Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Porovnani vykonu jader

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Mam takove dilema, chci nahradit svoje 2 jadro Athlon 64 X2 5200+ 65W TDP procesorem Phenom II X4 905e 65W TDP ale zalezi mi na tom aby se nesnizil vykon jednovlaknovych aplikaci.

    Takze otazka zni je vykon 1 jadra phenomu II na 2,5GHz srovnatelny s vykonem 1 jadra Athlonu 64 na 2,7 GHz ???

    Pripadne znate nekdo odkazy na testy vykonu procesoru v jednovlaknovych aplikacich??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Nemusíš mít strach. AMD Phenom II X4 905e je v jednovláknových aplikacích oproti AMD Athlonu 64 X2 5200+ o něco rychlejší (rozdíl činí cca 5-10%).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Tenhle procesor bych zrovna nekupoval. Sice má nízké TDP a je to "úsporný procesor" ale zas tak malou spotřebu nemá aby se vyplatilo za něj připlácet (stojí stejně jako výkonnější 955 Black Edition třeba - beru dle czc). Když už Phenom II X4, tak vzít třeba 945 (95W) a nebo ušetřit a vzít Athlon X4. Ještě bych rád znal desku a zdroj (výrobce, výkon, model...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Cena je sice prakticky stejná, ale spotřeba rozhodně nikoli. Tobě přijde cca 70W rozdílu v zátěži málo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Cena je sice prakticky stejná, ale spotřeba rozhodně nikoli. Tobě přijde cca 70W rozdílu v zátěži málo?
    Osobně bych také jako výhodnější koupi viděl procesor AMD Phenom II 955 BE a s případným snížením nap. napětí procesoru bych si pohrál sám. Přijde mi, že navýšení ceny procesorů řady e není adekvátní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    K 955 BE jsem jen přirovnal cenu Spotřeba 945 (95W) zas tak obrovská není (70w navrch má právě ta 955BE)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Koukám, že má |Mio| v plánu přejít na Sapphire Radeon HD 5850. K té by se opravdu více hodil nějaký výkonnější model.

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    70w navrch má právě ta 955BE
    Jj. Porovnával jsem 905e vs. 955BE.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Na te spotrebe mi dost zalezi, budu to mit v desce GA-MA790FX-DS5 od Gigabyte, je to jen patice AM2+ s pouze 1000 HT, takze mi ten vykon celkem vyhovuje, stejne ho to bude jeste skrtit, stejne tak ta HD 5850 bude priskrcena, ale s tim se taky pocita.

    Premyslel jsem o koupi BE s tim ze ho podtaktuju ci omezim nasobic, jenze pak se podle vseho divne chova C&Q, nezpomaluje se a podobne.

    Takze mi z toho leze nejlip ta 905e, protoze kdyz uz tak rovnou 4 jadro, potrebuju ten vykon mit k dispozici, nevyuzivvam ho casto, ale kdyz to pustim pojede treba tyden na max nonstop.

    Nejak se nehonim za vykonem ve hrach, potrebuju to na praci, OpenCL a 4 x64 jadra.

    Podle vseho ma ta 905e v nove revizi spotrebu na max pod 58W, to je pro me dulezite.


    PS: A Athlon nechci, L3 cache je vyborna vec. Krom jineho kompenzuje vykon pri mirne nizsim taktu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Teď myslím byla vydána nová revize phenomu která má zase nižší spotřebu.
    Je to samozřejmě tvůj výběr, ale podobné spotřeby dosáhneš i sám podvoltováním CPU. např 945
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70148
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Myslim že právě Phenom II 945 by byl ideální. V idle neni rozdíl ve spotřebě, tzn když PC nebudeš využívat, nebude žrát ani se silnějším procesorem. V zátěži pak spotřeba sice naroste, ale nová revize má snížené TDP a vyšším výkonem zas udělá práci rychleji.. Navíc za méně peněz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    No skoro ste me presvedcili, nebylo by teda ale lepsi BE?? Odemcenej nasobic preci jen usnadni naslednou manipulaci ne??

    PS: a 200 rozdil nema ani cenu resit, zvlast kdyz se mi podarilo tu 5850 koupit za 5300

    EDIT: Tak na to koukam a nejlepsi teda bude 965 BE v revizi C3 se 125W TDP, kdyz to schodim na bezny provoz na 2,6 GHz tak by se mel chovat jako ta 905e ne? A mel by se vejit do tech 65W
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 13-11-2009 v 18:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Právě že si myslím že otevřený násobič výhra není. Pokud se nepletu tak BE edice při ručním zvýšení násobiče pak už v idle ten násobič nesnižuje. Ale třeba mě někdo opraví, že se pletu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Pokud se nepletu tak BE edice při ručním zvýšení násobiče pak už v idle ten násobič nesnižuje
    Ano, pokud manuálně zvedneš násobič procesoru funkce CnQ již nefunguje. Je to způsobeno tím, že násobič nastavíš na pevnou hodnotu a tudíž neumožníš jeho automatickou změnu. To samé ovšem platí, pokud taktuješ pomocí zvyšování frekvence Bus Speed. V drtivé většině případů musíš všechny šetřící funkce vypnout, jinak se budeš potýkat s plno problémy. Takže je to "prašť jak uhoď". Pokud by jsi chtěl OC se zachováním všech šetřících funkcí, doporučuji taktovat pomocí Phenom Msr. Tweaker.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Díky za info, možná se bude hodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Hele kdyz existuje tahle utilitka, neni taky nejaka pro Phenom II pro vsechny 4 stavy? tedy P0,P1,P2,P3 ??

    Z toho popisu jsem pochopil ze pracuje jen s P0 a P1 a zbyle nechava na puvodnich hodnotach. Taky je posledni verze 6 mesicu stara.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: Dotaz ohledně CUDA jader
    Od un1xek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-05-2013, 17:39
  2. Podpora více jader ve hrách
    Od jilekk v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 22-09-2011, 13:02
  3. Testování jader
    Od Cermix v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-05-2011, 20:07
  4. Socket AM2/AM2+: Odemykani jader na AM2+?
    Od |Mio| v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-09-2009, 15:55
  5. Využití jader
    Od Commanderwar v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-03-2008, 11:01