Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zamrzani PC

cybernick (12)|31.10.2009 10:05
Dobrý den,
mám následující problém. Po obnově komponent pc mi pocitac po zapnuti najede na uvodni stranku s logem vyrobce a pak zamrzne. Nefunguje ani klavesnice (nefunguje např. num. lock se nerozsviti nebo nevypne). V par vterinach kdy je cerna obrazova klavesnice problikne, jde i zapnout num.lock a zmacknu-li del naskoci bootovaci obrazovka, kde vypise, ze byl nalezen procesor, pamet a to je vse pote pc zamrzne a nejde opet nic delat. Nevite kde by mohl byt zakopany pes? Setkali jste se s necim podobnym?

Zakladni deska: MSI P7N platinum - nova
CPU: E5300 dual COre - novy
PAMET: 2GB Patriot - nova
Grafika - 2x EN6600 GT - stare
Zdroj - mam 350W Eurocase a 400W REDSTAR - stare

Diky za jakoukoliv pomoc.
Logout (4018)|31.10.2009 14:33
Vyndat všechny komponenty i disky, nechat jednu grafiku a jednu paměť a zkusit tak nastartovat. Pokud se povede, přidávat komponenty, pokud se nepovede, zkusit jinou paměť a grafiku.
kevin00 (10238)|31.10.2009 14:41
Vyzkoušel bych také jiný zdroj. EC a Redstar nejsou zrovna ideální volbou.
cybernick (12)|31.10.2009 14:46
Presne to jsem udelal. Zkousel jsem zamenovat oba zdroje, grafiky. Pamet, CPU a desku mam bohuzel po jednom kusu. Vysledek porad stejny. Predpokladam tedy ze grafika bude v poradku. Zajimalo by co muze byt nejpravdepodobnejsi problem, zdali zdroj, CPU, deska, pamet. Vsechny tyto komponenty mam uplne nove (krome tech zdroju teda). Da se to trochu odhadnout?
cybernick (12)|31.10.2009 14:49
Temi zdroji si teda nejsem vubec jisty funkcnosti. Jeden nemam otestovany, druhy je ze stareho PC, kde odesla zakladni deska... Ale prvotni nabeh toho pc jde, az pote zamrzne a kdyz nic nepripojim, tak spotreba by nemela byt ani pro 350W zdroj problem, ne?
kevin00 (10238)|31.10.2009 15:03
[quote=cybernick;308647]Temi zdroji si teda nejsem vubec jisty funkcnosti. Jeden nemam otestovany, druhy je ze stareho PC, kde odesla zakladni deska... Ale prvotni nabeh toho pc jde, az pote zamrzne a kdyz nic nepripojim, tak spotreba by nemela byt ani pro 350W zdroj problem, ne?[/quote]

Nemáš možnost si od kamaráda půjčit lepší zdroj ?
cybernick (12)|31.10.2009 15:54
Pokusim se, ale ze by oba zdroje i kdyz nic moc byly vadne, by byla velka nahoda...
kevin00 (10238)|31.10.2009 16:07
[quote=cybernick;308677]Pokusim se, ale ze by oba zdroje i kdyz nic moc byly vadne, by byla velka nahoda...[/quote]

Jsou to naprosto ty nejhorší zdroje na trhu, ani bych se nedivil. Zkoušel jsi odpojit HDD, DVD mechaniku, apod., nechat zapojenu pouze 1 gr. kartu, jeden modul RAM ve slotu DIMM1. Pokud by počítač nenajel, můžeš vyjmout gr. kartu a zkusit pustit. Zákl. deska by absenci gr. karty měla dát najevo pípáním (zkontroluj připojení PC Speakeru či jeho osazení na zákl. desce).
cybernick (12)|31.10.2009 16:20
Jj, to zamrzani je i pri zapojene jedne grafice, pameti. PC speaker nemam z desky k cemu vyvest takze to nepipa, ale bez pameti deska nenabehne ani do uvodniho loga. Je jen cerna obrazovka...
kevin00 (10238)|31.10.2009 16:29
[quote=cybernick;308690]... PC speaker nemam z desky k cemu vyvest takze to nepipa ... [/quote]

Nemáš v case speaker ? Pokud ne, musíš si sehnat [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Nemáš náhodou D-Bracket. Podle stavových LED by se dalo také ledacos vyčíst.

[quote=cybernick;308690]... bez pameti deska nenabehne ani do uvodniho loga. Je jen cerna obrazovka... [/quote]

To je logické ;) Jejich absenci signalizuje zákl. deska také pípáním přes speaker
cybernick (12)|31.10.2009 17:00
Ani jsem nevedel ze jde PC speaker takto sehnat samostatne. To si jej urcite poridim.