Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: Padanie hier kvoli RAM?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    72

    Zdravim,
    mam tieto RAMky:
    http://www.alza.sk/corsair-4gb-kit-d...l9-d115485.htm
    Len by som sa chcel opytat, mozu chybne RAMky sposobovat padanie hry hned po jej spusteni? Uvediem priklad.
    Spustim Stalker Clear Sky (hru mam origo). Hned ako uvidim, ze sa ide spustit prva animacka, tak stlacam ESC niekolko krat za sebou, aby som vsetky uvodne animacie zrusil. Ak by som to neurobil, asi po 3 sekundach by sa mi restartoval PC sam od seba.
    Ved pamate sluzia aj na nacitavanie (loadovanie) a ked zapnete hru, tak sa nacitava jej obsah a vtedy pracuju ramky. A preto by som chcel vedet, ci to je sposobene nejakou chybou v RAMkach.
    Za vsetky odpovede vopred dakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Dôvodov padania napr. práve tejto hry môže byť milion - skus aj inú hru, btw - RAM pracuje aj wo windowse a pri iných činnostiach, takže si nemyslim a IMHO určite to neni v ramkách, spíš v špatných kodekoch (zastaralých) alebo chyba v DirectX, ovladace ku grafike, zvukovke a ked sme už pritom, nebolo by odveci napísať aj zvyšok PC zostavy, včetne verzi oper. systému (32 alebo 64bit? )
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    72

    Takze to iste mi robi aj u Crysis Warhead a Assassins Creed. Iba u AC to je trocha inak. Tam ked mam zapnute xfire a pustim hru, tak PC sa restartuje, ale ked ho mam vypnute, tak sa nic nedeje. Vygooglil som, ze pri niektorych hrach to mozu sposobovat aj taketo mensie programy ako napr. xfire (tipek mal ten isty problem ako ja a vyriesil to vypnutim xfire). A ten Warhead je presne to iste co Clear Sky, iba jediny rozdiel je, ze tam mozem savovat a loadovat kolko chcem a nic sa nestane.
    Ovladace ku grafike mam najnovsie a nedavno som updatoval aj directX.
    Moja zostava:
    CPU: E8600 zatial netaktovany, teda 3.33 GHz
    RAM: 2x2 GB 1333 MHz Corsair
    GPU: Radeon HD 4870X2 bez taktov
    PSU: Fortron Everest 800W
    MB: Gigabyte X48t-DQ6
    HDD: Seagate Barracuda 7200.11
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Mno mě toto dělala hra - Team Fortress 2 a CSSko
    Problém jsem měl v RAMce.
    Zkus to projet Memtestem.
    A když nehraješ hry třeba děláš něco jiného (co využívá hodně load na ram) padá to taky?A před updatem DX to dělalo taky?
    Máš možnost sehnat na půjčení jiné ramky? (nebo zkus jet jen na 1x kousku ramek a zkus je prostřídat)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Nejdříve zruš automatické restarty v případě selhání systému.
    K restartům dochází pouze v hrách či i jiných 3D programech ?
    Jaké máš teploty ? K zjištění teplot použij program Everest. Vlož screeny z CPU-Z.
    Otestuj stabilitu systému pomocí OCCT či LinX, otestuj moduly RAM pomocí GoldMemory, otestuj grafickou kartu pomocí FurMarku.

    Citace Původně odesláno od 16cmfan
    ... spíš v špatných kodekoch (zastaralých) ...
    Docela by mě zajímalo Tvé vysvětlení návaznosti kodeků na hry. Nyní mi vysvětli, jak je možné, že nemám instalované žádné kodeky a přesto mi hry běží bez jakýchkoliv problémů. Docela by mě to zajímalo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    72

    Frekvenciu RAM som nezvysol, lebo to je maximalna mozna, ktoru mi zakladovka zoberie a tiez s casovanim so menrobil nic.
    PC neni pretaktovany, grafiku taktovat nechcem, lebo by uz zhorela a PC planujem v buducnu.
    Pred updatom DX to robilo tiez. A robi to len pri spominanych hrach, inak som s PC nemal ziadne problemy. Teploty su OK, Everest mi za posledny pol rok neukazal ziadne vysoke teploty.
    Akurat grafika ma trochu stve, pri maximalnej zatazi ide aj na 100 stupnov a viac a kvoli tomu som stiahol ATI Tray Tools, ze si budem sam nastavovat otacky na chladici, lenze akosi to nefunguje. Proste si nastavim napr. na 50%, dam pouzit a OK a nic sa nedeje.
    EDIT: Tu su teda vsetky screeny, ktore ste chceli vidiet:

    K teplotam: to mam este vypnute chladenie na skrini..
    A este k tym automatickym restartom. Preco to mam vypnut ?
    No a ku Gold Memory, tam staci ak CDROM.ISO napalim na CD-cko, restartujem PC a program sa sam spusti?
    Naposledy upraveno uživatelem TECon: 02-11-2009 v 12:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No jestli Ti jde grafika na 100°, tak je to myslim na 99% příčina, proč Ti to padá.

    Vypnout automatickej restart máš proto, že Ti to ukáže, co blbne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    72

    Bolo by to mozne pri dlhsom hrani, lenze ja mozem hrat ja pol dna a nic mi nepadne. Ide o to ze mne tie hry padnu hned po ich spusteni, vtedy ta grafika este len zacina pracovat, cize nema teplotu 100 stupnom. To dosiahne asi tak po pol hodine hrania ak nechladim skrinou, inak po hodke.
    A neviem ako ostatni, ale takmer kazda 4870x2 od nejakej inej firmy (napr ja mam ASUS) ma stale referencny chladic. Takze potom by tu mal kazdy tipek s totuo kartou ten isty problem..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od TECon Zobrazit příspěvek
    Zdravim,
    mam tieto RAMky:
    http://www.alza.sk/corsair-4gb-kit-d...l9-d115485.htm
    Len by som sa chcel opytat, mozu chybne RAMky sposobovat padanie hry hned po jej spusteni? Uvediem priklad.
    Spustim Stalker Clear Sky (hru mam origo). Hned ako uvidim, ze sa ide spustit prva animacka, tak stlacam ESC niekolko krat za sebou, aby som vsetky uvodne animacie zrusil. Ak by som to neurobil, asi po 3 sekundach by sa mi restartoval PC sam od seba.
    Ved pamate sluzia aj na nacitavanie (loadovanie) a ked zapnete hru, tak sa nacitava jej obsah a vtedy pracuju ramky. A preto by som chcel vedet, ci to je sposobene nejakou chybou v RAMkach.
    Za vsetky odpovede vopred dakujem.
    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nejdříve zruš automatické restarty v případě selhání systému.
    K restartům dochází pouze v hrách či i jiných 3D programech ?
    Jaké máš teploty ? K zjištění teplot použij program Everest. Vlož screeny z CPU-Z.
    Otestuj stabilitu systému pomocí OCCT či LinX, otestuj moduly RAM pomocí GoldMemory, otestuj grafickou kartu pomocí FurMarku.



    Docela by mě zajímalo Tvé vysvětlení návaznosti kodeků na hry. Nyní mi vysvětli, jak je možné, že nemám instalované žádné kodeky a přesto mi hry běží bez jakýchkoliv problémů. Docela by mě to zajímalo
    Sem to myslel jako možný rešeni jeho problému, je mi jasný, že to neni potreba ale jeden nikdy nevi a já sem prave naražel na tu animaci v stalkru
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Pokud se podívám na teplotu grafické karty, tak v idlu mi přijde teplota trochu vyšší (měla by se pohybovat okolo 65 - 70 °C). V burnu stoupá až ke 100 °C, tak v tom bych tolik problém neviděl. Pokud spustíš FurMark, zapni si logování teploty a přesvědči se, že teplota neroste nad 100 °C. Teplota pevného disku 42 °C je však již hraniční. Můžeš uploadovat foto, jak to vypadá uvnitř skříně ? Kde máš ventilátory, jak jsou zapojeny ?
    Moduly RAM jsou nastaveny dobře, pouze bych časování (7-7-7-20), frekvenci (1066 MHz) a voltáž (1,5 V) nastavil v BIOSu ručně. Můžeš zkusit i časování 9-9-9-24 při frekvenci 1333 MHz a voltáži 1,5 V.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 02-11-2009 v 16:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    72

    Takze som dal monitorovanie teploty a obe jadra mali najvyssiu teplotu 73 stupnov, test trval asi 10 - 15 minut.
    Mam tuto skrinu:
    http://www.alza.sk/pocitacova-skrin-...rna-d81683.htm
    ale davam sem aj screen ako to u mna vyzera (je to z mobilu, tak sry za kvalitu):

    Este mam jeden velky (360mm) na bocnej strane, ktory fuka smerom dnu na CPU, RAMky a zakladovku, ale nedavno mu odisli loziska..
    A nevies mi povedat preco je casovanie nastavene na 7-7-7-20 s frekvenciou 1066 MHz, ked vyrobca uvadza, ze by mali mat casovanie 9-9-9-24 a frekvenciu 1333 MHz??
    Len narychlo k tej GoldMemory, CDROM.ISO mam napalit na CDcko a len restartujem PC a ide to?
    Naposledy upraveno uživatelem TECon: 02-11-2009 v 17:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, akorát musíš mít v biosu nastavený bootování z CD - což jestlis to nepřestavoval asi mít budeš.

    Paměť pravděpodobně běží ve svym defaultnim nastavení, na těch 1333Mhz nmůže třeba požadovat větší napájení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    72

    To uz som poriesil, netrebalo to nastavovat v biose, mal som to nastavene ako prvu moznost..
    Ale akonahle som to spustil, nabehlo mi, ze sa ide spustit test pamate, no nic sa nestalo. Iba to ostalo akekoby zaseknute a nech som robil co som robil, zrusit to tiez neslo. Nemam kupenu licenciu, ale aspon Quicktest by mi mal ist v poriadku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tam se tušim ten test spouští nějakou obskurní klávesou co pamatuju....
    Pokud nebudeš vědět, zkus sem dát třeba fotku, kde se to zaseklo a říct co si přesně poslední udělal (např. zmáčknul klávesu X).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Hranie hier + teploty
    Od Scot2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-04-2012, 18:20
  2. Časté padanie hier a nečakaný reštart PC
    Od tompac95 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 15-06-2011, 14:42
  3. Lacne PC na hranie hier - cca 12 000 Kc
    Od michal84 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 03-12-2010, 17:39
  4. Trhanie niektorých hier
    Od yurij v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-01-2010, 14:51
  5. Sekanie PC pri hrani hier
    Od nofx_01 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 19:12