Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Co je potřeba k zapínání PC na dálku?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    31

    Zdravím,co potřebuji k tomu,aby jsem mohl zapnout PC na dálku přes internet?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    31

    Všem děkuji za ochotu.Vyzkouším a pak dám info.
    Ale nejhorší na tom asi je,že počítače,které chci zapínat nejsou ve firemní nebo privátní síti a mají neveřejnou IP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Pecco Zobrazit příspěvek
    Všem děkuji za ochotu.Vyzkouším a pak dám info.
    Ale nejhorší na tom asi je,že počítače,které chci zapínat nejsou ve firemní nebo privátní síti a mají neveřejnou IP.
    Druhý odkaz by mohl pomoci
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Pokud není veřejná IP (a není aspoň trochu "pevná", tj. že se nemění moc často), tak to bude asi problematický ... je potřeba minimálně vědět, kam posílat budící paket.

    Pokud to dobře chápu, tak ty PC jsou někde napojený na nějakej router nebo něco takovýho a je potřeba to budit vzdáleně přes internet? Je minimálně potřeba, aby ten router měl veřejnou IP adresu (na kterou by se ten budicí paket posílal). Mělo by to být vidět např. pokud si spustíš www.speedtest.net, tam se ukazuje vnější adresa ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Pokud to dobře chápu, tak ty PC jsou někde napojený na nějakej router nebo něco takovýho a je potřeba to budit vzdáleně přes internet? Je minimálně potřeba, aby ten router měl veřejnou IP adresu (na kterou by se ten budicí paket posílal). Mělo by to být vidět např. pokud si spustíš www.speedtest.net, tam se ukazuje vnější adresa ...
    Ty ostatní PC,které potřebuji zapnout jsou v síti kabelovky a nemají veřejnou IP,mají jen vnitřní.
    Když si spustím ten test,tak mi to ukáže IP kabelovky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jasný, když je to za routerem ... nicméně pokud je to na routeru, tak to lze právě posílat na to IP kabelovky (pokud je veřejná - což, pokud je to UPC, veřejná nejspíš bude - já mám taky veřejnou) na router a ten to pak musí přeposlat do vnitřní sítě. Což by mohlo chodit, posílalo by se to na tu vnější ip adresu kterou ukazuje např. ten speedtest (která se nesmí moc často měnit, což třeba u UPC se moc často nemění, já už mám stejnou asi rok a nemám pevnou IP).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Je potřeba větráčky ?
    Od robobobo v sekci Chlazení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-01-2014, 19:43
  2. Problémy s PC (HW/SW): Stream z her na dálku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-11-2011, 10:37
  3. správa počítače na dálku
    Od petr.svec v sekci Sítě
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 21-04-2011, 19:54
  4. Zapínání PC na dálku bez veřejné IP adresy
    Od koren3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-04-2011, 21:06
  5. GeForce: 8800GTX - už není potřeba SLI :-)
    Od radekhulan v sekci Grafické karty
    Reakcí: 80
    Poslední příspěvek: 28-12-2006, 18:21