Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 46 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #16
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jakej mas chipset(wifi prijimac) na ?notebooku?, nektere, u me typicky Broadcom 802.11b/g na ntb HP/Compaq proste rychleji nejedou, a je 2 m od routeru.

    Pokud mas jiny, popis presne co mas, jaky PC/NTB, jaky operacni system, verze ovladacu a pustene antiviry/firewally. Treba starsi Kerio na novych OS brzdi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    3

    Předem děkuji za snahu pomoci. Wifi zkouším jak na stolním PC, tak i na notebooku. Na stolním PC je Windows Vista, wifi adaptér Asus wifi ap solo ve verzi 7.3.13. Notebook Asus, wifi adaptér Intel Proset wireless ve verzi 10.5.0.1. Antivir mam microsoft security essentials. Ještě před několika dny mi na jiném routeru na obou zařízeních internet šel plnou rychlostí. Mám obavu jestli není vadný router.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    No tak podle tehle informaci je ten router bud vadnej nebo blbe nastavenej.

    Sice to vypada na ruseni na kanale, ale kdyz si je zkousel prepinat tak je to divny.

    este zkus reset nastaveni pomoci tlacitka reset (drzet cca 20sec) a nastavit znovu, popripade novej firmware ze stranek vyrobce
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Mam tento router a pro budouci majitele pozor! Nejde presmerovat port na broadcast adresu, takze na WoL zapomente! Hledal jsem a nejakou obchcavku jsem doposud nenasel, jedine snad open/dd wrt- pockam, az bude odladenejsi.
    Jinak vcelku spokojenost az na prenosove rychlosti po WLAN a na USB- na koukani filmu to vsak staci. Taky se z toho da udelat prima internetovy fileserver, pokud mate verejnou IP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Od USB na routerech se nedaji cekat zazraky, nema vykon jako NAS, ale tenhle ma lehce nadprumerne rychlosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    11

    Ahoj,

    mám s tímto routerem problém - nemůžu přes router-USB rozjet externí 2,5" HDD (80GB, FAT32).
    Zapnu HDD, ten se roztočí, problikne kontrolka aktivity a po chilce se rozsvítí kontrolka USB na routeru (jen se rozsvítí a svítí). V admin-rozhraní ale po RESCANu nic nenajde.

    Pokud zkusím USB flashku (16GB, xporter, NTFS), tu najde a sdílení funguje... (tady ale LEDka po zasunutí flashky a svém rozsvícení začne zběsile blikat)

    Router podle manuálu umí i NTFS i FAT32...

    Jediné co mě napadá je, že ten HDD byl naformátovaný v settopboxu Evolve, tak jestli ten STB neformátuje nějakým nestandardním způsobem.

    Máte někdo zkušenost=>radu, nebo nápad, případně připomínku na co jsem mohl zapomenout?

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Disk ma externi napajeni? Protoze ten USB port ho neuzivi.

    A ano, Evolve ma svuj vlastni filesystem ktery samozrejme router neumi, takze musis disk naformatovat normalne v PC, pokud to bude nastalo sitovy disk doporucuju pouzit EXT2, ale router veme i FAT32/NTFS ale tomu bych se vyhnul pokud by tam mel byt nastalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    11

    Zkusil jsem ho naformátovat na NTFS a pořád stejný problém, takže počítám, že chyba je v tom externím napájení (od kterého jsem bohužel ztratil kabel, do teď nebyl potřeba :-( ).

    K tomu EXT2 - v manuálu routeru se píše, že zvládá FAT32 nebo NTFS, o EXT2 se tam nezmiňujou... Ummí ten router EXT2?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    11

    Takže, ten přídavný napájecí kabel jsem shodou okolností našel, ale disk se chová pořád stejně => po rescanu ho nevidím...

    Všem v tom USB fungují i disky (ne jen flashky)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od peterk Zobrazit příspěvek
    Takže, ten přídavný napájecí kabel jsem shodou okolností našel, ale disk se chová pořád stejně => po rescanu ho nevidím...

    Všem v tom USB fungují i disky (ne jen flashky)?
    Mozna ten Evolve formatuje jeste nejak jinak. Tady by mozna mohlo pomoci se podivat do Spravy disku ve win, odstranit vsechny oddily a nanovo je udelat.
    BTW me na tom jede vsechno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Mam tento router a pro budouci majitele pozor! Nejde presmerovat port na broadcast adresu, takze na WoL zapomente! Hledal jsem a nejakou obchcavku jsem doposud nenasel, jedine snad open/dd wrt- pockam, az bude odladenejsi.
    Jinak vcelku spokojenost az na prenosove rychlosti po WLAN a na USB- na koukani filmu to vsak staci. Taky se z toho da udelat prima internetovy fileserver, pokud mate verejnou IP.
    WOL na tomto routeru funguje bez problému. Stačí jen nastavit v přesměrování (Forwarding - Virtual Servers) na port 9 a IP adresu počítače kterého chceš probouzet (ten má přidělenou pevnou IP) nebo u DHCP (DHCP - Address Reservation) rezervovat IP pro danou MAC adresu síťové karty počítače.
    A v nastavení (IP & MAC Binding - Binding Settings) nastavit spřažení pro ARP tabulku MAC adresu síťovky a IP kterou vždy vlastní probouzený počítač.
    Takhle to mám nastavené je a funguje to bez problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od RolandN Zobrazit příspěvek
    WOL na tomto routeru funguje bez problému. Stačí jen nastavit v přesměrování (Forwarding - Virtual Servers) na port 9 a IP adresu počítače kterého chceš probouzet (ten má přidělenou pevnou IP) nebo u DHCP (DHCP - Address Reservation) rezervovat IP pro danou MAC adresu síťové karty počítače.
    A v nastavení (IP & MAC Binding - Binding Settings) nastavit spřažení pro ARP tabulku MAC adresu síťovky a IP kterou vždy vlastní probouzený počítač.
    Takhle to mám nastavené je a funguje to bez problému.
    Snad to pomuze jinym, ja uz to zkouset nebudu. Mam tam DD-WRT a nemuzu vynachvalit. Je to jako nebe a dudy a vse slape bez problemu!
    Kdyby nekdo chtel, pridam jednoduchy navod "jak na to"
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Se neupejpej a zaloz tove tema, navod se vzdy hodi, spouste lidi to usetri hledani.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Se neupejpej a zaloz tove tema, navod se vzdy hodi, spouste lidi to usetri hledani.
    "Bez problemu" beru zpet
    Zatim bych tak mohl napsat, jak bezpecne prepsat firmware a par tipu z administrace. Uz ale vsak 3 dny zapasim s USB storage, ktere k dnesnimu ranu konecne funguje (samba 2; cteni a zapis nad 6 MB/s po LAN). Ne vsak uplne dle mych predstav -psani prikazu mi moc nejde.
    Pokud ma nekdo uspesne zkusenosti s MIPS architekturou na Optware (podporuje pouze Mipsel- co jsem se docetl), budu rad za pomoc.
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 03-09-2010 v 11:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    mam par dotazu ohledne dd wrt a obnovy, jak fungujou aktivace u dd wrt, big varianta se musi koupit nebo ne ? nejak tapu, ale jak wiki tak ostatni zdroje ohledne placeni tak nejak mlzi.

    A druha dulezita otazka, kde je nejaky recovery postup na vraceni puvodniho firmwaru do TP-Linku, pripadne ozive spatne flashnuteho. Puvodne jsem myslel ze podporuje redboot, ale google i ostatni zdroje mlci.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 46 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 19:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 18:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 11:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 23:34