Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 46 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Zdravim vsechny kdo maji tuto novinku od TP-Linku, tedy router TL-WR1043ND.

    Muzete zde prosim uvest realne hodnoty zapisu a cteni z disku pripojenych do USB? uvedte prosim i papirove hodnoty zapisu disku. Pokud mate moznost otestovat spoustu malych, nekolik stredne a jeden velký soubor bude to ideální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Dlouho jsem čekal, že na tuto otázku někdo odpoví, a nebo nejlépe že se rozvine nějaka diskuze o tomto routru.... a nic

    Tak jsem si ho nakonec pořídil. A risknul to v jakých hodnotách bude umět vše čím je vybaven (za hodně zajimávou cenu ).


    Průměrné hodnoty co jsem naměřil v TotalComaneru, při připjení externiho disku k routeru (PC k síti připojeno rychlosti 1Gbs):

    Kopírování soubor 700MB:

    zápis 2,6 MB/s
    čtení 6,5 MB/s


    Malé soubory Foto:

    zápis 1,5 MB/s
    čtení 4,1 MB/s


    Rochlost celkem dost nízká...

    Ale v jiných parametrech jede hodně pěkně


    Rychlost v gigabytovem ethernetu, měřeno v programu netio:

    Notebook_1Gbs <-> Router TP-Link TL-WR1043ND <-> PC_1Gbs

    TCP connection established.
    Packet size 1k bytes: 91226 KByte/s Tx, 99808 KByte/s Rx.
    Packet size 2k bytes: 104438 KByte/s Tx, 102276 KByte/s Rx.
    Packet size 4k bytes: 113715 KByte/s Tx, 112900 KByte/s Rx.
    Packet size 8k bytes: 112768 KByte/s Tx, 113051 KByte/s Rx.
    Packet size 16k bytes: 113597 KByte/s Tx, 114066 KByte/s Rx.
    Packet size 32k bytes: 114033 KByte/s Tx, 109952 KByte/s Rx.
    Done.


    Rychlost mezi gigabytovým ethernetem a WiFi (se zapnutým šifrováním). Sice spojeno rychlosti jen 130Mbs zatím nevím příčinu proč tak malo , ale rychlost přenosu při této rychlosti je hodně pěkná:

    Notebook-WiFi_130Mbis <-> Router TP-Link TL-WR1043ND <-> PC_1Gbs

    TCP connection established.
    Packet size 1k bytes: 7380 KByte/s Tx, 8065 KByte/s Rx.
    Packet size 2k bytes: 7863 KByte/s Tx, 7497 KByte/s Rx.
    Packet size 4k bytes: 8062 KByte/s Tx, 7959 KByte/s Rx.
    Packet size 8k bytes: 8594 KByte/s Tx, 9577 KByte/s Rx.
    Packet size 16k bytes: 8762 KByte/s Tx, 9628 KByte/s Rx.
    Packet size 32k bytes: 9823 KByte/s Tx, 10058 KByte/s Rx.
    Done.


    Zátím jsem s routříkem hodně spokojenej. U webového nastavení je toho spousty, tak budu ještě zkoušet co to umí. USB Storage nijak nevyužiju, takže nizká rychlost mě osobně nemrzí. S tím WiFi je to divný, ale hádal bych že bude zrada na straně notebooku. No nic jdu hledat kde je zakopanej pes.

    Jestli máte někdo zkušenost s N - WiFi, napište pleas nějaký typy...
    (WiFi síťová karta: Intel 4965AGN)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Na to ze to neni na sdileni urcene je to vyrazne zlepseni i u toho USB. konecne se to da pouzit i na prehravani HD primo ze sitoveho disku. U ubyc VA 6202 to jede max 2MB/sec pri cteni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Na to ze to neni na sdileni urcene je to vyrazne zlepseni i u toho USB. konecne se to da pouzit i na prehravani HD primo ze sitoveho disku. U ubyc VA 6202 to jede max 2MB/sec pri cteni.
    aha, tak to potom jo

    neměl jsem to s čím porovnat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jeste jedna dulezita otazka, ma moznoct jet jako klient s vypnutym NAT ?? Mohlo by se to jmenovat rezim Bridge/Client.

    Mamu tu ted 2 OEM proti sobe jako most pro nahradu kabeloveho spojeni, bohuzel jsou trochu citlivky na vic otevrenejch spojeni a obcas padaj, tak bych je vymenil za tyhle kde mam jistotu ze bude casem odladenej firmware.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Jeste jedna dulezita otazka, ma moznoct jet jako klient s vypnutym NAT ?? Mohlo by se to jmenovat rezim Bridge/Client.

    Mamu tu ted 2 OEM proti sobe jako most pro nahradu kabeloveho spojeni, bohuzel jsou trochu citlivky na vic otevrenejch spojeni a obcas padaj, tak bych je vymenil za tyhle kde mam jistotu ze bude casem odladenej firmware.
    Momentálně aktualním FW možnost vypnout NAT nemá, v nastavení jsem nic nenašel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    9

    Zdravim,
    potreboval bych poradit, jestli tohle zarizeni je mozne splnit muj pozadavek. Potreboval bych z NASu umisteneho v jednom pokoji dostat data ?(hudba, foto, filmy, full HD MKV,...?) do multimedialniho centra umisteneho v obyvaku bez tahani kabelu. Je to mozne pomoci 2 techto routeru? 1. umisteny u NASu a druhy v obyvacim pokoji u eGreatu chytajici data pres wifi a z nej kabelem do eGreatu? Vim, ze eGreat muze mit wifi USB dongle, ale co jsem cetl, tak prave USB je zde limitujicim faktorem a i kdyz je to n?-kovy dongl, tak prenosy jsou max 1.7MB?/s. Bylo by reseni pomoci techto 2 routeru rychlejsi, pokud to jde takhle nejak zapojit? Pripadne dotaz na vlastniky tohoto zarizeni, jakych rychlosti dosahuje pri kopirovani?/streamovani dat mezi pocitaci? Predem moc dekuji a budu rad, kdyz mi nekdo poradi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    nene, neumi rezim Client.

    Na tohle premosteni ja pouzivam 2x http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1306

    Jeden v rezimu Router normalne s nat, ale da se i bez v rezimu bridge, a druhej v rezimu client a bridge.

    Z kazdeho pristroje mas pqak 4 LAN porty pro zarizeni pripadne jeden WAN pro vstup inernetu apod.

    USB se da pouzit jen na pripojeni flashky ci jineho Mass Storage, to plati pro oba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    9

    To Mio:
    Moc dekuji za Tvou radu. Aspon vim, co hledat. Jeste jetli bys mi mohl poradit, je lepsi koupit obe zarizeni, co jsi uvedl nebo 1 TP-LINK WR1043ND a k tomu pripojit NAS kvuli 1GLAN konektorum a k prehravaci v druhe mistnosti Tebou doporuceny produkt? Mohl bych se Te zeptat, jake mas prumerne prenosove rychlosti mezi 2 zarizenimi pripadne zhruba za jakych podminek, abych vedel, jestli jsou tyhle krabicky dost vykonne a rychle pro prenos fullHD MKV na vzdalenost zhruba 10-15m v cihlove novostavbe pres 1-2 steny?

    Ad USB) Ja psal o USB ktere nabizi na svych strankach vyrobce multimedialniho prehravace eGreat, ale pro prenos dat ma nizkou propustnost, i kdyz umi wifi-n.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Mám malý problém, nejde mi přes tento router probouzet PC z internetu.
    Nelze navolit ani posílání broadcast paketu do lokální sítě, hodí to
    Error code: 14003
    IP address is incorrect. Please input another one

    Neznáte někdo ještě nějakou možnost jak na to?

    Nebo prostě nezbýva jen čekat než to nějak šoupnou do noveho firmwaru...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Citace Původně odesláno od stude Zobrazit příspěvek
    To Mio:
    Moc dekuji za Tvou radu. Aspon vim, co hledat. Jeste jetli bys mi mohl poradit, je lepsi koupit obe zarizeni, co jsi uvedl nebo 1 TP-LINK WR1043ND a k tomu pripojit NAS kvuli 1GLAN konektorum a k prehravaci v druhe mistnosti Tebou doporuceny produkt? Mohl bych se Te zeptat, jake mas prumerne prenosove rychlosti mezi 2 zarizenimi pripadne zhruba za jakych podminek, abych vedel, jestli jsou tyhle krabicky dost vykonne a rychle pro prenos fullHD MKV na vzdalenost zhruba 10-15m v cihlove novostavbe pres 1-2 steny?

    Ad USB) Ja psal o USB ktere nabizi na svych strankach vyrobce multimedialniho prehravace eGreat, ale pro prenos dat ma nizkou propustnost, i kdyz umi wifi-n.
    Realna propustnost je cca 80 mbit, tady 10 MB/sec, garantuju ti ze te je opravdu dostatecny pro HD video .-), mam to vyzkousene.

    V podstate muzes pouzit bez problemu kombinaci jednoho TP-Linka a jedno oemko co jsem uved. Ta sem nakonec nesel do 1Gb pprotoze mi to prijde zbytecny, kdyz totiz bezdrat pusti 80 mbit tak celkem nema smysl mit o tolik rychlejsi porty, pokud ale nebudes mit vice gigabitovych zarizeni po kabelech do toho routeru tak pak se to vyplati.

    JInak na vzdalenost do 10 m pres 2 cihlove zdi v novostavbe by to melo jet plnou rychlosti, ja pro jistotu dal vetsi 5dBi anteny, ale to spis proto ze maji i kus koaxialu. Nemelo by to byt nutne.



    Citace Původně odesláno od RolandN Zobrazit příspěvek
    Mám malý problém, nejde mi přes tento router probouzet PC z internetu.
    Nelze navolit ani posílání broadcast paketu do lokální sítě, hodí to
    Error code: 14003
    IP address is incorrect. Please input another one

    Neznáte někdo ještě nějakou možnost jak na to?

    Nebo prostě nezbýva jen čekat než to nějak šoupnou do noveho firmwaru...
    Takovou podporu jsem u routeru jeste nevidel, urcite ji tp-link nema na zadnem ze svych zarizeni, takze bych nedoufal ze ji do firmwaru prida.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tremor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    59

    Zdravim, mam problem s timto routerem.

    1, Mam notes s 802.11 abgn > TP-Link > PC sGigabit eth.
    A Win7 pise se je pripojenej 280-300Mbit, signal perfektni (vzdalenost notesu od AP asi 3m bez prekazek), ale
    realna propustnost je kolem 40-50Mbit. Zda se me to malo, vsude se pise ze realna propoustnost se pohybuje okolo 130MBit.

    2, Kdyz nastavim vysilaci kanal na 1. tak to vyslila na 3. Kdyz nastavim 3. tak jede na 5ce.
    Proste je to posunuty. A kdyz dam 13ku tak se zasekne a pomuze jen master reset. Koukal jsem
    na ofiko stranky a nedavno se tam objevil novy firmware V1_091118. Tak sem zajasal, upgradoval ale zmena zadna

    3, pokud je ap v klidu, treba pres noc kdy notes nevypinam tak rano vse v poradku. Ale pokud zacnu internetit (ani nemusim nic objemnyho stahovat, zadny YT apd.), tak to priblizne po pul hodine spadne a pomuze restartovat wlan, nebo samotnej TP-Link. Notes pouzivam pres rok a na jinych AP nikdy problem nebyl, takze vadu karty, ci softwaru v notesu vylucuji.

    4, a na zaver se chci zeptat jestli ma WPA razantni vliv na propustnost. Zkousel jsem zapnout vypnout ale zmena zadna...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    3

    Zdravím, mám problém s tímto routerem. Mám internet od UPC 10Mb, ale na wifi se nedostanu víc jak na 6MB. Vůbec nevím proč to nejde plnou rychlostí. Síla signálu wifi je kolem 80 procent.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Spatny kanal, nebo mas USB prijimac naproti.

    A nebo meris na blbem meraku, zkus speedtest.net pyramidku Praha, meri dost dlouho aby se prepnul na dostatecnou rychlost.

    Edit: a samozrejme udelej kontrolni mereni pres kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    3

    Přes kabel je rychlost normálně 10Mb. Zkoušel jsem všechny kanály a problém je všude stejný.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 46 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 20:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 19:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 12:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-11-2008, 00:34