Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 36 z 46 PrvníPrvní ... 263435363738 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 526 až 540 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #526
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Kodl1 Zobrazit příspěvek
    Canon MP 540, někde jsem četl něco o USB IP, ale netuším co to je.
    http://rpc.one.pl/index.php/lista-ar...LyQ2AlwLd1qA9A
    Vyzkoušeno, rychlost připojení je ale pomalá, akorát možná na to skenování. Taktéž klient pro win není výhra. Nesmíš mít také nainstalován Daemon Tools.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #527
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Kalevra Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,ahoj.
    Pořídil jsem si tento prý výborný wifi router hlavně kvůli bezdrátovému sdílení dat z externího HDD.Wifi běhá super,dosah sqvělej,ale mám velkej problém se sdílením HDD.HDD naformátován na NTFS a mám povolené sdílení.Byl by velkej problém pro někoho z Vás,aby sem napsal podrobný postup jak na to.Předem díky moc za všechny odpovědi.
    1) připojit disk
    2) v nastavení ENABLE sdílení
    3) otevřít v tvém průzkumníku disk adresa bude vypadat nějak takto: \\192.168.1.1\Volume1
    Dúležité jsou ty dvojté zpětné lomítka nazačátku.

    případně si můžeš disk namapovat na nějaké písmenku a dát mapování automaticky při spuštění
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #528
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    30

    Děkuji za snahu, ale je to bohužel nad mé síly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #529
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od killall Zobrazit příspěvek
    Ahoj všem,

    před týdnem jsem si koupil tento router s představou, že budu moci kromě Nkové sítě využít USB konektor a funkci media serveru abych nemusel kupovat media centrum k televizi (TV sice umí přehrávat z USB, ale kdykoli budu potřebovat nahrát na disk data ho odpojovat a připojovat k počítači se mi nechce, navíc TV neumí velké soubory, má problém s některými titulky atd atd..)

    Narazil jsme ale na problém.
    Po připojení disku k routru ho zařízení v pořádku najde, nastartuji zdílení a v počítači jej otevřu. Při čtení z disku se vše jeví OK, ale při zápisu na disk se po přenesení asi 100-200MB zařizení zasekne(není ani přístupný web) a nepomůže nic až restart. Originální FW je poslední verze.

    můj disk: WD book 1T naformátovaný systémem NTFS s jedním oddílem.

    Narazil jste někdo na stejný problém?

    Přemýšlel jsem nad neoriginálním FW open-wrt. Podporuje také funkci media server a případně používáte někdo tuhle funkci. Jaké jsou zkušenosti z provozu?

    Nakonec si musím postesknout nad rychlostí přístupu do internetu, která se po pořipojení kabelem pohybuje na 110Mb/s sice je to třetina toho, co moje linka umí, ale stačí to proč se ale chvástají, že je to Gbit router, když to není tak úplně pravda...
    Tak update mého problému.
    Nakonec jsem router reklamoval a problémy se neopakují.

    Můj dotaz ale platí.
    Máte někdo na Open-wrt, nebo DD-wrt rozchozený media server?
    Případně jaké jsou zkušenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #530
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    30

    Potřebuji poradit, zda a případně jak je v DD WRT možné nastavit jeden port switche tak, aby měl přístup pouze na internet, ale ne do zbytku mé sítě.
    Dál bych uvítal nějaký polopatický návod na instalaci torrent klienta, nejlépe v češtině.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #531
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    jen malý dotaz:
    jak nastavím OpenWRT WOL počítače z internetu?
    Namapování portů 9 mám nastaveno na IP adresu PC. Zapnutí PC z internetu jde, ale vždy jen nějakou dobu po vypnutí PC. Problém bude nejspíš v tom že router po nějaké době ztratí informaci na který PC to má poslat. Kde nastavím nějaké spřažení IP s MAC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #532
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Ahoj, ja vzdy budim lokalne pres MAC (ale v trochu jine situaci).
    Zkus se prihlasit na TP (ssh) a z nej WOL primo na MAC adresu.
    Sprazeni IP a MAC muzes udelat pres rezervaci v DHCP serveru, prip. pridanim statickeho zaznamu do arp tabulky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #533
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    WOL se posílá na broadcast. Rozlišuje se dle MAC. Např. forward 9 to 192.168.1.255
    Taky je možnost si stáhnout Luci WOL a probouzet přímo ve webovém rozhraní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #534
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Ahoj, ja vzdy budim lokalne pres MAC (ale v trochu jine situaci).
    Zkus se prihlasit na TP (ssh) a z nej WOL primo na MAC adresu.
    Sprazeni IP a MAC muzes udelat pres rezervaci v DHCP serveru, prip. pridanim statickeho zaznamu do arp tabulky.
    V časti "Static Leases" (u DHCP) jsme už spřeženi udělal, ale je to pořád to samé. To přidani statického záznamu do ARP tabulky udělám jak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #535
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    52

    edit- Tim namapovanim minis presmerovani portu z wan na konkretni ip a port, s tim ze to povolis ve firewalu? :-)

    Pres arp to nejde, ten pod openwrt dela jen aktualni vypis. Ja nasel ze to jde pres prikaz ip, balicek ip.
    Kód:
    ip neigh add 192.168.1.2    lladdr 00:de:ad:be:ef:00  nud permanent   dev br0
    Podle me by misto br0 melo bit br-lan, ale radej se podivej, aspon ja to tak mam, staci dat arp a uvidis.
    Neni to na pevno a restart to zrusi, takze to kdyztak pridej do /etc/rc.local

    Jinak ten prikaz je odtud https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=1787 a ja ho neskousel.
    Naposledy upraveno uživatelem cejny: 01-03-2012 v 15:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #536
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Ještě jednou- WOL na broadcast!

    Citace Původně odesláno od Kodl1 Zobrazit příspěvek
    Potřebuji poradit, zda a případně jak je v DD WRT možné nastavit jeden port switche tak, aby měl přístup pouze na internet, ale ne do zbytku mé sítě.
    Dál bych uvítal nějaký polopatický návod na instalaci torrent klienta, nejlépe v češtině.
    Díky
    V DD ti už nepomůžu, ale nejlehčí by bylo pracovat přímo s IP počítače, který je na ten port připojen. Pak už lze "snadno" nastavit iptables dle potřeby.
    Torrent klient mi tam šel, někde úplně na začátku tohoto vlákna je odkaz (torrent a samba na nějaký Linksys 160). Pohledej. Jinak doporučuju se naučit trochu anglicky, pokud se v tom chceš vrtat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #537
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    52

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Ještě jednou- WOL na broadcast!


    V DD ti už nepomůžu, ale nejlehčí by bylo pracovat přímo s IP počítače, který je na ten port připojen. Pak už lze "snadno" nastavit iptables dle potřeby.
    Torrent klient mi tam šel, někde úplně na začátku tohoto vlákna je odkaz (torrent a samba na nějaký Linksys 160). Pohledej. Jinak doporučuju se naučit trochu anglicky, pokud se v tom chceš vrtat.
    Pod dd-wrt je vlan taky http://dd-wrt.com/demo/Networking.asp , zacnes tim ze tagingem a pak musis nastavit patricne bridge, pripadne chovani mezi zonoma. Bohuzel jedu pod openwrt a tam je to logicky postaveno jinak, ale v principu nejde o nic jineho.

    Torent jednoduse, zalezi jak to vemes, staci zadat
    opkg update
    opkg install transmission-daemon nano
    transmission-daemon
    sleep 5
    killall transmission-deamon
    find / -name settings.json (najde ti konfigurak settings.json, jsou dva)
    transmission-daemon -g /root/.config/transmission-daemon/
    settings.json kde zmenis
    "bind-address-ipv4": "192.168.1.1",
    "download-dir": "/mnt/nas1/torr"
    "rpc-bind-address": "192.168.1.1",
    "rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.1.110", je ip pc, ktere se pripoji pres transmision remote gui
    nakonec pridas do /etc/rc.local toto- transmission-daemon -g /root/.config/transmission-daemon/ a tim dosahnes ze se transmission pusti s konkretnim nastavenim.
    na spusteni zadas transmission-daemon
    na pc naistalujes transmission remote gui (zadne web rozhrani, proste jen klienta)

    Takto to funguje mne pod openwrt, s tim rozdilem ze te tlaci do editace /etc/config/transmission , kde zadas to same s tim ze cesta k nastaveni je /root/.config/transmission-daemon/ .
    Jde to ze ja neresil konfiguraci pres /etc/config/transmission , ale pres settings.json, u me ulozene /root/.config/transmission-daemon/ . Pokud jsem pres ve web rozhrani dal transmission pri startu tak se me pustil ten pod tim druhym konfigurakem a tim padem tam nebyly torrenty. Spoustim ho transmission-daemon -g /cesta ke konfiguraku/ . Je to postup z openwrt, ja dd-wrt opustil, protoze nemaj svoje baliky softu a zrovna ten transmission nechtel slapat na dlink dir-825 a celkove je to pro me o necem jinem.

    PS: Pod openwrt muzes zkopirovat radky opkg update vcetne killall transmission daemon, ty probehnou, pokud je hodis do konzole zaraz. Navod je jednoduche, ale predpoklada radej openwrt a ze sedi cesta /root/.config/transmission-daemon/ , kterou pripadne zmenis.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #538
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    128

    Citace Původně odesláno od RolandN Zobrazit příspěvek
    V časti "Static Leases" (u DHCP) jsme už spřeženi udělal, ale je to pořád to samé. To přidani statického záznamu do ARP tabulky udělám jak?

    V OpenWrt třeba přidat MAC adresu do souboru /etc/ethers potom bude mac svázaná s IP.

    Samozřejmě to třeba taky nastavit v DHCP serveru aby ten stejný PC dostával stejnou IP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #539
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    WOL se posílá na broadcast. Rozlišuje se dle MAC. Např. forward 9 to 192.168.1.255
    Taky je možnost si stáhnout Luci WOL a probouzet přímo ve webovém rozhraní.
    Na broadcast to nefunguje vůbec. Ten Luci WOL by bohatě stačil, i funguje. Akorát zas nevím jak nastavim v OpenWRTu přístup k administraci routeru z internetu... ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #540
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    29

    Ahoj
    také jsem zakoupil ten to routr a jsem zatim spokojen. Ale mám jednu otázku, připojil jsem k routru telefon HTC. Chtel bych sdilet některé věci (muziku mp3) co mám v PC, jak mam nastavit telefon nebo PC, aby se vyděli na siti a mohl jsem přetahovat z PC do HTC.
    Děkuji za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 36 z 46 PrvníPrvní ... 263435363738 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 19:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 18:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 11:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 23:34