Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Vybírám nejlepší možný CPU pro Motherboard 975X Platinum. E7600?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    6

    Mám otázku k me stare základní desce MSI 975X Platinum.
    Momentalne mi na ni bezi procesor C2D E 6300 1.86GHz (65nm, 1066Mhz FSB).

    Rad bych povysil na nejlepsi mozny procesor, ktery jeste tato deska zvladne.
    Nasel jsem napr. procesor C2D E7600 - 3,06GHz, 1066MHz FSB, 3MB cache, socket 775, 45nm, BOX (Penryn, Wolfdale).

    Otazkou je: bude E7600 fungovat na MSI 975X Platinum? Popr. jaky max. procesor tato deska zvladne?

    PS: rad bych se ridil supportem od vyrobce http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/97...S-7246%29.html ,ale zde je i muj fungujici E6300 oznacen jako nepodporovany, proto se obracim na toto forum.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    MSI na teto desce oficialne nepodporuje zadna 45nm cpu.

    Jaky mas financni limit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    6

    Limit jsem si nestanovil. Spis mi slo o to, jestli mohu na teto desce ješte povýšit CPU, nebo jestli budu muset pro povýšení CPU povýšit i desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Deska je totalne out of date.

    Mas tri moznosti:

    1)nechat to tak jak je a sve dvoujadro pretaktovat
    2)koupit nejakou levnou AM2+ desku (GB MA770-UD3) a Athlona 620, budes moci vyuzit prakticky vsechny komponenty ze soucasneho pc
    3)provest vetsi upgrade
    3)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    6

    Diky za odpoved. Vzhledem k moznostem, ktere uvadite a k odpovedi, kterou jsem obdrzel z diskuse na MSI http://forum-en.msi.com/index.php?topic=132089.0
    vidim reseni nasledovne:

    1) Pokusit se sehnat procesor: Core 2 Extreme X6800 - 2,93GHz, 1066MHz FSB, 4MB cache, socket 775, EM64T BOX (Conroe XE) (65nm), nebo se pokusit stavajici procesor (nebo procesor E6600) pretaktovat(vysledek nejasny)

    2) Druhe reseni pro me akceptovatelne bude tedy vymenit desku i procesor. Pak uz bych uvazoval o quad nebo o i7 - kdyz zmena, tak zmena.

    Diky moc za veskere info.
    Naposledy upraveno uživatelem Misak69: 01-11-2009 v 14:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    1)C2E je temer nesehnatelny a pokud jo tak za premrstenou cenu. edit: to co jsem napsal drive neplati, tva deska nepodporuje ani c2q, kazdopadne kupovat x6800 mi prijde jako hloupost.
    2)To ale uz bude potreba vymenit i pametove moduly.
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 01-11-2009 v 14:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    6

    Uznavam, ze poohlidnuti po bazarech za koupi Core 2 Extreme X6800 skoncili mizivou nabidkou.
    Zkusim se poohlidnout po nejakych procesorech E6600 - 2.4 GHz, nebo E6700GHz (2.6GHz), ktere by byly za babku. Ty by pak staly za pokusy o pretaktovani.

    Pokud se niceho nedopidim do vanoc, vypada to na ten vetsi upgrade.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Misak69 Zobrazit příspěvek
    Uznavam, ze poohlidnuti po bazarech za koupi Core 2 Extreme X6800 skoncili mizivou nabidkou.
    Zkusim se poohlidnout po nejakych procesorech E6600 - 2.4 GHz, nebo E6700GHz (2.6GHz), ktere by byly za babku. Ty by pak staly za pokusy o pretaktovani.
    Nechaj nechapu proc rovnou nepretaktujes tu e6300

    Upgradovat z 65nm C2D na 65nm C2D mi nedava vubec zadny ekonomicky smysl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    6

    No jo, asi mas pravdu (z taktovani mam trochu respekt). Zkusim pretaktovat tu E6300. Jelikoz jsem jeste nikdy netaktoval a mam po ruce pouze navod , jak na to u ty my desky, budu doufat, ze toho moc neznicim :-) Ale pak uz bude alespon duvod na upgrade.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    E6300 da 3GHz bez problemu a nejspis i s rozumnym napetim, jestli mas hodne dobre chladic a pujdes do toho poradne tak mozna das i 3.5-3.6GHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    6

    Dik za info, stacilo by mi dostat se na 3GHz. Chladic mam SCYTHE Zipang http://www.alza.cz/scythe-zipang-socket-478-d141205.htm. Tak snad se povede. Asi bude zalezet na konkretnim kousku CPU, kterej mam uvnitr.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    E6300 da 3GHz bez problemu a nejspis i s rozumnym napetim, jestli mas hodne dobre chladic a pujdes do toho poradne tak mozna das i 3.5-3.6GHz
    Heh, kdyz da 3ghz tak bude hoodne rad. Muj tip ze se zastavi kolem 2,5ghz +/-.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Jo, 429FSB s 975X by v lepším případě chtělo hodně masivní chladič s ventilátorem na northbridge a její razantní overvolt Ale zase výkon na MHz je asi nejlepší ze všech s775 čipsetů co byly. Ideální by do ní bylo CPU s násobičem aspoň 9, tj. např. E4300 - jestli v ní funguje. Ještě bys na tom mohl vydělat při odprodeji E6300.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 01-11-2009 v 18:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Heh, kdyz da 3ghz tak bude hoodne rad. Muj tip ze se zastavi kolem 2,5ghz +/-.
    nj, 975... tak to asi bude vselijaky... procak by na 3GHz problem nemel, otazka je kam az ho pusti deska...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 29-12-2012, 23:30
  2. Možný upgrade pc...
    Od terryjohn v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-09-2012, 12:39
  3. Socket 775: Ga-ep45-ud3 + e7600
    Od Fuckaroo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 18:27
  4. Socket 775: Ga-ep45-ud3 + e7600
    Od Fuckaroo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 15:40
  5. Jak je možný....
    Od Twif v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-12-2006, 23:21