Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: HP, pevný disk a baterie

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    4

    Zdravím, mám pár otázek a potřebuji poradit.
    Mám notebook HP s pevným diskem 110 GB a koupil jsem si větší interní disk s kapacitou 500 GB. Starý disk je rozdělen na disky C a D. Na disku D mám zálohu Visty a dalších ovladačů (recovery disk). Disk D má velikost 6,86 GB, obsazeno 4,43 GB. Celý disk jsem si nechal naklonovat pomocí Norton Ghost. Výsledný klon na novém 500 GB disku je: disk C 470 GB a disk D 30 GB, ale obsazeno pouze 4,43 GB, jako na starém disku.
    První otázka - Stala se někde chyba, proč na starém disku je disk D 6,86 GB a na novém disku je disk D 30 GB? Nebo je ta velikost disku D správná?
    Druhá otázka - Na novém (klonovaném) disku při nabíhání notebooku je nefunkční tlačítko F 10, které má za funkci u notebooku HP spuštění RECOVERY DISKU. Při stisknutí F 10 počítač hledá Recovery disk, ale nemůže ho najít, po chvilce se restaruje a znuvu nabíhá od začátku. Co je špatně?

    Třetí otázka - Máte někdo po stažení všech aktualizacích Visty do notebooku taky problémy s baterií? Po stažení všech aktualizací do Visty (cca 16 GB) mně baterie při nabití 100 procent a v úsporném režimu vydrží pouze 5 minut a pak notebook přejde do režimu spánku. Baterie ani neupozorní, že je vybitá!!! Je baterie špatná? Jak poznám, že už má své zasebou?

    Díky moc!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    To žes naklonoval 6 GB oddíl na 30 GB oddíl tím ses okradl o místo sám, ten program to tak dělá -> nejde naklonovat disk a v podstatě mu zvětšit prostor klonovanýho oddílu to už by nebyl klon.
    Nejlepší bys měl kdybys sis pomocí starýho disku vytvořil recovery DVD a pomocí něho znovu nainstalovat.
    Mužeš skusit eště tento počítač -> vlastnosti -> upřesnit -> spuštění a zotavení sys. -> a vyber jinou možnost spouštění pokud jde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Zkus vypnout vypínání při skoro vybité baterii a nech počítač např přehráváním filmu baterii úplně vysát až se vypne. Tohle by mělo pomoci aby se zpravila informace o kapacitě baterie. Mě hrál počítač při zbývající energii 0% ještě asi půl hodiny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    85

    Hmm,
    za velikosti logických disků si můžeš sám, sw udělal jen to co jsi mu zadal, a udělal to správně,
    opravit to snadno můžeš nějakým disk managerem via PartitionMagic, neni je třeba kupovat ani krekovat jsou i free...

    vzhledem k tomu že šlo o HP bych si tipnul, že servisní partition vytvářel firemní nástroj a má mít nějaký spec. poznávací znamení, které NG nepřenesl. používám vlastní jiný tools, takže tohle ti přesně nepovím. Pátrej na HP serveru v technické podpoře a ve FAQ.

    nebo si najdi jiný sw pro recovery image hd
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    4

    Ok, dá se teda ještě změnit velikost disku D, aniž bych musel znovu naformátovat celý disk? Dá se odpálit baterka použitím jiným síťovým kabelem, ale který je také od HP?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Síťový kabel.. to myslíš "LAN" nebo "230V" ?

    Baterii můžeš odpálit jedině jiným, nekompatibilním adaptérem (s vyšším napětím). Pokud má ten tvůj odpovídající volty a shodnou koncovku, nemůže se nic stát.

    Jak je baterie stará, co o ní píše správce napájení? Může být prostě uplně opotřebovaná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    4

    Baterie je stará dva roky. Siťovým kabelem myslim 230V. Jde o jednu věc, koupil jsem si větší disk a nechal jsem si ho u známého naklonovat, známý chtěl klon vyzkoušet, ale baterie byla prý vybitá, že v práci mají také jedno HP, tak použije siťový kabel od tohoto notebooku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pokud předtim baterie fungovala normalne, je to mozne. Nicmene adaptery jednoho vyrobce, pokud maji stejnou koncovku, tak byvaji navzajem kompatibilni, takze spis myslim ze baterka proste byla KO už předtim.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak rozběhnout pevný disk?
    Od radek.kovacik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 11-04-2012, 12:20
  2. Pevný disk WD - na reklamaci či ne?
    Od Rammones v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-03-2012, 23:33
  3. Zmizel pevný disk
    Od OdMajkla v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-12-2010, 22:05
  4. Externý USB pevný disk
    Od wili14 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-09-2008, 21:28
  5. Vibrující pevný disk
    Od Hps v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 68
    Poslední příspěvek: 11-05-2007, 21:45