Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 10 z 46 PrvníPrvní ... 8910111220 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 136 až 150 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #136
    Nováček Avatar uživatele Etienne de Alsike
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    O par prispevku vyse jsou odpovedi na tve otazky. Tohle neni helplink. Ale nejsem pes
    Bylo by dobre upgradovat na nejnovejsi r15962 (stahovat uz ale webflash!). Ja mam ted r15940. Tam je jiz Samba soucasti. Sdileni snad nastavis uz bez problemu.

    Jinak k tiskarnam: zkousel jsem Canon ip5200 a nepovedlo se. Ted me stve, ze jsem nevzal tu wifi verzi
    Děkuji mnohokrát, už je tam a sdílení funguje :-) Sice jako public, ne pod heslem, ale to mi nevadí, pokud tam není přístup z venku. Důležité je, že je možné na disk zapisovat i číst.
    BTW někde jsem četl, že je možné do USB portu na routru zapojit USB hub a do něj dát víc věcí, jak se to dělá, kdybych chtěl připojit další disk? Konfigurace je jen pro jeden.

    Co se týče tiskárny, chtěl bych tam zapojit HP LaserJet 1200, snad se to podaří podle návodu od Mio.

    edit: Tak tiskárna už také funguje :-) Ovšem ne podle návodu od Mio, ale podle tohoto návodu -> http://dd-wrt.com/wiki/index.php/Printer_Sharing
    r15962 už má všechno potřebné v sobě, takže vlastně stačí jen v Services/USB povolit USB 1.1 Support (UHCI a OHCI), USB 2.0 Support a USB Printer Support, připojit tiskárnu, zapnout ji a přidat správný port ve vlastnostech tiskárny (je to v návodu až úplně dole). A právě jsem vytiskl testovací stránku, takže pohoda :-)
    BTW mám připojený jak harddisk tak tiskárnu, přes USB hub a vážně to funguje :-) Zkusím ještě připojit svou druhou tiskárnu, od HP Photosmart B109a-m, ale u ní moc nevěřím v úspěch, už jen klasická instalace je dost o nervy a otázka zní, zda by fungoval skener.
    Naposledy upraveno uživatelem Etienne de Alsike: 29-12-2010 v 16:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #137
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Etienne de Alsike Zobrazit příspěvek
    Děkuji mnohokrát, už je tam a sdílení funguje :-) Sice jako public, ne pod heslem, ale to mi nevadí, pokud tam není přístup z venku. Důležité je, že je možné na disk zapisovat i číst.
    BTW někde jsem četl, že je možné do USB portu na routru zapojit USB hub a do něj dát víc věcí, jak se to dělá, kdybych chtěl připojit další disk? Konfigurace je jen pro jeden.................a otázka zní, zda by fungoval skener.
    Disky by se mely pripojit kazdy pod jinym "kodem" (nevim, jak to nazvat)- jak to tam vypisuje to info o disku. Pote by to melo jit vse nastavit v Samba Custom configuration. Jeste to neni tak vymakane barevne klikatko a je potreba znalost prikazu, co jak provest. Ja nastavil napr. hesla dle: zde Vice disku jsem zatim nezkousel a nevim, jak se to bude chovat, ale az budu doma, zkusim.
    Scaner asi pripojit nepujde, tam se data i odesilaji a opravdu pochybuji, ze to bude vsude "osetreno".
    Jinak pokud budete chtit prispet i tvurcum do dila, muzete se ucastnit diskusi, co zlepsit, na DDforu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #138
    Nováček Avatar uživatele Etienne de Alsike
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Disky by se mely pripojit kazdy pod jinym "kodem" (nevim, jak to nazvat)- jak to tam vypisuje to info o disku. Pote by to melo jit vse nastavit v Samba Custom configuration. Jeste to neni tak vymakane barevne klikatko a je potreba znalost prikazu, co jak provest. Ja nastavil napr. hesla dle: zde Vice disku jsem zatim nezkousel a nevim, jak se to bude chovat, ale az budu doma, zkusim.
    Scaner asi pripojit nepujde, tam se data i odesilaji a opravdu pochybuji, ze to bude vsude "osetreno".
    Jinak pokud budete chtit prispet i tvurcum do dila, muzete se ucastnit diskusi, co zlepsit, na DDforu
    Tak ty příkazy právě neznám, nevadí, nechám zatím jeden disk a další budu řešit, až to bude aktuální, důležité je, že to teď funguje. Pokud není ke sdílenému disku přístup z internetu, heslo nepotřebuji. Jak to je? Je k disku přístup z internetu nebo pouze z LAN?

    Tak multifunkci nechám připojenou napřímo, skener právě používám a víc než tisk na té tiskárně (tisknu na ní pouze fotky).

    To fórum si pročtu, děkuji. A případně jim dám návrh na zlepšení, pár návrhů bych měl, otázka zní, jestli to půjde. Hlavně bych ale uvítal možnost připojit disk s formátem NTFS, linux se u mě nikde nevyskytuje, jedu pouze na Windows, takže by to chtělo nativní podporu, snad to půjde.

    Každopádně děkuji za informace, pomohl jsi mi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #139
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    12

    Je v tom buildu od BrainSlayer taky podpora NTFS pro disky pripojene do USB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #140
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    2

    Zdravím diskutující,

    můžete mi prosím objasnit, jakých přenosových rychlostí se dá dosáhnout mezi PC na ethernetu a připojeným externím diskem (WD MyBook) na USB s neoficiálním fw?

    Rád bych ho používal jako NAS - přehrával z něj HD filmy na WD TV Live, zálohoval na něj...

    Díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #141
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    12

    Tak odpovim rovnnou na oboje, protoze jsem vcera nahodil ten posledni build od BrainSlayer (upgradoval jsem z original fw od TP-Linku)

    - muj WD MyBook essential edition 2TB byl rozpoznan, sdileni funguje - je na nem NTFS filesystem

    - a prenos - do meho PC pripojeneho 1Gb/s kabelem je 5,5 megabajtu za vterinu. To neni moc, ale na prehravani HD filmu staci, zalohy holt budou trochu pomalejsi, ale zmizi mi krabice ze stolu a bude spolecne s routerem ve spajzu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #142
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    1

    mam taky specificky problem s tymto routerom, mam primarny router Vigor 2700VGST od t-comu kedze mi ide tadial iptv a doteraz som ho pouzival aj ako wifi router nech a mozem pripajat s bookmi a telefonmi bezdratovo. Kedze je ale tento router na dve veci kupil som tp link, spojil s povodnym routerom lan>wan, nakonfiguroval wifi siet a vsetko frcalo k mojej spokojnosti ale zacalo sa mi stavat ze po urcitej dobe wifi siet uplne zmizne a aj ked sa snazim napojit do routeru cez kabel tak ho ako keby ani nechelo najst, pomoze len vybrat zo zasuvky a znova zapojit a zasa urcity cas vsetko funguje ako ma, neviete mi s tym pomoct kde by mohol byt problem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #143
    Nováček Avatar uživatele Etienne de Alsike
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od jaminko Zobrazit příspěvek
    mam taky specificky problem s tymto routerom, mam primarny router Vigor 2700VGST od t-comu kedze mi ide tadial iptv a doteraz som ho pouzival aj ako wifi router nech a mozem pripajat s bookmi a telefonmi bezdratovo. Kedze je ale tento router na dve veci kupil som tp link, spojil s povodnym routerom lan>wan, nakonfiguroval wifi siet a vsetko frcalo k mojej spokojnosti ale zacalo sa mi stavat ze po urcitej dobe wifi siet uplne zmizne a aj ked sa snazim napojit do routeru cez kabel tak ho ako keby ani nechelo najst, pomoze len vybrat zo zasuvky a znova zapojit a zasa urcity cas vsetko funguje ako ma, neviete mi s tym pomoct kde by mohol byt problem?
    To se mi párkrát stalo taky a přesvědčilo mě to k flashnutí DD-WRT. Měl jsem poslední ofiko fw a za cca 3 týdny se mi stalo dvakrát, že se nešlo připojit k wifi a ani přihlásit do administrace. Pokud nechceš DD-WRT, zkus napsat na technickou podporu TP-LINKu a popiš jim svůj problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #144
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    6

    Mam tento tp-link a potreboval by som obmedzit pripojenie jedneho pc,nie datumovo ani hodinovo ale datovo (kbit/s)a neviem jak to mam nastavit.Mam tam tento firmware DD-WRT v24-sp2 (11/09/10) std.Poradite mi.Ďakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #145
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od qwer4 Zobrazit příspěvek
    Mam tento tp-link a potreboval by som obmedzit pripojenie jedneho pc,nie datumovo ani hodinovo ale datovo (kbit/s)a neviem jak to mam nastavit.Mam tam tento firmware DD-WRT v24-sp2 (11/09/10) std.Poradite mi.Ďakujem.
    Zkus QoS. Tam sice asi neni primo datove omezeni, ale jdou nastavit zarizeni, ktere maji prednost v propusti. Jinak to vidim na commands, ale ty neznam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #146
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Jenom tak kdyby mel nekdo problem s pripojenim sitove USB tiskarny, kde mu vyzkoci hlaska o "TCP Mib", je zde reseni v podobe prejmenovani/smazani souboru SNMPAPI.DLL
    Tiskarna jiz jede, takze svuj vyrok beru zpet
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 12-01-2011 v 18:19 Důvod: duplicitní příspěvek
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #147
    Nováček Avatar uživatele Etienne de Alsike
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    19

    Rád bych rozběhl IPv6, DD-WRT by to měl umět. V administraci mám položky IPv6 enabled/disabled, Radvd enabled/disabled a Radvd config, kde je textové pole. IPv6 jsem dal na enabled a na tom jsem se zasekl, nevím jak dál. Poradíte prosím?

    A ještě jedna věc, potřeboval bych, aby jedno PC v síti dostalo vždy stejnou IP, ale tu možnost jsem nikde nenašel. Mám DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std, build 15962.

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #148
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Etienne de Alsike Zobrazit příspěvek
    Rád bych rozběhl IPv6
    A ještě jedna věc, potřeboval bych, aby jedno PC v síti dostalo vždy stejnou IP, ale tu možnost jsem nikde nenašel. Mám DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std, build 15962.
    K cemu potrebujes IPv6? Jinak by mohlo pomoci: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/IPv6
    Adress reservation jsem taky nenasel, ale melo by stacit tu adresu pridelit v PC ve vlastnostech sitoveho adapteru a z DHCP ji "vyhodit"
    Jinak chlapci z DD asi pripravujou r16xxx radu. To bude zase bomba, snad bude vse fungovat od prvniho buildu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #149
    Nováček Avatar uživatele Etienne de Alsike
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    K cemu potrebujes IPv6? Jinak by mohlo pomoci: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/IPv6
    Adress reservation jsem taky nenasel, ale melo by stacit tu adresu pridelit v PC ve vlastnostech sitoveho adapteru a z DHCP ji "vyhodit"
    Jinak chlapci z DD asi pripravujou r16xxx radu. To bude zase bomba, snad bude vse fungovat od prvniho buildu
    V zásadě ji nepotřebuji, ale chci být připravený na budoucnost, aby až se přejde na IPv6 mi to hned běželo
    Jsem zvědavý na novou řadu, co všechno bude umět :-) Každopádně už současný stav mi vyhovuje, funguje mi sdílení disku i tiskárny, router je stabilní, takže spokojenost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #150
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    11

    Zdar. To co hledáte (DHCP adress reservation) se v DD-WRT jmenuje "Static leases" a najdete to na záložce "Services"...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 10 z 46 PrvníPrvní ... 8910111220 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 19:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 18:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 11:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 23:34