Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Disk nenalezen,Instalacka se nerozjede

Georginek (2957)|5.11.2009 16:43
Zdravim,
Mam notas Hp Pavillion dv6500. Ten clovek nejak zmastil Xp, takze se uchylil k reinstalaci, bohuzel a to same se stalo i me, pri najeti instalace windows, zacnou nabihat ovladace a kdyz uz to miri do konce, tak to napise DISK nenalezen a press F3....takhle se to porad opakuje.

V biosu sem hledal prepnuti disku na IDE, bouzel to tam neni. Je to Phoenix F23.

Disk vadnej asi nebude, jelikoz v biosu je funkce test a tim projde za 30minut jako PASSED.

Poradi nekdo?
Dojigiri (1629)|5.11.2009 17:11
Zkus tam někde najít co to má přesně za chipset (těch NB je několik modelů), mělo by to bejt vidět někde v biosu nebo na POST obrazovce (po stisku klávesy Pause). Stejně tak v biosu by měl bejt vidět název modelu disku.

Ale nejspíš to bude SATA disk a tím pádem bys potřeboval F6 driver pro chipset, a ten např. naintegrovat pomocí nLite do instalačky XPček. Pokud nelze přepnout disk do IDE modu.
xmarek (1676)|5.11.2009 17:20
Santus (8)|5.11.2009 17:23
Presne tak jak rika Dojigiri, pres nlite upravit instalacku XP. Tohle uz jsem jednou resil. Mozna to byl i stejny model notebooku od HP. Prisel s predinstalovanyma Vistama a zakaznik na nej chtel XP. V biosu zadna volba modu pro SATA radic nebyla, takze tohle je jedina moznost. Jen je potreba dohledat spravne ovladace, ktere pak integrujete.

Druha vec je, ze na HP strankach v te dobe nebyly v podstate ani zakladni ovladace pro XP (wifi, zvukovka etc.), takze jsem musel hledat po vsech certech. Ale v te dobe to byla celkem novinka a taky bych kecal, kdybych tvrdil ze je to presne ten model. Uz si to moc nepamatuju :-)
Georginek (2957)|5.11.2009 17:25
Ja ten notas nemam fyzicky u sebe, spis jen radim znamymu. Posilal mi fotky Biosu a skutecne tam neni nikde napsanej ten model disku. Vlastne o disku tam neni nic. Disk je samozrejme urcite SATA, takze toasi budu muset udelat jak si to rikal. Zkusim si o tom nekde neco precist, pokud nekdo vi kde hledat, ci jak to urcyhlit budu rad.
Santus (8)|5.11.2009 17:34
V tom odkazu co daval xmarek mi ty ovladace nesly stahnout. Tady je to s obrazkama a ovladacema i pro ostatni hw po instalaci XPcek.

http://www.lancelhoff.com/how-to-install-windows-xp-on-a-hp-dv6500-series-laptop/

Aha, tak bud to upravil, nebo nevim na co jsem klikal. sry :-) nevadi...
Georginek (2957)|5.11.2009 17:44
Jj, dekuju, uz na tom delam, dam vam vedet jak to dopadlo.....
xmarek (1676)|5.11.2009 18:05
[quote=Santus;310806]V tom odkazu co daval xmarek mi ty ovladace nesly stahnout. Tady je to s obrazkama a ovladacema i pro ostatni hw po instalaci XPcek.

http://www.lancelhoff.com/how-to-install-windows-xp-on-a-hp-dv6500-series-laptop/

Aha, tak bud to upravil, nebo nevim na co jsem klikal. sry :-) nevadi...[/quote]Jelikož jsem to taky zkoušel stáhnou a nešlo to, tak jsem to opravil asi 5 minut před tím než jste na to upozornil. ;)
EditorPO (2819)|5.11.2009 18:11
A PC Recovery cez F11 pri starte PC nefunguje?

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Georginek (2957)|7.11.2009 16:59
[quote=EditorPO;310834]A PC Recovery cez F11 pri starte PC nefunguje?

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]

Recovery nemelo z ceho jet. Predchozi data se odebrala do vecnych lovist po formatu. :p

Jinak pouzil jsem Nlite, integroval do instalace, smahnul, a hle vse funguje perfektne!!!

Dikes