Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Win7 a černé pruhy po bocích v hrách

noegoncz (319)|26.10.2009 14:43
zdravím,
známý si nedávno nainstaloval win7 v poslední verzi a narazil na problém s černými pruhy po bocích.

V samotných Windows to je bez problému, ale při spouštění her (Half life DM, Wolfenstain, a jiné) se mu přepne obraz z widescreen do 4:3 (nebo 5:4, netuším). Ale výsledek je ten, že má po bocích černé pruhy.
Zkoušel stáhnout jiné drivery, různě se prohrabat nastavením samotních ovladačů,ale nikde se ničeho zatím nedopátral.

Dokud fungoval na win XP vše bylo bez problému.

Kdyby jste měli něaký tip, jak tento problém ošetřit, byl bych vděčen.

Díky.

sestava
intel E6550 2,33GHz
MB ASUS STRIKER
GAINWARD GeForce 9800GTX 512
2 GB RAM,monitor 22",1680x1050
Logout (4018)|26.10.2009 18:09
No a nejde ty hry někde v jejich nastavení přehodit do správnýho rozlišení? Nebo ty vůbec ve svym nastavení rozlišení nemaj?
trodas (1753)|26.10.2009 20:54
Half life DM i Wolfenstain si sva rozliseni pamatuji a pokud krome Windows dotycny nevymenil i monitor (a zapomel nam to rici), pak by proste nastaveni noveho rozliseni ve hre nemelo byt potreba - ale presto bych to zkusil, ID tech rozliseni se mohou hlasit jinak a muze dojit ke konfliktu (i kdyz dneska uz se davno ukladaji rozliseni jako virtualni definice a ne presne jako ID toho rozliska, coz sebou v minulosti neslo nemile nasledky pri treba pridani dlsiho rozliska... :D ).

Moje doporuceni je - zkusit starsi drivery, protoze s novymi nVidia drivery maji lidi problemy nejak prilis casto. Starsi drivery jsou na starsi karte take rychlejsi - jedina otazka je - podporuji i Windows 7? ...
noegoncz (319)|29.10.2009 11:33
cau. Díky za rady. Monitor neměnil, pouze OS. Kazdopadně po několikaterém přepínání rozlišení a renderování (Direct3D/Open GL - u Half Life) se nakonec obraz roztáhl. Nejspíš to bude problém starých her na novém OS. Každopádně já osobně taky jedu na W7 od ranních verzí a v podstatě jsem na takovýto problém ještě nenarazil. A HL:DM hraji neustále.