Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 46 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #31
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    mam par dotazu ohledne dd wrt a obnovy, jak fungujou aktivace u dd wrt, big varianta se musi koupit nebo ne ? nejak tapu, ale jak wiki tak ostatni zdroje ohledne placeni tak nejak mlzi.

    A druha dulezita otazka, kde je nejaky recovery postup na vraceni puvodniho firmwaru do TP-Linku, pripadne ozive spatne flashnuteho. Puvodne jsem myslel ze podporuje redboot, ale google i ostatni zdroje mlci.
    Co vim, tak za DD-WRT ani OpenWRT ani dalsi open-source firmwary neplati. BIG verze je pro routery s vetsi flash pameti (viz specifikace, 8 MB a vyse- asi).
    Flash na DD-WRT:
    1. Podivat se do seznamu podporovanych routeru (http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices)
    2. Stahnout spravnou verzi firmware (nejdrive factory-to-ddwrt.bin; ten druhy je pro nasledny update na novejsi verze).
    3. Resetovat router do tovarniho nastaveni (podrzet tl reset alespon 10 vterin)
    4. Pres web rozhrani nahrat *.bin a nechat prepsat firmware (provadet pouze po LAN!!!)
    5. Cekat a cekat
    6. Pokud byla operace uspesna, chce po vas jen nove heslo a je to.

    Pokud jste to podelali: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php...om_a_Bad_Flash (nejlepe pres TFTP)
    Navraceni puvodniho firmware jde bud pres web rozhrani (nezkousel jsem vsak, obcas to nejde co jsem cetl) nebo pres TFTP.

    Pokud nekdo chce zprovoznit na WR1043ND USB sharing a i neco navic, ridte se temito jednoduchymi pokyny v tutorial ENG (je to komplet tutorial; preskocte to do bodu 3- formatovani na ext3; bod 4 se pak taktez muze vynechat): http://wrt160nl.org/

    EDIT: jen tak mimochodem, ten posledni odstavec me stal asi 3 dny hledani a prolezani zahranicnich for. Doufam, ze to nekomu pomuze
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 18-09-2010 v 12:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ten odkaz na Recover from bad flash neni pro tp-link, to znamena ze tftp muze fungovat ale nemusi, taktez nahrani puvodniho pres webovy rozhrani. I jina Ip pro tftp znamena konec. Proto se ptam, nenasel jsem ttiz zadne konkretni zkusenosti, a zkouset to jako prvni fakt nechci. ono staci ze se chystam na tu HW modifikaci na zvyseni RAM na 64 MB, jeste hledam jestli nelze nahradit i flashku, mam tu peknej 32MB chip kterej vypada kompatibilne :-))

    OpenWRT je urcite free, ale dd wrt ma eshop s ruznymi variantami a poznamku o aktivaci.

    Ale stejne tam dam ciste openwrt, jen ted hledam jestli neni nekde varianta do flashky prdnout jen zavadec a ostatni umistit na USB flash, u Linksys NSLU2 jsem pouzival Unslung.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    tftp muze fungovat ale nemusi, taktez nahrani puvodniho pres webovy rozhrani. I jina Ip pro tftp znamena konec.
    dd wrt ma eshop s ruznymi variantami a poznamku o aktivaci.
    TFTP je univerzalni a funguje na vsech zarizenich. Jina IP neni prekazka, protoze ta se pri flashi voli. Pres web rozhrani je to otazka, ale az na par vyjimek se to dari- kdyztak je tu stale TFTP, ale ja bych za puvodni nemenil.
    Verze v eshopu jsou 100% funkcni na vybranych routerech, poskytuji asi i par funkci navic (jen co jsem tam cetl). To vsak neznamena, ze by free verze byla nejaka "chudsi"
    No muj nazor je- pokud delas HW upravu jsi urcite schopny si poradit s jinym firmwarem. At ti vse funguje jak ma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    TFTP je sice nepsanej standard, ale nemusí bejt na všechn zařízeních. Na některejch jde např. patřičnou volbou v NVRAM vypnout.
    Naopak co může bejt někdy problém je blbej obsah NVRAM, někdy je (možná jen u některejch modelů) před správnym firmware tam nacpat "čistící", který naplní NVRAM defaultníma hodnotama.
    Nicméně já dělal s routerem psí kusy a vždycky šlo nakonec se vrátit...

    Jiná IP může bejt dosti problém, protože pokud nevíš, na který IP adrese router ten firmware chce, tak se to nezjišťuje úplně jednoduše (byť nějakym scanningem by to určitě šlo...).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    TFTP je jen protokol, ta zarizeni maji ruzne "BIOSy", nebo jak to spravne nazvat, a problem je ze se s tim vyrobci moc nechlubi, tim se pak lisi i postupy jak se dostat do rezimu pro nouzove prehrani firmware, jen tak nahodou se na to prijit moc neda, treba u toho NSLU ma clovek 3 sec na pripojeni telnetem do konzole a preruseni normalniho bootovani, i kdyz je postup presne znam podarilo se mi to na nejmene desatej pokus.

    Taky ta IP pro tftp je nutna, neodpovida totiz vetsinou na ping, takze se da testovat jen telnetem na port tftp, to je i pri dobrym skriptu na dlouho.

    Nicmene zpet k tematu, co ta 1043ka? Zkouseli jste nebo nasli jste nekde neco ohledne toho oziveni pripadne nejake zkusenosti co by se mohli hodit. Google nejak podezrele mlci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od |Mio|
    Nicmene zpet k tematu, co ta 1043ka? Zkouseli jste nebo nasli jste nekde neco ohledne toho oziveni pripadne nejake zkusenosti co by se mohli hodit. Google nejak podezrele mlci.
    Google mlci, protoze je to pomerne "novy" router a neoficialni podpora stale jeste neni na 100%. Kazdopadne pokud snad nevypadne proud, nemelo by se nic podelat (za predpokladu pouziti spravneho FW). IMHO u routeru za 1000 CZK se vyplati z nej ziskat neco navic, nez dava orig FW.
    Kazdopadne mozna by to slo zkusit na necisto, kdyz router jeste funguje. Bud se FW prepise, nebo ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Tak jsem tam prdnul openwrt, muzu vrele doporucit.

    Kdo ma rad dokonale webove rozhrani, nebo mu proste nevyhovuje konzole doporucuju X-wrt rozhrani.

    Skoro uplne, i kdyz nekdy moc obecne informace jsou tady: http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd

    Nejlepsi build ktery jsem nasel je tady, nalakalo me to gui v nazvu a prikompilovany zalezitosti ohledne disku v USB: http://openwrt.groov.pl/WR1043NDv1/backfire-10.3/

    Jinak doporucuju dat do kronu cisteni pameti ktere je docela malo, staci v 10 min intervalech spoustet echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches
    A ja mu soupnul 8GB flashku na 3 partition, 2GB ext3 pro system, 512MB SWAP :-)))), zbytek ext3 do /home a pres sambu nasdilet.

    Akorat me nepotesilo ze to sdileni neni rychlejsi nez s origo firmwarem a fat32. cekal jsem vic.

    PS: A vratit firmware v podstate nejde, zkusel jsem pomoci dd oriznout tu boot verzi, ale po flashi nenabehne, u boot nastesti jo, ale stejne pri obnove projde jen openwrt, zadny puvodni se mi nerozbehnul.
    Asi to chce vic casu a snahy, ale zatim neni duvod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    9

    Nemá te prosím návod použití pro tenhle router v češtině?Děkuji!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    6

    To- MIO. Mam tam dd-wrt.Da sa tam teraz dat ten openwrt?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    jj, staci flashnout verzi sysupgrade, mel by normalne fungovat i prikaz sysupgrade, dd ma stejny zaklad.


    Jinak jsem nekolikaty pokus konecne stabilne promapoval vse potrebne na medium v USB, docela s*ani s tim bylo.

    Vysledek ale skvosny, realna propustnost na 802.11n pri HT20 nebo HT40 je 6,6MB/sec pri prenosu 817MB videa.

    Stejnou rychlost, tedy cca 6MB/sec dosahuju pri cteni s USB, zapis jen 3,5MB/sec, ale predpokladam, ze je to spis omezeno flashkou.

    Musim rict ze za 1k je to parada, ted nastavuju asterisk a jeste se chystam na nejakej torrent daemon.

    Akorat na to uz ma malo pameti, takze musim nekde sehnat chip Hynix HY5DU121622DTP-D43, tedy spis nejaky ekvivalent, neprijde mi pravdepodobne ze by fungoval jen tenhle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    9

    Včera jsem se coby lama pustil do instalace TL.Dodržel jsem postup z manuálu jak router připojit a nakonfigurovat.Dal jsem rychlou manuální.(cd nemám).Vše proběhlo OK až na to,že z PC se na net nedostanu.To samé u wifi noťas síť pozná,ale ven mě už nepustí.V nastavení PC jsem to nastavoval ručně i automaticky .Asi jsem gogo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Nastaveni PC i ostatnich zarizeni uvnitr nech na automatiku.

    Pravdepodobne si spatne nastavil sve vnejsi pripojeni k internetu, nebo jsi nevypnul/nezapnul modem od UPC.

    Popis nam jak jsi pripojen k internetu. Jinak v nastaveni je to WAN, obvykle byva nastaveno ziskani automaticky a v tom pripade se nic dalsiho nemusi nastavovat. Internet se vzdy privadi do diry WAN.

    Pokud mas internetove pripojeni ktere se musi nastavovat rucne, urcite ti poskytovatel dal papir s nastavenim, kde najdes IP, Masku, Branu a dns adresy. V tom pripade se ve wan vybere rucni nastaveni a tyto hodnoty se tam vyplni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Nastaveni PC i ostatnich zarizeni uvnitr nech na automatiku.

    Pravdepodobne si spatne nastavil sve vnejsi pripojeni k internetu, nebo jsi nevypnul/nezapnul modem od UPC.

    Popis nam jak jsi pripojen k internetu. Jinak v nastaveni je to WAN, obvykle byva nastaveno ziskani automaticky a v tom pripade se nic dalsiho nemusi nastavovat. Internet se vzdy privadi do diry WAN.

    Pokud mas internetove pripojeni ktere se musi nastavovat rucne, urcite ti poskytovatel dal papir s nastavenim, kde najdes IP, Masku, Branu a dns adresy. V tom pripade se ve wan vybere rucni nastaveni a tyto hodnoty se tam vyplni.
    Tak net je přiveden do domu optickým káblem(Netron)dále je po bytech rozveden klasicky káblíkem RJ45.Právě ten konec jsem zasunul do Wan portu.Pak jsem tam nastrkal LAN 2 krát PC a Xtreamer.Zapojil jsem síť router blikal dle návodu.Následně spouštím PC.(router před tím byl taky TPlink)Dostávám se k nastavení pomocí sitě.Quick setup proběhl korektně v PC se objevila nová síť,jenž jsem nastavil dle návodu na automaticky.To ostatní je již známo,ven na internet jsem se nedostal ani po ruční konfiguraci v systému.To samé i wifi na NB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    A nemas nahodou u poskytovatele nastavenou MAC adresu toho puvodniho TP-Linku?

    Zkus vlest do weboveho rozhrani, na quick setup se vykasli protoze pruvodce nastavi prd.

    Na WAN si nakolonuj puvodni MAC adresu starsiho TP-Linku, v podstate muzes jen opsat konfiguraci ze stareho tp linku a musi to fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    A nemas nahodou u poskytovatele nastavenou MAC adresu toho puvodniho TP-Linku?

    Zkus vlest do weboveho rozhrani, na quick setup se vykasli protoze pruvodce nastavi prd.

    Na WAN si nakolonuj puvodni MAC adresu starsiho TP-Linku, v podstate muzes jen opsat konfiguraci ze stareho tp linku a musi to fungovat.
    Ještě jsem se do toho nepustil,ale neodpustím si otázku.Nevadí,že v konfiguraci OS W7 je nainstalovaný původní TP link?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 46 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 19:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 18:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 11:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 23:34