Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Externí disk WD nelze připojit

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    11

    Dobrý den,
    moc prosím o pomoc. Vlastním několik let starý externí disk WESTERN DIGITAL 3,5" USB2.0 160GB. Po jednom restartu se mi odmítá připojit (zobrazit), ačkoli napájení funguje, zkoušel jsem vyměnit USB (dnes koupený nový kabel), taktéž připojit k notebooku, ale také nic. Na PC lze běžně připojit flasku apod. Ve správě disků se mi zobrazí jako Disk5 Online Nepřiřazeno. Nyní se obávám cokoli učinit, abych nepřišel o data na tomto disku.
    Předem moc děkuji za radu.
    Zdraví David
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zkousel si disk na jinem pocitaci? Btw kdyz zapojis napajeci kabel rozjede se?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Zkousel si disk na jinem pocitaci? Btw kdyz zapojis napajeci kabel rozjede se?
    Zkoušel jsem to na notebooku, rozjede se, ale nezobrazí. Napájením to (asi) není, normálně naběhne, zavrní a po pěti minutách nečinnosti se sám vypne. Navíc jsem ho asi před třemi měsíci měnil, neb starý vyhořel. Jinak moc děkuji.
    Naposledy upraveno uživatelem David SSS: 07-11-2009 v 18:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Hmm, může být poškozená partition tabulka. Spusť na něm program TestDisk, co ti na něj řekne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Hmm, může být poškozená partition tabulka. Spusť na něm program TestDisk, co ti na něj řekne.
    Nevím, zda jsem to zvládl dobře. Některé problémy už jdou bohužel nad můj level. Na ten extrení disk ze toho programu nevím jak dostat. Každopádně díky.



    Sat Nov 7 20:23:08 2009
    Command line: TestDisk

    TestDisk 6.11.3, Data Recovery Utility, May 2009
    Christophe GRENIER <grenier@cgsecurity.org>
    http://www.cgsecurity.org
    OS: Windows Vista (6002) SP2
    Compiler: GCC 4.3, Cygwin 1005.25 - May 6 2009 20:35:43
    ext2fs lib: 1.41.4, ntfs lib: 10:0:0, reiserfs lib: 0.3.1-rc8, ewf lib: 20080501
    disk_get_size_win32 IOCTL_DISK_GET_LENGTH_INFO(/dev/sda)=500107862016
    disk_get_size_win32 IOCTL_DISK_GET_LENGTH_INFO(\\.\PhysicalDrive0)=500 107862016
    filewin32_getfilesize(\\.\PhysicalDrive1) GetFileSize err Nesprávná funkce.

    filewin32_setfilepointer(\\.\PhysicalDrive1) SetFilePointer err Nesprávná funkce.

    Warning: can't get size for \\.\PhysicalDrive1
    filewin32_getfilesize(\\.\PhysicalDrive2) GetFileSize err Nesprávná funkce.

    filewin32_setfilepointer(\\.\PhysicalDrive2) SetFilePointer err Nesprávná funkce.

    Warning: can't get size for \\.\PhysicalDrive2
    filewin32_getfilesize(\\.\PhysicalDrive3) GetFileSize err Nesprávná funkce.

    filewin32_setfilepointer(\\.\PhysicalDrive3) SetFilePointer err Nesprávná funkce.

    Warning: can't get size for \\.\PhysicalDrive3
    filewin32_getfilesize(\\.\PhysicalDrive4) GetFileSize err Nesprávná funkce.

    filewin32_setfilepointer(\\.\PhysicalDrive4) SetFilePointer err Nesprávná funkce.

    Warning: can't get size for \\.\PhysicalDrive4
    disk_get_size_win32 IOCTL_DISK_GET_LENGTH_INFO(\\.\C=500105740288
    disk_get_size_win32 IOCTL_DISK_GET_LENGTH_INFO(\\.\D=4277305344
    disk_get_size_win32 IOCTL_DISK_GET_LENGTH_INFO(\\.\E=4626776064
    disk_get_size_win32 IOCTL_DISK_GET_LENGTH_INFO(\\.\F=0
    Warning: can't get size for \\.\F:
    disk_get_size_win32 IOCTL_DISK_GET_LENGTH_INFO(\\.\G=0
    Warning: can't get size for \\.\G:
    disk_get_size_win32 IOCTL_DISK_GET_LENGTH_INFO(\\.\H=0
    Warning: can't get size for \\.\H:
    disk_get_size_win32 IOCTL_DISK_GET_LENGTH_INFO(\\.\I=0
    Warning: can't get size for \\.\I:
    file_pread(4,1,buffer,976784129(60801/254/63)) lseek err Invalid argument
    Hard disk list
    Disk /dev/sda - 500 GB / 465 GiB - CHS 60801 255 63, sector size=512 - MAXTOR STM3500630AS
    Drive D: - 4277 MB / 4079 MiB - CHS 1019 64 32, sector size=2048 - TSSTcorp CDDVDW SH-S202H
    Drive E: - 4626 MB / 4412 MiB - CHS 1103 64 32, sector size=2048 - TSSTcorp CDDVDW SH-S202H

    Partition table type (auto): Intel
    Disk /dev/sda - 500 GB / 465 GiB - MAXTOR STM3500630AS
    Partition table type: Intel

    Analyse Disk /dev/sda - 500 GB / 465 GiB - CHS 60801 255 63
    Geometry from i386 MBR: head=255 sector=63
    NTFS at 0/32/33
    Current partition structure:
    1 * HPFS - NTFS 0 32 33 60801 47 46 976769024
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Hmm, může být poškozená partition tabulka. Spusť na něm program TestDisk, co ti na něj řekne.
    Aha, tak dodatečně jsem na to přišel, viz:

    STM3500630AS
    Disk /dev/sdf - 160 GB / 149 GiB - CHS 19457 255 63, sector size=512 - WD 1600JB External
    Drive D: - 4277 MB / 4079 MiB - CHS 1019 64 32, sector size=2048 - TSSTcorp CDDVDW SH-S202H
    Drive E: - 4626 MB / 4412 MiB - CHS 1103 64 32, sector size=2048 - TSSTcorp CDDVDW SH-S202H

    Partition table type (auto): Intel
    Disk /dev/sdf - 160 GB / 149 GiB - WD 1600JB External
    Partition table type: Intel

    Analyse Disk /dev/sdf - 160 GB / 149 GiB - CHS 19457 255 63
    Current partition structure:
    No partition is bootable
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No a našel Search nějaký partition? Pokud ne, zkus spustit Deep search (projede celej disk, trvá to dýl, ale mohl by najít zálohy boot sektorů NTFS který jsou na konci disku pokud nenašel žádný který by byly nepoškozený na začátku).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    No a našel Search nějaký partition? Pokud ne, zkus spustit Deep search (projede celej disk, trvá to dýl, ale mohl by najít zálohy boot sektorů NTFS který jsou na konci disku pokud nenašel žádný který by byly nepoškozený na začátku).
    Projel jsem to komplet Deep Search:
    Mám zkusit dát add partition nebo load backup?

    Disk /dev/sdf - 160 GB / 149 GiB - CHS 19457 255 63
    Current partition structure:
    No partition is bootable
    Ask the user for vista mode
    Computes LBA from CHS for Disk /dev/sdf - 160 GB / 149 GiB - CHS 19458 255 63
    Allow partial last cylinder : Yes
    search_vista_part: 1

    search_part()
    Disk /dev/sdf - 160 GB / 149 GiB - CHS 19458 255 63
    file_pread(5,2,buffer,312582146(19457/86/24)) lseek err Invalid argument
    file_pread(5,1,buffer,312582146(19457/86/24)) lseek err Invalid argument
    file_pread(5,8,buffer,312582144(19457/86/22)) lseek err Invalid argument
    file_pread(5,8,buffer,312582152(19457/86/30)) lseek err Invalid argument
    file_pread(5,3,buffer,312582160(19457/86/38)) lseek err Invalid argument
    file_pread(5,3,buffer,312582207(19457/87/22)) lseek err Invalid argument
    file_pread(5,8,buffer,312582223(19457/87/38)) lseek err Invalid argument
    file_pread(5,11,buffer,312582270(19457/88/22)) lseek err Invalid argument

    Results

    interface_write()

    No partition found or selected for recovery
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Hmm, neni tam vidět že by něco našel ... tak to nevím

    A ty chyby ... ten disk vypadá nějak poškozenej ... zkoušel jsi vyměnit datovej kabel jestli neni vadnej?

    Asi by to chtělo zkontrolovat utilitou výrobce jestli ten disk není vadnej, a případně na to pustit HDDRegenerator (z Hirens boot CD), kterej umí celkem dobře opravovat vadný sektory.

    Případně zkusit Partition Find And Mount jestli něco najde (v tom by pak šlo data vykopírovat jinam) anebo pak už jedině nástroje pro přímý vyhledání dat na disku jako je např. File Scavenger anebo GetDataBack.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Hmm, neni tam vidět že by něco našel ... tak to nevím

    A ty chyby ... ten disk vypadá nějak poškozenej ... zkoušel jsi vyměnit datovej kabel jestli neni vadnej?

    Asi by to chtělo zkontrolovat utilitou výrobce jestli ten disk není vadnej, a případně na to pustit HDDRegenerator (z Hirens boot CD), kterej umí celkem dobře opravovat vadný sektory.

    Případně zkusit Partition Find And Mount jestli něco najde (v tom by pak šlo data vykopírovat jinam) anebo pak už jedině nástroje pro přímý vyhledání dat na disku jako je např. File Scavenger anebo GetDataBack.
    Datový kabel jsem koupil dnes nový. No, on ten disk má už lecos za sebou, mám ho cca 5 let, každopádně bych rách zachránil alespoň data. Zkusím, co mi doporučujete a zítra se ozvu. Ještě jednou moc díky.
    Zdraví David
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    11

    Ahoj,

    zatím se mi podařilo jediné a to, že jsem prostřednictvím správy disku externí box "přihlásil", bez formátování, samozřejmě. Nyní hledám vhodný program na obnovu dat, bohužel z dostupných (Recuva apod.) mi odmítá z důvodu, že mu chybí boot. Netušíte prosím někdo, co použít?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    11

    I když moc nedoufám v odpověď, přesto... Přihlásil jsem disk bez formátování, vytvořil jeho obraz pomocí programu R-DriveImage, disk jsem zformátoval, funguje bez problémů. Ale při pokusu dostat z image zpět data (pomocí funkce Restore Image) se nic po hodině a půl procesu nestalo a disk opět vyžaduje formátování. Předem děkuji za radu, jak dostat data zpět. David
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele catlover
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    59

    Nezlob se, tohlenení odpověď ALE jen citace z vlastností programu, který jsi použil: "Disk image obsahuje přesné "byte-by-byte" kopírování rozděleného nebo logického disku".
    Chápu to tak, že jsi zálohoval ten "vadný" stav, takže jeho obnova Ti nepomůže.
    Jestli si to pamatuji dobře, cos napsal, tak Ti hlásilo, že je nepřiřazen. Asi jsi zkusil ho přiřadit ručně a OS ho stejně neviděl, nebo ano?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele catlover
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    59

    A ještě bys mohl zkusit vytvořit na hardu logický disk a obnovit data na něj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od catlover Zobrazit příspěvek
    Nezlob se, tohlenení odpověď ALE jen citace z vlastností programu, který jsi použil: "Disk image obsahuje přesné "byte-by-byte" kopírování rozděleného nebo logického disku".
    Chápu to tak, že jsi zálohoval ten "vadný" stav, takže jeho obnova Ti nepomůže.
    Jestli si to pamatuji dobře, cos napsal, tak Ti hlásilo, že je nepřiřazen. Asi jsi zkusil ho přiřadit ručně a OS ho stejně neviděl, nebo ano?
    Ano, přesně tak, zálohoval jsem obsah toho vadného disku. Přiřadil jsem ho ručně ve správci disků, OS ho konečně zaznamenal, ale vyžadoval formátováni. Obnova ze zálohy zpět na extdisk nepomohla, čili jsem znovu celý disk zformátoval a jedu na něm, zatím bez problému. V PC mám tedy zálohu celého disku přesně oněch 149 GB.
    Naposledy upraveno uživatelem David SSS: 11-11-2009 v 22:41
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední