Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 8 z 46 PrvníPrvní ... 67891018 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 106 až 120 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #106
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Sekturek Zobrazit příspěvek
    Zdravím.

    Mám s tímto routrem (resp. spíše s PC) jeden problém a rád bych konečně po 3 dnech zkoumání našel odpověď.
    -Rozepíšu to do detailu, protože už si 1. skutečně nevím rady a 2. na internetu (ani ENG weby) lidi se stejným problémem nedostávaj odpověď.

    Router jede jak má, vysílá wifi jak má, rychlost i signál odpovídá mým požadavkům před koupí, nestěžuju si. Problém však nastává v "USB Network Sharing"

    -Ze strany routeru vše funguje. Flashku i ext. HDD router najde, nastavení proběhně bez problémů, ale "hlavní" PC připojený kablem s Windows 7 ji nenajde. Problém je však v tom, že když se k flashce či ext. HDD připojím druhým PC pomocí wifi (Windows XP), bez problémů to síťovou jednotku najde a mohu na ni data přenášet, mazat, co chci. Stejně, jako mohu např. měnit nastavení routeru přes 192.168.1.1. Network Sharing tedy funguje, dokonce i na telefonu.

    Problém však je, že nejede na systému Windows 7 (64bit CZ). Jednoduše zadám \\192.168.1.1\MyShare jako na druhém PC či telefonu a nic se neděje. Když to chce jméno a heslo (zjistil jsem ale, že ho to chce i v případě, že zadám špatnou cestu), po napsání se celý proces opakuje a chce to opět jméno a heslo. Po asi 3 pokusech to napíše nenalezeno. Opakuju, na druhém PC (Windows XP) i telefonu to však funguje.

    Network Sharing má název schválně "MyShare" jako v "návodu", ať se s tím jednoduše pracuje. PC je připojen kablem a vše na něm funguje jak má, od veřejné IP (mám modem od UPC) po připojení a nastavení routeru pomocí 192.168.1.1 atp. Jediné co nefunguje, je ten Network Sharing.

    Jsem si 100% jist, že je to díky Windows 7, protože už jsem se na netu dokopal ke stejnému problému u jiných lidí, avšak bez odpovědi nebo odpovědi typu "mám Windows 7 a jede mi to" - což mě upřímně, opravdu nezajímá.

    Ani po čisté instalaci Windows 7 Network Sharing nefunguje. Zkoušel jsem vypnout firewall, nic. Hrabal se v nastavení sítě, nic. Kdybych nainstaloval Windows XP, je to otázka 5 vteřin a síťovou jednotku připojím. A tím jsem si jist, protože k tomuto zjištění výše uvedení také dospěli, tudíž nemá smysl hledat problém mezi routerem a mým PC, ale čistě ve Windows 7.

    Prosil bych tedy někoho, kdo tomu opravdu rozumí nebo měl nejlépe stejný problém, aby mi s tím pomohl.

    Děkuji
    Překvapivě ... odpovím si sám, a tím případně pomůžu všem, kteří mají/měli problém jako já.
    -Nevím proč, ale ve Windows 7 jsou oproti Windows XP či Windows Vista některé služby od základu (i ve verzi Ultimate) zakázány. Po jejich povolení pak všechno funguje.

    Jaký inteligent s tím přišel opravdu nevím, zvláště u verze Ultimate bych čekal, že budu mít povoleno pokud možno vše a dodatečně se to bude ptát, jestli zakázat nebo nechat. Né že to bude zakázané a vrtej se v tom.

    *Jestli to tak maj všechny verze Windows 7 od základu nevím(dle diskuzí na netu to vypadá, že asi ne), osobně mám originál 64bit a ten to hold blokoval od samotné instalace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #107
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od Sekturek Zobrazit příspěvek
    Překvapivě ... odpovím si sám, a tím případně pomůžu všem, kteří mají/měli problém jako já.
    -Nevím proč, ale ve Windows 7 jsou oproti Windows XP či Windows Vista některé služby od základu (i ve verzi Ultimate) zakázány. Po jejich povolení pak všechno funguje.
    A ktera sluzba je za to tedy 'zodpovedna'? Jinak jsi nikomu nepomohl
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #108
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    A ktera sluzba je za to tedy 'zodpovedna'? Jinak jsi nikomu nepomohl
    Přesně tak kdyz uz pises ze aspon pomuzes ostatnim tak by mozna bylo taky dobry napsat jaky ty sluzby byyl zakazany?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #109
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Protoze u linuxovych distribuci je jine defaultni nastaveni wifi i routovani, je potreba si s tim vyhrat vyrazne vic. Uz jen tech moznosti konfigurace wifi je prehrsel, iptables uz vubec nema cenu rozvadet.

    Zacal bych tou wifi, bohuzel pouzivam openwrt a primou editaci konfigurace, takze ti musi podrobnosti poradit nekdo jiny.
    A mohl by ses podělit aspoň o tu openwrt konfiguraci? Přece jenom v GUI nastavení toho o moc víc než to zaškrtávátko není, takže mě stejně asi ruční konfigurace nemine, tak ať se mám aspoň od čeho odpíchnout :-/ Jak jsem psal, síťař nejsem ani omylem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #110
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od ku8az Zobrazit příspěvek
    A mohl by ses podělit aspoň o tu openwrt konfiguraci? Přece jenom v GUI nastavení toho o moc víc než to zaškrtávátko není, takže mě stejně asi ruční konfigurace nemine, tak ať se mám aspoň od čeho odpíchnout :-/ Jak jsem psal, síťař nejsem ani omylem.
    No ono je toho dost i v zaskrtavatku "advanced". Je vsak pravda, ze na G-modu jsem se nedostal pres 1,6 MB/s. Muzes vsak zkusit zmenit retezce anten a vyzarovany vykon. Pote se staci podivat v zalozce Status- Wireless na TX a RX rate, jestli je 54 u G spojeni. No proste je mozna potreba s tim trochu takhle polaborovat. Uvidime, jestli bude zlepseni v nejakych dalsich firmwarech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #111
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Kód:
    config wifi-device  radio0
    	option type     mac80211
    	option country 	DE
    	option macaddr	d8:5d:4c:11:22:33
    	option hwmode	11ng
    	list ht_capab	SHORT-GI-40
    	list ht_capab	DSSS_CCK-40
    	list ht_capab	TX-STBC
    	list ht_capab	RX-STBC1
    	option channel	3
    	option distance	0
    	option txpower	20
    	option htmode	HT40+
    	option disabled	0
    Vcelku optimalni konfigurace pro stredne zarusene prostredi do 300 Mbit, ovsem to zalezi na spravne volbe kanalu, narozdil od origo firmware nejde 40MHz sirka vnutit.

    Jinak na routovani se radeji neptej, postnout sem svy iptables tak mam rovnou BAN :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #112
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tremor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    59

    Zdravim, mam problem.
    Nahral jsem tam dd-wrt a nejde me vypnout dhcp a ani nastavit adresa routeru.
    Pokud dam save, nebo apply, vzdy to skoci na prazdnou stranku a nic se nestane.
    Zustava tam porad defaultni nastaveni 192.168.1.1 a DHCP enable.
    Poradi nekdo pls?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #113
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Tremor Zobrazit příspěvek
    Zdravim, mam problem.
    Nahral jsem tam dd-wrt a nejde me vypnout dhcp a ani nastavit adresa routeru.
    Pokud dam save, nebo apply, vzdy to skoci na prazdnou stranku a nic se nestane.
    Zustava tam porad defaultni nastaveni 192.168.1.1 a DHCP enable.
    Poradi nekdo pls?
    A verze DD-WRT, kterou jsi tam dal?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #114
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tremor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    59

    Zda se ze je to uz v poradku.
    Verzi nevim. Dal sem vyhledat TL-WR1043ND a jsou tam pouze dva soubory.
    factory-to-ddwrt.bin a tl-wr1043nd-webflash.bin
    Jestli se da nekde sehnat jeste jina verze????
    Nahral jsem prvni a vznikl tenhle problem. Druhy me tam nejak nesel nacpat, az dnes se me to podarilo a zda se ze uz vse funguje tak jak ma.
    Jenze jsem to delal hlavne z duvodu nizke rychlosti ktera byla kolem 50Mb/s
    Diky DD-wrt sem podle bandwith grafu poladil antenky tak ze me to bezi 80Mb/s ale porad se me to zda nejak malo.
    Ale ted koukam ze na notesu se me ve stavu sitove karty objevuje jen 135Mb/s misto 300Mb/s.
    Zkusim jeste nahrat jine ovladace na notes.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #115
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Tremor Zobrazit příspěvek
    Zda se ze je to uz v poradku.
    Verzi nevim. Dal sem vyhledat TL-WR1043ND a jsou tam pouze dva soubory. ATD...
    Dalsi verze DD firmware jsou zde: ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/ Svou muzes zjistit vpravo nahore.
    Flash na vlastni nebezpeci- stale jsou to buildy! Ted cekam na nastupce 15778, mam starsi 747 (stahli jej), ale prijde mi "nestabilni". Prejit na 15778 i doporucuji, chces-li vyuzit kvalitne USB na routeru.
    Rychlost 50 mb/s je velmi pomala na originalni FW. Zajimave, ze u tebe stoupla- mnoho lidi ma prave s wifi na Atheros a DD problem (i me se stale nezda).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #116
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Citace Původně odesláno od Tremor Zobrazit příspěvek
    ..... objevuje jen 135Mb/s misto 300Mb/s.
    Zkusim jeste nahrat jine ovladace na notes.
    Zarusene pasmo nebo spatne zvoleny kanal.

    Linuxove firmwary te nepusti na rychlosti a nastaveni kterym bys rusil ostatni site.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #117
    Nováček Avatar uživatele Etienne de Alsike
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    19

    Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo můžete ve zkratce popsat výhody alternativního firmwaru pro tento router oproti oficiálnímu FW. A také jestli je lepší OpenWRT nebo DD-WRT. Jde mi o jednoduchou konfiguraci přes webové rozhraní (s příkazovou řádkou se nekamarádím), spolehlivost (jednou nastavit a pak už na to roky nesáhnout) a tak. Má pro mne smysl neoficiální fw? Děkuji :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #118
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Etienne de Alsike Zobrazit příspěvek
    Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo můžete ve zkratce popsat výhody alternativního firmwaru pro tento router oproti oficiálnímu FW. A také jestli je lepší OpenWRT nebo DD-WRT. Jde mi o jednoduchou konfiguraci přes webové rozhraní (s příkazovou řádkou se nekamarádím), spolehlivost (jednou nastavit a pak už na to roky nesáhnout) a tak. Má pro mne smysl neoficiální fw? Děkuji :-)
    Jednoduse- zjisti, co by jsi chtel, aby tvuj router umel. Podivej se do nastaveni dosavadniho FW. Staci ti to?
    Ano- tak to neres.
    Ne- zkus alternativu, ale priprav se na studovani zahranicnich for. Jeste stale neznam utilitu "Do what I want".
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #119
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Citace Původně odesláno od Etienne de Alsike Zobrazit příspěvek
    Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo můžete ve zkratce popsat výhody alternativního firmwaru pro tento router oproti oficiálnímu FW. A také jestli je lepší OpenWRT nebo DD-WRT. Jde mi o jednoduchou konfiguraci přes webové rozhraní (s příkazovou řádkou se nekamarádím), spolehlivost (jednou nastavit a pak už na to roky nesáhnout) a tak. Má pro mne smysl neoficiální fw? Děkuji :-)
    Jednodussi je DD-WRT, o par prispevku vyse nejdes nejvhodnejsi stabilni build.

    Linuxove firmwary ti umozni rozsirit moznosti nastaveni a funkce pristroje, zaroven ve vetsine pripadu se zlepsi vykon a stabilita. Hlavne jde o sdileni dat, windowsovske (samba) ti umozni vytvorit uzivatelske ucty a slozky, ftp - ftp protokol se hodi pro sdileni dat do internetu nebo pro vlastni internetove uloziste.

    Pak samozrejme lze pridat dalsi funkce, sdileni tiskaren, WWW server, logovani a tvarovani provozu v siti, podrobne nastaveni firewallu, VPN server a pristup do vnitrni site a vse co si muzes jen vymyslet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #120
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    26

    zdravím,
    mám tento TP-Link TL-WR1043ND a fw nejnovější 3.12.2 Build 100820 Rel.41891n.
    Problém je ten,že když jsem na internetu třeba na facebooku nebo na ebay,tak mi najdnou tyto stránky přesnanou jet!Jiné jako gmail mi jedou.Po nějáké době se to samo rozjede a stránky můžu znova načíst!Nevíte čím to je?Zkoušel jsem to na více pc a problém je stejný,takže je problém asi v routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 8 z 46 PrvníPrvní ... 67891018 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 19:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 18:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 11:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 23:34