Zdravím
Potřebuju nějakej zajímavej tip jak zazálohovat záložky z FF
a pokud to de tak v Thunderbirdu zazálohovat příchozí poštu , kterou bych po reinstalu win moh zpět nahrát do adresáře
Zná tedy někdo nějakej plugin? nebo alespoň cestu k ty složce kde jsou pošta a záložky schovaný
Potřebuju nějakej zajímavej tip jak zazálohovat záložky z FF
a pokud to de tak v Thunderbirdu zazálohovat příchozí poštu , kterou bych po reinstalu win moh zpět nahrát do adresáře
Zná tedy někdo nějakej plugin? nebo alespoň cestu k ty složce kde jsou pošta a záložky schovaný
~/.mozilla a ~/.mozilla-thunderbird .. najdes tam adresar s pseudonahodnym nazvem (poznas na prvni pohled), kde jsou mimojine ulozeny ve firefoxu zalozky a v thunderbirdu posta .. ve windows analogicky Documments and settings\Data Aplikaci\..
BTW hledat jsi zkousel?
BTW hledat jsi zkousel?
Mozila Backup http://mozbackup.jasnapaka.com/
[quote=Jech Josef;308489]Mozila Backup http://mozbackup.jasnapaka.com/[/quote]
Tak to je super prográmek přesně to sem potřeboval :D
Tak to je super prográmek přesně to sem potřeboval :D
Nejjednodušší je zkopírovat si adresáře
/ApplicationDATA/mozilla/firefox/
/ApplicationDATA/thunderbird/
Obnova spočívá v nahrátí na to samý místo.
Obnova spočívá v nahrátí na to samý místo.
MozBackup je lepsi, umi zalohovat i ostatni nastaveni FF + pluginy (!) ...
Na zalohovani zalozek pouzivam standardni funkci FF, a sice Zalozky/Knihovna stranek/Importovat a zalohovat/Zalohovat...
Na zalohovani zalozek pouzivam standardni funkci FF, a sice Zalozky/Knihovna stranek/Importovat a zalohovat/Zalohovat...
Jediný, co to snad nezálohuje sou ty pluginy (kolik jich je 2? 3? - a opravdu je umí mozbackup zálohovat, vždyť jsou to spešl programy. Extensions se pomocí zkopírování adresáře samozřejmě zálohujou). Navíc je to spešl program - takže další "blbina v systému".
Nicméně já to dělam ještě jinak, já nahradim výše uvedený adresáře symlinkem (mklink) na datovej disk - a zálohuju to v jednom spolu s uživatelskejma datama.
Nicméně já to dělam ještě jinak, já nahradim výše uvedený adresáře symlinkem (mklink) na datovej disk - a zálohuju to v jednom spolu s uživatelskejma datama.
tak já ten mozbackup nainstaloval na externí disk
a jelikož je system přichystanej na reinstall tak mě to náko nevadí, až nainstaluju novej system tak ten prográmek jen pustím z toho exteráku a žádnej problem se za....jícím prográmkem nemám
navíc zálohovaný pluginy se hoděj zvlášťe AD-block u kterýho bych zas musel všechny reklamy co nechci vypínat
a jelikož je system přichystanej na reinstall tak mě to náko nevadí, až nainstaluju novej system tak ten prográmek jen pustím z toho exteráku a žádnej problem se za....jícím prográmkem nemám
navíc zálohovaný pluginy se hoděj zvlášťe AD-block u kterýho bych zas musel všechny reklamy co nechci vypínat
Adblock neni plugin, adblock je extension. Plugin je např. flash apod. (teda apod, asi jinej rozumnej plugin ani neni)
Extension se samozřejmě zálohujou spolu s profilem i při čistym zkopírování profilu, protože jsou uložený v podadresáři profilu (každej profil může mít jiný). Ono, trochu bych se divil, kdyby mozbackup dělal něco jinýho, než vzal adresář profilu a zazipoval :-).
Nicméně pokud Ti mozbackup vyhovuje :-)
Extension se samozřejmě zálohujou spolu s profilem i při čistym zkopírování profilu, protože jsou uložený v podadresáři profilu (každej profil může mít jiný). Ono, trochu bych se divil, kdyby mozbackup dělal něco jinýho, než vzal adresář profilu a zazipoval :-).
Nicméně pokud Ti mozbackup vyhovuje :-)