Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Grafické karty: výměna grafické karty

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: charlie

    Znění dotazu:
    Zdravím Vás, mám problém s grafickou kartou při hraní nových her ,simulátorů a pod.Mám integrvanou graf. kartu a ta nestíhá ,potřeboval bych poradit čím ji nahradit , aby PC šlapal . Díky Charlie.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    intel pentum 4CPU,3G, Windows XP ,servis pack 3, K dispozici 448 mb ram,grafická karta VIA-S3G uni chrome integrovaná,ASROCK 775VM8,chipset VIA PM800.

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Grafiku do AGP slotu bych už nekupoval, jsou předražené. Stejně to CPU má už své za sebou a nové hry by nezvládlo.
    Pokud mermomocí chceš, tak jestli se ti podaří sehnat HD3850 do AGP slotu za rozumnou cenu někde z bazaru, tak asi tu.
    Jinak já bych to už nědělal a postavil nové PC.



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    A taky záleží jaký máš zdroj. Např. takový 350W Eurocase těžko utáhne P4 a herní grafiku..

  4. #4
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Grafiku do AGP slotu bych už nekupoval, jsou předražené. Stejně to CPU má už své za sebou a nové hry by nezvládlo.
    Pokud mermomocí chceš, tak jestli se ti podaří sehnat HD3850 do AGP slotu za rozumnou cenu někde z bazaru, tak asi tu.
    Jinak já bych to už nědělal a postavil nové PC.
    Díky, nešlo by do úplně nahradit jinou grafickou kartou.

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Díky, nešlo by do úplně nahradit jinou grafickou kartou.
    Co jsi nepochopil z příspěvků výše? Máš tu jasně napsané, jaká karta je maximum co se dá do té sestavy pořídit. Stejně tak omezení zdrojem, jestli máš nějaký shit zdroj, tak ti to neutáhne.
    Navíc, na nové hry s 512 MB paměti můžeš zapomenout hned. Potřeboval by jsi koupit aspoň další 1 GB, lépe 2 x 1 GB, novou grafiku a zdroj. A stejně to nebude ono. Kolik peněz za tu novou kartu jsi plánoval?

  6. #6
    Neregistrovaný

    Dík za odpověd , pochopil jsem vše , a v bazar jsem našel řešení -Ati radeon AGP HD 3850 za 1950,-kč. dle Vašich rad ,stojí ta investice za tu cenu ? Díky.

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Dík za odpověd , pochopil jsem vše , a v bazar jsem našel řešení -Ati radeon AGP HD 3850 za 1950,-kč. dle Vašich rad ,stojí ta investice za tu cenu ? Díky.
    Nestojí. Ale v případě že nechceš vyměnit zbytek počítače namáš asi jinou možnost.
    Je to ale jako dávat do trabantu litá nízkoprofilová kola, protože nic jiného ti tam nepasuje.



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Stále si neuvedl jaký máš zdroj. Pokud to neověříš, může se klidně stát že koupíš HD3850 za 2000,- a ta vypálí zdroj při prvním zapojení.. (a zdroj třeba na oplátku celý PC)

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    AGPckovske 3850 obzvlast v kombinaci s via chipsetem bych se obloukem vyhnul.

  10. #10
    Neregistrovaný

    co navrhuješ ?

  11. #11
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Stále si neuvedl jaký máš zdroj. Pokud to neověříš, může se klidně stát že koupíš HD3850 za 2000,- a ta vypálí zdroj při prvním zapojení.. (a zdroj třeba na oplátku celý PC)
    Díky ,ale vdokumentaci k PC nemohu najít o jaký zdroj se jedná.

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Otevři bednu, a opiš nebo vyfoť etiketu na zdroji. Vypadá přibližně takto



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A co otevřít case a podívat se na nálepku? Případně sem dej foto. BTW, jetý HD3850 za 1950,- ? To je vtip? Skoro stejně stojí nový.
    Jestli by nebylo lepší sehnat něco za pár stovek, sice na nové hry to nebude (to by nebylo ani s tím HD3850), ale výkon oproti té integrované kartě to zvedne slušně. Spoustu starších her si zahraješ. Radeony X800xxx jsou od cca 4 stovek, X1900xx tak dvojnásobek.

    Edit: a ještě nějakou starší 512 MB (aspoň) paměť.

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Jakékoliv investice větší než v řádech stokorun jsou v tomhle případě mrhání peněz. Ten procesor uživí maximálně něco jako Geforce 7600GS, 6600GT, 6800 nebo Radeon X800. Přidat 512 nebo 1024 MB RAM a bude to maximum kam se s daným základem jde dostat. Několikanásobně rychlejší nové kombo CPU/deska/paměť/grafika půjde poskládat za 5000.

  15. #15
    Neregistrovaný

    Asi máš pravdu , že větší investice je zbytečná , co se týká zdroje je to - Premier LC -C 300 atx , max. 300w , čož je asi málo .
    Asi koupím jednu z těch levnějších grafických karet , aby šly hrát nějaké hry s 3D grafikou,nevím jestli tyto graf.karty mají nižší spotřebu nebo zda to zdroj utáhne?
    Nebo bude potřeba vyměnit stávající zdroj .Můžeš mně popřípadě nějaký doporučit.Díky CH.

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-03-2014, 18:27
  2. Grafické karty: vyměna grafické karty
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-02-2011, 21:31
  3. Grafické karty: výměna karty
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-09-2008, 11:19
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-07-2008, 18:59