Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nedostatek pameti x64 6GB RAM

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    mam problem, i presto ze mam 6 GB ram a 5GB hlasi jako volne, vyskakuje mi ve Win7 hlaska o nedostatku pameti.

    Pred tydnem to nedelalo.

    Mam vypnuty swapovani, zamerne.

    Vyskytuje se to primo po spusteni systemu aniz by s spustila jakakoliv aplikace, potom uz se to nevyskytuje.

    Spoustene aplikace jsem zkontroloval a vyhazel. Nedela to zadna z nich.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    402

    MÁM WIN7 a taky mi to cca dva týdny dělalo, ale pak to samo odešlo, takže buď reinstal nebo s tim chvilku setrvat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    IMHO systém sežere dostupnou ram pro ty svoje prefetche a spol a přestane až v okamžiku, kdy by měl jít do swapu - jenže pokud tam swap neni, tak v tu chvíli tu situaci vyhodnotí jako nedostatek paměti. V případě reálný potřeby tu paměť zas uvolní. Takže bych se tim asi nezatěžoval...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Co se týká swapu ... Vista (a asi i Win7) ho zřejmě využívá, i když má hodně paměti. Já při instalaci jsem si swap udělal 2 GB (mám 4 GB RAM), v současný chvíli se mi zobrazuje zabraných 2,5 GB RAM (tj. 1,5 GB volných) ale přesto zabranej 1 GB swapu. Ovšem nepozoruju jakýkoliv zpomalování swapováním nebo nějakou extra práci disku.

    V tomhle je o něco "lepší" Linux, kde mám taky 6 GB paměti, a mám tam opět taky 2 GB swap, ale ten se skutečně nepoužívá, pokud se nepotřebuje (ještě jsem si nikdy nevšimnul, že bych měl ve swapu zabráno víc než 0 B).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Mno, to ste mi moc nepomohli, zadny proces po startu si nerezervuje pamet, skutecne je tech 5GB volnych.

    Prefetch mam vypnuty stejne jako obnoveni systemu atd.

    Divny je ze to zacalo delat z niceho nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Tak zmena, jsem blbec, nekoukal jsem na vsechny procesy.

    Tu pamet sezere Services.exe, po chybove hlasce se zase vrati na cca 7MB a OK.

    Pohledal jsem na netu, zkusil jsem odmaznout logy ale neprisel jsem na to proc neustale preteka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Takze po delsi dobe kdy priznaky zmizely sami od sebe jsem nasel pricinu problemu.

    Pricinou byla zapomenuta nezakazana automaticky spoustena sluzba pro mapovani topologie linkove vrstvy(site), pokud vypinate rozsirene sitove sluzby, tak se nesmi zapomenout na kteroukoliv z nich, je nutne vypnout NAP, NLA, zjistovani umisteni v siti, mapovani site, sitovou schranku, sluzbu seznamu siti, PNP-X IP a dalsi.

    Jinak jsou sedmicky schopny danou sluzbu, byt nelze spustit protoze ji chybi zavislost, spoustet opakovane a nechat ji opakovane rezervovat pamet dokud nezaplni celou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Takze problem je zpet, jen jsem odinstaloval Catalyst 9.11 a dal tam Catalyst 9.12 + patch a je to zase o neco horsi protoze services.exe zabere 4 GB ram a 30% vykonu procesoru a vydrzi tak treba i hodinu nez vyhodi hlasku a srovna se do normalu.

    Divny je ze jsem vratil bod obnoveni a porad stejny, vycistil jsem catalysty a porad stejny, proste se mi zadnym zpusobem nepodarilo to dostat do puvodniho stavu.

    Podezrival jsem z toho eventlog viz. reseni se smazanim logu ale ani to nepomohlo.

    Ma aspon nekdo z vas stejny nebo podobny problem ???
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nedostatek virtual. paměti
    Od travas1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-02-2010, 00:37
  2. Nedostatek virtuální paměti ?
    Od Hanife v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-07-2009, 01:10
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-11-2008, 18:47
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-09-2008, 09:43
  5. Nedostatek elektriny do gr. karty...
    Od Tomacos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-07-2007, 00:52