Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Grafické karty: Problém s ovladači Nvidia

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Hobby

    Znění dotazu:
    Prosím o radu,neb už jsem vyzkoušel vše.Měl jsem v počítači grafiku NV Gforce 8800 GTX.Šlapala jako hodinky ze všemi novými drivery.Minulý týden jsem provedl výměnu za NV Gforce 275 GTX a začala zábava.Nainstaloval jsem poslední 191.07,počítač začal nabíhat a po úvodním logu Win mně monitor oznámil že nemá signál a oddebírá se spát,ale Win podle zvuku nabíhal normálně dál.Po resetu už to naběhlo normálně ale nějaké divné rozlišení jako na čtyřnásobně větší monitor.Ovládací panel Nvidia hlásil že mám analogový monitor.Nalezl jsem v seznamu svůj P19-2 Fujistu-Siemens a po potvrzení opět hláška není signál odcházím spát.Další reset,vše naběhlo skvěle,funkce super až do vypnutí.To jsem si myslel že už je vše OK.Daší zapnutí a kolečko se opakuje.Po třech resetech mně opět vše běží OK.Neměl jsem ale nervy vždy comp zapínat na tři krát.Nainstaloval jsem ovladače dodané ke kartě 182.42 a ejhle vše běží na poprvé bez problémů.Zkusil jsem opět nové a zase problémy.Takže zatím jedu na staré a hledám chybu.Podla rad na fóru Nvidia jsem aktualizoval bios a všechny ovladače které mám v compu.Výsledek 0
    Konfigurace:Fujistu Siemens P19-2,Asus P5b de Luxe,4GB DDR2,Gforce 275 GTX,Intel 6400 2.13 GHz.Drivery jsem odinstaloval přes Total uninstalier,čistil registry a až potom instaloval nové.Prosím o radu co bych ještě měl zkusit a nebo udelali soudruzi v USA někde chybu v těch ovladačích?

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Fujistu Siemens P19-2,Asus P5b de Luxe,4GB DDR2,Gforce 275 GTX,Intel 6400 2.13 GHz

  2. #2
    Neregistrovaný

    Ahoj, mám uplně ten samej problém co ty...grafiku 7600GS...taky nevím co s tím...snad někdo bude vědět...díky



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Vyzkoušel bych kromě těch posledních 191.07 ještě nějaký drivery ze série 190.XX.... nepíšeš, jakej máš systém, ale vybrat si můžeš v naší sekci download.

    @Neregistrovaný2: asi to nebude zrovna to, co chceš slyšet, ale na 7600 GS bych už nejnovější drivery ani nezkoušel a provozoval jí na těch, na kterých ti bez problémů jede.... těžko můžeš u týhle karty očekávat nějaký navýšení výkonu a taky podpora pro 3 generace starou kartu už imho nebude ze strany driver týmu NV zrovna ideální.... přece jen ty drivery se ladí hlavně pro bezproblémový PhysX, DX10 atd. a ty ani jedno z toho nemáš

  4. #4
    Neregistrovaný

    Mám XP Profesional 32 SP 3.Vyzkoušel jsem všechny drivery od 182.50 výše a všechny to dělají.Po třetím restartu je vše ok a můžu pracovat,hrát nic se neděje.Jen nesmím vypnout.Měnil jsem i baterii na bordu,jestli není náhodou slabá a nic.Nevím jestli nemám zkusit přeinstalovat systém.S GTX 8800 jsem žádný problém neměl.Každý radí počkej na novější drivery,ale už od té doby jich vyšlo pět a ani jeden nejede jak má.Tedy na mé kartě.

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Odinstalovat stare drivery (vycistit pomoci Driver Cleaner & Driver Swepper), pote nainstalovat ovladace od nVidie, ne od vyrobce

  6. #6
    Neregistrovaný

    Takže pro Richmond.Stáhl jsem poslední Driver Swepper 2.0.5.Vše promazal,registry a vše na co jsem narazil od Invidie.Instalace driveru staženého přímo z invidia.com 191.07 mně ani nedojela do konce a monitor si opět ustlal aniž jsem věděl jestli instalace proběhla korektně.Bohužel nepomohlo ani pět restartů takže jsem musel v nouzovém režimu(v kterém nemám žádné problémy)vyškrábat nové drivery a opět jedu na 182.42 bez problémů.Takže v compu asi chyba nebude ale moje důvěra v Nvidii začíná být podlomená.Měl jsem zatím všechny karty od ní ale asi budu příště více uvažovat i o konkurenci,protože jak tak hledám po internetu pomoc,nejsem sám komu ty drivery blbnou s monitorem.Počkám asi ještě na jedny nové a potom to asi budu řešit přes jejich hotline.

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Instalace driveru staženého přímo z invidia.com 191.07 mně ani nedojela do konce....
    Před koncem se imho instaluje PhysX driver, tak jestli to nesouvisí s ním

    Jestli s tím chceš ještě laborovat, co zkusit nainstalit ovladače a pak přes ně pustit instalaci samotnýho PhysX? Nebo zkus ten poslední PhysX 9.09.0814 nainstalit teď přes ty 182.42 a pokud to pojede, zkusit přes to pustit instal posledních 191.07....?

    Ale to je jen "střílení", co bych asi zkusil já, záleží na tobě

    Btw. ty drivery 182.42 mi moc neříkaj, sice existujou, ale třeba na webu NV nejsou. To je nějaká spešl edice?



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    ...
    Posledni PhysX jsou tusim 0914 - teda alespon podle toho co mam ja v ovladacim panelu nVidie
    Pri instalaci myslim problikne monitor na cca 5s a nastavi maximalni rozliseni co monitor podporuje - jestli nebude problem prave s jeho ovladacem

  9. #9
    Neregistrovaný

    Takže Vás seznámím s novinkami.Na dotaz ovladačů 182.42.Mám kartu GTX 275 od Gigabyte a verze těchto ovladačů je tam na cd.Na stránkách Gigabyte je nejnovější ovladač verze 190.38.Začal jsem s tímto ovladačem.Tedy opět kolečko,vymazat vše na co jsem jen narazil,přejet odinstalačními programy(Total uninstalier,Driver sveeper,CC cleaner).Instalace proběhla OK,už nebyl výpadek na konci takže jsem zatajil dech a restart.Opět no signal-going sleep.Opět výmaz na druhém compu dotaz na Gigabyte a odpověď:
    When using DVI output of the graphic card, sometimes there is no display on screen.
    Odpověď:This problem only happens on certain monitors, please download and update VGA BIOS from website to fix this compatibility issue.
    Takže stažení fleš nástroje,nový bios na grafice a pak instalace už posledního driveru z invidia.com 191.07.Výsledek ten že ani po několika restartech monitor nenaběhl.Nouzový režim,celková odinstalace a po pěti hodinách jsem tam kde jsem byl akorát mám nový bios na grafice.Zaregistruji se zde pod jménem Hobby už jsem tady skoro jako doma.Má někdo ještě nějaký nápad?Zítra si půjčuji monitor Samsung.Napíši jestli to dělá i s ním.Taky mohli k té kartě dodávat compatibilní monitory.Mám S-PVA Fujistu-Siemens P19-2 což se mně zdá celkem gut stál ve své době nějakých 15000 a nechce se mně ho zatím měnit.
    http://www.svethardware.cz/recenze-m...ns-p19-2/14518

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    Jo tak jméno Hobby je obsazeno tak je hoby.Kontroloval jsem ještě aktualizace na Fujitsu-Siemens ale nemají žadné nové nebo starší ovladače,mají jen jedny.Takže mně asi fakt nezbude nic jiného než čekat na nové ovladače grafiky(jsou prý už beta 195.39)nebo se kouknout po novém monitoru.Uvidím zítra jestli pojede Samsung.

    link na ovladače:
    [url]http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=94&t=14838[/url]
    Naposledy upraveno uživatelem hoby: 30-10-2009 v 21:25

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Ad ovladace:

    Požadované téma neexistuje.
    Pokud by byla sance, ze by ovladac monitoru pomohl, pak jsem ochoten ho napsat, viz. http://www.svethardware.cz/forum/sho...130#post306130

    Nicmene potrebuji k tomu informace o tom monitoru, jako max. rozliseni (max ktere chces provozovat, jde-li o analog), rozsahy frekvenci (vertikalni v kHz a horizontalni v Hz a informaci o polarite syncu - vetsinou + a +, ale pokud se obraz rozsype, tak... tak to nebude + + )))



    PS. tak jsem neco nasel:
    http://www.google.cz/url?sa=t&source...x5pATDRTHuqoqQ
    "...and polarity of the synchronisation signal are displayed." Takze dame + + a basta

    ulozit jako *.inf a vybrat pri aktualizaci driveru pro monitor manualne:

    [version]
    signature="$CHICAGO$"
    Class=Monitor
    Provider=%FS%

    [Manufacturer]
    %CUSTOM%=Fujitsu_Siemens

    [Fujitsu_Siemens]
    %P19-2% = Fujitsu_Siemens_P19-2, Fujitsu Siemens P19-2

    [Fujitsu_Siemens_P19-2]
    DelReg=DEL_CURRENT_REG
    AddReg=P19-2.AddReg, 1280, DPMS, ICM9

    [DEL_CURRENT_REG]
    HKR,MODES
    HKR,,MaxResolution
    HKR,,DPMS
    HKR,,ICMProfile

    [P19-2.AddReg]
    HKR,"MODES\1280,1024",Mode1,,"30.0-82.0,56.0-76.0,+,+"
    HKR,,ICMProfile,1,3

    [1280]
    HKR,,MaxResolution,,"1280,1024"

    [DPMS]
    HKR,,DPMS,,1

    [ICM9]
    HKR,,ICMProfile,1,9

    [Strings]
    FS="Fujitsu_Siemens"
    CUSTOM="Fujitsu_Siemens"
    P19-2 = "Fujitsu Siemens P19-2"
    Naposledy upraveno uživatelem trodas: 31-10-2009 v 00:12

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    Trodas díky za snahu.Instalace tvého ovladače bez problémů.Částečně se to zlepšilo v tom že po instalaci Tvých ovladačů a driveru 191.07 na třetí restart vše naběhne jak má a nemusím už laborovat s rozlišením.V panelu Nvidia už nenabíhá analogový monitor,ale pozná P 19-2.Jinak instalace driveru probíhala i s Tvou úpravou opět tak že asi uprostřed monitor 2x problikl a v závěru opět hláška No signal-going to sleep.Po prvním restartu vše naběhlo perfektně,už jsem se radoval.Comp jsem tedy vypnul asi na 10 min a po zapnutí opět logo a ta zk.... hláška.Druhý restart taky nic ,třetí už úspěch.Na tři krát pokaždé zapínat na to nemám nervy.Plesknu tam opět starý driver a budu čekat co vypadne z lidí z Gigabyte a na nový driver.Jestli Vás ještě něco napadá,napište vyzkouším.



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Zamalo, problem mezi nVidii a nebem vyresit nedokazu... Na TRETI restart rikas? Oh my...

    Tak jed na starem driveru - sak s nim nemas zadny problem, ne?

    Jaky mas vlastne Windowsy?

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    Mám Win XP Prof. 32.
    Ten link na nové ovladače je:
    [url]http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=94&t=148385[/url]
    Nějak mně tam vypadlo poslední numero.
    Ještě je zajímavé že to nedělá pravidelně.Dnes ráno monitor naběhl napoprvé.Byl jsem z toho překvapen.Chtěl jsem totiž ty drivery odinstalovat.Zkusil jsem restartovat,opět OK.Zatím to nechám a budu zkoušet dál.
    Naposledy upraveno uživatelem hoby: 01-11-2009 v 11:55 Důvod: Doplnění

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    [quote=hoby;309019]Ten link na nové ovladače je:
    [url]http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=94&t=148385[/url][/quote]Tyhle ovladače jsou pro NB, jestli chceš bety, tak si vyber u [B][URL="http://www.svethardware.cz/forum/downloads.php?do=file&id=84"]nás[/URL][/B] ;)

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 13-10-2009, 13:44
  2. Ovladače: Problém s ovladači NVIDIA!
    Od juzmik v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 07-08-2009, 18:15
  3. GeForce: [NVIDIA Geforce 9500M GS] problém s ovladači
    Od eXerTz v sekci Grafické karty
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 08-07-2009, 20:40
  4. Problém s ovladači na grafické kartě Ati
    Od Thomas17 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-06-2009, 10:12
  5. Grafické karty: Problém s novými ovladači
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-06-2009, 15:06