Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 14 z 46 PrvníPrvní ... 4121314151624 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 196 až 210 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #196
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ty si ale lechoch.

    Vygoogli si vsftpd a minihttpd, nebo jiny ftp a http server dle tve volby.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #197
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od swoby Zobrazit příspěvek
    vyuzit svoji lokalni kapacity disku, nez platit nejaky hosting
    Ja bych k tomu mel ale jednu pripominku: uvedom si, ze u hostingu neplatis jenom za misto, kde nahravas, ale i za konektivitu. Pokud nemas upload vetsi jak 5 Mb/s, verejnou stranku a fileserver bych z toho nedelal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #198
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    9

    ahoj

    Jj to je mi vsechno jasne... nechci to pouzivat pro "full" online provoz, ale jen pro zmane a kamarady, kdyz chci neco nazdilet apd. Na to rychlost mojeho Uploadu je naprosto dostacujici i vykon tohoto routru.
    Zkousel jsem neco vygooglit, ale navod co jsem nasel mi nepomohl...
    Dokazete nekdo poradit?

    Diky

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Ja bych k tomu mel ale jednu pripominku: uvedom si, ze u hostingu neplatis jenom za misto, kde nahravas, ale i za konektivitu. Pokud nemas upload vetsi jak 5 Mb/s, verejnou stranku a fileserver bych z toho nedelal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #199
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Kdyz ja nevim s cim chces poradit, potom co udelas:
    opkg update
    opkg install mini-httpd
    opkg install vsftpd

    Tak se ti v /etc/ objevi mini_httpd.conf a vsftpd.conf kde je par naprosto jednoznacnejch radku nastaveni vcetne popisu.

    Pak je jeste potreba nasdilenym slozkam nastavit pristupova prava a udelat prislusne uzivatelske ucty vcetne hesel.

    U ftp serveru vsftpd jsou jeste jednotlive konfigurace v /etc/vsftpd.users

    Jinak uloziste pripojene do usb jsou defaulne mountnuty do /mnt/
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #200
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Dnes si jdu pro tento router, a samozrejme hned jak si ho donesu domu chci na nej nahrat dd-wrt.
    Nasel jsem si na netu postupy jak flashnout dd-wrt a chtel bych se zeptat jestli je nutny krok s vymazanim nvram pres telnet?
    popripade napiste svuj postup jak jste ze stock firmware prechazeli na dd-wrt.

    ja nasel toto:
    Step 1 : stahni z dd-wrt "factory-to-ddwrt.bin" pro tento router
    Step 2 : pripoj pc k routru pomoci lan. Do prohlizece napis http://192.168.1.1. pouzij "admin" pro jmeno a heslo.
    Step 3 : Pro flashnuti pouzij stejny postup jako kdyz by jsi flashoval oficialni firmware
    Step 4 : Po restartovani routru se k nemu pripoj pres telnet 192.168.1.1 pouzij jako jmeno root a heslo admin a napis tyto prikazy:
    mtd -r erase nvram
    reboot

    Po restartovani routru, odpoj napajeci kabel a vyckej nejakou dobu. Potom zpet zapoj napajeci kabel. Ted je router pripraveny pro pouziti s dd-wrt
    Step 5 :Pouzij webovy prohlizec, napis do adresy http://192.168.1.1. Zmen defaultni uzivatelske jmeno a heslo.

    Jeste jednou se zeptam, jestli je nutny ten krok s vymazem nvram (nejak jsem z toho kroku nesvuj

    Diky za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #201
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Ja to nedelal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #202
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    tak nakonec jsem zustal u stock firmware (vedlo me k tomu nekolik temat na dd-wrt, kde si lide stezovali ze nefunguje korektne prave n-kova wifi).

    Uvidime jak to bude stabilni a kdyztak casem prejdu na dd-wrt az se vyresi ta n-kova wifi
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #203
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    S tim n-kem to tak horke neni. Problemy jsou udajne pouze u 40MHz (N only), kde se rate nedostane na 300 Mb/s. Pokud vsak wifi nepouzivas pro prenos velkych souboru, ani si toho nevsimnes.
    Ja mam DD, protoze vice, jak wifi potrebuju VPN server, print server, pristup pres SSH, vylepseny firewall, skripty.
    EDIT: jeste takova malickost- muzete se prosim podivat na toto: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=89717
    a pripadne prosim poradit, kde je chyba? diky
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 06-04-2011 v 20:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #204
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    no ja prave pres n-ko prenasim dost velka data (mam nasbox).
    Navic ten nasbox (Qnap ts-210) plni funkci vpn-web-mail-backup-file-download serveru, takze jedine co od toho routru chci je prave ta n-kova sit s co nejvetsi rychlosti

    Mozna casem zkusim nahodit dd-wrt ale ted tak jak to je to dostacuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #205
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Mam zaujem o tento router, ako vela ludi chem usetrit. Potrebujem vsak aby splnal tieto podmienky:
    - moznost pripojit aj disk (2,5" externy disk) ktory nema vlastny zdroj; ak si dobre pamatam tak tu bolo pisane, ze usb port tohto routeru neposkytuje napajanie, teda na flashku mozno hej, ale neviem ci potiahne taky externy hdd. standardne je na takom usb pozadovane 5V/500mA. pojde to, ci nie?
    - dalej by som potreboval aby sa dala nastavit priorita komunikacie jednak v ramci LAN pre urcite porty (alebo rozsah portov), a jednak pri komunikacii z/do internetu, vsetko na urovni IP adresy
    - moznost nastavit prioritu komunikacie z/do internetu pre vybranu aplikaciu spustenu na PC (router co mam teraz - Airlive 200, to dokaze, vid prilozeny obrazok)

    Aby mi pripadne fungovali vyssie uvedene veci, potrebujem DD (prip. iny) alebo staci origo fw?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: airlive.jpg 
Zobrazení: 141 
Velikost: 34.6 KB 
ID: 21349  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #206
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Me na tom jedou oba dva externi 2.5" disky (ne najednou).
    Moznosti nastaveni v QoS jsou nasledujici (myslim, ze hodne podobne tem tvym):

    A o orig FW toho moc nevim, upgradoval jsem takrka okamzite.
    Mimochodem rada r16xxx se mi zatim u DD moc nelibi, hlavne nahodna ztrata DNS, ktera je nejcitelnejsi (da se vyresit jejim manualnim zadanim, napr. 8.8.8.8)
    EDIT: jak muzu prilozit obrazek, ktery jsem uz jednou pouzil jako prilohu a mam jej nahrany v profilu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #207
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Vdaka za informacie, pomohlo.

    Ale predsa len by som sa spytal, ci je mozne takych QOS zadat viacej, alebo je len toto jedno nastavenie.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #208
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Tak je tam napsane Add, tim padem muzes pridavat dle libosti (nevim, je-li nejaka hranice). Moznosti omezeni jsou pak 3, stejne jako na obrazku.
    EDIT: jeste jenom takova poznamecka, nechci to psat do dalsiho prispevku- ted se na Atheros trochu stezuji, ze nefunguje QoS. Nevim vsak jak na 1043ND. Mam rychly net, tak to nepoznam.
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 12-04-2011 v 22:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #209
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    aha, sedym pismom na tych modrych tlacidlach. zle to vidiet na mojom notase, tak som si nevsimol. este raz dik...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #210
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Este predsa len dotaz - je mozne k disku pripojenemu na USB pristupovat zvonku internetu? Trebars ako na ftp server alebo nieco pod?
    V origo fw asi nie, aspon ak som dobre pozrel prirucku...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 14 z 46 PrvníPrvní ... 4121314151624 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 19:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 18:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 11:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 23:34