Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

záloha Firefoxe a Thunderbirda

Jiziii (796)|30.10.2009 20:43
Zdravím
Potřebuju nějakej zajímavej tip jak zazálohovat záložky z FF
a pokud to de tak v Thunderbirdu zazálohovat příchozí poštu , kterou bych po reinstalu win moh zpět nahrát do adresáře
Zná tedy někdo nějakej plugin? nebo alespoň cestu k ty složce kde jsou pošta a záložky schovaný
optim (391)|30.10.2009 20:52
~/.mozilla a ~/.mozilla-thunderbird .. najdes tam adresar s pseudonahodnym nazvem (poznas na prvni pohled), kde jsou mimojine ulozeny ve firefoxu zalozky a v thunderbirdu posta .. ve windows analogicky Documments and settings\Data Aplikaci\..

BTW hledat jsi zkousel?
Jech Josef (206)|30.10.2009 21:01
Jiziii (796)|30.10.2009 21:09
[quote=Jech Josef;308489]Mozila Backup http://mozbackup.jasnapaka.com/[/quote]

Tak to je super prográmek přesně to sem potřeboval :D
Logout (4018)|30.10.2009 21:56
Nejjednodušší je zkopírovat si adresáře
/ApplicationDATA/mozilla/firefox/
/ApplicationDATA/thunderbird/

Obnova spočívá v nahrátí na to samý místo.
trodas (1753)|30.10.2009 23:54
MozBackup je lepsi, umi zalohovat i ostatni nastaveni FF + pluginy (!) ...

Na zalohovani zalozek pouzivam standardni funkci FF, a sice Zalozky/Knihovna stranek/Importovat a zalohovat/Zalohovat...
Logout (4018)|31.10.2009 10:40
Jediný, co to snad nezálohuje sou ty pluginy (kolik jich je 2? 3? - a opravdu je umí mozbackup zálohovat, vždyť jsou to spešl programy. Extensions se pomocí zkopírování adresáře samozřejmě zálohujou). Navíc je to spešl program - takže další "blbina v systému".

Nicméně já to dělam ještě jinak, já nahradim výše uvedený adresáře symlinkem (mklink) na datovej disk - a zálohuju to v jednom spolu s uživatelskejma datama.
Jiziii (796)|31.10.2009 13:54
tak já ten mozbackup nainstaloval na externí disk
a jelikož je system přichystanej na reinstall tak mě to náko nevadí, až nainstaluju novej system tak ten prográmek jen pustím z toho exteráku a žádnej problem se za....jícím prográmkem nemám
navíc zálohovaný pluginy se hoděj zvlášťe AD-block u kterýho bych zas musel všechny reklamy co nechci vypínat
Logout (4018)|31.10.2009 14:24
Adblock neni plugin, adblock je extension. Plugin je např. flash apod. (teda apod, asi jinej rozumnej plugin ani neni)
Extension se samozřejmě zálohujou spolu s profilem i při čistym zkopírování profilu, protože jsou uložený v podadresáři profilu (každej profil může mít jiný). Ono, trochu bych se divil, kdyby mozbackup dělal něco jinýho, než vzal adresář profilu a zazipoval :-).

Nicméně pokud Ti mozbackup vyhovuje :-)