Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 46 PrvníPrvní ... 2345614 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #46
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    A nemas nahodou u poskytovatele nastavenou MAC adresu toho puvodniho TP-Linku?

    Zkus vlest do weboveho rozhrani, na quick setup se vykasli protoze pruvodce nastavi prd.

    Na WAN si nakolonuj puvodni MAC adresu starsiho TP-Linku, v podstate muzes jen opsat konfiguraci ze stareho tp linku a musi to fungovat.
    Tak veřejný dík!Už to švihá jak bič.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    9

    Přes dva pokoje se mi wifi signál na NB snížil z vynikající na dobrý.Pravdou je,že jsem router utopil pod TV stolkem,protože jsem důvěřoval třem anténkám.Myslíte,pokud vyvedu z routru externí anténu do volného prostoru bude signál lepší?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od H.Umberto Zobrazit příspěvek
    Přes dva pokoje se mi wifi signál na NB snížil z vynikající na dobrý.Pravdou je,že jsem router utopil pod TV stolkem,protože jsem důvěřoval třem anténkám.Myslíte,pokud vyvedu z routru externí anténu do volného prostoru bude signál lepší?
    Bude, ale je to IMHO zbytecne: nebude spravne fungovat MIMO- to by jsi musel vyvest alespon 2 anteny. Take routery maji jine anteny pro TX a RX- musel by jsi trefit spravnou. Prodluzovaci kabel se take podili na ztrate dB. Kam by jsi antenu dal, aby to vypadalo "hezky"? Cena za antenu neni adekvatni k pripadnemu zvyseni rozdilu signal/sum?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    9

    Jelikož se mi podařila první konfigurace routeru v životě hned ni narostl hřebínek a chci se poptat co je ještě dobré v nastavení aktivovat?Popřípadě deaktivovat,aby byl router využit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od H.Umberto Zobrazit příspěvek
    Jelikož se mi podařila první konfigurace routeru v životě hned ni narostl hřebínek a chci se poptat co je ještě dobré v nastavení aktivovat?Popřípadě deaktivovat,aby byl router využit.
    Pocitam, ze mas originalni firmware. Pro plne vyuziti bych pouzil X-WRT (jako jiz tady bylo, u DD-WRT zatim je stale nejstabilnejsi r14896). Nebo alespon stahnout ze stranek TP-Link nejnovejsi (jistota).
    Pro plne vyuziti routeru s orig FW toho moc neni- snad jen to USB, kde muzes dat datove uloziste. Pak jeste pouziti NAT, ale pokud nevis, co to je, pravdepodobne to nepouzivas.
    Ja treba zkousim metodou pokus/omyl + Google. U tebe (orig FW) je vyhoda v cestine a jednoduchosti .
    Nezapomen, ze vzdy jde router vratit do tovarniho nastaveni stisknutim tl. reset na vice nez 10 vterin. Tim nic nepokazis, tak experimentuj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    9

    Díky uživateli durib!
    Ještě mne zajímá jak uvedu do provozu flashku 4G,kterou jsem napíchl do routeru.Přidám li síťové zařízení chce to už.jméno a heslo.Chtělo by to informaci jak postupovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od H.Umberto Zobrazit příspěvek
    Díky uživateli durib!
    Ještě mne zajímá jak uvedu do provozu flashku 4G,kterou jsem napíchl do routeru.Přidám li síťové zařízení chce to už.jméno a heslo.Chtělo by to informaci jak postupovat.
    Dle popisu soudim, ze uz je vse namountovane ( v routeru se zobrazuje flashka, ktere jsi priradil sitovy nazev) a mas nastavene jmena a hesla pro admin/uzivatel.
    Ted staci jak rikas pripojit sitovou jednotku:
    1. Otevres nejaky okno pruzkumnika windows (pocitam, ze mas MS)
    2. Nastroje- pripojit sitovou jednotku
    3. Zvol pismeno, slozku (dle napovedy v routeru; \\adresa routeru\sitovy nazev zarizeni)
    4. Klepni na "pripojit se pomoci jineho uzivatelskeho jmena" a napis bud prihl. udaje admina (cteni, zapis, mazani), nebo user (jen cteni)
    5. Dokoncit

    Pokud je nejaky problem s nepripojenim, vytahni napajeni routeru ze zasuvky a po 5 vterinach vrat. Pockej na dokonceni boot a zkus znovu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jeste jedna dulezita informace pro ty co na nem chteji pouzit OpenWRT v jakekoli variante, ath ovladac je kompilovanej tak, ze ignoruje nastaveni zeme uzivatelem, takze u 99% zarizeni se omezi pocet kanalu na 11.

    Kdybyste nahodou nekdo kompiloval upraveny ath dejte mi vedet, nechce se mi to delat na servru a na pracovni linux nemam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Jeste jedna dulezita informace pro ty co na nem chteji pouzit OpenWRT v jakekoli variante, ath ovladac je kompilovanej tak, ze ignoruje nastaveni zeme uzivatelem, takze u 99% zarizeni se omezi pocet kanalu na 11.

    Kdybyste nahodou nekdo kompiloval upraveny ath dejte mi vedet, nechce se mi to delat na servru a na pracovni linux nemam.
    Na DD-WRT je take jen 11 kanalu. Me to ale nevadi, protoze vetsina wifi noobs tady jede na 6 Ja tak mam extremne volne pasma a jedu si s kanalem 11 na tretinovy vykon

    Jinak POZOR!, dnes vysel velice ocekavany release r15501. V nem je jiz Samba 3 zabudovana (a konecne zase funguje automount), takze odpada "slozitejsi" instalace pres skripty (psal jsem vyse). Tato verze zatim nema chybu. Vsichni, co maji DD-WRT, ci chteji na nej prejit- pouzijte tuto verzi.
    EDIT: hlavne nezapomente stahnout SPRAVNOU verzi! (kdyztak se jeste muzete poradit po SZ)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Na DD bych prdnul, to co uvadis je davno k dispozici treba v teto kompilaci :

    http://openwrt.groov.pl/WR1043NDv1/backfire-10.3.1-RC3/

    Automount, samba 3 a to nejlepsi moznost hodit rootfs overlay na partition na pripojenem mediu, takze odpadaji veskere problemy s nedostatkem mista pro doinstalovavane balicky.


    Jinak co se tyka toho ath driveru, tak mi to pride hovadina kdyz original firmware ma moznost volit zemi, ze opensource alternativa tuhle moznost omezuje, preci jen pasmo 2,4 GHz je obzvlast ve mestech silene zasekany a mit jen 11 kanalu misto 13 je podstatnej rozdil a to ani nemluvim o dual-band zarizenich kde v 5GHz pasmu jsou ty rozdily mezi zememi daleko horsi.

    Nebo je nejaka moznost upravit primo eeprom toho Atheros chipsetu a prsknout tam CZ natvrdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Na DD bych prdnul
    Ja z toho nedelam soutez, kdo bude mit vice WRT fans. Jsou to proste 2 ruzne alternativy, ja se rozhodl pro DD, protoze je to vetsi noob klikatko. Ty jsi zdatnejsi a poradis si se slozitejsim.

    Jinak ted neco dalsiho: spletl jsem se, vsech 13 kanalu na DD-WRT je. Jak jsem si s tim hral, nechal jsem US, nastavil 11, a pak i po zmene na CR jsem pozapomnel na ten kanal. Moje chyba
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    13 je jich videt v luci webovem rozhrani, nejde ale na ne realne prepnout.

    Vyzkusej to prosim, dostupne kanaly se ti zobrazi kdyz zadas prikaz: iwlist channel
    do konzole.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    13 je jich videt v luci webovem rozhrani, nejde ale na ne realne prepnout.

    Vyzkusej to prosim, dostupne kanaly se ti zobrazi kdyz zadas prikaz: iwlist channel
    do konzole.
    Po zadani prikazu je jich 13.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: freq.JPG 
Zobrazení: 303 
Velikost: 34.4 KB 
ID: 19459  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Dik.

    Ted uz jen zjistit proc me z EEPROM vzdycky nacte US a CZ mi ignoruje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Sehnal jsem konecne 64MB pametove chipy na upgrade. Meli by dojit z UK do 14 dnu.

    Kdyby mel nekdo zajem 3 budu mit navic. Tak pisnete SZ.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 46 PrvníPrvní ... 2345614 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 20:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 19:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 12:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-11-2008, 00:34