Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový notebook 40tis

VasekB (6)|2.11.2009 17:32
Dobrý den,

pokukuji po novém notebooku, který bych si rád pořídil. Rozpočet mám stanovený na 40tis včetně DPH. Notebook budu používat nejčastěji na vývoj aplikací a občasný střih videa. Pokukiji po něčem od firmy HP nebo Lenovo.
Líbí se mi třeba model HP EliteBook 8530w. Mátě někdo nějaké zkušenosti s tímto notebookem, popřípadě, můžete mi doporučit nějaky jiný typ?

děkuji
mstejska (2912)|2.11.2009 17:46
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

můžu doporučit z vlastní zkušenosti
Johann (5)|14.11.2009 22:43
[quote=smith82;309692]Dobrý den, pokukuji po novém notebooku, který bych si rád pořídil. Rozpočet mám stanovený na 40tis včetně DPH. Notebook budu používat nejčastěji na vývoj aplikací a občasný střih videa. Pokukiji po něčem od firmy HP nebo Lenovo.
Líbí se mi třeba model HP EliteBook 8530w. Mátě někdo nějaké zkušenosti s tímto notebookem, popřípadě, můžete mi doporučit nějaky jiný typ?

děkuji[/quote]

Od 22.10.2009 jsem majitelem SONY VAIO VGN-41ZF - http://www.sony.cz/product/vn-aw-series/vgn-aw41zf-b. Používím zejména pro přehrávání ripu BD filmů z HDD jak pomocí WMP 11, tak i POWER DVD 9 naprosto ok. Pro přehrátí originál Blue-Ray (BD) filmů na kotoučích je možné použít nainstalovaný InterVideo WinDVD nebo opět POWER DVD 9. Pro foto jsou nainstalovány Adobe Photoshp Elements 7 a Adobe Premiere Elements 7. Nainstalované W7 (64 bit) startují zhruba za 40 - 50 vteřin. Pokud by byly použity rychlejší HDD (7200) - jsou použity 2 x 500 GB (5400), start W7 by byl kolem 30 vteřin. Již se těším na slibovaný start W7 do 20 sekund, po nainstalování SSD disku. Před tím jsem používal 2 roky VGN-AR31S, kde display byl dokonce 1920 x 1200 a opět naprosto ok.