim co ma doma k dispozici a nestoji ho zadne penize. Ve vysledku by jsme mu take mohli poradit at hodi cely PC z okna, kdyz nefunguje a koupi si novy - verim, ze by to pomohlo :-) ale dobra rada to jak snad uznas neni....[/quote]

ved je blby HDD tak co s nim ineho nez ho hodit z okna????? dobre reknu to jinak.... zkus tam dat jiny HDD a ten svuj zatim z okna nehazej
StD (1963)|13.11.2009 14:41
[quote=maarkii;314187]Tak BIOS vypnutí zvukovky tam bohužel není jak píše...Advanced/Chipset Configuration), co jsem ti psal - je to ta položka úplně dole (Onboard AC'97 Audio).
Není to tam zkrátka to -Onboard AC'97 Audio ani nic podobného a to ani v jiných menu na advanced
Napadá mě zda nemám jen nějaký BIOS havarijní,ted si nevzpomenu na to anglické slovo co jsem dnes někde ve Win k BIOS viděl...nějaá základní verze či co...[/quote]
To už jsem ti dnes psal, že máš první updatovanou verzi 1.20 (2005) a tam na tom webu Asrock už je verze 1.70 (z roku 2007).

Jinak se podívej do manuálu na obr. na str. 31 a popis na straně 33:

[FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=1]
OnBoard AC’97 Audio

[/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=1]
Select [Auto], [Enabled] or [Disabled] for the onboard AC’97 Audio feature. If you select [Auto], the onboard AC’97 Audio will be disabled when PCI Sound card is plugged.

[/FONT][/SIZE][/FONT]
mpitman (206)|13.11.2009 14:44
[quote=jan.cz;314189]ved je blby HDD tak co s nim ineho nez ho hodit z okna????? dobre reknu to jinak.... zkus tam dat jiny HDD a ten svuj zatim z okna nehazej[/quote]

Takhle je to aspon konstruktivni rada - bohuzel kdyby jiny disk mel, tak uz ho tam po tvych komentarich urcite vyzkousel.

Jinak - pokud by byl disk spatny, tak je tva rada na miste, ale to ze tobe jednou v pocitaci disk odesel a zpusoboval pak problemy a to ze dotycny ma problemy mi pro vyhozeni disku z okna dostatecny duvod neprijde (navic kdyz SMART nic neukazuje)...
maarkii (292)|13.11.2009 14:53
Manuál papírovej,tam je na těch stránkách "rozsypaný čaj" asi myslíš manuál na www stránkách.
Jenže já tam v tom chipsetu konfiguračním nic takového nemám...
Ještě mě napadá zapnout opět ten game port(čert ví jak to je) a pak je tam nějaký midi? a to zapnout taky,ale to vše je až v tom jiném chisetu IO označeném je asi 2 nebo třetí od spodu v tom advanced
Nebo mám stáhnout novější BIOS ale jak ho nainstalovat?
StD (1963)|13.11.2009 14:55
Stáhni nejnovější BIOS, ten obsahuje i všechny předchozí změny. Manuál máš tady.
Tamto co píšeš (Game Port a Midi) se týká I/O portů.
pas!k (3765)|13.11.2009 14:58
Ja bych ten bios urcite mrsknul novej ..

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=775Dual-880Pro&o=XP

Kdyz kliknes na tu ikonku how to update je tam obrazkovej navod jak to udelat .. kdyz ti neco nebude jasne ptej se..
mpitman (206)|13.11.2009 14:58
[quote=StD;314205]Stáhni nejnovější BIOS, ten obsahuje i všechny předchozí změny. Manuál máš tady.[/quote]

Update bude asi nejlepsi volba.

Jen doplnim, pro jistotu pouzij postup updatovani z DOSu, popis jak to udelat je bud v manualu vyse nebo hne vedle linku pro stazeni BIOSu (http://www.asrock.com/support/BIOSUI.asp?cat=DOS). Pokud nevladnes anglicky nebo ti nebude neco jasne dej vedet... Predpoklada to, ze mas v PC disketovou mechaniku... (jinak to bude o neco slozitejsi)

EDIT: Pas!k byl rychlejsi :-)
pas!k (3765)|13.11.2009 15:02
Je tam moznost to updatnout i z oken .. normalne to nedoporucuju ale v pripade ze budes mit jen nejakou starou disketu to mozna bude bezpecnejsi pokud ti ten kompl netuhne nebo tak neco .. kazdopadne pro laika je to ucite jednoducha volba kliknes na soubor a potvrdis .. pak se jen par vterin musis modlit aby nevypnul proud nebo jina pohroma :)

JInak je tam i popsane jak zjistis jakou verzi biosu mas .. pri restartu v te cerne obrazovce to je videt .. resni a napis jakou verzi mas ..
mpitman (206)|13.11.2009 15:05
[quote=pas!k;314211]Je tam moznost to updatnout i z oken .. normalne to nedoporucuju ale v pripade ze budes mit jen nejakou starou disketu to mozna bude bezpecnejsi pokud ti ten kompl netuhne nebo tak neco .. kazdopadne pro laika je to ucite jednoducha volba kliknes na soubor a potvrdis .. pak se jen par vterin musis modlit aby nevypnul proud nebo jina pohroma :)

JInak je tam i popsane jak zjistis jakou verzi biosu mas .. pri restartu v te cerne obrazovce to je videt .. resni a napis jakou verzi mas ..[/quote]

Ma verzi 1.20 - na sedme strance tohohle threadu mame mimojine i fotku botovaci obrazovky... ;-)
maarkii (292)|13.11.2009 15:07
jak to poznals? z té fotky vidím jen rok 2004
BIOS%20004.jpg
mpitman (206)|13.11.2009 15:09
[quote=maarkii;314217]jak to poznals? z té fotky vidím jen rok 2004[/quote]

Konec druheho radku - viz odkaz na navod na upgare biosu co jsem posilal drive - je tam oznaceno misto na obrazovce kde to mas hledat...
StD (1963)|13.11.2009 15:12
[quote=maarkii;314217]jak to poznals? z té fotky vidím jen rok 2004[/quote]
Máš to v tom Reportu z Everestu... Položka BIOS.
maarkii (292)|13.11.2009 15:21
Pánové sorry...!
V BIOS jsem si nevšim že se šipkou dá sjet dolů....Audio 97 jsem vypnul a zdá se že je to ono.Video se NESEKÁ zatím zkoušeno minuty,ale přetím se sekalo už hnedle po zapnutí nebo resetování PC.Budu dále testovat video z DVD a netu.Díky a ještě jednou se omlouvám zejména StD...
Tak snad bude stačit koupit extetrní zvukovku do PCI sběrnice
pas!k (3765)|13.11.2009 15:22
Ten bios updatni i tak ..
mpitman (206)|13.11.2009 15:25
[quote=maarkii;314223]Pánové sorry...!
V BIOS jsem si nevšim že se šipkou dá sjet dolů....Audio 97 jsem vypnul a zdá se že je to ono.Video se NESEKÁ zatím zkoušeno minuty,ale přetím se sekalo už hnedle po zapnutí nebo resetování PC.Budu dále testovat video z DVD a netu.Díky a ještě jednou se omlouvám zejména StD...
Tak snad bude stačit koupit extetrní zvukovku do PCI sběrnice[/quote]

Tak hlavne jestli to bude opravdu ono, vyresi se to tim a nase snaha (hlavne snaha StD) nebyla marna :-)

Jak pise Pas!k update BIOSu radeji udelej, mas tam opravdu starou verzi...
maarkii (292)|13.11.2009 15:51
Zatím se zdá video funkční,jen schází asi určité kodeky(nejdou mě moje vlastní DVD natočené miniDV kamerou a stáhlé do PC přes soft. Petra Mourka MiniDV tuším se jmenoval...
A video z netu přímo jen ze Seznamu.cz se urputně pořád ve stejném místě zavírá(nastal problém-píše) celý prohlížeč,ale dělá to jen u jednoho konkrétního videa-zprávy a pořád na stejným místě.Ale jiný videa-zprávy ze Seznamu běží bez problema.Tak zatím se zdá že problém by mohl být nalezen.KONEČNĚ.
pas!k (3765)|13.11.2009 15:54
Ja bych zkusil flashnout ten bios a tu zvukovku noormalne zapnout a nainstalovat ... pokud bude problem stale stejny vypni zvukovku a sezen nejakou interni..
StD (1963)|13.11.2009 19:16
[quote=pas!k;314235]Ja bych zkusil flashnout ten bios a tu zvukovku noormalne zapnout a nainstalovat ... pokud bude problem stale stejny vypni zvukovku a sezen nejakou interni..[/quote]

Jj, dobrá a spolehlilvá Crystalka 5.1 (CMI8731 se myslím jmenuje) se dá koupit za 100, pokud ti jí někdo náhodou nedaruje ze zbytků, a odvede slušnější práci než ten on-board krám. Má totiž velice slušný hodiny a rozcházení audia s videem u ní při záznamu nehrozí... Sám mám dvě.

NEZAPOMENOUT předem pořádně odinstalovat ty ovladače Realtek (WIN-Uninstall plus následný CCleaner). A s těmi "kodeky" opatrně - na to pak zvu Maarkii na TVFreak - sekce Video. :turtle