Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 7 z 46 PrvníPrvní ... 5678917 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #91
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Jestli to chces nastavit jako switch, tak vypni DHCP na TP-Link, nastav u nej adresu, ktera je volna a zacina tou na DHCP (napr. 192.168.1.x, kde x je volne cislo). Pote jen kabel zapoj do LAN misto WAN.
    Radio myslis wireless? Je tam moznost disabled.
    Dik. Zkusim to a dam vedet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    5

    Ahoj všichni, mám tenhle router v podstatě od doby kdy se začal prodávat a jsem víceméně spokojený. Akorát teď s poslední aktualizací mě začal zlobit. Na kolejích máme systém, kdy se průběžně kontrolují MAC adresy na přípojkách. A poslední dobou se mi stává (od doby té aktualizace), že router nevrací jenom nastavenou MAC adresu WAN rozhraní, ale občas tam plácne MAC wifi, občas LAN (proč? na té jsem připojenej jenom když updatuju firmware) a občas dokonce i nějakého zařízení připojeného přes wifi rozhraní. Jsem z toho už zoufalej, nebaví mě každou chvíli otravovat admina, aby mi odblokoval přípojku. Dělá to taky někomu nebo je tam někde nějaká krpa?
    Přemýšlím proto o nějakém jiném FW, pravděpodobně do začátku dd-wrt. Akorát co by mě zajímalo, jestli podporuje multicast, protože ten poslední FW si tam udržuju právě kvůli jeho podpoře (jede nám přes něj TV - sice to občas spadne, ale pořád lepší než nataženej kabel). Nikde jsem se to nedočetl, tak to snad někdo bude vědět. A taky jak je to jednoduché na nastavení - sice do počítačů dělám, ale sítě nic moc, tak abych to zvládnul. Díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Přišly mi paměti, kdo by chtěl upgradnout svuj router :-)

    http://www.svethardware.cz/forum/sho...d.php?p=417033

    Ja se do toho pustim o vikendu, podle testu to solidne zvedne vykon a stabilutu u SMB a FTP, tak jsem na to zvedavej. Predpokladam ze to o dost urychli i HTTP a konecne se mi podari rozjet zaroven i Asterisk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    5

    Tak jsem tam plácnul dd-wrt, byla to celkem rychlovka, i když zorientovat se v nastavení je kumšt. Multicast jede taky. No, "jede"... na původním FW ho to zvládalo krásně plynule, na dd-wrt je nepoužitelný. Jakoby běžel v režimu G nebo dokonce B (mám mixed GN, já jsem na N, ostatní zařízení na G). Není nějaká možnost jak to nastavit, aby to běželo plynule? Takhle je to k ničemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od ku8az Zobrazit příspěvek
    Ahoj všichni, mám tenhle router v podstatě od doby kdy se začal prodávat a jsem víceméně spokojený. Akorát teď s poslední aktualizací mě začal zlobit. Na kolejích máme systém, kdy se průběžně kontrolují MAC adresy na přípojkách. A poslední dobou se mi stává (od doby té aktualizace), že router nevrací jenom nastavenou MAC adresu WAN rozhraní, ale občas tam plácne MAC wifi, občas LAN (proč? na té jsem připojenej jenom když updatuju firmware) a občas dokonce i nějakého zařízení připojeného přes wifi rozhraní. Jsem z toho už zoufalej, nebaví mě každou chvíli otravovat admina, aby mi odblokoval přípojku. Dělá to taky někomu nebo je tam někde nějaká krpa?
    Přemýšlím proto o nějakém jiném FW, pravděpodobně do začátku dd-wrt. Akorát co by mě zajímalo, jestli podporuje multicast, protože ten poslední FW si tam udržuju právě kvůli jeho podpoře (jede nám přes něj TV - sice to občas spadne, ale pořád lepší než nataženej kabel). Nikde jsem se to nedočetl, tak to snad někdo bude vědět. A taky jak je to jednoduché na nastavení - sice do počítačů dělám, ale sítě nic moc, tak abych to zvládnul. Díky za odpověď.
    To není moc dobrá zpráva, právě jsem ho chtěl objednat, ale asi ještě vydržím
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od ku8az Zobrazit příspěvek
    Tak jsem tam plácnul dd-wrt, byla to celkem rychlovka, i když zorientovat se v nastavení je kumšt. Multicast jede taky. No, "jede"... na původním FW ho to zvládalo krásně plynule, na dd-wrt je nepoužitelný. Jakoby běžel v režimu G nebo dokonce B (mám mixed GN, já jsem na N, ostatní zařízení na G). Není nějaká možnost jak to nastavit, aby to běželo plynule? Takhle je to k ničemu.
    Jaky mas release (posledni je 15747)? Na G to bezi plynule? Pokud ano, nastav G-only.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    To není moc dobrá zpráva, právě jsem ho chtěl objednat, ale asi ještě vydržím
    No on jede bez problémů, jenom tam zlobí to přepínání MAC adres. Pokud nepotřebuješ mít pořád stejnou MAC, neváhal bych.

    to durib: Právě, že to vypadá, že pokud se tam přimíchá nějaký počítač s G, tak to totálně nejede. Ten tok je nějakých cca 4-X MB/sec, takže G to zákonitě nestíhá. Přijde mi to, jakoby router rozesílal multicast tok všem připojeným počítačům, ať si to přeberou samy. Mám verzi 15747. By mě zajímalo, jestli tam třeba jenom něco špatně nastavené, protože to video prostě neběží (respektive běží, ale tak nízkým tokem, že neběží )
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od ku8az Zobrazit příspěvek
    No on jede bez problémů, jenom tam zlobí to přepínání MAC adres. Pokud nepotřebuješ mít pořád stejnou MAC, neváhal bych.

    to durib: Právě, že to vypadá, že pokud se tam přimíchá nějaký počítač s G, tak to totálně nejede. Ten tok je nějakých cca 4-X MB/sec, takže G to zákonitě nestíhá. Přijde mi to, jakoby router rozesílal multicast tok všem připojeným počítačům, ať si to přeberou samy. Mám verzi 15747. By mě zajímalo, jestli tam třeba jenom něco špatně nastavené, protože to video prostě neběží (respektive běží, ale tak nízkým tokem, že neběží )
    MAC potřebuju mít stejnou, protože pokud ji změním, tak musím restartovat kabelovej modem, což se mně zrovna moc nehodí. Každopádně jsem ho už objednal, tak odpoledne uvidím jak bude (ne)chodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    MAC potřebuju mít stejnou, protože pokud ji změním, tak musím restartovat kabelovej modem, což se mně zrovna moc nehodí. Každopádně jsem ho už objednal, tak odpoledne uvidím jak bude (ne)chodit.
    Mam kabelovy modem od UPC a s MAC jsem za celych 5 mesicu laborovani a ruznych psich kusu problem nemel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Tak router už je v provozu, chodí (zatím) dobře, kopíroval jsem přes něho pár filmů v HD o celkové velikosti 45GB mezi dvěma PC za cca 15 minut, Wi-Fi je 802.11n (takže i NB se připojují rychleji), akorát odpoledne spadla síť UPC, takže napřed jsem chtěl kopnout do toho routeru (protože jsem myslel, že už klekl ), ale pak jsem i v kabelovém modemu zjistil, že to je skutečně u poskytovatele, takže jsem si vydechl Firmware jsem nahrál poslední od výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Citace Původně odesláno od ku8az Zobrazit příspěvek
    ...........Právě, že to vypadá, že pokud se tam přimíchá nějaký počítač s G, tak to totálně nejede. Ten tok je nějakých cca 4-X MB/sec, takže G to zákonitě nestíhá. Přijde mi to, jakoby router rozesílal multicast tok všem připojeným počítačům, ať si to přeberou samy. Mám verzi 15747. By mě zajímalo, jestli tam třeba jenom něco špatně nastavené, protože to video prostě neběží (respektive běží, ale tak nízkým tokem, že neběží )
    Da se cekat o multicastu ze ho router preposle na vsecny zarizeni, musis si pohrat s firewallem a nasmerovat ho jen tam kam potrebujes.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    5

    Ok, tak budiž, to se dá předpokládat. Ale proč to teda v tom oficiálním FW fungovalo bez problémů a na dd-wrt to spíš nejede než jede? Tam jsem nemusel dělat vůbec žádné změny, o to víc mě mrzí, že teď musím laborovat s nastavením.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Protoze u linuxovych distribuci je jine defaultni nastaveni wifi i routovani, je potreba si s tim vyhrat vyrazne vic. Uz jen tech moznosti konfigurace wifi je prehrsel, iptables uz vubec nema cenu rozvadet.

    Zacal bych tou wifi, bohuzel pouzivam openwrt a primou editaci konfigurace, takze ti musi podrobnosti poradit nekdo jiny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    4

    Zdravím.

    Mám s tímto routrem (resp. spíše s PC) jeden problém a rád bych konečně po 3 dnech zkoumání našel odpověď.
    -Rozepíšu to do detailu, protože už si 1. skutečně nevím rady a 2. na internetu (ani ENG weby) lidi se stejným problémem nedostávaj odpověď.

    Router jede jak má, vysílá wifi jak má, rychlost i signál odpovídá mým požadavkům před koupí, nestěžuju si. Problém však nastává v "USB Network Sharing"

    -Ze strany routeru vše funguje. Flashku i ext. HDD router najde, nastavení proběhně bez problémů, ale "hlavní" PC připojený kablem s Windows 7 ji nenajde. Problém je však v tom, že když se k flashce či ext. HDD připojím druhým PC pomocí wifi (Windows XP), bez problémů to síťovou jednotku najde a mohu na ni data přenášet, mazat, co chci. Stejně, jako mohu např. měnit nastavení routeru přes 192.168.1.1. Network Sharing tedy funguje, dokonce i na telefonu.

    Problém však je, že nejede na systému Windows 7 (64bit CZ). Jednoduše zadám \\192.168.1.1\MyShare jako na druhém PC či telefonu a nic se neděje. Když to chce jméno a heslo (zjistil jsem ale, že ho to chce i v případě, že zadám špatnou cestu), po napsání se celý proces opakuje a chce to opět jméno a heslo. Po asi 3 pokusech to napíše nenalezeno. Opakuju, na druhém PC (Windows XP) i telefonu to však funguje.

    Network Sharing má název schválně "MyShare" jako v "návodu", ať se s tím jednoduše pracuje. PC je připojen kablem a vše na něm funguje jak má, od veřejné IP (mám modem od UPC) po připojení a nastavení routeru pomocí 192.168.1.1 atp. Jediné co nefunguje, je ten Network Sharing.

    Jsem si 100% jist, že je to díky Windows 7, protože už jsem se na netu dokopal ke stejnému problému u jiných lidí, avšak bez odpovědi nebo odpovědi typu "mám Windows 7 a jede mi to" - což mě upřímně, opravdu nezajímá.

    Ani po čisté instalaci Windows 7 Network Sharing nefunguje. Zkoušel jsem vypnout firewall, nic. Hrabal se v nastavení sítě, nic. Kdybych nainstaloval Windows XP, je to otázka 5 vteřin a síťovou jednotku připojím. A tím jsem si jist, protože k tomuto zjištění výše uvedení také dospěli, tudíž nemá smysl hledat problém mezi routerem a mým PC, ale čistě ve Windows 7.

    Prosil bych tedy někoho, kdo tomu opravdu rozumí nebo měl nejlépe stejný problém, aby mi s tím pomohl.

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    6

    Aky tam mas firmware?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 46 PrvníPrvní ... 5678917 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 19:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 18:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 11:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 23:34