Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 13 z 46 PrvníPrvní ... 3111213141523 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 181 až 195 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #181
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Zdravim mel bych par otazek ohledne tohoto routru a dd-wrt:
    1. Na strankach dd-wrt jsou dva soubory factory-to-ddwrt a tl-wr1043nd-webflash, pochopil jsem spravne, kdyz napisu, ze ten prvni slouzi k nahrani dd-wrt na router s originalnim firmware a ten druhy slouzi k update verzi dd-wrt pres webove rozhrani?

    2. V pripade neuspesneho flashe dd-wrt firmware jsou jake moznosti na obnovu ci znovuzprovozneni routru?

    3. Pisete tady o spouste novejsich verzi, ktere jeste nejsou v databazi routru videt (aktualne je tam build 14144), je bezpecne flashovat jine (novejsi) verze?

    Doposud pouzivam router asus wl-500gp v1 s dd-wrt a jsem spokojeny, jenze b/g sit mi uz nestaci a tak se poohlizim po necem co by umelo n wifi + glan a samozrejme dd-wrt.

    Diky za informace
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #182
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    1

    Nikde nemůžu najít jetsli umí router vypínat rádio v naplánovaných časových obdobích? Je mi jedno jestli v orginále, DD nabo open wrt.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #183
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od HFX9 Zobrazit příspěvek
    1. Na strankach dd-wrt jsou dva soubory factory-to-ddwrt a tl-wr1043nd-webflash, pochopil jsem spravne, kdyz napisu, ze ten prvni slouzi k nahrani dd-wrt na router s originalnim firmware a ten druhy slouzi k update verzi dd-wrt pres webove rozhrani?
    2. V pripade neuspesneho flashe dd-wrt firmware jsou jake moznosti na obnovu ci znovuzprovozneni routru?
    3. Pisete tady o spouste novejsich verzi, ktere jeste nejsou v databazi routru videt (aktualne je tam build 14144), je bezpecne flashovat jine (novejsi) verze?
    1. Spravne- prvni nahrati factory, updaty pak webflash.
    2. Jde to pry pres TFTP. Uzivatel Mio mi poslal navod, zatim jsem vsak nezkousel. Ale pry to funguje
    3. Je to stejne nebezpecne, jako flashovat starsi. Ja vzdy chvili pockam, az prvni jedinci odzkousi. Divej se hlavne do kompatibility, protoze routery se prodavaji s jinou revizi. EDIT- jsou podporovane 1.x, takze no problem.

    Citace Původně odesláno od roslp Zobrazit příspěvek
    Nikde nemůžu najít jetsli umí router vypínat rádio v naplánovaných časových obdobích? Je mi jedno jestli v orginále, DD nabo open wrt.
    V GUI jsem to nenasel. Urcite to ale pujde nejak zaridit pomoci Commands, nebo Cron (jeste jsem nepochopil, k cemu slouzi )
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 28-02-2011 v 21:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #184
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od durib
    nebo Cron (jeste jsem nepochopil, k cemu slouzi )
    man cron do googlu /kvuli syntaxi, jinak je to obdoba Planovace uloh ve Win/ a prikaz ke spusteni je wl radio off/on.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #185
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    11

    Tak som si na moj TP-Link 1043ND nahral Gargoyle 1.3.10 a zatial som spokojny. Pred tym som skusal Open-WRT ale ten ma priserne webove rozhranie a navyse vzdy ked som nieco zle nastavil, po restarte prestal poriadne fungovat (musel som nastavit natvrdo ip na pc, cez qss tlacitko pri boote zapnut telnet bez hesla a spustit na nom prikaz firstboot). A zle nieco nastavit sa da velmi lahko (napr. zvolenim 40MHz Wifi zaroven s bgn).

    Gargoyle ma jednoduche web rozhranie a zaroven jeho zaklad je totozny z Open-WRT, takze by mal poskytovat vsetky jeho vyhody. Jedina nevyhoda je nizsi vykon, Open-WRT zvlada na 1043nd na WAN rychlost cca 65MBit a Gargoyle len 35MBit kvoli tomu ze si robi (celkom pekne) statistiky datovej prevadzky.

    http://www.gargoyle-router.com/download.php

    EDIT:

    Teraz som si precital o novej verzii 1.3.11:
    - WAN speed improvements (due to optimization of bandwidth module, max speed of 107Mbit/s measured on a TP-Link TL-WR1043ND)
    Naposledy upraveno uživatelem droopy: 01-03-2011 v 17:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #186
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    12

    To jsem si zase dal... Vcera jsem teda taky zkusil zminenou Gargoyle, ale rozhodne NEDOPORUCUJU.
    Mel jsem stejny problem jako je popsany tu - http://www.gargoyle-router.com/phpbb...php?f=6&t=1119 , proste tlacitko obnovu IP adresy z nejakeho duvodu neni klikaci... ani v chrome, ani ve firefox, takze jsem byl najednou bez internetu. Tak jsem aspon zkusil prenosoby rychlosti na USB disk, ty jsou stejne spatny jako v dd-wrt, tak jsem se vratil zpatky k dd-wrt. To taky nebylo bez problemu, jediny mozny upgrade pres webovy rozhrani byl zpatky na originalni fw od tp-linku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #187
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od rapman Zobrazit příspěvek
    Tak jsem aspon zkusil prenosoby rychlosti na USB disk, ty jsou stejne spatny jako v dd-wrt
    Pokud srovnas s orig FW, jsou hodnoty prave nadmiru luxusni! Neni to sice max rychlost USB 2.0, ale lepsi tohle nez nic. Kor jeste u routeru za 1000 CZK...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #188
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    12

    Originalni fw mi ani muj disk nerozpoznal, proto jsem nasadil dd-wrt. Ale zapis ca 2MB/s je stejne pomaly....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #189
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Tak to mas neco spatne. Ja mam 7 MB/s v obou smerech a to pouzivam sifrovani AES-256.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #190
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Neke, to je nejak moc, to se mi nedari ani s obrovskou cache a to tam mam disk 32 cteni 14 zapis v ext4.

    Limitem je 6,1 na plny vykon procesoru a 32MB bufferem v pameti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #191
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Tak to nevim, co s tim mate. Ja k tomu mam pripojen 320GB WD externi disk, hodlam rozsirit na 2 TB.
    Ted jsem prezkusoval- 8 MB/s zapis, cteni se opozdilo na 6 MB/s. Mene jak 5 MB/s mi to jeste nejelo, takze tech jeho 2 MB/s je velmi podivnych (pokud neni limitovan rychlosti flashky).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #192
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    12

    Tomu neverim... Nemam flashku, ale 2TB disk s NTFS filesystemem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #193
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od rapman Zobrazit příspěvek
    To jsem si zase dal... Vcera jsem teda taky zkusil zminenou Gargoyle, ale rozhodne NEDOPORUCUJU.
    Mel jsem stejny problem jako je popsany tu - http://www.gargoyle-router.com/phpbb...php?f=6&t=1119 , proste tlacitko obnovu IP adresy z nejakeho duvodu neni klikaci... ani v chrome, ani ve firefox, takze jsem byl najednou bez internetu.
    No, mne v opere to funguje. Aspon teraz, ked som to skusal. Som ale rad ze islo aspon dostat sa na original FW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #194
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Citace Původně odesláno od rapman Zobrazit příspěvek
    Tomu neverim... Nemam flashku, ale 2TB disk s NTFS filesystemem.
    Tak to ses celkem jasnej, tvym problemem je NTFS a velikost toho disku.

    Vyrizni si z nej 32GB partition v EXT3/4 na zacatku disku a uvidis jak to bude litat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #195
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    9

    Ahoj

    mam dotaz...
    FTP a WEB server
    1: jak presne nastavit FTP pristup k urcite slozce? jde to? pokud ano poradte jak.
    2: muzu nastavit nektery adresar jako "web server"? chtel bych vytvorit web stranku, trera by byla umistena na USB disku a lidi by na ni mohli pristupovat.
    po zadani IP adresy by se nacetl index.html a jeli by moje lokalni stranky... vyuzit svoji lokalni kapacity disku, nez platit nejaky hosting
    jde neco takoveho?

    díky za rady

    Swoby
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 13 z 46 PrvníPrvní ... 3111213141523 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 19:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 18:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 11:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 23:34