Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: MSI K8N Neo4 neide so 4xRAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    8

    mam na tejto doske 2x 256 DDR400 PQI a chcel som si dokupit dva dalsie moduly.. no ako som zistil nie je to mozne.. skusal som rozne pamate (rozny vyrobcovia, rozne velkosti) a nepodarilo sa mi dostat dalej ako po vypis z BIOSu (tam kde prebieha kontrola pamate a vypisuje disky a mechaniky).. skusal som aj rozne kombinacie modulov osadenych jednostranne a dvojstranne chipmy..
    jediny raz sa mi podarilo dostat az do Windows-u a to pri kombinacii PQI modulov (2x256 a 2x512) ale musel som znizit frekvenciu zo 400 na 333MHz..
    stretol sa niekto s niecim podobnym.. alebo viem mi niekto poradit co mam spravit..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od p55p
    mam na tejto doske 2x 256 DDR400 PQI a chcel som si dokupit dva dalsie moduly.. no ako som zistil nie je to mozne.. skusal som rozne pamate (rozny vyrobcovia, rozne velkosti) a nepodarilo sa mi dostat dalej ako po vypis z BIOSu (tam kde prebieha kontrola pamate a vypisuje disky a mechaniky).. skusal som aj rozne kombinacie modulov osadenych jednostranne a dvojstranne chipmy..
    jediny raz sa mi podarilo dostat az do Windows-u a to pri kombinacii PQI modulov (2x256 a 2x512) ale musel som znizit frekvenciu zo 400 na 333MHz..
    stretol sa niekto s niecim podobnym.. alebo viem mi niekto poradit co mam spravit..

    Obecně na deskách s AMD bývá problém s adresování 4 modulů, proto se doporučuje používat dva. Koukni sem, možná ti to pomůže a osvětlí situaci: http://www.svethardware.cz/osaditeln...4-pameti/13237
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    8

    dakujem za odpoved.. ten clanok som uz cital.. ja mam jadro Venice E3.. a podla tej tabulky by to pri 2T malo ist ale mne sa to nepodarilo rozchodit niako.. mimochodom v tej tabulke je napisane, ze pri DCH a osadenych dvoch SingleSide moduloch v druhych dvoch slotoch aj pri 1T aj 2T pobezia na DDR333 no moja skusenost hovori o niecom inom..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    8

    kedze sa mi nepodarilo editnut predosli prispevok, tak pisem dalsi..

    na jednom fore som nasiel prestavenie funkcie v BIOSe a to konkretne
    S/W memory hole Remapping a H/W memory hole Remapping na Enable..
    vie mi niekto povedat co to je?? co vlastne zapnem ak zapnem tieto dve nastavenia??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Ve svém biosu tuto položku mám taky, výchozí nastavení je na enabled, ale já to vypnul. Testoval jsem to a žádný rozdíl ve výkonu jsem neměl. Nevím co to přesně znamená, ale myslím si že je to příbuzné ECC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    63

    Na PQI to nejde !!!!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    8

    skusal som tam, aj Kingston (aj Value aj HyperX), aj GoodRAM, aj rozne ine.. usudil som ze problem bude asi v doske resp. v procesore..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    63

    tak to nevím já mám MSI K8N neo4-f a Mám Athlon 3500/939 2343MHZ DDR 3x1024MB/400MHZ CL2.5 Geil a má to pohodě moc rychlí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    8

    ano mam tu istu dosku ako ty.. netvrdim ze je to problem vsetkych dosiek, mozno mam len spatny kus.. ale skor by som to videl na problem s CPU, kedze pamatovy radic je tam..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Mám tuto desku, pokud jsem nechal nastavení pamětí na auto, tak to dělalo problémy s druhým párem pamětí. Při ručním nastavení jsem zkoušel 4x512 MB A-Data 400 MHz a jeli všechny v pohodě. Problém bude v typu použitých pamětí a jejich možné nekompaktibilitě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. MSI K8N Neo4-F rev.3. Bios V5.3.
    Od miraj v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-02-2009, 15:20
  2. MSI K8N NEO4-F a Vrčení ve zvuku-poraďte
    Od Georg2 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-09-2007, 14:42
  3. neide prehrat film
    Od SpeedFilip v sekci Video a TV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-07-2007, 20:43
  4. 3D hra neide prepnut na 32 bit rezim
    Od greppi v sekci OS Windows
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-07-2007, 14:10
  5. MSI K8N neo4-f jak mám taktovát CPU ???
    Od koubi v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-09-2006, 18:23