Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 21 z 46 PrvníPrvní ... 11192021222331 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 301 až 315 z 680

Téma: Otazka pro majitele TL-WR1043ND

  1. #301
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Nějak mi pozbývá smysl toho prvního routeru. Funguje to i bez něj? Jinak bez NAT to asi nepůjde, zda li vůbec. Ale tady fakt nevím, takové věci musím vidět na vlastní oči
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #302
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    9

    Ten první modem-router DSL2741B jede v režimu čistý bridž, nic tedy neroutuje => bez něj bych byl bez netu (ADSL pumpa).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #303
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    11

    Zkoušel již někdo zprovoznit s novým FW Media Server který s tímto FW je implementován do routeru?? Já po zkoumání skutečně nenašel pro tuto fičuru využití. Buď něco dělám špatně a nebo to je k ničemu. Jelikož sice jsem zadal složku se soubory kterou má router ?- Media server sdílet, ale pak nevím co s tím. Moje TV sice složku i soubory vidí, ale nepřehraje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #304
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od jps7410 Zobrazit příspěvek
    Zkoušel již někdo zprovoznit s novým FW Media Server který s tímto FW je implementován do routeru?? Já po zkoumání skutečně nenašel pro tuto fičuru využití. Buď něco dělám špatně a nebo to je k ničemu. Jelikož sice jsem zadal složku se soubory kterou má router ?- Media server sdílet, ale pak nevím co s tím. Moje TV sice složku i soubory vidí, ale nepřehraje.
    Tak nevím... => http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=62171
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #305
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    5

    Mám tento router a všechno fungovalo jak má, je tam poslední FW a dokud byla v USB daná flashka, tak žádný problém. Po připojení externího HDD 1TB do USB (HDD má svoje napájení) ale jede router nejvýš pár hodin a pak vytuhne. Pomůže až odpojení a připojení napájení, pak zase pár hodin v pohodě a výtuh. Přitom externí HDD po přímém připojení přes USB k několika jiným PC funguje bezproblémů a stejně tak u toho routeru nevykazuje HDD žádné znaky potíží. Jenom ten router ho nějak nemá rád.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #306
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Doporucuju ten disk naformatovat EXT3, problem by to melo vyresit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #307
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    5

    Ext3 ani Ext2 ten router vůbec nevidí, jakoby tam nebylo nic připojené. Možná by pomohl DD-WRT do routeru, ale to až bude víc času a hlavně až budu mít nějaký router volný, aby se dalo experimentovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #308
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Origo firmware mi vzdy videl ExT3, chcete rict ze posledni verze ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #309
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    5

    Formátoval jsem to v Paragon Partition Manager 11 SE Personal, připojil do routeru a nic. Teda kromě toho, že ten router zase vytuhl. Asi už to nebudu řešit, stejně potřebuju NAS, takže do něho jako doplněk připojím do USB tento HDD a pak snad problém nebude. Možná je krpa taky v tom, že router obsluhuje naráz asi 25 zařízení a když má ještě k tomu stíhat HDD, tak už je to na něho moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #310
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Citace Původně odesláno od karel.karel Zobrazit příspěvek
    ...... Možná je krpa taky v tom, že router obsluhuje naráz asi 25 zařízení a když má ještě k tomu stíhat HDD, tak už je to na něho moc.
    Gheh, tak to se neni cemu divit, ma jen 400MHz ARM + 32MB RAM a bez alternativniho firmware ktery umi swapnout, případně upgradu na 64 MB RAM jako mam ja to chudak mala nemuze zvladat :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #311
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    8

    Dobre rano vsem :-)

    tak jsem se vcera take stal majitelem tohoto routeru a hned bych mel par otazek...

    Hned po instalaci jsem ho flashl na posledni oficialni FW (3.13 tusim ... nemam ho ted v praci po ruce).

    Jde mi o to ze se router sem tam pri pustenem uTorrentu zasekne :-( Jednou to vypadalo tak ze se zasekl komplet cely router a nesel jak uTorrent tak ani web, jednou se to seklo tak zajimave ze uTorrent tahal ale nesel web... Opravdu zajimave.

    Chtel bych se tedy zeptat, zda nekdo resil neco podobneho a hlavne asi jestli tam je nekde neco co na routeru nebo v uTorrentu nastavit aby to slapalo lepe? Presel jsem na tento router ze starickeho D-Linku 524, ktery takove problemy nemel (teda dokud jeste fungoval). Jedine co jsem prozatim v uTorrentu omezil bylo tusim maximum global connections na 500 a max peers per torrent na 50 ... Opet si nejsem zcela jist temi cisly, musim presne nakouknout doma odpoledne.

    Neporesil by tento problem treba nektery z neoficialnich FW? Jeste jsem to moc nezkoumal a ani neprocetl celou mistni diskuzi, tak se omlouvam jestli uz se zde neco podobneho resilo... Napravim dnes odpoledne :-)

    Jeste dodam: BT se snazim skrtit okolo 30/10 Mbps i kdyz linka je doma 100/100. Torrenty v drtive vetsine jen na seedu (ten download je vzdy docela rychly i kdyz pravda ze se to seklo asi prave pri donwloadu), cca 30 torrentu, ale opet mam takovy pocit ze to mam v uTorrentu nastaveno na max 15 aktivnich...

    edit: A jeste, je na routeru neco na co bych nemel zapomenout pri nastavovani (myslim i mimo pripad s BT)? V PC se docela vyznam, ale sitarina me zcela obesla ... ja vedel ze sem na to CISCO mel na skole jit...

    Predem diky moc vsem za jakekoliv rady a pripominky.
    Naposledy upraveno uživatelem h4gH: 08-09-2011 v 06:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #312
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Je jista moznost a to ze jsi prekonal pocet OTEVRENYCH spojeni co zvladne NAT, tedy vice nez 65535.

    Druha moznost je ze se ti proste prehral, zajisti mu lepsi chlazeni.

    Treti je ze si smolar a natrefils vadnej kus.

    A reseni pokud nebudes spokojenej s poslednim firmware, tak tam vrzni OpenWRT/DDWRT. Pri takovym poctu otevrenych spojeni a zateze pomuze swap, pripadne upgrade RAM na 64MB.

    JINAK co se tyce nastaveni tak vypni UPNP otevirani portu a misto toho presmeruj port pro prichozi spojeni pripadne pouzij DMZ.
    Rek bych ze by to mohla byt nejpravdepodobnejsi pricina toho vytuhnuti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #313
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Je jista moznost a to ze jsi prekonal pocet OTEVRENYCH spojeni co zvladne NAT, tedy vice nez 65535.

    Druha moznost je ze se ti proste prehral, zajisti mu lepsi chlazeni.

    Treti je ze si smolar a natrefils vadnej kus.

    A reseni pokud nebudes spokojenej s poslednim firmware, tak tam vrzni OpenWRT/DDWRT. Pri takovym poctu otevrenych spojeni a zateze pomuze swap, pripadne upgrade RAM na 64MB.

    JINAK co se tyce nastaveni tak vypni UPNP otevirani portu a misto toho presmeruj port pro prichozi spojeni pripadne pouzij DMZ.
    Rek bych ze by to mohla byt nejpravdepodobnejsi pricina toho vytuhnuti.
    - Tak momentalne jsem jeste trochu vice priskrtil uTorrent co se tyka poctu spojeni a prozatim drzi.
    - S tim prehratim, no tezko rict... Ale s chlazenim by problem snad nemel byt, odvetrane by to melo byt bez problemu.
    - Co se tyka toho FW, uvidime, ale driv nebo pozdeji to tam asi soupnu...
    - A u toho UPNP jsem zcela mimo ... jak by to presmerovani melo vypadat? Kdybych to teda vypl, nemely by problem nejake jine aplikace? Momentalne to vypada u me takto ... S tim, ze DMZ je vyple.

    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #314
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od jps7410 Zobrazit příspěvek
    Zkoušel již někdo zprovoznit s novým FW Media Server který s tímto FW je implementován do routeru?? Já po zkoumání skutečně nenašel pro tuto fičuru využití. Buď něco dělám špatně a nebo to je k ničemu. Jelikož sice jsem zadal složku se soubory kterou má router ?- Media server sdílet, ale pak nevím co s tím. Moje TV sice složku i soubory vidí, ale nepřehraje.
    Vsetko robis dobre - problem je v tom, ze TV (nepises aka ale to je v podstatejedno) detekuje video stream primarne podla MIME, co mu posle DLNA server a TP-LINK pouziva Ushare co je dost fuzata zalezitost.. a bolo by potrebne mu kusok (dost) poupravovat konfig, aby to chodilo zo sucasnymi typmi TV...
    cize princip je dobry- nahrat na usb disk/flash xvidy a mp3, strcit do USB routra namapovat adresar zapnut media server...telka ho najde vidi subory a ked das prehrat napise nepodporovany format videa/audia.....
    takze najrozumnejsie bude asi toto:
    MINIDLNA:
    Works great with Samsung C650 series TV and a TL-WR1043ND with Openwrt.
    (Video play don't work with default Openwrt libffmpeg_0.5.2-4cj_ar71xx.ipk but work with libffmpeg_0.5.2-4cj_ar71xx.ipk )

    popripade dd-wrt alebo nieco podobne, co ma implementovane minidlna alebo serviio
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #315
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    8

    Taky bych mel jednu otazku k media serveru. Mam posledni oficialni FW, TV soubory v routeru vidi a i bez problemu prehraje. Chcu se jen optat zda je nejaka moznost jak prehrat soubory (divX, mkv) i s titulky a jestli je nejaka moznost ty soubory pomoci TV ovladace i ovladat, tedy jejich prehravani (pause, pretaceni, ...).
    Vsechno todle to TV zvlada sama o sobe pres vestaveny USB port (prehravani vcetne titulku, ovladani), ale pres ten media server ne a ne ....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 21 z 46 PrvníPrvní ... 11192021222331 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 19:46
  2. Router TP Link WR1043ND
    Od jps7410 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 18:44
  3. Acer Aspire 5810TG - par otázek na majitele
    Od Handy2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 11:46
  4. DDR2: Majitelé ASUS MAXIMUS/P5E - fungující DDR II
    Od Decibel-es v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 23:34