Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hybridní TV karta....USB, nebo PCI-E?

fanynek (2048)|11.11.2009 21:04
Zdravím ve spolek!

Moje otázka je jednoduchá:
-Chci si na nečisto vyzkoušet možnosti příjmu digitálního vysílání a chci si pořídit TV kartu do PC (samozřejmě nejen kvůli tomu).
Nevím ale, jaký rozdíl je mezi těmi do USB a interními (teda vím, že jedna se strká zvenku a druhá dovnitř)
-Proto bych vás všechny, kdo máte nějakou zkušenost s tímto druhem zábavy poprosil o pomoc a cenné zkušenosti.
Dejme tomu, že bych volil mezi:

AVerTV DUO Hybrid II PCI-E (A188) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
AVerTV Hybrid Volar HX (A827) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Díky.

[SIZE="1"]P.S. for StD: kdybys tohle četl, neodkazuj mě prosím na TV Freak, páč tam je celkem nouze o odpovědi, ale možná jsem jen špatně hledal.;)[/SIZE]
robky (3195)|11.11.2009 21:22
Záleží na tom, ako to chceš využívať ... Ak máš ntb a chcel by si aj na ňom občas pozrieť tv vysielanie, tak jedine usb ...

V opačnom prípade by som šiel do interného riešenia - ak to chceš iba do pc, nemusíš sa pri pripojení usb zariadenia a anténneho kábla strachovať o to, že váhou (alebo zatiahnutím za kábel) vyrveš tuner z portu. Ďalej v prospech tebou navrhovaného interného tuneru hovorí komfortnejšie DO (predsa len tá DO placka toho Volaru asi nebude to pravé orechové) a v neposlednej rade aj dva nezávislé tunery ...
fanynek (2048)|11.11.2009 21:44
[quote=robky;313500]Záleží na tom, ako to chceš využívať ... Ak máš ntb a chcel by si aj na ňom občas pozrieť tv vysielanie, tak jedine usb ...

V opačnom prípade by som šiel do interného riešenia - ak to chceš iba do pc, nemusíš sa pri pripojení usb zariadenia a anténneho kábla strachovať o to, že váhou (alebo zatiahnutím za kábel) vyrveš tuner z portu. Ďalej v prospech tebou navrhovaného interného tuneru hovorí komfortnejšie DO (predsa len tá DO placka toho Volaru asi nebude to pravé orechové) a v neposlednej rade aj dva nezávislé tunery ...[/quote]

Díky. Myslel jsem víceméně na podobné argumenty.:thumb
A teď to začne být trochu těžší..... :p
-Jaký model hybridního TV tuneru s HDTV by jste mi doporučili? Četl jsem, že Leadteky jsou dost háklivé na sílu signálu DVB-T.
-A taky nějakou anténu na balkon by to asi chtělo. :notsure

Jinak bydlím vzdušnou čarou 50km od Kletě pod úhlem 16°, III. patro a v přímé viditelnosti na vysílač mi vadí pouze panelák v sousedství.
robky (3195)|11.11.2009 22:06
S tv tunerom ti neporadím. ..V momentálnej ponuke sa veľmi neorientujem, ale zato používam na príjem DVB-T už asi tri roky Asus P7131 dual a no problemo ...samozrejme nie je HDTV:thumbdown

K anténe - skús sa inšpirovať napríklad TU
StD (1963)|12.11.2009 08:12
[quote=robky;313500]Záleží na tom, ako to chceš využívať ... Ak máš ntb a chcel by si aj na ňom občas pozrieť tv vysielanie, tak jedine usb ...

V opačnom prípade by som šiel do interného riešenia - ak to chceš iba do pc, nemusíš sa pri pripojení usb zariadenia a anténneho kábla strachovať o to, že váhou (alebo zatiahnutím za kábel) vyrveš tuner z portu. Ďalej v prospech tebou navrhovaného interného tuneru hovorí komfortnejšie DO (predsa len tá DO placka toho Volaru asi nebude to pravé orechové) a v neposlednej rade aj dva nezávislé tunery ...[/quote]

No ještě ti v těch hlediscích chybí "citlivost na rušení" - u interní PCI/PCIe na to musíš dbát více (počínaje Aktivním PFC, Spread Spectrum ON, FastWrite OFF, umístění co nejdále od GK atd.)

Já osobně bych asi pro noťasa pořídil nějaké PCMCIA řešení, pro interní PCIe pak čtyřtunerovou kombinaci DVB-S/-T od Pinnacle řady 7xxx, kterou však stále nemohu sehnat.
matyyy (2527)|12.11.2009 10:40
[quote=fanynek;313512]
-A taky nějakou anténu na balkon by to asi chtělo. :notsure

Jinak bydlím vzdušnou čarou 50km od Kletě pod úhlem 16°, III. patro a v přímé viditelnosti na vysílač mi vadí pouze panelák v sousedství.[/quote]
mám doma takovou tu obyčejnou síťovou položenou jen na balkoně a stb má kolem 90% signálu vzdálenost od kleti 60km
fanynek (2048)|12.11.2009 23:40
[quote=matyyy;313632]mám doma takovou tu obyčejnou síťovou položenou jen na balkoně a stb má kolem 90% signálu vzdálenost od kleti 60km[/quote]

Tak to by vypadalo s tím příjmem nadějně......... :)

Dnes se ovšem malinko situace změnila a zjistil jsem na pobočce poskytovatele kabelové TV, že zanedlouho začnou posílat po své síti už jen digital.
(Teď to dělají tak, že převrtí digital do analogu (plnej mux), který mi posílají domů se všema programama.)
Takže si myslím, že pořizovat hybridní interní TVtuner s DVB-T je možná zbytečný, páč si na něm ten digital pustím zase jen s anténou, za kterou bych nemusel utrácet prašule, kdyby měl DVB-C :(
Ale takovej asi nedělají, nebo jen drahej a Bůh ví, jestli by s tím signálem této kabelovky vůbec komunikoval.
Jediný řešení je vrazit před něj STB a používat analogovej vstup/tuner, nebo fakt tu anténu. :notsure