Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 46 PrvníPrvní ... 3456715 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #61
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Ahoj!

    Mam dotaz. Originalni firmware je podle testu tragedie.....
    Chtel bych poradit, jaky firmware mam nainstalovat. Jestli OpenWRT nebo DD-WRT...
    Chtel bych, aby tam bylo nejlepe uz v zakladu webove konfigurovani a jestli tam neni, tak poradit jake a jak se doinstaluje.

    Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Test ktery se udal ma dost divny vysledky, tak spatne se v realu router nechova.

    At zvolis DD nebo Openwrt tak obe maji v zakladu predinstalovane webove rozhrani.

    Aktualne asi zvol DD, je s nim mene prace a nepotrebujes zkusenosti s linuxem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Test ktery se udal ma dost divny vysledky, tak spatne se v realu router nechova.

    At zvolis DD nebo Openwrt tak obe maji v zakladu predinstalovane webove rozhrani.

    Aktualne asi zvol DD, je s nim mene prace a nepotrebujes zkusenosti s linuxem.


    No ja testoval nekolik verzi firmware a bohuzel DD-WRT ma s timto routerem asi nejake detske nemoci. DD-WRT sem pouzival (a pouzivam) na nekolika Broadcom routerech (Linksys apod.) a nedam na nej dopustit. Ale tomuhle routeru to nejak nechutna. Prenosove vysledky vyrazne horsi a v kazdem FW nejaka "dulezita drobnost" zlobi. Za temi spatnymi vysledky pry podle zahranicnich for stoji wifi driver, ktery neni primo pro ath9k. Bohuzel i novy original firmware slape lepe na 11n - 99% kvalita 100% sila signalu pres zed cca 6m (dle RalinkUI na RT2870). Nejspis to chce cas a kluci z nemecka to doladi.

    Asi bych radil OpenWRT, tam je podpora lepsi a az poopravi par chybicek ve web GUI, bude to super. Skoda jen, ze se nejaky obetavec nepokusil udelat par hotovych FW,v kterych by bylo vsechno nutne predchystane tak aby to odpovidalo dd-wrt balickum (treba se blyska na lepsi casy : http://eko.one.pl).Proste aby vsechny moduly co ma originalni firmware (USB,WPA2,Samba) + par dulezitych (FTP,VPN,SSH,webGUI,torrent) uz byly zabudovane a clovek nemusel po nahrati firmware zacit resit co se vejde a co uz ne a jak to dohrat a nastavit.
    Jinak receno aby to zvladl i muj tata (alespon za pomoci pritele na telefonu) prenastavit, kdyz se neco nekde zmeni.

    Jinak pro bezne smrtelniky co nepotrebuji veci jako FTP, SSH, downloadery ... : klidne nechte posledni oficialni firmware. Je stabilni, nic podstatneho nechybi a rychlost je v poho.
    Naposledy upraveno uživatelem pentaX: 05-11-2010 v 01:31 Důvod: oprava url
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    A uz si zkousel posledni build DD-WRT ? Co tu psal durib tak se celkem povedl a zadne problemy s nim nema.

    Jinak ja valcim s Openwrt s ath/ath9 driverem. Proste ho nedonutim akceptovat CZ nebo DE a pustit 13 kanalu.

    A co se tyce rychlosti tak smb protokol 5-6 MB/sec cteni, 4-5 MB/sec zapis na ext4, male soubory je to cca o polovinu mene. http prenos z mini_httpd 3,5-5,5 MB/sec docela kolisa, predpokladam ze pomuze zvetseni operacni pameti.

    MIMO jede vyborne, oproti notebooku s Intel chipsetem kopíruju soubory ve spickach 10MB/sec a to nevypinam antiviry, prumer se pohybuje nekde kolem 8MB/sec. Pokryti se standardnimi antenami OK, zkousel jsem dat 3x 5dBi, ale zhorsila se propustnost, je o dost nachylnejsi na ruseni se ziskovejsimi antenami.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od pentaX Zobrazit příspěvek
    No ja testoval nekolik verzi firmware a bohuzel DD-WRT ma s timto routerem asi nejake detske nemoci.......
    Pokud mas nejaky problem s aktualnim DD firmware (r15506), podel se o problemy na tamnim foru. Ja si asi pul mesice "stezoval" na nemoznost mount USB device. Ted vyuzivam opraveny k plne spokojenosti. Jak je to s rychlostma wifi konkretne nevim. Ale kdyz jsem ted nastavil N-only 40MHz Turbo, TX/RX je 300Mb/s. Pravda, u BGN to neleze nad 130 Mb/s. Kazdopadne wifi uz snad NIKDY nebudu pouzivat na prenos velkych souboru (i s orig FW to bylo desne).
    Jinak merit signal v % je dost zavadejici... radeji psat v utlumu. Protoze co to znamena 100% signal, ha?
    EDIT: kdyby nekdo chtel pomoct s vecma jako-
    1. Prace s mountnutym diskem, sdileni (Samba, pres net pak OpenVPN, SFTP)
    2. WAN access (HTTPS, SSH)
    3. Firewall
    4. DDNS
    5. WoL
    Napiste SZ, rad poskytnu sve cerstve nabyte vedomosti
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 05-11-2010 v 17:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1

    Zdravim,
    potreboval bych radu. Kamarad si koupil tento router a je s nim problem. Kamarad bydli na samote v rodinem domku, takze nikde neni nic, co by router rusilo. Jde o to, ze router ma v mistnosti, kde je signal 100%, ale staci zajit za roh a razem je signal jen 50%, ve vedlejsich mistnostech (1 cihlova zed) je signal 25% až 30% a v dalsich mistnostech je signal 0%.

    To mi pripada divne, kdyz tam donesu svuj staricky ASUS, ktery ma jen jednu antenu, tak mam signal uplne vsude a neklesnu pod 50%, co je tedy spatne? Neco blbe nastavenyho?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Nyny_cz Zobrazit příspěvek
    Zdravim,
    potreboval bych radu. Kamarad si koupil tento router a je s nim problem...
    Signal meris v jakem programu? Pokud ve win, napis pocet carek a verzi systemu. Pokud v jinem, udej udaj prosim v dB.
    Jinak se nejdrive podivej do nastaveni routeru, jestli je tam nekde vyzarovaci vykon (High, medium, low). Pokud ne, zkus nejnovejsi firmware. Mas take antenky nastavene spravnym smerem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Citace Původně odesláno od Nyny_cz Zobrazit příspěvek
    Zdravim,
    potreboval bych radu. Kamarad si koupil tento router a je s nim problem. Kamarad bydli na samote v rodinem domku, takze nikde neni nic, co by router rusilo. Jde o to, ze router ma v mistnosti, kde je signal 100%, ale staci zajit za roh a razem je signal jen 50%, ve vedlejsich mistnostech (1 cihlova zed) je signal 25% až 30% a v dalsich mistnostech je signal 0%.

    To mi pripada divne, kdyz tam donesu svuj staricky ASUS, ktery ma jen jednu antenu, tak mam signal uplne vsude a neklesnu pod 50%, co je tedy spatne? Neco blbe nastavenyho?
    Pokud porovnavas routery kdyz jsou umisteny na stejnem miste, je to vice nez divne, over zda jsou dobre namontovane anteny, nastav je oba stejne a jak uvedl nekdo prede mnou zkontroluj vysilaci vykon v nastaveni.

    Pokud je vse spravne, tak reklamace.

    EDIT: jen pro potvrzeni v nekterych mistech nemas signal s TP-Linkem vubec a s Asusem okolo 50%
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    6

    Mam ho doma-signal cez 3 steny tehlove 50cm široke a este 15 metrov dalej 50%.Som snim maximalne spokojny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Test ktery se udal ma dost divny vysledky, tak spatne se v realu router nechova.

    At zvolis DD nebo Openwrt tak obe maji v zakladu predinstalovane webove rozhrani.

    Aktualne asi zvol DD, je s nim mene prace a nepotrebujes zkusenosti s linuxem.
    Jeste jeden dotaz. Jde u Openwrt nebo u DD vypnout NAT? Original FW to neumi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Pokud mas nejaky problem s aktualnim DD firmware (r15506), podel se o problemy na tamnim foru. Ja si asi pul mesice "stezoval" na nemoznost mount USB device. Ted vyuzivam opraveny k plne spokojenosti. Jak je to s rychlostma wifi konkretne nevim. Ale kdyz jsem ted nastavil N-only 40MHz Turbo, TX/RX je 300Mb/s. Pravda, u BGN to neleze nad 130 Mb/s. Kazdopadne wifi uz snad NIKDY nebudu pouzivat na prenos velkych souboru (i s orig FW to bylo desne).
    Jinak merit signal v % je dost zavadejici... radeji psat v utlumu. Protoze co to znamena 100% signal, ha?
    EDIT: kdyby nekdo chtel pomoct s vecma jako-
    1. Prace s mountnutym diskem, sdileni (Samba, pres net pak OpenVPN, SFTP)
    2. WAN access (HTTPS, SSH)
    3. Firewall
    4. DDNS
    5. WoL
    Napiste SZ, rad poskytnu sve cerstve nabyte vedomosti
    Nemoznost mount USB znamena, ze nejde pripojit USB disk? Jsem z toho trosku jelen. Prisete, ze vsechno jde v pohode a o prispevek nize, je uvedeno, ze neco nefunguje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od totter Zobrazit příspěvek
    Ahoj!

    Mam dotaz. Originalni firmware je podle testu tragedie.....
    Chtel bych poradit, jaky firmware mam nainstalovat. Jestli OpenWRT nebo DD-WRT...
    Chtel bych, aby tam bylo nejlepe uz v zakladu webove konfigurovani a jestli tam neni, tak poradit jake a jak se doinstaluje.

    Dik
    Jeste bych chtel upresnit svuj dotaz. Chtel bych nainstalovat OpenWRT nebo DD-WRT. Chtel bych takovou kompilaci, abych nemusel nic doinstalovavat, nemusel nic nastavovat mimo webgui, router spolehlive fungoval, fungovala SAMBA a sel vypnout NAT. Dalsi veci bych bral pouze jako bonus.
    Muzete na me byt obzvlaste hodni a poslat odkaz na to, co mam stahnout. Jo v routeru je nyni originalni FW, takze budu potrebovat nejakej upravenej flash.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Vypnout NAT jde urcite v Openwrt, ale s nejvetsi pravdepodobnosti i v DD. Jen si nevybavuju jestli ze vsech moznych webovych rozhrani.

    Firmware se proste stahne a nahraje pres webove rozhrani stavajiciho jako novy firmware.

    Predkompilovane .bin jak openwrt tak DD obsahuji webove rozhrani ve kterem jsou veskera nastaveni, jen si nejsem uplne jist rozsahem moznosti nastaveni sdileni, tedy samby.

    Webove rozhrani je schopne si i doinstalovat balicky ktere potrebuje. Takze se toho nemusis obavat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od totter Zobrazit příspěvek
    Nemoznost mount USB znamena, ze nejde pripojit USB disk? Jsem z toho trosku jelen. Prisete, ze vsechno jde v pohode a o prispevek nize, je uvedeno, ze neco nefunguje...
    Asi tak- zacinal jsem s DD FW, ktery byl v Router database. Pak jsem si vsak vsiml, ze jsou i dalsi buildy (Other downloads). S prichodem r15xxx se vsak na Atheros blokl USB (asi presli na novejsi a neodladeny ovladac). Po par buildech a ne jen meho upozornovani na USB problem vysel konecne r15601, ktery touto nemoci netrpi. USB bylo vsak funkcni na r14xxx. Kdybys cetl vsechny prispevky, tak vis. Proto se take snazim najit vsechny chybky na techto buildech, protoze Brain Slayer to prece nebude hledat na vsech routerech! Opravi se primarne jen to, co lidi napisou do tamniho fora.

    Citace Původně odesláno od totter Zobrazit příspěvek
    Muzete na me byt obzvlaste hodni a poslat odkaz na to, co mam stahnout. Jo v routeru je nyni originalni FW, takze budu potrebovat nejakej upravenej flash.
    Navod, "how to" jsem uz nekde na predchozich stranach psal. Lisi se ted jenom v pouzitem release, ve kterem je jiz Samba zabudovana a nemusi se prochazet ten navod na zprovozneni (www).

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Vypnout NAT jde urcite v Openwrt, ale s nejvetsi pravdepodobnosti i v DD. Jen si nevybavuju jestli ze vsech moznych webovych rozhrani.
    Jak vypnout? Kdyz tam prece nic nezadam, bude vypnuty ne? Nemyslel jsi spise UPnP?

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Webove rozhrani je schopne si i doinstalovat balicky ktere potrebuje. Takze se toho nemusis obavat.
    IPKG jsem zkousel naposled na r14939, neni podporovan. Ted nevim, protoze dalsi sluzby nepotrebuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Pokud mas nejaky problem s aktualnim DD firmware (r15506), podel se o problemy na tamnim foru. Ja si asi pul mesice "stezoval" na nemoznost mount USB device. Ted vyuzivam opraveny k plne spokojenosti. Jak je to s rychlostma wifi konkretne nevim. Ale kdyz jsem ted nastavil N-only 40MHz Turbo, TX/RX je 300Mb/s. Pravda, u BGN to neleze nad 130 Mb/s. Kazdopadne wifi uz snad NIKDY nebudu pouzivat na prenos velkych souboru (i s orig FW to bylo desne).
    Jinak merit signal v % je dost zavadejici... radeji psat v utlumu. Protoze co to znamena 100% signal, ha?
    EDIT: kdyby nekdo chtel pomoct s vecma jako-
    1. Prace s mountnutym diskem, sdileni (Samba, pres net pak OpenVPN, SFTP)
    2. WAN access (HTTPS, SSH)
    3. Firewall
    4. DDNS
    5. WoL
    Napiste SZ, rad poskytnu sve cerstve nabyte vedomosti
    Ahoj!
    Kde jsi splasil DD verzi 15506? na webu DD je posledni verze 14896? A kde jsi splasil tu opravenou verzi?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 46 PrvníPrvní ... 3456715 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 19:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 18:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 11:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 23:34