Restartováníí pc při hraní
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, tenhle problém se vyskytuje u mého pc teprve cca 3týdny. Když hraju např. call of duty 2 tak se mě cca po 2 h. hraní, pc restartuje ale nedojde ani k načtení windowsXP a několikrát po sobě se pc neustále restartuje. Když vytáhnu napákecí kabel ze zásvuky a po chvílí vrátim, pc normálně najedea vše je OK do doby než si chci něco zahrát, to potom nastane stejnej problém. Díky za rady
chtěl bych se zeptat, tenhle problém se vyskytuje u mého pc teprve cca 3týdny. Když hraju např. call of duty 2 tak se mě cca po 2 h. hraní, pc restartuje ale nedojde ani k načtení windowsXP a několikrát po sobě se pc neustále restartuje. Když vytáhnu napákecí kabel ze zásvuky a po chvílí vrátim, pc normálně najedea vše je OK do doby než si chci něco zahrát, to potom nastane stejnej problém. Díky za rady
Konfigurace:
deska: MSI KT6 Delta-FISR
procesor: AMD Athlon XP 2500+ Barton
pamet: 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Disk: Seagate 120GB 7200otáček
grafarna: GeForce FX5600 256MB
Teplota při běžném chodu pc:
CPU: 67st.C
zk.deska:59st.C
Teplota při hraní:
Ještě jsem nezjišťoval.
Stáří zdroje:
Typ nevím, stáří od roku 2003.
Zdá se mě že zdroj hodně topí, neudržím na něm ruku, to si myslím dříve nebylo.
[quote=r34ktor;308045]Konfigurace PC? Teploty během hraní? Typ a stáří zdroje?[/quote]
deska: MSI KT6 Delta-FISR
procesor: AMD Athlon XP 2500+ Barton
pamet: 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Disk: Seagate 120GB 7200otáček
grafarna: GeForce FX5600 256MB
Teplota při běžném chodu pc:
CPU: 67st.C
zk.deska:59st.C
Teplota při hraní:
Ještě jsem nezjišťoval.
Stáří zdroje:
Typ nevím, stáří od roku 2003.
Zdá se mě že zdroj hodně topí, neudržím na něm ruku, to si myslím dříve nebylo.
[quote=r34ktor;308045]Konfigurace PC? Teploty během hraní? Typ a stáří zdroje?[/quote]
na tom CPU je to fakt vrazedna teplota (pokud spravne funguje cidlo) - tvuj problem bude pravdepodobne tam
Sahni na chladic, jestli je horky - mohla by byt spatna teplovodiva pasta / chladic by mohl byt uvolneny :p
Sahni na chladic, jestli je horky - mohla by byt spatna teplovodiva pasta / chladic by mohl byt uvolneny :p
Zdroj je zralý na výměnu. Doporučuji to udělat co nejdříve, než něco shoří.
Vhodný kandidát je např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
EDIT: S teplotou CPU souhlasím. Běžně by měla být v klidu někde okolo 50°C.
EDIT: S teplotou CPU souhlasím. Běžně by měla být v klidu někde okolo 50°C.
Myslím si že ta teplcota CPU není až tav vážná když jsem jednou něco zkoušel :) Tak běžel tejden na teplotě 72st.C a systém byl stabilní. Chladič je teplej ale v poho na něm udržím ruku, definice: Lehce ohřátej :)
[quote=Salamander;308063]na tom CPU je to fakt vrazedna teplota (pokud spravne funguje cidlo) - tvuj problem bude pravdepodobne tam
Sahni na chladic, jestli je horky - mohla by byt spatna teplovodiva pasta / chladic by mohl byt uvolneny :p[/quote]
[quote=Salamander;308063]na tom CPU je to fakt vrazedna teplota (pokud spravne funguje cidlo) - tvuj problem bude pravdepodobne tam
Sahni na chladic, jestli je horky - mohla by byt spatna teplovodiva pasta / chladic by mohl byt uvolneny :p[/quote]
Můžu přes některtej program zjistit teplotu zdroje? Everest to asi nezvládne že? Díky
[quote=r34ktor;308064]Zdroj je zralý na výměnu. Doporučuji to udělat co nejdříve, než něco shoří.
EDIT: S teplotou CPU souhlasím. Běžně by měla být v klidu někde okolo 50°C.[/quote]
[quote=r34ktor;308064]Zdroj je zralý na výměnu. Doporučuji to udělat co nejdříve, než něco shoří.
EDIT: S teplotou CPU souhlasím. Běžně by měla být v klidu někde okolo 50°C.[/quote]
[quote=Frkino;308071]Můžu přes některtej program zjistit teplotu zdroje? Everest to asi nezvládne že? Díky[/quote]
To ne, ve zdrojich vetsinou teplotni cidla nebyvaji ... jedine bezkontaktnim teplomerem
To ne, ve zdrojich vetsinou teplotni cidla nebyvaji ... jedine bezkontaktnim teplomerem
A co takhle přiložit ke zdroji teploměr co má máti na zavařování, ten je do 100st.C :D
Tím bych teoreticky předbežnou teplotu mohl zjistit ne? :) Ale nevím při kolikati stupních normálně zdroj běží?
[quote=Salamander;308074]To ne, ve zdrojich vetsinou teplotni cidla nebyvaji ... jedine bezkontaktnim teplomerem[/quote]
Tím bych teoreticky předbežnou teplotu mohl zjistit ne? :) Ale nevím při kolikati stupních normálně zdroj běží?
[quote=Salamander;308074]To ne, ve zdrojich vetsinou teplotni cidla nebyvaji ... jedine bezkontaktnim teplomerem[/quote]
[quote=Frkino;308083]A co takhle přiložit ke zdroji teploměr co má máti na zavařování, ten je do 100st.C :D
Tím bych teoreticky předbežnou teplotu mohl zjistit ne? :) Ale nevím při kolikati stupních normálně zdroj běží?[/quote]
Normalne by hlavne na omak nemel byt horky, ale spis jenom vlazny :D
Tím bych teoreticky předbežnou teplotu mohl zjistit ne? :) Ale nevím při kolikati stupních normálně zdroj běží?[/quote]
Normalne by hlavne na omak nemel byt horky, ale spis jenom vlazny :D
popripade skus vsetky kable z dosky,grafiky atd vytiahnut a zapichnut znova do dosky. pritlac poriadne ramky,grafiku atd.
mne sa win v jeden den takto restartol 3x ale po rovnakej procedure uz nie...netusim co bolo nejako povolene ale zafungovalo to...za 2r 1x take nieco
a btw: ten CPU treba poriesit :)
klasika, vyber a vyfukaj poriadne od prachu...ak mas doma normalnu pastu tak ju vymen a nasad chladic
mne sa win v jeden den takto restartol 3x ale po rovnakej procedure uz nie...netusim co bolo nejako povolene ale zafungovalo to...za 2r 1x take nieco
a btw: ten CPU treba poriesit :)
klasika, vyber a vyfukaj poriadne od prachu...ak mas doma normalnu pastu tak ju vymen a nasad chladic
Měl jsem podobný problém kdy po 14 dnech nového pc se mi sám ve hrách restartoval. Zkusil jsem znova test pamětí a ty mrchy obě vykazovaly chyby a to při prvních testech byly OK. Tak zkus třeba MemTest.
[quote=Frkino;308070]Myslím si že ta teplcota CPU není až tav vážná když jsem jednou něco zkoušel :) Tak běžel tejden na teplotě 72st.C a systém byl stabilní. Chladič je teplej ale v poho na něm udržím ruku, definice: Lehce ohřátej :)[/quote]
Máš dvě možnosti - buď to fakt blbě měří, nebo je špatný přenos tepla mezi jádrem a heatsinkem. Takže chladič je sice jen teplý ale jádro pod ním se vaří.
Tu teplotu zdroje - kam jsi sahal? Na výfuk od větráku? Mohl by jsi otevřít bednu a podívat se co se píše na štítku zdroje, případně to nafotit?
Co grafika, není přidřený větráček?
Máš dvě možnosti - buď to fakt blbě měří, nebo je špatný přenos tepla mezi jádrem a heatsinkem. Takže chladič je sice jen teplý ale jádro pod ním se vaří.
Tu teplotu zdroje - kam jsi sahal? Na výfuk od větráku? Mohl by jsi otevřít bednu a podívat se co se píše na štítku zdroje, případně to nafotit?
Co grafika, není přidřený větráček?
teplota CPU je v pohode, sam mam 2600+ a pod 60 stupnu nejde. mozna je to hloupej dotaz - ale toci se ti vetrak ve zdroji? me prave pred casem odesel vetrak, zdroj zacal samozrejme nehorazne topit, hry se zacali sekat a nasledne restartovat cely PC...opraveno pajkou za pul hodinky (pouzil jsem vetrak ze starsiho nepouzivaneho zdroje)