Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Bootování ze Sata

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    51

    Hola

    určitě to je debilní otázka, ale jak to mám nastavit aby mi pc bootovalo ze saty. Bo v biosu mám možnost jen ide.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    A to máš PC, nebo ntb? A jakou desku? Jaké máš možnosti v BIOSu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    51

    to mám pc.

    deska to je asi nějaký asrock.

    a možnosti v biosu mám dvd vejpalku. HDD na IDA a potom USB čtečku
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Benobi Zobrazit příspěvek
    to mám pc.

    deska to je asi nějaký asrock.

    a možnosti v biosu mám dvd vejpalku. HDD na IDA a potom USB čtečku
    ...no pak by mi přišlo logické mít SATA přepnuté do režimu IDE. a zvolit IDE jako bootovací rozhraní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jaky je to AsRock?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Zdetekoval bios vôbec zariadenie pripojené do sata portu? Ak nie, nediv sa, že z neho nemôžeš bootovať ...

    Trebárs bude tvoja doska podporovať iba SATA I zariadenia a preto budeš musieť prepnúť HDD(ak sa teda jedná o hdd) do režimu sata I ....

    K tomu ale potrebujeme doplňujúce informácie ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    51

    nevím co myslíte zda to načte bis, ale když po startu pc se kontroluje cpu, ram a připojené disky, tak mi najde hdd na ide, dvd na ide a hdd na sata

    jak přepnu sata do režimu ide?

    jinak moci díky za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Benobi Zobrazit příspěvek
    nevím co myslíte zda to načte bis, ale když po startu pc se kontroluje cpu, ram a připojené disky, tak mi najde hdd na ide, dvd na ide a hdd na sata

    jak přepnu sata do režimu ide?

    jinak moci díky za pomoc
    No a když v BIOSu nastavíš boot sekvenci na boot z HD tak to snad pujde ne??
    Vlastně proč to potřebuješ takto nastavit, máš mašinu nainstalovanou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Benobi Zobrazit příspěvek
    nevím co myslíte zda to načte bis, ale když po startu pc se kontroluje cpu, ram a připojené disky, tak mi najde hdd na ide, dvd na ide a hdd na sata

    jak přepnu sata do režimu ide?

    jinak moci díky za pomoc
    Jak to máme vědět, když tady o tvém systému nepadla ještě ani jedna podrobnější zmínka???
    Já to mám v BIOSu někde na třetí straně/obrazovce Advanced Options, ale každý system je trochu jiný, tak ti nebudu říkat, hledej to tam, když to můžeš mít úplně někde jinde, případně vůbec ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Benobi, stáhni si program Everest. Po jeho spuštění klikni na Počítač ? Přehled a opiš tyto hodnoty: Název základní desky a Disková jednotka
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Benobi, stáhni si program Everest. Po jeho spuštění klikni na Počítač ? Přehled a opiš tyto hodnoty: Název základní desky a Disková jednotka
    Ty jsi někde postřehl, že by se dostal až do WIN? Alespoň to nenapsal. Jak může pouštět Everest, když ještě nenabootoval... ??? To mi hlava nebere.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Ty jsi někde postřehl, že by se dostal až do WIN? Alespoň to nenapsal. Jak může pouštět Everest, když ještě nenabootoval... ??? To mi hlava nebere.
    No, abych řekl pravdu, tak jsem toho právě moc nepochopil Jestli se z toho dá vůbec něco určit Nikde není psáno, že se do Win dostane/nedostane. A tak podle:
    nevím co myslíte zda to načte bis, ale když po startu pc se kontroluje cpu, ram a připojené disky, tak mi najde hdd na ide, dvd na ide a hdd na sata
    jsem usoudil, že mu to jede, jen se mu něco nezdá při postu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    51

    právě, že to vůbec nenajede - chce to stále připojit boot disk

    zítra sem dodán větší info, dnes už nemám k tomu přístup
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    51

    tak jsem to zkusil na jiném novějším pc a jede to
    problém bude v hodně staré desce :-(
    Naposledy upraveno uživatelem Benobi: 08-11-2009 v 15:23
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows Vista: SATA>IDE na SATA>AHCI (SATA>RAID) + Vista
    Od Lo v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-05-2009, 12:06
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-05-2008, 21:55
  3. novy SATA disk znemoznuje bootovani
    Od eiffeltom v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 21:51
  4. SATA + SATA/300, pomalý zápis na SATA/300
    Od dup v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-11-2007, 15:14
  5. 3,5" HDD SATA: Bootovani Sata 3.0 Gb/s HDD na starsi desce
    Od Aki.Lee_ce4you v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-09-2006, 20:00