Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: USB nepřihlásí jedno konkrétní zařízení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    8

    Zdravim,
    mam jeden problem a uz si s tim nejak nevim rady. Jde o to, ze jedno zarizeni, konkretne je to ir receiver od Genius Remote 300 se mi do systemu po zapojeni vubec neprihlasi. Zadne nerozpoznane zarizeni, ani nefunkcni ovladace. Proste ho system uplne ignoruje. Pritom vsechny ostatni (a ze jich mam dost) bez problemu funguji.
    Nejdriv jsem myslel, ze je problem s napajenim pres USB, ale podsvicena klavesnice mi v nich funguje.
    Potom ze chyba muze byt v 64bit systemu, instaloval jsem nove Windows 7 Pro x64. Proto jsem zkusil x86 verzi, ale tam taky nic. Pritom v RC Windows 7 x86 mi vse fungovalo (pravda ze na stare zakladni desce). U kamarada jsem zkousel i x64 verzi Vist, take vse ok.
    Jedine co me jeste napada je problem primo s USB porty. Koupil jsem totiz "novou" zakladovku Gigabyte GA-EP45-DS5. V bisosu jsem laboroval s vsemoznym nastavenim, ale bez uspechu. Vsechny USB receiver vesele ignoruji, ale jinak funguji perfektne :-) Uz me fakt nic nenapada. Budu rad za jakoukoliv radu. Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Ve správci zařízení jsou všechna zařízení správně rozpoznána? Tj. jestli u nějakého není otazník?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    66

    Robí ti to aj v zadných portoch????
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    8

    Jo, vsechno je rozpoznano, dela to ve vsech USB portech na desce. Ono pri pripojeni se neozve ani ten znamej zvuk windows, ze pripojujete nejaky USB zarizeni. Proste se nic nedeje, ja to nechapu :-)
    Pritom jak jsem psal, ve vsech portech mi jinak vsechno normalne funguje, od klavesnice pres gamepad az po volant.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Mal si ten ir receiver pripojený aj pri štarte pc?

    Po pripojení v správcovi zariadení vyskúšaj - pravým myšítkom a zistiť zmeny hardvéru ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Genius Remote 300 neni v compatibility listu, moc sanci bych si nedaval...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Genius Remote 300 neni v compatibility listu, moc sanci bych si nedaval...
    ...tak je jeho ovladač v seznamu ignorovaných W7? Jestli ano, pak by byla jedna určitá trošku složitější cestička... Je to sice jako drbat se pravou rukou za levým uchem, ale... Muselo by se to udělat analogicky jako tady:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=18619

    =shrnuto podtrženo: přejmenovat ovladač, přepsat ini a cesty k inf v registru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Mal si ten ir receiver pripojený aj pri štarte pc?

    Po pripojení v správcovi zariadení vyskúšaj - pravým myšítkom a zistiť zmeny hardvéru ...
    Jo mel jsem ho pripojeny i pri startu, taky nic. Novy HW spravce nezjisti.


    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Genius Remote 300 neni v compatibility listu, moc sanci bych si nedaval...
    jako myslis v compatibility listu windows 7? Ale ja ho na RC normalne pouzival, kvuli tomu jsem si ho i koupil. U znamyho na Win7 normalne funguje, zahlasi se jako MS ehome receiver (nebo tak nejak). Taky nechapu, proc by nemel fungovat, kdyz je delany primo pro Windows Vista s MCE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    ...tak je jeho ovladač v seznamu ignorovaných W7? Jestli ano, pak by byla jedna určitá trošku složitější cestička... Je to sice jako drbat se pravou rukou za levým uchem, ale... Muselo by se to udělat analogicky jako tady:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=18619

    =shrnuto podtrženo: přejmenovat ovladač, přepsat ini a cesty k inf v registru.
    Jo, tak shodou okolnosti jsem tohle musel pouzit protoze mam Winfast 2000H, ktery sice system rozpoznal, ale ovladace zablokoval. Tohle pomohlo.
    Jenze rozdil je v tom, ze karta byla videt ve spravci zarizeni, i kdyz jako zablokovana. Muj hlavni problem je, ze se ten receiver chova, jako bych mel odpojene USB (coz nemam samozrejme).

    Ja snad jeste zkusim nahodit na jinej disk WinXP, abych mel jistotu ze problem neni v systemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    ...
    http://www.microsoft.com/windows/com...s/default.aspx

    Jinak zrovna Leadtek TV XP2000 me pod Win7 behal, slo jen o to sehnat ten spravny ovladac (postup stejny jako je na TVF - zobrazit skryta zarizeni, smazat vykricniky, nainstalovat)

    Windows7 RC ? finalni Windows, treba me na buildu 6801 fungovalo Aero na UMPC a v 7100 uz ne. Mozna by nebylo od veci nainstalovat Girder a v nem zjistit jestli je to "jen" softwarova chyba, pripadne rovnou namapovat cudliky a ovladat pres Girder
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    8

    No tak jsem nahodil ty XP a taky nic. Musi byt problem primo v USB. Zkusim flash biosu, i kdyz je nova verze jen beta.

    edit: tak ani flash nepomoh, zoufale jsem zkusil nainstalovat i ovladace na chipset pro Win Vista x64, protoze pro sedmicky nejsou a zase bez vysledku. Uz me nic nenapada...
    Naposledy upraveno uživatelem Santus: 04-11-2009 v 19:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    8

    Tak jsem to nakonec ochcal pridanim USB radice do PCI. Sice je to 1.1 ale to je u tohohle zarizeni uplne jedno.
    Sice mi porad nejde do hlavy v cem by moh byt problem, ale tak hlavne ze to funguje. Kdyby vas neco napadlo, klidne dal piste.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. CDDVDW nečte konkrétní orig. DVD
    Od petrov.pce v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-10-2013, 21:55
  2. Socket 775: Zmizelo jedno jádro
    Od Benbow v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-04-2012, 15:24
  3. Brnaci kdy zajdem na jedno?
    Od pas!k v sekci Volná témata
    Reakcí: 601
    Poslední příspěvek: 13-10-2011, 23:02
  4. zase jedno normalni PC
    Od Araken v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-01-2009, 17:10
  5. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-12-2008, 20:01