Zamrzani PC
Dobrý den,
mám následující problém. Po obnově komponent pc mi pocitac po zapnuti najede na uvodni stranku s logem vyrobce a pak zamrzne. Nefunguje ani klavesnice (nefunguje např. num. lock se nerozsviti nebo nevypne). V par vterinach kdy je cerna obrazova klavesnice problikne, jde i zapnout num.lock a zmacknu-li del naskoci bootovaci obrazovka, kde vypise, ze byl nalezen procesor, pamet a to je vse pote pc zamrzne a nejde opet nic delat. Nevite kde by mohl byt zakopany pes? Setkali jste se s necim podobnym?
Zakladni deska: MSI P7N platinum - nova
CPU: E5300 dual COre - novy
PAMET: 2GB Patriot - nova
Grafika - 2x EN6600 GT - stare
Zdroj - mam 350W Eurocase a 400W REDSTAR - stare
Diky za jakoukoliv pomoc.
mám následující problém. Po obnově komponent pc mi pocitac po zapnuti najede na uvodni stranku s logem vyrobce a pak zamrzne. Nefunguje ani klavesnice (nefunguje např. num. lock se nerozsviti nebo nevypne). V par vterinach kdy je cerna obrazova klavesnice problikne, jde i zapnout num.lock a zmacknu-li del naskoci bootovaci obrazovka, kde vypise, ze byl nalezen procesor, pamet a to je vse pote pc zamrzne a nejde opet nic delat. Nevite kde by mohl byt zakopany pes? Setkali jste se s necim podobnym?
Zakladni deska: MSI P7N platinum - nova
CPU: E5300 dual COre - novy
PAMET: 2GB Patriot - nova
Grafika - 2x EN6600 GT - stare
Zdroj - mam 350W Eurocase a 400W REDSTAR - stare
Diky za jakoukoliv pomoc.
Vyndat všechny komponenty i disky, nechat jednu grafiku a jednu paměť a zkusit tak nastartovat. Pokud se povede, přidávat komponenty, pokud se nepovede, zkusit jinou paměť a grafiku.
Presne to jsem udelal. Zkousel jsem zamenovat oba zdroje, grafiky. Pamet, CPU a desku mam bohuzel po jednom kusu. Vysledek porad stejny. Predpokladam tedy ze grafika bude v poradku. Zajimalo by co muze byt nejpravdepodobnejsi problem, zdali zdroj, CPU, deska, pamet. Vsechny tyto komponenty mam uplne nove (krome tech zdroju teda). Da se to trochu odhadnout?
Temi zdroji si teda nejsem vubec jisty funkcnosti. Jeden nemam otestovany, druhy je ze stareho PC, kde odesla zakladni deska... Ale prvotni nabeh toho pc jde, az pote zamrzne a kdyz nic nepripojim, tak spotreba by nemela byt ani pro 350W zdroj problem, ne?
[quote=cybernick;308647]Temi zdroji si teda nejsem vubec jisty funkcnosti. Jeden nemam otestovany, druhy je ze stareho PC, kde odesla zakladni deska... Ale prvotni nabeh toho pc jde, az pote zamrzne a kdyz nic nepripojim, tak spotreba by nemela byt ani pro 350W zdroj problem, ne?[/quote]
Nemáš možnost si od kamaráda půjčit lepší zdroj ?
Nemáš možnost si od kamaráda půjčit lepší zdroj ?
[quote=cybernick;308677]Pokusim se, ale ze by oba zdroje i kdyz nic moc byly vadne, by byla velka nahoda...[/quote]
Jsou to naprosto ty nejhorší zdroje na trhu, ani bych se nedivil. Zkoušel jsi odpojit HDD, DVD mechaniku, apod., nechat zapojenu pouze 1 gr. kartu, jeden modul RAM ve slotu DIMM1. Pokud by počítač nenajel, můžeš vyjmout gr. kartu a zkusit pustit. Zákl. deska by absenci gr. karty měla dát najevo pípáním (zkontroluj připojení PC Speakeru či jeho osazení na zákl. desce).
Jsou to naprosto ty nejhorší zdroje na trhu, ani bych se nedivil. Zkoušel jsi odpojit HDD, DVD mechaniku, apod., nechat zapojenu pouze 1 gr. kartu, jeden modul RAM ve slotu DIMM1. Pokud by počítač nenajel, můžeš vyjmout gr. kartu a zkusit pustit. Zákl. deska by absenci gr. karty měla dát najevo pípáním (zkontroluj připojení PC Speakeru či jeho osazení na zákl. desce).
Jj, to zamrzani je i pri zapojene jedne grafice, pameti. PC speaker nemam z desky k cemu vyvest takze to nepipa, ale bez pameti deska nenabehne ani do uvodniho loga. Je jen cerna obrazovka...
[quote=cybernick;308690]... PC speaker nemam z desky k cemu vyvest takze to nepipa ... [/quote]
Nemáš v case speaker ? Pokud ne, musíš si sehnat [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nemáš náhodou D-Bracket. Podle stavových LED by se dalo také ledacos vyčíst.
[quote=cybernick;308690]... bez pameti deska nenabehne ani do uvodniho loga. Je jen cerna obrazovka... [/quote]
To je logické ;) Jejich absenci signalizuje zákl. deska také pípáním přes speaker
Nemáš v case speaker ? Pokud ne, musíš si sehnat [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nemáš náhodou D-Bracket. Podle stavových LED by se dalo také ledacos vyčíst.
[quote=cybernick;308690]... bez pameti deska nenabehne ani do uvodniho loga. Je jen cerna obrazovka... [/quote]
To je logické ;) Jejich absenci signalizuje zákl. deska také pípáním přes speaker