Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 23 z 46 PrvníPrvní ... 13212223242533 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 331 až 345 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #331
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    V poradku, ten Zyxel ma navic ADSL modem, ktery v TP-Linku chybi. Proto nelze pristroje zamenit, je nutno pouzit je spolecne. Tlf. kabel dej do WAN Zyxelu, pak spoj LAN port 1 a WAN na TP-Linku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #332
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    ..jsem blb. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #333
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Zdravím. Je možné udělat VLAN izolovanou od všeho ostatního, kromě WAN? (tzn. jenom s přístupem na internet)? díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #334

    FAk FAk je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    Otázka pro Mio a ostatní kdo mají 64MB mod, jak jste to ve vašem případě udělali?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #335
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Koupili jsme si 64MB SDRAM chip a ja osobne jsem si ho nechal vymenit u clovicka s lepsim vybavenim.

    Jde ciste o to ho prepajet. Nic vic potreba neni.

    EDIT: Kdybys chtel tak mi tu jeste 2 ks SDRAMky zbyly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #336

    FAk FAk je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Koupili jsme si 64MB SDRAM chip a ja osobne jsem si ho nechal vymenit u clovicka s lepsim vybavenim.

    Jde ciste o to ho prepajet. Nic vic potreba neni.

    EDIT: Kdybys chtel tak mi tu jeste 2 ks SDRAMky zbyly.
    a na kolik si ceníš kousek? musel bych si ale sehnat někoho zručnýho s vybavením a počkat trošku se zárukou, mám to v ostrym provozu teprve 3 dny a zátěž nic moc.

    Ale jelikož mam NAS vedle, tak k tomu routeru ani nepotřebuju nic připojovat a zatěžovat ho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #337
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Za 120 jsem nakoupil, za 120 prodam, zadna veda :-)

    K dispozici v UL, ČR. vice SZ


    Jinak jsem se z donuceni pustil do noveho OpenWRT+LUCI+ milion dalsich balicku.

    Maka to fakt paradne, konecne z WIFI vytahnu maximum, prekvapil i funkcni rezim klient a sledovani a skenovani okolnich siti.

    Jediny nemily prekvapeni je ze na jinym portu nez 80 LUCI nezobrazuje obrazky animace ani grafy :-(, tak hledam pricinu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #338
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Poslední dobou mne přístup DD-WRT celkem štve, přemýšlím o přechodu na OpenWRT. Máte někdo tento router s LUCI? Dá se v tom nějak rozumně dělat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #339
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Luci je parada, intuitivni, prehledny, totalne me dostaly ty grafy a info wifi rozhrani. Moc pekna prace, rozsiritelny o balicky k dalsimu software.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #340
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    52

    Hlavni rozdil openwrt je ze tam necpou rovnou vsechno, jak u dd-wrt a clovek si to muze udelat po svem. Hlavne jsou balicky primo pro dane os a ne jak u dd-wrt nekde sebrane, z cehoz jsou klikrat jen problemy. Docela dobra vychytavka je asterisk pbx ustredna (voip server), jejiz luci rozjhrani jde najit na foru (je potreba dat i nejake google mail ucet, radej existujici jinak to dela neplechu a zere ram). Predpoklad pro asterisk je rozsireni uloziste pro soft a u zarizeni s min jak 64mb ram i swap.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #341
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    A jde na OpenWRT připojit i více disků/partition? Třeba nějakou flashku bych dal na FTP, jiný disk nasdílel jenom pro někoho a zbytek na síťové data... já vím, že všechno jde, když se chce , ale mne spíše zajímá, jak těžké je to zprovoznit. O Vánocích se na to chci vrhnout a možná na ježíška "zcihelním" router
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #342
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    3

    Zdravím,

    po přečtení všech 23-ti stran jsem se rozhodl koupit WR1043ND a dát šanci OpenWRT.

    Flash proběhl v pořádku a jsem nyní na nejnovější Stable verzi ( Backfire 10.03.1-RC6 ).

    Vše se zdá být OK po stránce funkčnosti a Wired LAN, nicméně po stránce Wireless LAN jsem velmi nešťasten.

    Jakmile přepnu WiFi HT Mode na 40Mhz, tak po rebootu serveru spojeneho s aplikaci nastaveni, se mi uz ani na jednom PC nezobrazi dana WiFi v seznamu dostupnych siti.

    Po googleni jsem narazil na moznost aktivace tohoto modu rucne v /etc/confg/wireless kde jsem zadal ,,option 'htmode' 'HT40-',, a potom se mi jiz WiFi sice ukaze, ale na druhem PC po chvilku se odpoji a uz nejde pripojit spolu s chybou v System logu serveru ,,IEEE 802.11: did not acknowledge authentication response,,.

    Mate nekdo nejaky tip?

    Na PC je WiFi Intel 6300 Ultimate-N 3x3, jedna se o laptop.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #343
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    A jde na OpenWRT připojit i více disků/partition? Třeba nějakou flashku bych dal na FTP, jiný disk nasdílel jenom pro někoho a zbytek na síťové data... já vím, že všechno jde, když se chce , ale mne spíše zajímá, jak těžké je to zprovoznit. O Vánocích se na to chci vrhnout a možná na ježíška "zcihelním" router
    Snadno, ve vychozim nastaveni se vse co pripojis do USB namountuje do /mnt kteraz to slozka je automaticky nasdilena sambou do site.

    Kdyz pouzijes USB HUB (doporucuju s napajenim) muzes si dat nejakou mensi rychlou flashku pro extroot, disk pro sdilena data, tiskarnu atp.

    doporucuju backfire build z ecco.selfip.net a doinstalovat luci plus luci-app-samba

    Citace Původně odesláno od Jeniczeck Zobrazit příspěvek
    Zdravím,

    po přečtení všech 23-ti stran jsem se rozhodl koupit WR1043ND a dát šanci OpenWRT.

    Flash proběhl v pořádku a jsem nyní na nejnovější Stable verzi ( Backfire 10.03.1-RC6 ).

    Vše se zdá být OK po stránce funkčnosti a Wired LAN, nicméně po stránce Wireless LAN jsem velmi nešťasten.

    Jakmile přepnu WiFi HT Mode na 40Mhz, tak po rebootu serveru spojeneho s aplikaci nastaveni, se mi uz ani na jednom PC nezobrazi dana WiFi v seznamu dostupnych siti.

    Po googleni jsem narazil na moznost aktivace tohoto modu rucne v /etc/confg/wireless kde jsem zadal ,,option 'htmode' 'HT40-',, a potom se mi jiz WiFi sice ukaze, ale na druhem PC po chvilku se odpoji a uz nejde pripojit spolu s chybou v System logu serveru ,,IEEE 802.11: did not acknowledge authentication response,,.

    Mate nekdo nejaky tip?

    Na PC je WiFi Intel 6300 Ultimate-N 3x3, jedna se o laptop.
    Rekl bych ze je to spis blbe nastavena ta druha sitovka, INTEL wifi maji moznost zakazat 40MHz sirku kanalu.

    Jinak konfigurak /etc/config/wireless by mel vypadat na funkcnich 40 11n asi takto
    Kód:
    config 'wifi-device' 'radio0'
    	option 'type' 'mac80211'
    	option 'macaddr' 'unikatni-mac'
    	option 'hwmode' '11ng'
    	list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
    	list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
    	option 'channel' '2' # volny, vyscanovany, mozno auto
    	option 'htmode' 'HT40+'
    	option 'distance' '10'
    	option 'country' 'CZ'
    	option 'txpower' '20'
    
    config 'wifi-iface'
    	option 'device' 'radio0'
    	option 'network' 'lan'
    	option 'mode' 'ap'
    	option 'ssid' 'NAZEV'
    	option 'key' 'HESLO_KLIC'
    	option 'encryption' 'psk-mixed'
    Ale pokud si v zarusenem prostredi, tak se ti to prepne na 20MHz sirku
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #344
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek

    Rekl bych ze je to spis blbe nastavena ta druha sitovka, INTEL wifi maji moznost zakazat 40MHz sirku kanalu.

    Jinak konfigurak /etc/config/wireless by mel vypadat na funkcnich 40 11n asi takto
    Kód:
    config 'wifi-device' 'radio0'
    	option 'type' 'mac80211'
    	option 'macaddr' 'unikatni-mac'
    	option 'hwmode' '11ng'
    	list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
    	list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
    	option 'channel' '2' # volny, vyscanovany, mozno auto
    	option 'htmode' 'HT40+'
    	option 'distance' '10'
    	option 'country' 'CZ'
    	option 'txpower' '20'
    
    config 'wifi-iface'
    	option 'device' 'radio0'
    	option 'network' 'lan'
    	option 'mode' 'ap'
    	option 'ssid' 'NAZEV'
    	option 'key' 'HESLO_KLIC'
    	option 'encryption' 'psk-mixed'
    Ale pokud si v zarusenem prostredi, tak se ti to prepne na 20MHz sirku
    Diky za reakci, MIO, nicmene v tom asi nebude problem. Pres inSSIDer vidim, ze jsem komplet v celem prostredi naprosto sam, cili by nemel byt problem s 40Mhz na n-ku. Momentalne jsem pro jistotu prepnul cely router do G-cka, kde samozrejme nepripada v uvahu nastavovani 20-40Mhz, jelikoz je to 54Mbps.

    Muj konfig pro 11n vypadal nasledovne

    Kód:
    config 'wifi-device' 'radio0'
            option 'type' 'mac80211'
            option 'macaddr' 'MAC'
            list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
            list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
            option 'country' 'US'
            option 'noscan' '1'
            option 'txpower' '24'
            option 'channel' '7'
            option 'distance' '15'
            option 'diversity' '1'
            option 'bursting' '1'
            option 'ff' '1'
            option 'compression' '1'
            option 'hwmode' '11n'
    
    config 'wifi-iface'
            option 'device' 'radio0'
            option 'network' 'lan'
            option 'mode' 'ap'
            option 'frag' '2346'
            option 'rts' '2347'
            option 'ssid' 'ssid'
            option 'encryption' 'psk2'
            option 'key' 'wpa2key'
    Diky nekterym z techto optimalizaci mi ta WiFi na druhem notasu, z ktereho mmtalne pisi ( Intel 6200 2x2) jede az 2x rychleji nez puvodne. Nicmene jak jsem rekl, ted jedu na G pro klid na dusi ( jde mi hlavne o WAN a ten mam stejne dotahnuty na vesnici pres 10/10 WiFi AP do baraku, nicmene pokud by to jelo na plno, mohl bych po dome vyuzivat nejaky ten NAS atp..)

    PS: Vim ze se ti nebude libit to US a 24dB, ale v dome jsou metrove cihlove zdi a ja to mam ob patro, takze ty 4dB pomohou a jeste k tomu tam mam 3x 10dBi anteny pridelane.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #345
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Draku, i US by te melo limitovat jen na 23dBm.

    jinak s**cky jako compression totalne vypni, v podstate krome distance vse co tam mas navic. Uvedom si ze mas rozdilne chipsety, Atheros vysilaci a Intel prijimaci musis obe strany nastavit maximalne kompatibilne, tudiz povypinat maximum zbytnych rozsireni.

    Dalsi overene pravidlo je ze mene je nekdy vice, pokud mas nezarusene prostredi a 10dBi anteny (jestli jsou to ty cca 40cm dlouhy vsesmery tak je rovnou sundej, ty maji neuveritelnou schopnost rusit sami sebe, nebo hodne sundej vysilaci vykon.) tak dej vysilaci vykon nekam kolem 16-20 dB a byt ti o "carku" klesne sila signalu, vyleze ti SNR a realna propustnost.

    Uvedom si ze kdyz se snazis vysilat vykonem 200mW tak byt to chipset zvladne, tak zbyle prvky domacich routeru, a to ani tech nejlepsich, na to nejsou stavene, o antenach nemluve, takze vysledek je obvykle daleko horsi nez kdyz tam das legalnich 100mW (20dBm), u MIMO je to jeste daleko vyraznejsi, protoze pri obvyklem rozlozeni anten se velka cast nakmita na vedlejsi antenu/ny.

    Co se tyka cihlovejch zdi, tak ty sou problem, je v nich moc vlhkosti, zkus si hrat s polarizaci anten, nastav je nikoliv jako MIMO, ale kolmo k sobe ve vsech osach, mel bys docilit solidniho pruchodu a range mezi 65 a 150mbity, coz da realnou propustnost u me v zarusenem prostredi mezi tplinkem a Intel 1000 bgn okolo 6MB/sec, ted koukam ze ma range na 180mbit, takze da snad i vic.

    EDIT: pro zdurazneni, HLAVNE ZKONTROLOVAT parametry ty Intelky ve spravci zarizeni

    EDIT2: Jeste me napada, zmen si distance na cca 2x realna vzdalenost, mam tucha ze vypocitany ACK timeout je moc maly a nikdy nevis kolikatej odraz vlastne chytas :-)
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 18-12-2011 v 15:09
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 23 z 46 PrvníPrvní ... 13212223242533 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 20:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 19:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 12:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-11-2008, 00:34